Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΜΩΡΟ;

Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα. Ο μπεμπης μου ειναι 4 μηνων και ειναι μωρακι που δεν τρωει πολυ. Οσο θηλαζε ολα καλα μεχρι 2 μηνων. Απο τον δευτερο μηνα πινει ενα υποαλλεργικο γαλα κατοπιν υποδειξεως του παιδιατρου προς αποφυγη κολικων το οποιο δεν του αρεσε ιδιαιτερα.Πριν μια εβδομαδα αλλαξα το γαλα του με ενα αλλο,το οποιο στην αρχη το τσακιζε αλλα εδω και τρεις ημερες τρωει ελαχιστα, 50μλ ανα τρεις ωρες! Θεωρησα οτι φταινε τα δοντακια και του εβαζα μια αλοιφη στα ουλα πριν το γευμα, χωρις ομως ιδιαιτερη επιτυχια.Το μωρο εχει γκρινια, βαζει τα χερια του συνεχως στο στομα, ακομη και την στιγμη που τρωει. Χθες τον πηγα στον παιδιατρο να τον δει. Πηρε σε 23 ημερες μονο 200 γραμμαρια (ειναι 6450 τωρα) και μου ειπε οτι το μωρο ειναι αφυδατωμενο και πρεπει να μειωσω την αναλογια μεζουρων γαλατος στο νερο για ενυδατωση.Μου ειπε οτι εχει το λαιμο του και ισως για αυτο δεν τρωει, να του δινω χαμομηλι 4 φορες την ημερα και με εστειλε για εξεταση ουρων και η μικροβιολογος που το επλυνε του ματωσε το πουλακι του και αυτο ουρλιαζε,αλλα δυστυχως δεν εκανε τσισα του και πρεπει να ξαναπαω.Θα το ξεκινησω και κρεμα απο σημερα. Πως καταλαβαινω οτι ειναι αφυδατωμενο το μωρο; Να φταιει το γαλα που δεν τρωει; Δεν θελω παλι να του αλλαξω γαλα,τον δοκιμασα και αυτο που επινε πριν και κλαει οταν βλεπει το μπουκαλι και σε αυτο. Η αληθεια ειναι οτι εχει μεγαλη ευαισθησια με τον λαιμο του.Τι να κανω δεν ξερω. Γνωριζει καποια κοπελα κατι;

2T40p3.pngcIPLp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα, να την προσεξεις την αφυδατωση! Ο μεγαλος μου νοσηλευτηκε 8 ημερων για 10 μερες απο αφυδατωση γιατι δεν ηξερα να θηλασω και οποια προσπαθεια σε συνδυασμο με την ασχετοσυνη μου πηγαινε στο βροντο. Το μωρακι σου 4 μηνων πίνει μόνο 50μλ./γευμα/3 ωρες = 400μλγ γαλα ενώ θα έπρεπε να πίνει 100γρ/κιλο, αφου λες οτι είναι 6540 = 654γρμ/μερα. Η διαφορα δεν ειναι μεγαλη αλλα αυτο ειναι μικρουλη για να ανταπεξελθει. Οσο για το χαμομήλι να του το δωσεις και γνωμη μου να πας αλλου για εξετασεις, ειναι δυνατον να του ματωσε το πουλακι η μικροβιολογος, ακομη και κλειστο να ηταν δεν ειχε δουλεια αυτη να το πειραξει.

Περαστικα σας...

συμφωνώ για την μικροβιολόγο. Απαράδεκτη. Καλά εγώ μόνη μου του βάζω τον ουροσυλέκτη και δεν υπάρχει πρόβλημα. Εαν είναι δυνατόν.

Και εμένα κόντευε να πάει για αφυδάτωση αλλά ήταν μέσα στο καλοκαίρι. Λίγο η ζέστη λίγο τα δόντια όλα μαζί. Εμένα η γιατρός μου έδωσε τότε ηλεκτρολύτες. Κράτησε καμιά εβδομάδα και μετά ηρέμησε το πράγμα.

Βέβαια και εγώ του έκανα εξετάσεις . Οχι μόνο για ουρολοίμωξη αλλά και αίματος.

Επίσης πριν δύο εβδομάδες που ήταν αρρωστούλης δεν είχε όρεξη και έτρωγε πολύ λίγο.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Εάν δεις ότι περνάει ο λαιμός του και δεν συνέρχεται τότε να του αλλάξεις γάλα. Δες δηλαδή όλες τις προηγούμενες παραμέτρους και μετά.

Μήπως του κάνεις πολύ ζεστό το γάλα ? Εγώ για να μην τον κάνω ευαίσθητο του το κάνω λίγο χλιαρό τώρα που είναι 6 μηνών. Ξεκίνησα λόγω ζέστης του καλοκαιριού και το κράτησα. Γιατί εάν συνηθίσει με το ζεστό το χειμώνα ούτε νερό δεν θα μπορεί να πιεί. Οταν είναι μικρό εννοείται ότι θα είναι λίγο ζεστούτσικο το γάλα του. Αλλά 4 μηνών μπορείς λίγο να το κάνεις πιο χλιαρό.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

η Athens τα ξέρει μάλλον πιο καλά, αλλά απο ότι μου είχε πει η γιατρός τα συμπτώματα είναι ότι τα μάτια του απο κάτω είναι κάπως , το κεφαλάκι του επίσης (κάτι σας ζάρες νομίζω) και γενικά απο το χρώμα μαλλον του δέρματος κτλ. Γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό για ηλεκτρολύτες? μήπως του ξέφυγε να στο πει. Εγώ του έβαζα πολύ λίγο στο βραδυνό γάλα. Οσο πάρει.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ. Χλιαρο το κανω το γαλα του.Τον ρωτησα τον γιατρο τι πρεπει να κανω και μου ειπε για την αναλογια γαλατος νερου.Θα τον ξαναρωτησω. Εγω δεν παρατηρω κατι περιεργο στο μωρο βεβαια, αλλα σιγουρα ο γιατρος γνωριζει καλυτερα. θα τον παω σε αλλη μικροβιολογο σημερα γιατι χθες εγινα εξω φρενων με αυτη.

2T40p3.pngcIPLp3.png

Σημαδια αφυδατωσης ειναι τα εξης

- τα ματια θα ειναι σαν "βυθισμενα" και το δερμα γυρω απο αυτα λιγο γκρι

- τα ακρα θα ειναι κρυα

- η πιεση θα ειναι χαμηλη

- ναυτια (ισως κανει και εμετο ή εχει ταση)

Ο δικος μου οταν ειναι αφυδατωμενος μπορει να ιδρωσει κιολας, αλλα ειναι καπως "κρυος ιδρωτας". Καλο ειναι να μην φτασετε σε αυτο το σημειο και να του δωσεις τα υγρα που χρειαζεται. Οταν φτασει σε τετοιο σημειο το παιδι, λογω της ναυτιας μπορει να μην μπορει να κρατησει τα υγρα στο στομαχακι του, και τοτε θελει νοσοκομειο.

Εγω 3ερω με πιο απλο τροπο οτι αν δεν γεμιζει πανες συχνα τοτε ειναι αφυδατωμενο.....μετρα ποσες πανες σου γεμιζει. Και ρωτα την γιατρο σου τι σημαδια πρεπει να κοιτα3εις. Καποια εποχη η μικρη δεν μου γεμιζε κα8ολου πανα στον υπνο της. Απο εκει πιαστηκε και ανησυχησε η γιατρος......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Τα ματακια του ειναι "καπως" θα μπορουσα να πω. Τα ακρα του ειναι λιγο κρυα, αλλα συνηθως εχει κρυα ακρα. Τα αλλα συμπτωματα ευτυχως δεν τα εχουμε. Το θετικο ειναι οτι σημερα τρωει καλυτερα το γαλα και το χαμομηλι και ισως γλιτωσουμε την εξεταση ουρων... Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

2T40p3.pngcIPLp3.png

Εγω 3ερω με πιο απλο τροπο οτι αν δεν γεμιζει πανες συχνα τοτε ειναι αφυδατωμενο.....μετρα ποσες πανες σου γεμιζει. Και ρωτα την γιατρο σου τι σημαδια πρεπει να κοιτα3εις. Καποια εποχη η μικρη δεν μου γεμιζε κα8ολου πανα στον υπνο της. Απο εκει πιαστηκε και ανησυχησε η γιατρος......

Αυτο με ρωτησε πρωτο ο γιατρος, αν λερωνει πανες. Ευτυχως ναι και ισως προλαβαμε τα χειροτερα αν περιμενα και αλλο.

2T40p3.pngcIPLp3.png

Διαφημίσεις

Καλά για την μικροβιολόγο που μάτωσε το πουλάκι του παιδιού δεν το σχολιάζω!!! πές το και αυτό στον παιδίατρο μην έχεις άλλα και από κει...

Τώρα για την αφυδάτωση επειδή τα συμπτώματα δεν μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε και εύκολα, όπως είπε και Ellemphriem θα κοιτάς αν βρέχει αρκετές πάνες το παιδί. Και εγώ όταν μου κάνει διάρροιες πάντα αυτο κοιτάζω.

Επίσης ρωτησέ τον παιδίατρο αν επιτρέπεται να πάρει το παιδί ALMORA όπως σου είπαν και τα κορίτσια παραπάνω ηλεκτρολύτες δηλ.

Πιθανόν πάντως να έχει και καμία ουρολοίμωξη για να μην τρώει το παιδάκι και να μην παίρνει βάρος.

Δοκίμασε να το ταϊζεις από λίγο και συχνά τουλάχιστον. Κάθε μια μιαμιση ώρα αν γίνεται. Μην στενοχωριέσαι, θα περάσει.Τα παιδάκια εκτός από απέραντη ευτυχία μας θα μας δίνουν και στενοχώριες...

Καλά για την μικροβιολόγο που μάτωσε το πουλάκι του παιδιού δεν το σχολιάζω!!! πές το και αυτό στον παιδίατρο μην έχεις άλλα και από κει...

Τώρα για την αφυδάτωση επειδή τα συμπτώματα δεν μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε και εύκολα, όπως είπε και Ellemphriem θα κοιτάς αν βρέχει αρκετές πάνες το παιδί. Και εγώ όταν μου κάνει διάρροιες πάντα αυτο κοιτάζω.

Επίσης ρωτησέ τον παιδίατρο αν επιτρέπεται να πάρει το παιδί ALMORA όπως σου είπαν και τα κορίτσια παραπάνω ηλεκτρολύτες δηλ.

Πιθανόν πάντως να έχει και καμία ουρολοίμωξη για να μην τρώει το παιδάκι και να μην παίρνει βάρος.

Δοκίμασε να το ταϊζεις από λίγο και συχνά τουλάχιστον. Κάθε μια μιαμιση ώρα αν γίνεται. Μην στενοχωριέσαι, θα περάσει.Τα παιδάκια εκτός από απέραντη ευτυχία μας θα μας δίνουν και στενοχώριες...

Θα παω το απογευμα που θα ερθει η μαμα μου να κρατησει την κορη μου σε αλλη μικροβιολογο. Ευτυχως σημερα τρωει και πριν λιγο εφαγε 130 μλ. Ο γιατρος μου ειπε να του δινω υγρα και οτι δεν χρειαζεται αυτη την στιγμη ηλεκτρολυτες. Θα τον δει σε μια εβδομαδα που εχουμε και το εμβολιο.

2T40p3.pngcIPLp3.png

και ο δικος μου καποια στιγμη δεν ετρωγε καλα (λογω ΓΟΠ) και η παιδιατρος μου ειχε πει μικρα και συχνα γευματα και να προσπαθω να του δινω νερακι με κουταλακι η με συριγγα(ακομα και τωρα δεν το θελει το νερο πολυ).τωρα για το γαλα ξερω οτι για "δυσκολα" μωρα ενα που βοηθα πολυ ειναι το ALMIRON.αν θες δοκιμαστε το

321809cm36q0xqo0.gifline_wave_beg_micky_time_1259298000_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

και ο δικος μου καποια στιγμη δεν ετρωγε καλα (λογω ΓΟΠ) και η παιδιατρος μου ειχε πει μικρα και συχνα γευματα και να προσπαθω να του δινω νερακι με κουταλακι η με συριγγα(ακομα και τωρα δεν το θελει το νερο πολυ).τωρα για το γαλα ξερω οτι για "δυσκολα" μωρα ενα που βοηθα πολυ ειναι το ALMIRON.αν θες δοκιμαστε το

Μεχρι πριν μια εβδομαδα το αλμιρον το υποαλλεργικο του εδινα,αλλα δεν του αρεσε και πολυ θα ελεγα. Τωρα του γινω το Guigoz.Εμενα δεν μου ειπε να του δωσω νερο,μονο χαμομηλι 4 φορες την ημερα.

2T40p3.pngcIPLp3.png

Διαφημίσεις

γιατι του δινεις υποαλλεργικο γαλα? εχει αλλεργια?

Δεν εχει αλλεργια. Οταν σταματησα τον θηλασμο του εδινα τοfrizolac και το εκανε εμετο και ο παιδιατρος ειπε να του δωσω το υποαλλεργικο γιατι ειναι πιο ελαφρυ για το στομαχι. Οντως αυτο δεν το εκανε εμετο αλλα δεν το επινε με ορεξη απο την αρχη. Ο γιατρος ειπε να το συνεχισω μεχρι τον 3 μηνα τουλαχιστον προς αποφυγη των κολικων.Ετσι τωρα του αλλαξα το γαλα το οποιο το τσακιζε στην αρχη. Σημερα ημαστε λιγο καλυτερα.Εφαγε και την νυχτα. Ευχαριστω ολες τις κοπελες.

2T40p3.pngcIPLp3.png

Ευχαριστω για την απαντηση. Πως καταλαβες οτι ειναι αφυδατωμενο;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΜΕ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ.ΤΗΝ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΗΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΝΑΤΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ.

Κοριτσια καλημερα. Ο μπεμπης μου ειναι 4 μηνων και ειναι μωρακι που δεν τρωει πολυ. Οσο θηλαζε ολα καλα μεχρι 2 μηνων. Απο τον δευτερο μηνα πινει ενα υποαλλεργικο γαλα κατοπιν υποδειξεως του παιδιατρου προς αποφυγη κολικων το οποιο δεν του αρεσε ιδιαιτερα.Πριν μια εβδομαδα αλλαξα το γαλα του με ενα αλλο,το οποιο στην αρχη το τσακιζε αλλα εδω και τρεις ημερες τρωει ελαχιστα, 50μλ ανα τρεις ωρες! Θεωρησα οτι φταινε τα δοντακια και του εβαζα μια αλοιφη στα ουλα πριν το γευμα, χωρις ομως ιδιαιτερη επιτυχια.Το μωρο εχει γκρινια, βαζει τα χερια του συνεχως στο στομα, ακομη και την στιγμη που τρωει. Χθες τον πηγα στον παιδιατρο να τον δει. Πηρε σε 23 ημερες μονο 200 γραμμαρια (ειναι 6450 τωρα) και μου ειπε οτι το μωρο ειναι αφυδατωμενο και πρεπει να μειωσω την αναλογια μεζουρων γαλατος στο νερο για ενυδατωση.Μου ειπε οτι εχει το λαιμο του και ισως για αυτο δεν τρωει, να του δινω χαμομηλι 4 φορες την ημερα και με εστειλε για εξεταση ουρων και η μικροβιολογος που το επλυνε του ματωσε το πουλακι του και αυτο ουρλιαζε,αλλα δυστυχως δεν εκανε τσισα του και πρεπει να ξαναπαω.Θα το ξεκινησω και κρεμα απο σημερα. Πως καταλαβαινω οτι ειναι αφυδατωμενο το μωρο; Να φταιει το γαλα που δεν τρωει; Δεν θελω παλι να του αλλαξω γαλα,τον δοκιμασα και αυτο που επινε πριν και κλαει οταν βλεπει το μπουκαλι και σε αυτο. Η αληθεια ειναι οτι εχει μεγαλη ευαισθησια με τον λαιμο του.Τι να κανω δεν ξερω. Γνωριζει καποια κοπελα κατι;

Με προβληματίζουν όλα αυτά κι έχω την αίσθηση ότι ο γιατρός δεν σας υποστηρίζει σωστά. Δεν θα επεκταθώ στο ότι δεν σε υποστήριξε στο θηλασμό.

Το βάρος του μωρού σε σχέση και με το βάρος γέννησης είναι καλό. Αν το δεις στις καμπύλες, γεννήθηκε κάτω από την 50η και τώρα είναι πάνω από την 50η. Η μικρή κάμψη που είχε τον τελευταίο μήνα δικαιολογείται από την μειωμένη όρεξη και καλώς το ψάχνετε με εξετάσεις, παρόλο που το πιθανότερο είναι ότι φταίνε τα δόντια, αλλά και πάλι αφήνουμε ένα περιθώριο για να ανησυχήσουμε ειδικά για το βάρος. Είναι μικρό για να ξεκινήσει κρέμα και μάλιστα σε φάση που, αν υπάρχει αφυδάτωση, η κρέμα θα επιβαρύνει τον οργανισμό του και θα μπερδέψει ως προς τα συμπτώματα. Οι στερεές τροφές τραβάνε υγρά από τον οργανισμό, για να χωνέψουν, εσείς θα μειώσετε τις θερμίδες που παίρνει από το γάλα (αφού θα το αραιώσετε), θα βάλετε χαμομήλια και θα βάλετε στερεά τροφή, (και ετοιμάζεστε και για εμβόλιο) ενώ το μωρό έχει μειωμένη όρεξη;

Μήπως είναι καλή ιδέα να δείτε κι έναν άλλο παιδίατρο;

Για τη μικροβιολογο δεν το σχολιάζω, απαράδεκτη! Γιατί δεν μαζεύεις τα ούρα μόνη σου;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Με προβληματισες τωρα amareto. Το σκεφτηκα και εγω για την κρεμα οτι ειναι μικρος και χθες του εδωσα μονο 2 κουταλιες. Ακομη σημερα μου ειπε να του δωσω αραιωμενο το γαλα.Το βαρος σαν συνολο ειναι καλο αφου διπλασιασε το βαρος γεννησης, αλλα αν το μωρο συνεχισει να μην τρωει θα χασει και αλλο βαρος. Προσπαθω με συχνα και μικρα γευματα, τον ξυπναω την νυχτα για να φαει. Χθες τα πηγαμε καλυτερα, φαγαμε ολη την ημερα 670μλ γαλα (αραιωμενο βεβαια). Θα τον παω και σε εναν αλλο παιδιατρο την Δευτερα για να παρω και μια αλλη γνωμη.

2T40p3.pngcIPLp3.png

• 1 year later...

Υπάρχει περίπτωση να μην τρώνε πολύ τα μωρά (συγκεκριμένα το δικό μου είναι 4 μηνών) λόγω του ότι είναι να βγάλουν δοντάκια και τα ούλα τους είναι ερεθισμένα; Γιατί και η δικιά μου είναι συνέχεια με όλο το χέρι της στο στόμα όλη την ώρα. Και δεν τρώει πολύ και η παιδίατρος μου είπε να της δίνω μικρά και συχνά γεύματα γιατί φοβάται για αφυδάτωση. Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα δοντάκια της και να ανεβάζει και πυρετό από αυτό;