Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Recommended Posts

Καλησπερα ειμαι απο την Ελλαδα αλλα μενω στην Κυπρο προσωρινα και εχω διαπιστωσει πως οι περισσοτερες μαιες στις ιδιωτικες κλινικες - μαιευτηρια(δεν ξερω ακριβως γιατι λεγονται ετσι μερικες κοπελες που ασκουν αυτο το λειτουργημα) αποτρεπουν τις γυναικες να θηλασουν. συγκεκριμενα εχω ακουσει με τα ιδια μου τα αυτια μαια να λεει πως θα δωσει κρυφα σκονη στο μωρο παρολο που η μητερα και η παιδιατρος εδωσαν εντολη για αποκλειστικο θηλασμο επειδη ειπε πως δε μπορει να εχει συνεχεια το μωροε να κλαιει και να το πηγαινει καθε τρεις και λιγο να θηλαζει. Πριν 1 μηνα πηγα σε μια φιλη μου που γεννησε και η μαια της εφερε το μωρο πρωτη φορα να θηλασει τη δευτερη μερα το απογευμα επειδη ειχε κανει καισαρικη και της ειπε να το κρατησει 5 δευτερολεπτα στο ενα στηθος και 5 στο αλλο την πρωτη μερα, μετα 10 δευτερολεπτα μετα 15 κ.ο.κ και οταν τη ρωτησα γιατι ειπε πως τις πρωτες μερες ετσι πρεπει για να μη φαει αποτομα το μωρο και πληγωσει το στηθος με αποτελεσμα για πολλες μερες η μαμα να δινει και σκονη στο μωρο αφου σε 5 δευτερολεπτα δεν προλαβαινε προφανως να φαει το μωρο:-(:twisted Σε αλλη φιλη μου που παλευε με νυχια και με δοντια να μη δωσει σκονη στο μωρο της ελεγαν πως αυτα ειναι βλακειες και δεν ειναι αναγκη να θηλαζει αποκλειστικα και να του δινει σκονη γιατι ειναι κριμα να κλαιει τοσο πολυ και της δημιουργουσαν τυψεις και ενοχες. Και αλλα πολλα!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΛΕΞΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ?ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

Και το αλλο που θελω να καταγγειλω ειναι το εξης. Πριν 3 μερες πηγαμε στη θεια του αντρα μου που ειναι παιδιατρος στο δημοσιο τομεα και που κανει μαθηματα για να γινεια ποκλειστικη συμβουλος θηλασμου και μεσα στη συζητηση ξεσπαθωσε και ειπε πως ο θηλασμος δε μπορει με τιποτα να προχωρησει και να παει μπροστα γαιτι οι εταιρειες γαλακτς ειναι τοσο δυαντες που δεν αφηνει κανεναν απο τα δυχτια της. Ειπε πως οποιος παιδιατροσ στον ιδιωτικο τομεα δεν παει με τα νερα τους και δεν τους στηριζει χανει πολλα και για αυτο και μοονοτ ολογο δεν προωθουν το θηλασμο και δε θα το κανουν ποτε. Ειπε πως ειναι δυσκολο καποιος ιδιωτης να προτιμησει κατι που δεν του δινει λεφτα απο τα γαλατα που τους κανουν "δωρακια". Μα πως ειναι δυνατον???Το ξερω πως γινονται αυτα αλλα τοσο πολυ?Και απο τοσο μεγαλο ποσοστο?Πρεπει ολοι κατι να κανουμε για να πρωθησουμε το θηλασμο και να χαρισουμε αυτο το πολυτιμο δωρο στα παιδακια μας χωρις να νιωθομε ασχημα ή μειονοτητα πουτο κανουμε αυτο. Οι περισσοτερες μητερες πουγ εννανε εχουνα γνοια για τα οφελη του θηλασμου και για το ποσο βλαβερα ειναι τα γαλατα και ετσι ειναι επιρρεπης σε οποιοδηποτε επιτηδειο.

Επισης διαβασα σε περιοδικα για μαμαδες απο αυταπου κυκλοφορουν στα περιπετερα αρθρο για το θηλασμο απο παιδιατρο και ελεγε πως ειναι πολυ καλο να θηλαζουμε τα μωρα μας μεχρι τον 6ο μηνα αλλα μετα σιγα σιγα να το κοβουμε για να μη συνηθιζουνε και δυσκολευτουν αρογερα να το κοψουν!!Ελεος!!!

Ας ξεσηκωθουμε ολοι και ας κανουμε κατι επιτελους για ολα αυτα που στερουν στα παιδια μας το γαλα μας.

Διαφημίσεις

Αγαπητή Κλαίρη, σήμερα είδα το θέμα σου και αποφάσισα να γράψω καθότι είμαι από Κύπρο, γέννησα στην Κύπρο σε ιδιωτική κλινική, θήλασα αποκλειστικά για 6 μήνες (μετά συνέχισα μέχρι που εγώ αντιλήφθηκα ότι το μωρό δεν χόρταινε και συμπλήρωνα), είχα το μωρό rooming in, γέννησα με καισαρική και θήλασα μόλις άνοιξα τα μάτια μου (μέσα στην πρώτη ώρα δηλ. μετά την γέννα). Η παιδίατρος μου είναι η πρόεδρος του συνδέσμου θηλασμού Κύπρου, είμαι μέλος του συνδέσμου θηλασμού από πριν μείνω έγκυος και οι μαίες της κλινικής στην οποία γέννησα μου έδειξαν τα πάντα όσον αφορά τη φροντίδα και το θηλασμό του μωρού. Να αναφέρω ότι όταν άρχισαν οι κολικοί του μωρού, επειδή δεν είχα κάποιον να με βοηθήσει και είμουν σε απόγνωση, έτρεξα στην κλινική που γέννησα και οι μαίες ήταν εκεί για κάθε ψυχολογική βοήθεια και στήριξη.

Αντιλαμβάνομαι ότι στην Κύπρο δεν θηλάζουν τόσο πολύ οι μητέρες γιατί οι ίδιες δεν θέλουν και αντιλαμβάνομαι επίσης αυτό που λές για τις δυνατές εταιρείες εισαγωγής έτοιμου γάλακτος. Δεν μπορώ όμως να δεκτώ ότι αποκαλείς ένα ολόκληρο σύστημα ανίκανο και τις μαίες ανειδίκευτες.

Εάν κάποια θέλει να θηλάσει, μπορεί να βρει τη σωστή οδό και τους σωστούς ανθρώπους να βοηθήσουν και όχι απλά να κατηγορεί ένα ολόκληρο σύστημα επειδή απλά πιστεύει ότι αν ήταν στη χώρα του τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Παντού υπάρχουν και οι διαφορετικές γνώμες, τις σεβόμαστε και ακολουθούμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για εμάς.

Θα επεκταθώ επίσης και θα πω ότι είχα μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Έμαθα ότι είμουν έγκυος και δεν πρόφτασα να το χαρώ εφόσον σε 3 μέρες άρχισε μεγάλη αιμορραγία. Η διάγνωση του γιατρού μου ήταν ότι κατά 75% δεν θα κρατηθεί η εγκυμοσύνη αλλά παρόλη τη διάγνωση κάθισε δίπλα μου 3 μερόνυχτα και δεν κουνήθηκε, ανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να με βοηθήσει επιτυχώς. Πόσοι γιατροί, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό (οπουδήποτε στον κόσμο) θα καθήσουν να προσέχουν μια εγκυμονούσα με υπαπειλούμενη εγκυμοσύνη?? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει σχέση που βρίσκεσαι αλλά με ποιους έχεις να κάνεις.

Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς εσύ ή οι φίλες σου που μένουν Κύπρο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Αγαπητή Κλαίρη, σήμερα είδα το θέμα σου και αποφάσισα να γράψω καθότι είμαι από Κύπρο, γέννησα στην Κύπρο σε ιδιωτική κλινική, θήλασα αποκλειστικά για 6 μήνες (μετά συνέχισα μέχρι που εγώ αντιλήφθηκα ότι το μωρό δεν χόρταινε και συμπλήρωνα), είχα το μωρό rooming in, γέννησα με καισαρική και θήλασα μόλις άνοιξα τα μάτια μου (μέσα στην πρώτη ώρα δηλ. μετά την γέννα). Η παιδίατρος μου είναι η πρόεδρος του συνδέσμου θηλασμού Κύπρου, είμαι μέλος του συνδέσμου θηλασμού από πριν μείνω έγκυος και οι μαίες της κλινικής στην οποία γέννησα μου έδειξαν τα πάντα όσον αφορά τη φροντίδα και το θηλασμό του μωρού. Να αναφέρω ότι όταν άρχισαν οι κολικοί του μωρού, επειδή δεν είχα κάποιον να με βοηθήσει και είμουν σε απόγνωση, έτρεξα στην κλινική που γέννησα και οι μαίες ήταν εκεί για κάθε ψυχολογική βοήθεια και στήριξη.

Αντιλαμβάνομαι ότι στην Κύπρο δεν θηλάζουν τόσο πολύ οι μητέρες γιατί οι ίδιες δεν θέλουν και αντιλαμβάνομαι επίσης αυτό που λές για τις δυνατές εταιρείες εισαγωγής έτοιμου γάλακτος. Δεν μπορώ όμως να δεκτώ ότι αποκαλείς ένα ολόκληρο σύστημα ανίκανο και τις μαίες ανειδίκευτες.

Εάν κάποια θέλει να θηλάσει, μπορεί να βρει τη σωστή οδό και τους σωστούς ανθρώπους να βοηθήσουν και όχι απλά να κατηγορεί ένα ολόκληρο σύστημα επειδή απλά πιστεύει ότι αν ήταν στη χώρα του τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Παντού υπάρχουν και οι διαφορετικές γνώμες, τις σεβόμαστε και ακολουθούμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για εμάς.

Θα επεκταθώ επίσης και θα πω ότι είχα μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Έμαθα ότι είμουν έγκυος και δεν πρόφτασα να το χαρώ εφόσον σε 3 μέρες άρχισε μεγάλη αιμορραγία. Η διάγνωση του γιατρού μου ήταν ότι κατά 75% δεν θα κρατηθεί η εγκυμοσύνη αλλά παρόλη τη διάγνωση κάθισε δίπλα μου 3 μερόνυχτα και δεν κουνήθηκε, ανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να με βοηθήσει επιτυχώς. Πόσοι γιατροί, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό (οπουδήποτε στον κόσμο) θα καθήσουν να προσέχουν μια εγκυμονούσα με υπαπειλούμενη εγκυμοσύνη?? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει σχέση που βρίσκεσαι αλλά με ποιους έχεις να κάνεις.

Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς εσύ ή οι φίλες σου που μένουν Κύπρο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Αγαπητη φιλη και βεβαια δεν αποκαλω ΟΛΟ το συστημα αχρηστο και δεν αναφερομαι μονο για το συστημα της Κυπρου.Εχω ζησει και σε αλλη χωρα και η κατασταση ειναι παρομοια. Αναφερθηκα στα περιστατικα που ειδα με τα ματια μου και ακουσα με τα αυτια μου και που μου διηγηθηκε συγγενικο μας προσωπο που ειναι και η ιδια γιατρος.Εξαλλου εγφραψα τα καλυτερα λογια για τα δημμοσια νοσοκομεια οπου οι μαιες που γνωρισα προσωπικα αλλα και οι εμπειριες που ειχα μεσω φιλων μου ηταν οι καλυυτερες και πολυ καλλυτερες αποτι συμβαινει στη χωρα μου.

Ξερω τη γιατρο σου προσωπικα και την εκτιμω αφνταστα γιατι πρωτα απολα ειναι ανθρωπος και μετα επαγγελματιας. Να σου πω συγκεκριμενο παρδειγμα με τη γιατρο σου σε κλινικη που δε θελω να αναφερω ονομα αλλα σε προσωπικο επιπεδο θα μπορουσα να σου πω. Ειχα παει σε μια φιλη μου που ειχε προβληματα με την εγκυμοσυνη της και νοσηλευοταν σε εκεινη την κλινικη και τη μερα που την επισκεφτηκα μου ειπε το εξης. Ασε χτες γεννησε μια κοπελα και η παιδιατρος της ειναι πορωμενη με το θηλασμο και ειπε αυτη και η παιδατρος της να μη δωσουν ξενο γαλα στο μωρο και εκινο κλαιει ολη μερα. τη ρωτησα να η παιδατρς της ειναι η ταδε και με ρωτησε εκπλξκτη που το ξερω και της ειπα πως την ξερω την κοπελα και πως ειναι εξαιρετος ανθρωπος. Της εξηγησα πως το μωρο δεν κλαιει επειδη πιναει και πως ειναι πολυ εφικτο να θηλαζει αποκλειστικα χωρις τη χορηγηση σκονης απο την πρωτη κιολας ωρα ζωης του μωρου και εκεινη γελασε και μουπε πως η μαια της ειπε πως εκεινη του εδωσε τελικα τη νυχτα σκονη αλλα και τσαι για να σταματησει να κλαιει και πως το μωρο σταμτησε αμεσως και ησυχασε η κλινικη γιατι εκλεγε μεχρι τοτε παρα πολυ:twisted::twisted::twisted::twisted:Σοκαριστηκα απο τη συμεριφορα αυτη της μαιας και η φιλη μου το θεωρησε πολυ σωστο αυτο που εκανε και δεν ειχα λογια να εκφρασω το θυμο μου για την κοροιδια αυτη αλλα ουτε και αλλα επιχειρηματα να της πω γιατι ηταν ανενδοτη οτι το μωρο πειναει και για να χορτασει θελει συμπληρωμα.

Αυτο που θελω να πω ειναι πως για να θηλασει μια μαμα αποκλειστικα χρειαζεται να ειναι ενημρωμενη απο πριν ή να εχει σωστο παιδιατρο. Αν περιεμνει απο τις μαιες υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να μην τα καταφερει. Και παλι λεω μεγαλες πιθανοτητες.Οχι 100% σιγουρο γιατι σαφως δε βαζω ολο το προσωπικο των κλινικων στο ιδιο καζανι. Οσο για γυναικολογους δεν αναφερθηκα καθολου. αφως και ειναι τιμη του γυναικολογου σου που σου φερθηκε ετσι και μακαρι ολοι οι γιατροι να ειχαν τοση ανθρωπια.

Συγχαρητηρια που εισαι στο συνδεσμο θηλασμου και βοηθας τις μανουλες να ταιζουν τα μωρακια με το γαλατακι τους. Καλη συνεχεια

Φιλικα