Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φαγούρα στα χέρια και στα πόδια

Recommended Posts

Κορίτσια μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιρνα κορτιζόνη. Οταν όμως τη σταματησα άρχισα να έχω φαγούρα στα χέρια και στα πόδια μου. Πηγα σε δερματολόγο και μου έδωσε μια αλοιφή με κορτιζόνη για να βαζω τοπικά στα σημεία που έβγαλα κοκκινίλες. Αλλά τωρα έχω φαγούρα παντού. Μου προτειναν να πάρω αντισταμινικα αλλά ΔΕΝ θέλω να πάρω άλλα φαρμακα! Αντιμετώπισε κάποια από σας φαγούρα κατά την εγκυμοσύνη και πως την αντιμετώπισε? Μπορεί η αφούρα αυτή να σημαίνει κατι άλλο?

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα,ποσο μηνων εισαι?

καλυτερα να ρωτησεις τον γυναικολογο σου για ''χολοσταση κυησης''

κανε μια αναζητηση στο google για να ενημερωθεις.το πρωτο και σημαντικο προβλημα ειναι η φαγουρα.

Βασικά για πιο λόγο έπαιρνες κορτιζόνη????

Εγώ είχα φαγούρα το τελευταίο δίμηνο κ σε χέρια(εκεί είχα κάνει κ κάτι σημεία σαν αφυδατωμένα) κ σε πόδια....μου έδωσε η δερματολόγος επειδή δεν ήθελα να πάρω αντισταμινικό(αέριους ακίνδυνο όπως έλεγε) μια φτιαχτή κρέμα από το φαρμακείο κ ηρέμούσα....παρουσιάζεται συχνά κνησμός στη εγκυμοσύνη....φοβήθηκα κ εγώ για χολοσταση αλλά από αιματολογικές αποδείχτηκε πως δεν ήταν.....ηρέμούσα κάπως κ στο τελευταίο μήνα που έκανα ενέσεις κορτιζόνης για τα πνευμόνια της μικρής μου πέρασε τελείως! Α ξέχασα να πω ότι στα πόδια που είχα φαγούρα ήταν από το πρήξιμο!!!!!!:?

sjCrp3.png

Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας κορίτσια. Θα κλείσω 18 εβδ. την Κυριακή. Βασικά έχω διαβάσει για την χολοσταση και η αλήθεια ειναι ότι θα το ψαξω σίγουρα και αιματολογικά. Η φαγουρα δεν ειναι σε τραγικό σημείο απλά φοβάμαι μη δυναμώσει... γι αυτό θέλω να το προλάβω. ΔΕΝ θελω αλλα φάρμακα!!! Συνέχεια κάπου έχω φαγούρα αλλά το βράδυ είμαι πολύ ησυχη. Δεν ξέρω τι να πω... Την κορτιζόνη την έπαιρνα γιατί είχα πολλές αποβολές (7) πριν μεινω έγκυος τώρα και ο γιατρός θεωρησε "καλό" να μου χορηγήσει κορτιζόνη.

Μηπως γνωρίζεται τι πρεπει να αποφευγω στη διατροφή μου για να μην προκαλώ επιπλέον φαγούρα-κνησμό?

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Κοριτσι χωρις να θελω να σε τρομαξω ψαξε χολεσταση κυησης. Το επαθα εγω, και δεν ειναι κατι απλο. Μπορει να εχει κακη καταληξη αν δεν το προλαβεις. Σιγουρεψε οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο και μετα ασχολησου με κορτιζονες και αλεργιες. Αυτο ειναι πολυ επικυνδινο.....ρωτα τον γιατρο σου. Ειναι πολυ σπανιο και ισως σου πει οτι δεν παιζει να το εχεις. Αν στο πει να πας να εξεταστεις μονη σου στο σηκωτι και να το σιγουρεψεις. Αυτο εκανα και εσωσα το παιδι μου.....ελπιζω να ειναι μονο αλεργιουλα και τπτ αλλο......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Κορίτσια μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιρνα κορτιζόνη. Οταν όμως τη σταματησα άρχισα να έχω φαγούρα στα χέρια και στα πόδια μου. Πηγα σε δερματολόγο και μου έδωσε μια αλοιφή με κορτιζόνη για να βαζω τοπικά στα σημεία που έβγαλα κοκκινίλες. Αλλά τωρα έχω φαγούρα παντού. Μου προτειναν να πάρω αντισταμινικα αλλά ΔΕΝ θέλω να πάρω άλλα φαρμακα! Αντιμετώπισε κάποια από σας φαγούρα κατά την εγκυμοσύνη και πως την αντιμετώπισε? Μπορεί η αφούρα αυτή να σημαίνει κατι άλλο?

Betnovate σου έδωσε; Εγώ πάλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, είχα φαγούρα.....στο αυτί:shock:!!! Μη γελάτε....:( Κάτι σα να προσπαθούσε να μπει στο αυτί μου δηλαδή. Ο άντρας μου όλο με κορόΐδευε, αλλά συνέχεια είχα αυτή την ενόχληση.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Ελπιζω να μην εχεις κατι σοβαρο, απλα θα ηθελα να σου πω οτι και εγω σε καποια φαση ειχα φαγουρα και τελικα ηταν απο αφρολουτρο. Ο οργανισμος γινεται πιο ευαισθητος και κατι που δεν σε ενοχλουσε παλια, τωρα μπορει να σε ενοχλει.

Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας κορίτσια. Θα κλείσω 18 εβδ. την Κυριακή. Βασικά έχω διαβάσει για την χολοσταση και η αλήθεια ειναι ότι θα το ψαξω σίγουρα και αιματολογικά. Η φαγουρα δεν ειναι σε τραγικό σημείο απλά φοβάμαι μη δυναμώσει... γι αυτό θέλω να το προλάβω. ΔΕΝ θελω αλλα φάρμακα!!! Συνέχεια κάπου έχω φαγούρα αλλά το βράδυ είμαι πολύ ησυχη. Δεν ξέρω τι να πω... Την κορτιζόνη την έπαιρνα γιατί είχα πολλές αποβολές (7) πριν μεινω έγκυος τώρα και ο γιατρός θεωρησε "καλό" να μου χορηγήσει κορτιζόνη.

Μηπως γνωρίζεται τι πρεπει να αποφευγω στη διατροφή μου για να μην προκαλώ επιπλέον φαγούρα-κνησμό?

Απλά σκέφτομαι μήπως είχες κάτι δερματικό κ επειδή έπαιρνες κορτιζόνη δε σε ενοχλούσε τόσο καιρό γιατί ανέφερες ότι μόλις την έκοψες ξεκίνησε ο κνησμός....μίλα κ με το γυναικολόγο αλλά οπωσδήποτε κ με δερματολόγο γιατί έχουν μια τάση η γυναικολόγοι να ξέρουν τα πάντα! :? Αν φταίει η διατροφή αυτό θα το κρίνεις εσύ αναλόγως του αν επιδεινώνεται με τη διατροφή.....

sjCrp3.png

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το ενδιαφέρον σας. Τελικά έκανα ανάλυση αίματος και τα ηπατικά ένζυμα έιναι όλα εντάξει! Δόξα τω Θεό!!! Πήγα και σε δευτερο δερματολόγο και μου είπε τα ίδια... πως λόγω κορτιζόνης που έπαιρνα τόσο καιρό όλο το σύστημα μου ηταν σε καταστολή και τώρα μου δημιουργήθηκε αυτή η αλλεργία. Μου εδωσε μια κορτιζονούχα (πολύ χαμηλής περιεκτικότητας) κρέμα η οποία αναμείχθηκε με βιταμίνη Ε για να βαζω τοπικά. Ελπίζω να μου περάσει σύντομα... Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για την συμπαράσταση...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Αν δείτε την ώρα που γράφω θα καταλάβετε... έχει δύο εβδομάδες που εχω τρελαθεί από τη φαγούρα! Απίστευτη φαγούρα στις πατούσες και τις παλάμες σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ και να ξυπνάω και τον άντρα μου από το χρουτσου χρουτσου! Έκανα εξετάσεις για τρανσαμινάσες κ βγήκαν φυσιολογικές... Αλλά εγώ ξύνομαι συνεχώς.. :( Έχω άλλες τέσσερεις εβδομάδες μπροστά μου... αν συνεχίσει έτσι ή χειροτερέψει την έβαψα :( Καμιά με αντίστοιχη εμπειρία;

llssp2.png

Αν δείτε την ώρα που γράφω θα καταλάβετε... έχει δύο εβδομάδες που εχω τρελαθεί από τη φαγούρα! Απίστευτη φαγούρα στις πατούσες και τις παλάμες σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ και να ξυπνάω και τον άντρα μου από το χρουτσου χρουτσου! Έκανα εξετάσεις για τρανσαμινάσες κ βγήκαν φυσιολογικές... Αλλά εγώ ξύνομαι συνεχώς.. :( Έχω άλλες τέσσερεις εβδομάδες μπροστά μου... αν συνεχίσει έτσι ή χειροτερέψει την έβαψα :( Καμιά με αντίστοιχη εμπειρία;

να σε ρωτησω μηπως εχεις κοκκινιλες σαν τσιμπηματα εκει που φαγουριζεσαι?ρωταω γιατι εγω την πατησα απο ψυλλο και με θερισε .ξυνομουν ολη νυχτα κ μεχρι να καταλαβω απο τι το επαθα ματωσα.

εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα τρελη φαγουρα στα ποδια απο το γονατο και κατω τα ειχα ματωσει πραγματικα απο το ξυσιμο...απο οτι ρωτησα ομως ειναι απο την κατακρατηση υγρων...το μοναδικο που με ηρεμουσε ηταν μια ενυδατικη κρεμα...

να σε ρωτησω μηπως εχεις κοκκινιλες σαν τσιμπηματα εκει που φαγουριζεσαι?ρωταω γιατι εγω την πατησα απο ψυλλο και με θερισε .ξυνομουν ολη νυχτα κ μεχρι να καταλαβω απο τι το επαθα ματωσα.

όχι... καθόλου κοκκινίλες.. όμως γενικά τόσο τα πόδια όσο και τα χέρια μου είναι πρησμένα... και με το ξυσιμο γίνεται χειροτερη η κατάσταση...

το μονο που με ανακουφίζει είναι το παγωμένο νερο...

llssp2.png

Διαφημίσεις

όχι... καθόλου κοκκινίλες.. όμως γενικά τόσο τα πόδια όσο και τα χέρια μου είναι πρησμένα... και με το ξυσιμο γίνεται χειροτερη η κατάσταση...

το μονο που με ανακουφίζει είναι το παγωμένο νερο...

η ενυδατικη κρεμα δεν σε ανακουφιζει??εγω ειχα σωθει..

εγω είμαι γενικα αλλεργική σε σκόνη και σε διάφορα φυτα.Καθε Σεπτεμβριο με πιανει αλλεργία μονο αυτη τη φορα μου εμεινε και όλας μεχρι και τωρα που μπηκα στην 28 εβδομαδα,βεβαια εγω έχω σε στηθος,πλατη,μπουτια.Εκανα εξετασεις και τα ηπατικα μου ευτυχως είναι ΄μία χαρα,ετσι η δερματολόγος μαζί με την γυναικολόγο μου έκοψαν στην αρχή παρα πολλα φαγητα (ιδιαιτερα ότι έχει σπόρους,μελιτζανες,κολοκυθακια και πολλα αλλα) έβαζα κρεμα κορτιζόνης με βιταμίνη και επινα συρόπι atarax αντισταμινικο,αφρολουτρο απο το φαρμακείο και κρεμες ενυδατατικες απο το φαρμακείο. Τωρα που έχω βελτιωθεί απλα μου απαγορεψαν ρητα τη σοκολάτα (οντως 2 φορες έφαγα ελαχιστα και με έπιασε φοβερη αλλεργία-φαγουρα),ψάρι,αυγο,φραουλες,χοιρινό κρεας και τωρα είμαι πολύ καλυτερα.Φυσικά ακομα παιδεύομαι βαζω ακομα το αφρολουτρο που μου έγραψαν και όταν με πιασει φαγουρα ριχνω κρυο νερό.Η γιατρός μου είπε ότι συνεχίστηκε έτσι εντονα΄λόγω υψηλών ορμονων αφου περιμενω διδυμα και θα το έχω και μερικές ημερες μετα την γεννα... οποτε κανω ΥΠΟΜΟΝΗ

YiMXp3.png

Δοκίμασα ό,τι ενυδατική είχα στο σπίτι και επιπλέον bepanthol κρεμα και γαλακτωμα σώματος... Με το φαγητό δε νομίζω να σχετίζεται γιατί γενικά αλλεργίες δεν είχα ποτέ... ο γιατρός μου πρότεινε μια κρέμα της Frezyderm αλλά δεν την έχω βρει ακόμα σε κάποιο φαρμακείο... Στο μόνο που ελπίζω είναι να γεννήσω σύντομα ώστε να ηρεμήσω... Ελπίζω ο μικρός να μην με παιδεψει πολύ...

llssp2.png

• 1 month later...

Γειά, είμαι στην 14 εβδομάδα στην 2η εγκυμοσύνη μου. Έχω ένα εξαιρετικό αγοράκι θηριάκι ήδη και τώρα πάμε για το κοριτσάκι.

Κι εγώ έχω φοβερή φαγούρα τις τελευταίες 3-4 μέρες σε χέρια (κυρίως ανάμεσα στα δάχτυλα) και πόδια (και ανάμεσα στα δάχτυλα και στα πέλματα και γενικώς...). Ξεκίνησε απο την προηγούμενη εβδομάδα πρώτα στα πόδια. Το μόνο σύμπτωμα που μπορώ να διακρίνω είναι κάτι σαν γρομπαλάκι-φούσκωμα, το οποίο δεν είμαι σίγουρη αν είναι απο μόνο του σύπτωμα ή το προκαλώ εγώ με το ξύσιμο. Δεν υποφέρεται όμως.

Μίλησα με τη γιατρό μου και μου είπε ότι μπορεί να είναι πολλά: Έκζεμα, μύκητες, ψώρα!!!. Κι όπως καταλαβαίνετε με τρέλανε. Κι απ' την ώρα που μιλήσαμε με έχει πιάσει πλέον μια νευρασθενική φαγούρα σχεδόν παντού, ειδικά όταν το σκέφτομαι.

Για χολοστάση δεν μου είπε τίποτα, τουλάχιστον όχι απο το τηλέφωνο. Μάλλον θέλει πρώτα να αποκλείσει όλα τα άλλα που προφανώς τα θεωρεί λιγότερο σημαντικά ή επικίνδυνα.

Ραντεβού έχω την Τετάρτη, άντε να δούμε...

Έχει καμία σας αντίστοιχη εμπειρία;