Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κρεοπωλείο

eliana_1976_

Recommended Posts

Ξέρετε κανένα κρεοπωλείο στα Βόρεια προάστια που να έχει καλά, φρέσκα και νόστιμα κρέατα. Μου πρότειναν ένα στη λυκόβρυση, αλλά δεν μου έκαναν κλικ τα κρέατα, ειδικά ο κιμάς κάπως μου κάθησε στραβά. Είχαμε μάθει σε κρέατα από επαρχία Λεβίδι, Βυτίνα κτλ που ήταν άπαιχτα και τώρα που δεν δουλεύω εκεί τρώμε σαβούρες. Το έχουμε ρίξει στα ψάρια.

Διαφημίσεις

Δεν θέλω να αγοράσω βιολογικό κρέας, έχει την διπλάσια τιμή από το κανονικό. Πήγα τις προάλλες και πήρα ένα κιλό κοτόπουλο 15,00 ευρώ και ένα κιλό μοσχάρι 23,00 να φάει μόνο το παιδί. Απλά θέλω ένα κρεοπωλείο που να φέρνει π.χ κρέατα από επαρχία. Θυμάμαι αγόραζα μοσχάρι από ένα παπα-καλόγερο στην περιοχή που εργαζόμουν που έσφαζε μοσχάρια που έτρεφε η μονή και πάθαινες πλάκα, από τη νοστιμιά. Ελιωνε στο στο πιρούνι σου. Τώρα όλα αυτά που βρίσκω είναι χάλια μαύρα, η διαφορά είναι έντονη

Υποψιαζομαι ποιο κρεοπωλειο στη Λυκοβρυση εννοεις. Για να μη πω ονομα θα σε ρωτησω αν ηταν στη διασταυρωση Λ.Ηρακλειου με Λ.Αμαρουσιου;

Εχω δοκιμασει αρκετα κρεοπωλεια και αυτος ειναι ο καλυτερος για εμας.

Εμεις δυο χρονια τωρα απο εκει ψωνιζουμε, απλά εχω καποιες ιδιοτροπιες.... συνηθως ζητω να μου κανουν κιμα εκεινη την ωρα και οχι απο τον ετοιμο και οσον αφορα μπριζολες λαιμου που καταναλωνουμε αρκετα ζηταω εγω το παχος γιατι ενα διαστημα ηταν θεοχοντρες. (να ειναι πιο βαρια τα λιγοτερα κομματια που αγοραζει ο κοσμος λογω κρισης) Ειναι ομως φρεσκα και καλα τα κρεατα του, με γευση.

καλημέρα, εγώ προσωπικά τα κρέατα "από το χωριό" δεν τα εμπιστεύομαι. Δλδ τι εννοούμε από την επαρχία, έχει η επαρχία τόση επάρκεια πια που καλύπτει τις ανάγκες της και στέλνει και στην Αθήνα, και κατα πόσο είναι ελεγμένα αυτά τα κρέατα?? πως τεμαχίζονται, πως συσκευάζονται? Τουλάχιστο αυτά που βρίσκονται στα κρεοπωλεία είναι ελεγμένα από την Ευρωπαική ένωση, υπάρχουν κτηνίατροι στην κρεαταγορά, κάπως ελεγχεται το πράγμα. Το κρέας στο χωριό αν δεν είναι η κατσίκα του παππού, λεω τώρα, πως είσαι σίγουρος ότι ειναι ντοπιο και ελεγμένο, εκεί που ειδικά δεν ελέγχει κανείς τπτ. Από την άλλη στην ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά εκτροφία βοοειδών, πως γινεται να καταναλώνουμε τόσο μοσχάρι??? Για ρώτα τον ξένο (τον Γάλλο) θα προτιμούσε το ντόπιο το δικό του ή το δικό μας?? ειδικά με όσα γίνονται στην Ελλάδα τον τελευτάιο καιρό. Σίγουρα για εκείνον θα προτιμούσε το ντοπιο το δικό του!!

Βρες ένα καλό κρεοπωλείο, το κρέας θα το δεις και αν το μαγειρέψεις, δεν είναι σαν το ψαρι που φαινεται αν είναι φρέσκο. Βέβαια θα κοιτάξεις να μην είναι μαυρισμένο πράγμα που σημαίνει ότι ειναι πολυκαιρισμένο, και θα δεις το ψησιμο, να είναι μαλακό, να ψήνεται ομοιόμορφα.

Κάνε την ερευνα αγορά σου!! κανένας κρεοπώλης δεν θέλει να σου πουλησει κατι χαλασμένο γιατί δεν θα ξαναπάς μετα, μόνο αν έχει χαλια προιόντα οπότε σίγουρα δεν θα ξαναπάς.

Διαφημίσεις

athens σωστά κατάλαβες. Κι εγώ πάντα ζητάω ο κιμάς να κόβεται εκείνη τη στιγμή και τις μπριζόλες λεπτές για να ψήνονται καλά και μέσα.

Εγώ προσωπικά τα κρέατα του χωριού τα εμπιστεύομαι περισσότερο ειδικά όταν ξέρω προσωπικά αυτόν από τον οποίο τα αγοράζω. Από την κορινθία που αγοράζω, ξέρω τον κρεοπώλη 15 χρόνια και φέρνει απίστευτα κρέατα, άλλη γεύση, την καταλαβαίνω στο πιάτο τη διαφορά. Τώρα όταν τον άλλον τον γνωρίζεις στο χωριό και βλέπεις ότι τα πρόβατα, κατσίκια και βοειδή εκτρέφονται στα χωράφια και φυσικά είναι ελεγμένα γιατί το καθένα έχει κρεμασμένο στο αυτί του ένα ματζαφράκι κίτρινο. Φυσικά δε θα πας να πάρεις κρέας από έναν που δεν τον ξέρεις και το ζώο δε φέρει καμμιά σήμανση. Σίγουρα και στις δύο περιπτώσεις και στο χωριό και στην πόλη δεν ξέρεις τι τα ταίζουν, μπορεί οι τροφές να είναι με μεταλλαγμένα. Οσο για τα βιολογικά, είμαι πολύ δύσπιστη και στα κρέατα και σε όλα τα υπόλοιπα. Πριν 5 χρόνια δούλευα σε πολυεθνική παιδικών τροφών και τότε είχε αρχίσει να εμφανίζεται η μόδα των βιολογικών. Κάποια στιγμή μιλώντας με τον δ/ντη που ήταν υπέυθυνος marketing των ρώτησα εάν είμαι σίγουροι για όλα αυτά τα βιολογικά που κατακλήζουν την αγορά. Ο ίδιος μου απάντησε το εξής. Η γη τα τελευταία χρόνια είναι μολυσμένη, όσο και να καλλιεργείς προσπαθώντας για βιολογικά σίγουρα θα περιέχουν ουσίες κακές για τον άνθρωπο, γιατί ό ίδιος ο αέρας περιέχει ουσίες μολυντικές. Και μπορεί όλα αυτά τα προιόντα να είναι υποτίθεται ελεγμένα από διάφορους πιστοποιημένους φορείς, αλλά να σκεφτείς ότι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν έχουν περάσει κτέο, πόσα όμως από αυτά είναι ακατάλληλα για κυκλοφορία και όμως φέρουν το σήμα του κτέο ??

Οπως επίσης τα διάφορα βαζάκια με τρόφιμα.....δεν περιέχουν ζάχαρη, όμως αν το ψάξεις θα βρεις διάφορες γλυκαντικές ουσίες πολύ χειρότερες από τη ζάχαρη. Οπως παιδικά φρουτογευματάκια "δεν πειρέχουν συντηρητικά"......είναι δυνατόν ?? Αφησε ένα μήλο τριμμένο σε ένα βαζάκι για μία βδομάδα να δεις ότι θα βρωμίσει και θα πιάσει μούχλα. Ολα αυτά λοιπόν τα έχω ζήσει εκ των έσω και ξέρω τι παιχνίδια παίζονται. Σίγουρα δεν μπορώ να προφυλαχτώ όσο θα ήθελα, τουλάχιστον το κάνω όσο μπορώ.

Ξέρετε κανένα κρεοπωλείο στα Βόρεια προάστια που να έχει καλά, φρέσκα και νόστιμα κρέατα. Μου πρότειναν ένα στη λυκόβρυση, αλλά δεν μου έκαναν κλικ τα κρέατα, ειδικά ο κιμάς κάπως μου κάθησε στραβά. Είχαμε μάθει σε κρέατα από επαρχία Λεβίδι, Βυτίνα κτλ που ήταν άπαιχτα και τώρα που δεν δουλεύω εκεί τρώμε σαβούρες. Το έχουμε ρίξει στα ψάρια.

θα τηλεφωνήσεις στη νομαρχία αθηνών στη διεύθυνση κτηνιατρικής, που κανει τους ελέγχους στα κρεοπωελία και θα ου πουν...σιγουρα την αλήθεια!

2131617303

age.png

Η γη τα τελευταία χρόνια είναι μολυσμένη, όσο και να καλλιεργείς προσπαθώντας για βιολογικά σίγουρα θα περιέχουν ουσίες κακές για τον άνθρωπο, γιατί ό ίδιος ο αέρας περιέχει ουσίες μολυντικές.

έχεις δίκιο, όμως προς το παρόν και μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι απάτη, τα βιολογικά φρούτα, λαχανικά και κρέατα παραμένουν ποιοτικότερα, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τουλάχιστον γλιτώνουμε τα φυτοφάρμακα και τα αντιβιωτικά που κουβαλάν τα συμβατικά λαχανικά και κρέατα. Εννοείται ότι έτοιμη τροφή σε βαζάκι, ή σε σκόνη δεν είναι ποιοτική ακόμα και αν είναι βιολογική. Δυστυχώς ούτε εμείς τρώμε βιολογικό κρέας γιατί είναι ακριβό

Σου στέλνω πμ για κρεοπωλείο

Κι εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα όταν μετακόμισα στην Αθήνα. Τα κρεατικά από κάποια κρεοπωλεία μου φαινόντουσαν κάπως, είδικά οι κιμάδες. Και τελικά αποφασίσαμε με τον άντρα μου και πήραμε έναν καταψύκτη. Τώρα, όταν πάω στη μάνα μου στην Καρδίτσα, πάμε σε ένα φίλο του αδερφού μου κρεοπώλη και παίρνουμε μεγάλες ποσότητες κρεάτων. Τα χωρίζω σε μερίδες μαγειρέματος και τα καταψύχω. Είναι καλής ποιότητας (από βιολογική φάρμα που την ξέρουμε) και πάντα έτοιμα στον καταψύκτη, οπότε είμαι σίγουρη τι τρώμε και δεν τρέχω κιόλας όλη την ώρα για ψώνια.

εχει δικιο η κοπελα που λεει οτι δεν επαρκουν τα ελληνικα..

τρανταχτο παραδειγμα στο χωριο μου.ο κρεοπωλης δουλευε χρονια σε εισαγωγεα απο το εξωτερικο..και μετα κανει δικο του κρεοπωλειο..στο χωριο.ο κοσμος νομιζοντας οτι ειναι δικα του επειδη παλια ειχε ο πατερας του καποια ζωα παει και ψωνιζει και αυτος τα παιρνει απο το παλιο αφεντικο του που ειναι εισαγωγης!

Διαφημίσεις

Beba ετσι κάνουμε κι εμείς πολλές φορές. Αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες από επαρχία, πήραμε ψυγειο-καταψύκτη φοβερό που χωράει και μένα μέσα και έτσι την βολεύουμε. Μερικές φορές όμως ξεμένουμε και πρέπει να έχουμε καμμιά εναλλακτική.

προσοχη ομως στους σφαγεις της επαρχίας!!!!!!!!!!!!!!!!

πού σφαζονται τα ζώα;

στο γόνατο, μέσα στο σπίτι ή σε σφαγείο που τηρει τις προϋποθέσεις υγειινής;

ολα από τη νομαρχια θα τα μάθετε.

age.png

Βρήκα και αυτό στο Χαλάνδρι και είναι σχετικά κοντά μου. Δεν ξέρω τι μέλι γεννέσθαι βέβαια, αλλά θα πάω μια βόλτα όταν μου τελειώσουν τα κρέατα. Και φυσικά τα τυριά Νάξου είναι απίθανα, αρσενικό, γραβιέρα. Οταν πάω θα σας πω εντυπώσεις.....

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=322216&dt=25/03/2010

κρεοπωλειο-τυροκομείο Κουφόπουλος

Εθνικής αντιστάσεως 18

Χαλάνδρι

τηλ 210-6837758

Τώρα εάν κάποια κοπέλα έχει πάει και μπορεί ας μας δώσει πληροφορίες

ismeni τη νομαρχία δεν την είχα σκεφτεί. Υπάρχει όμως άνθρωπος που να κάτσει να σου δώσει πληροφορίες για το ποιο κρεοπωλείο τηρεί τους κανόνες υγιεινής και κτλ ???

εσυ κάνε την προσπάθειά σου, τι εχεις να χάσεις; και πάλι εδω είμαστε...

age.png

Διαφημίσεις