Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δευτερο παιδι

Recommended Posts

γεια σε ολους!εδω και λιγες εβδομαδες με απασχολει κατι και ηθελα να το μοιραστω μαζι σας. εχω ενα γιο και ειμαι εγκυος στο κοριτσακι μου. τελευταια αρχιζω να σκεφτομαι πως ειναι δυνατον να αγαπησω αλλο παιδι περα απο το γιο μου. νιωθω τυψεις γιατι ηθελα παρα πολυ ενα δευτερο παιδι αλλα δεν ξερω γιατι αισθανομαι ετσι. σκεφτομαι ακομα και τις μερες που θα γεννησω πώς θα αποχωριστω το γιο μου...εχετε νοιωσει καποιες απο εσας κατι αναλογο?ειναι φυσιολογικο?ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Ηλέκτρα, στην εγκυμοσύνη διάφορα αισθήματα πηγαινοέρχονται. Όλα είναι φυσιολογικά. Από την στιγμή που αγαπάς ήδη το παιδάκι που έχεις θα αγαπήσεις κι αυτό που έρχεται όπως αγάπησες και το πρώτο!Μήπως όσο είμαστε έγκυες μπορούμε να φανταστούμε σε ποιό βαθμό θα φτάσει η αγάπη μας για τα παιδιά μας; Και τελικά όταν έρχονται στον κόσμο, τα λατρεύουμε!!!Είμαι σίγουρη ότι τα αισθήματα θα είναι ακριβώς τα ίδια όπως και στο πρώτο σου παιδάκι. Μην νοιώθεις άσχημα για το πως αισθάνεσαι τώρα. Είναι τα ορμονικά παιχνίδια και οι ανασφάλειες που μας πιάνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!Σου εύχομαι με το καλό!!!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Ηλέκτρα, στην εγκυμοσύνη διάφορα αισθήματα πηγαινοέρχονται. Όλα είναι φυσιολογικά. Από την στιγμή που αγαπάς ήδη το παιδάκι που έχεις θα αγαπήσεις κι αυτό που έρχεται όπως αγάπησες και το πρώτο!Μήπως όσο είμαστε έγκυες μπορούμε να φανταστούμε σε ποιό βαθμό θα φτάσει η αγάπη μας για τα παιδιά μας; Και τελικά όταν έρχονται στον κόσμο, τα λατρεύουμε!!!Είμαι σίγουρη ότι τα αισθήματα θα είναι ακριβώς τα ίδια όπως και στο πρώτο σου παιδάκι. Μην νοιώθεις άσχημα για το πως αισθάνεσαι τώρα. Είναι τα ορμονικά παιχνίδια και οι ανασφάλειες που μας πιάνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!Σου εύχομαι με το καλό!!!!!

:D:D

Το ίδιο ακριβώς ένιωθα κι εγώ. Έχω μια κόρη που τώρα πια κοντεύει τα πέντε και ήταν η λατρεία μου και δεν μπορούσα να διανοηθώ πως ήταν δυνατό να νιώσω έτσι για άλλο παιδάκι!!! Πόσο αφελής ήμουν αλήθεια!!! Ένιωσα τύψεις όταν έμεινα έγκυος, ότι την προδίδω και τέτοια...Λέγαμε ότι σαν το πρώτο παιδί κανένα, ότι τα συναισθήματα που παίρνεις και δίνεις δεν μπορούν να επαναληφθούν, ότι στο δεύτερο παιδί το έργο το' χεις ξαναδεί και πολλές άλλες τέτοιες ανοησίες. Όταν θα έρθει το μωράκι και το κρατήσεις στην αγκαλιά σου όλα αυτά πάνε περίπατο. Είναι και πάλι σαν την πρώτη φορά. Τα ίδια συναισθήματα, οι ίδιες αγωνίες και λαχτάρες, το ίδιο πάθος. Και ολα αυτά έρχονται να συμπληρωθούν με τη νέα έννοια που μπαίνει στο σπίτι, τη μοναδική έννοια του "αδερφού". ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Πίστεψέ με. Το πέρασα πρόσφατα καθώς το μωρό μας είναι οκτώμισυ μηνών. Αυτά τα....ολίγα.

an1cqgJ0g411210MjgxbHp8Mzg3NjZkYXxvdXIgcHJpbmNlc3MgaXM.gif.png

Ηλεκτρα ακριβως ετσι ενιωθα κι εγω. Ελεγα που θα βρω αγαπη να

δωσω στο δευτερο αφου την εχω δωσει οοοοοολη στην Αννα μου.

Κι ομως! Ηταν αστεια ολα αυτα που σκεφτομουν! Τη μπεμπα την

αγαπαω το ιδιο σαν την Αννουλα, δεν γινεται περισσοτερο ή λιγοτερο!

Ποτε δεν νομιζω οτι θα μπορεσουμε να ξεχωρισουμε τα παιδια μας....

Εξαλλου οποιο δαχτυλο κι αν κοψεις, το ιδιο θα πονεσει. Οταν λοιπον

με το καλο θα κρατησεις το κοριτσακι σου αγκαλιτσα, τοτε θα καταλαβεις

αυτα που σου λεμε τωρα! Οσο για τον αποχωρισμο σας με το μικρο,

θα ειναι το μονο δυσκολο, η αληθεια να λεγεται. Το σκεφτομουν

μεεεεεερες πριν που θα εφευγα για την γεννα και πλανταζα στο κλαμα! :)

Ειχα αφησει μεχρι χαρτι με οδηγειες για το προγραμμα της :shock::oops:

Διαφημίσεις

κοριτσια εγω που σκεφτομαι να παω για το δευτερο κ εννοειται οτι νιωθω κ εγω οτι νιωθατε κ εσεις το πως θα το αγαπησω κ ...............

αυτο που με κανει να κολλαω πιο πολυ ειναι οτι τωρα ολοι η προσοχη μου ειναι στο κοριτσακι μου, εαν κανω κ ενα δευτερο θα την παραμελισω αναγκαστικα κ μονο αυτο με κανει να το σκεφτομαι παρα πολυ.Το ξερω οτι μπορει να ειναι βλακεια αυτο που λεω, αλλα ετσι νιωθω οτι το νινακι μου δεν θα το εχω οπως το εχω τωρα κ μην μου πειτε οτι δεν ισχυει αυτο?

Δεν προκειται να το παραμελησεις, δεν γινεται. Κι εγω ετσι νομιζα, αλλα

τα βολευεις ολα μια χαρα. Αντι να ασχολεισαι με το ενα, ασχολεισαι με

τα δυο. Αν συνεχιζα να σκεφτομουν ετσι δεν θα εκανα δευτερο παιδι. :)

Ξερω οτι αυτο που λεω ειναι λαθος,απλα ετσι νιωθω οτι θα την παραμελησω,ισως εαν κανω δευτερο παιδι να αλλαξουν ολα τα αυτα που σκεφτομαι τωρα,παντως η αληθεια ειναι οτι παντα ημουν της αποψης να αφησω να περασουν 2-3χρονια ωστε να εχω προλαβει να χαρω το παιδι μου κ μετα να σκεφτω για δευτερο

Καλη διαφορα 2-3 χρονια. Μην ξεχνας ομως οτι οσο μικροτερο ειναι

το πρωτο παιδι, τοσο καλυτερα δεχεται τον ερχομο του δευτερου.

Η Αννιω μου ηταν μικρουλα και το δεχτηκε παρα πολυ καλα. Το ειχε

σαν το παιχνιδακι της που το ταιζαμε, το αλλαζαμε, το κοιμιζαμε :D

Τωρα πια δεν μπορεις να φανταστεις ποσο δεμενες ειναι, δεν το περιμενα!

Παιζουν μαζι, δεν μαλωνουν καθολου. Ειναι καλα μωρε.

το ελπιζω γιατι της κουμπαρας μου που εχουν ενα χρονο διαφορα γινεται χαμος στο σπιτι, δεν μπορεις να φανταστεις ,βεβαια ειναι αγορι -κοριτσι

Διαφημίσεις

Tο ιδιο συμβαινει και στην κουμπαρα μου που ειναι ενα κι ενα και

εχουν διαφορα λιγοτερο απο 20 μηνες. Της ξαδερφης μου που ειναι

παλι αγορι-κοριτσι και εχουν 5 χρονια διαφορα, αψογη σχεση! Κοιτα

ειναι και πως θα βοηθησειςεσυ. Εμενα αν κανει οτι παει να την πειραξει

της κανω παρατηρηση και εξηγω οτι δεν πρεπει, δεν το αφηνω να

περασει ντουκου. Αλλα οχι να την μαλωνω ωστε να αισθανεται ριγμενη.

Το βασικότερο όλων...η αγάπη δεν μοιράζεται, απλώς πολλαπλασιάζεται. Θα αγαπάς όλα τα παιδάκια σου και 10 να κάνεις στον ίδιο βαθμό, αλλά επί 10!! Και για το αν θα παραμελίσεις ή όχι το πρώτο και γω το σκέφτομαι, καθώς περιμένω το 2ο σε ενάμιση μήνα, αλλά αν το φιλοσοφίσεις λίγο θα το παραμελίσεις ίσως λίγο στα ανούσια πράγματα και όχι στα ουσιαστικά! Γιατι εδώ που τα λέμε τα κακομαθαίνουμε και λιγάκι τα πρώτα...τι λιγάκι δηλαδή.... :oops::D

5Aqjp3.png

Όταν είχα μόνο το μωρό μου, ήμουν σίγουρη ότι αν πήγαινε να το χτυπήσει αυτοκίνητο, θα έπεφτα εγώ στις ρόδες να σκοτωθώ για να σωθεί αυτός (ευτυχώς δεν έτυχε :lol: ). Τώρα είμαι μόνο λίγο μηνών έγκυος και δεν είμαι βέβαιη αν θα το έκανα πια. Τώρα η φύση με έχει προγραμματίσει να προστατεύω την κοιλιά μου. Είναι περίεργο το συναίσθημα, και εγώ η ίδια δεν το είχα καταλάβει μέχρι που το διαπίστωσα πρόσφατα στην πράξη (όχι με το αυτοκίνητο, πολύ πιο ήπια) και συγκλονίστηκα!

Δεν έχει να κάνει με προτεραιότητα λόγω αγάπης, απλά ξέρεις ότι το έμβρυο στην κοιλιά σου έχει περισσότερη ανάγκη από προστασία αυτή τη στιγμή. Και γω έπαθα το ίδιο όταν έκανε πριν 10 μέρες ένα δυνατό σεισμό (5.7) κάτω από την Ιεράπετρα, δίπλα μας δηλαδή (Ιεράπετρα μένω) και κοιμόμασταν (ξημερώματα έγινε). Η αντίδρασή μου δεν ήταν να πάω να πιάσω τον μεγάλο, αλλά κουλουριάστηκα να προστατεύσω την κοιλιά μου... Βέβαια δεν είχε και νόημα να πάω να τον ξυπνήσω...δε θα προλάβαινα κιόλας... αλλά καταλαβαίνεις ότι ένιωσα τύψεις και γω μετά. Αλλά είναι θέμα μητρικού ενστίκτου. Μην νιώθεις τύψεις για αυτό. Μέχρι να μεγαλώσει αρκετά και το 2ο θα νιώθεις την ανάγκη να το προστατεύσεις περισσότερο αυτό, λόγω ηλικίας. Να ξέρεις πάντως ότι και στο πρώτο θα είσαι δίπλα ανά πάσα στιγμή, όσο και αν σου φαίνεται ακατόρθωτο!

5Aqjp3.png

Εγώ πάλι νοιώθω ακριβώς το αντίθετο. Ο Βασίλης μου κλείνει τα 3 σε λίγες μέρες και είμαι στη 16η εβδομάδα. Νομίζω ότι τον Βασίλη τον έχω "ρίξει " σε σχέση με το δέυτερο μωρό γιατί το άγχος της πρωτάρας δεν με άφηνε να τον χαρώ όπως βλέπω τώρα ότι θα μπορούσα να τον χαρώ. Το άγχος αυτό δεν θα υπάρχει στο δεύτερο μωρό και έτσι θα είναι πίο "ευννοημένο" από αυτή την άποψη. Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι και το δεύτερο μωρό θα είναι "ριγμένο" σε σχέση με τον Βασίλη γιατί με το Βασίλη πάντα θα έχουμε περισσότερες κοινές εμπειρέιες και πάντα σε ότι και να κάνει θα μας δίνει πρώτος κάποιες χαρές. Μήπως έτσι επέρχεται ισσοροπία και να μην έχω τύψεις ούτε για τη μία ούτε για την άλλη περίπτωση?

W7hT.jpg

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλημερα και απο μενα ξανα μετα απο μια απουσια 1 βδομαδας λογω προβληματος με το μοντεμ μας . Εγω ειμαι σχεδον 11 βδομαδων και ο γιος μου ειναι 14 μηνων . Η αληθεια ειναι οτι ακομα δεν εχω συνιδιτοποιησει οτι ειμαι εγκυος αλλα οσες φορες το καταλαβαινω τρελαινομαι απο χαρα . Στην αρχη και μενα μου φαινοτανε περιεργο πως θα αγαπησω αλλο παιδακι ακριβως ιδια με τον Κωνσταντινο μας , πως το ενα , πως το αλλο . Πλεον δεν νοιωθω πια ετσι , ειναι ενα περιεργο συναισθημα , λες και ξερω οτι θα αγαπησω ακριβως το ιδιο το νεο παιδακι . εγω δεν ειχα ποτε αδελφια , η μαμα μου δεν ενοιωσε ποτε αγαπη για 2ο παιδακι . Ομως ξερω οτι το 2ο παιδακι μας θα το λατρεψουμε ακριβως οπως και το 1ο μας . Τωρα πια ξερουμε πως ειναι να εισαι γονεας , πως ειναι να βαζεις ενα μικρο πλασματακι πανω απο τον εαυτο σου , πως ειναι να θελεις να δωσεις τη ζωη σου αρκει αυτο να ειναι καλα , ε ολο αυτο τωρα θα το νοιωθουμε εις διπλουν . Μακαρι να πανε ολα καλα με την εγκυμοσυνη και σε 29 εβδομαδες να εχουμε το 2ο παιδακι μας στην αγκαλια μας , και μια συγκεκριμενη στιμγη ονειρευομαι , οταν ο Κωνσταντινούλης θα κρατησει το 2ο παιδακι αγκαλιτσα και θα χαμογελαει στο νινι χωρις ακομα να μπορει να καταλαβαινει οτι ειναι αδελφακι του επειδη θα ειναι τοσο μικρουλης (ουτε 20 μηνων κλεισμενα ) .

Καλησπέρα κι απο μένα...

Εχετε ανοίξει ένα θέμα που πραγματικά με απασχολεί πάαααααρα πολυ και το σκέφτομαι κάθε μέρα...

Εχω ένα κοριτσάκι 3 χρονών και είμαι έγκυος στην 16 εβδομάδα...

Αισθάνομαι κι εγω καθημερινά τύψεις, πότε απέναντι στην κόρη μου και πότε απέναντι στο μωρό που έχω στην κοιλιά μου... Τα έχω λίγο χαμένα...

Χαίρομαι πολυ με όσα γράψατε παραπάνο όλες οι μανούλες που έχετε ζήσει αυτή την εμπειρία... Τα λόγια σας με κάνουν και ηρεμώ λίγο κι έτσι αρχίζω να πιστεύω κι εγω σιγά σιγα αυτο που όλοι μου λένε... "Η αγάπη σου για τα παιδιά σου δεν θα μοιραστεί... θα διπλασιαστεί"!!!

"Η αγάπη σου για τα παιδιά σου δεν θα μοιραστεί... θα διπλασιαστεί"!!!

Aκριβώς!!!

Και τις τύψεις τις ενιωθα απέναντι στο μωρό στην κοιλιά, γιατί το έθετα συχνά σε κίνδυνο προστατεύοντας τον μεγάλο...είτε με απότομες κινήσεις, είτε με σηκώματα, με αγκαλιές κτλ...Αλλά έτσι είναι οι δεύτερες εγκυμοσύνες...όχι σαν τις πρώτες που ούτε να σκύψουμε δεν μας αφήνανε...

5Aqjp3.png