Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως να εξηγήσω σ΄ ένα παιδί τι είναι ο βιασμός;

Recommended Posts

i kori mou einai 9 xronon kai mexri tora mporo na po oti tin megalono se ena peribalon arketa prostateumeno kai xaroumeno... anakalupsa omos oti auto den einai kai toso kalo telika mia kai den tis exo eksigisei basika pragmata opos ti einai o biasmos.. akouse proxtes stin tileorasi kai me rotaei ti akribos kanan sto koritsaki... ti na tis po? pos na tis po xoris na tin tromakso?? skeftomai oti tou xronou mporei na paei kataskinosi kai einai toso athoa pou mporei kapoio megalutero paidi na to ekmetaleutei...

sas parakalo ligi boithia giati ksafnika niotho entelos anikani kai axristi!

euxaristo

Διαφημίσεις

Μεινε στο οτι κανεις δεν εχει δικαιωμα να αγγιζει τα γεννητικα μας οργανα.Οταν καποιος ξενος το κανει χωρις τη θεληση μας αυτο ειναι βιασμος.

Επ'ευκαιριας δες το σαν ευκαιρια και υπενθυμισε της οτι ολα αυτα.

Μεινε στο οτι κανεις δεν εχει δικαιωμα να αγγιζει τα γεννητικα μας οργανα.Οταν καποιος ξενος το κανει χωρις τη θεληση μας αυτο ειναι βιασμος.

Επ'ευκαιριας δες το σαν ευκαιρια και υπενθυμισε της οτι ολα αυτα.

Μου επιτρέπεις να συμπληρώσω

¨Οχι μόνο ξένος αλλά οποιοσδήποτε.Θεία , θείος ,ξάδερφος...κλπ..

Υπάρχει και ένα άνάλογο βιβλίο από εκδόσεςι ψυχογιός που λέει για ένα κοριτσάκι που ο θείος του το γαργαλάει και εξηγεί ότι μπορεί να λέει όχι δεν θέλω.Δειν θυμάμαι τον τίτλο τώρα...Είναι για μικρότερα παιδάκια , αλλά το γράφω εδώ γιατί θα είναι χρήσιμο και για άλλες μανούλες.Εχω πάρει στο γιό μου το ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ εξηγεί με πολύ όμορφο τρόπο.

Μπραβο κορίτσια ....σας ευχαριστούμε πολύ....

οπότε για να συνοψίσουμε...υπάρχουν 2 βιβλία....το Η ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ και το ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ.Απο ποιες εκδόσεις κυκλοφορούν για να τα ζητήσω????Αν γνωρίζει και καποια αλλά βιβλία καποια μαμα ας το γράψει.....

Διαφημίσεις

Η ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ εκδοσεις Ψυχογιος http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=22886

http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=22914 ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ

Σε ευχαριστώ....μπραβο ταχύτητα!!!!:P

Η ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ εκδοσεις Ψυχογιος http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=22886

http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=22914 ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ

Μπράβο κοριτσάκι μου , αυτά είναι.Πολύ ωραία βιβλία , πραγματικά πάρτε τα , αξίζει τον κόπο γενικά . όλη αυτή η σειρά.

Διαφημίσεις

Αυτά από οτι είδα απευθήνονται σε παιδάκια γυρω στα 3-4 ετων......μηπως καμια μαμα εχει βρει και κατι που να απευθήνεται σε λιγο μεγαλύτερα παιδάκια...εως 10 ετων??????

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.perizitito.gr/product.php?productid=95076&page=1

Δεν το έχω διαβάσει, αλλά συνα΄δελφος νηπιαγωγός μου είχε πει ότι της άρεσε. Προσοχή πάαααααρα πολλη στο πώς θα διαχειριστείς την απορία και το ανάγνωσμα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αυτό ακριβώς που λέει η Nicky θα της πείς και ότι θα πρέπει όλα να τα λέει στους γονείς και να μην ντρέπεται.Πρέπει να της πείς να είναι επιφυλακτική γιατί ο κόσμος δεν είναι αγγελικός.

nanika η απάντηση που θα δώσεις στο κοριτσάκι σου έρχεται σε συνάρτηση με τις γνώσεις της γύρω από το σεξ. Αν γνωρίζει τα βασικά σχετικά με το πώς έρχονται τα παιδιά στον κόσμο, τότε καλό θα είναι να την ενημερώσεις ότι βιασμός είναι σεξ με το ζόρι, χωρίς να μπεις σε λεπτομέρειες για να μην τρομάξει.

Αν όμως δε γνωρίζει τίποτα ή ελάχιστα, τότε να της πεις ότι οι βιαστές είναι ανώμαλα άτομα που τους αρέσει να πέφτουν πάνω σε γυναίκες-κορίτσια να τους σκίζουν τα ρούχα να πιάνουν τα γεννητικά τους όργανα και να τις πονάνε.

Θα το χειριστείς σύμφωνα με την αντίληψη του παιδιού. Καλύτερα να της εξηγήσεις τώρα που της δημιουργήθηκε η απορία γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, θα πει την απορία της σε τρίτο άτομο και δεν ξέρεις τότε αν της εξηγήσει με τρόπο που την πληγώσει.

1457745k8p286od3g.gif

Το βιβλιο ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ απευθύνεται και σε μικρότερα παιδάκια;

Η κορούλα μας θα πάει στον παιδικό (2,5 χρονών) και γενικα προσπαθώ με γλυκό τρόπο να της εξηγήσω ότι εκτός απο τη μαμά και το μπαμπά, τον παπού και τη γιαγιά δεν εμπιστευόμαστε κανένα.

Να το πάρω ή είναι πολύ νωρίς;

Διαφημίσεις

Αν όμως δε γνωρίζει τίποτα ή ελάχιστα, τότε να της πεις ότι οι βιαστές είναι ανώμαλα άτομα που τους αρέσει να πέφτουν πάνω σε γυναίκες-κορίτσια να τους σκίζουν τα ρούχα να πιάνουν τα γεννητικά τους όργανα και να τις πονάνε.
:!::!:?!::!:

αν της πει κάτι τέτοιο απο το φόβο του το κορίτσι δε θα μπορεί να αντιδράσει αν ποτέ έρθει αντιμέτωπο με κάποιον που υποψιάζεται ότι είναι κακόβουλος... λογικό δεν είναι?

9 ετών είναι όπως γράφει το κορίτσι, είναι πολύ νωρίς για τέτοια βίαιη περιγραφή. Δεν μπορεί να την επεξεργαστεί όπως εσυ...

επίσης, είναι λάθος η περιγραφή ότι "σκίζουν τα ρούχα",... υπάρχουν κακόβουλοι που έχουν τέτοια πειθώ που κάνουν το παιδί να αναγκαστεί να δεχτεί να του βγάλουν τα ρούχα, εκβιάζοντάς τα ψυχολογικά....

θα πρότεινα να μιλήσει η ίδια η μητέρα με την γραμμή, ( 801 801 1177) για περισσότερες πληροφορίες.

η δική μου προσέγγιση γενικά κ για άλλες περιπτώσεις:

"ο βιασμός? .... άκουσες κάπου για βιασμό, ? τι έγινε? πώς το συζητήσατε? τι ειπώθηκε?"

(οπωσδήποτε θα μαθαινα πρώτα τι έχει ήδη ακουσει, γιατί, απο ποιόν..,!!)

ανάλογη θα είναι και η απάντηση.

αν το άκουσε όπως είπες απο την τηλεόραση

εγώ, θα απαντούσα (δικές μου θεωρίες δεν το έχω διαβάσει κάπου, και πρίν το συζητήσετε πάρτε κ τηλέφωνο στην γραμμή για να δείτε τι θα σας πουν και εκεί )

"κοίτα, ο βιασμός είναι κάτι πολύ φρικτό, και απαίσιο. είναι κάτι που απαγορεύεται, και όποιος το κάνει πηγαίνει φυλακή για πολλά χρόνια!

Η φυλακή είναι το πιο απαίσιο μέρος που μπορεί να πάει ένας άνθρωπος, και αυτούς που βιάζουν τους φέρονται με τον χειρότερο τρόπο"

{ασχέτως τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, -τεράστια ατιμωρησία πχ - ένα παιδί πρέπει να πιστεύει σε αυτό, γιατί μόνο εάν πιστεύει σε αυτό θα μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με έναν πιθανό δράστη, και να ξεφύγει}

"βιασμός, σημαίνει κάποιος να κάνει κάτι με το σώμα σου

που εσύ, εκείνη τη στιγμή, δεν θέλεις με ΤΙΠΟΤΑ να το κάνει.

εκεί θα ρώταγα τι ξέρει για το σεξ.... θα την αφηνα να μιλήσει,

και πάνω σε αυτό που θα μου έλεγε θα της απαντούσα,

(αναλογα με το αν ηταν σωστά αυτά που μου έλεγε ή όχι).

εξηγώντας λίγο καλύτερα τι σημαίνει σέξ, πώς γίνεται, καθώς και ότι βασική προυπόθεση είναι να αρέσει και στους δυο,

όπως όταν παίζεις με ένα αγαπημένο σου γυαλινο παιχνίδι με ένα φίλο/φίλη σου,

και συμφωνείς, για το τι θα το κάνετε. Δεν θα το πετάξετε, δεν θα το σπάσετε, θα το προσέξετε πολύ. Αν ο η φίλη/-ος σου, προσπαθήσει να στο πάρει και να το ρίξει κάτω έχει κάνει κάτι που δεν σου αρέσει, και ξέρεις ότι δεν εχεις συμφωνήσει σε αυτό.

Κάτι τέτοιο είναι και αυτό που λένε βιασμός, απλώς είναι για το σώμα σου.

Αν κάποιος αισθάνεσαι ότι πάει να κάνει κάτι με το σώμα σου, που ΔΕΝ σου αρέσει, που ΔΕΝ θέλεις να κάνει, σε σημείο που ΔΕΝ θέλεις να σε πιάσει, είναι βιασμός.

(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για μένα κανένας λόγος να αντιδράσει το παιδί μόνο αν ΗΔΗ το χέρι κάποιου έχει φτάσει στα γεννητικά όργανα!!! τότε είναι πλέον ΑΡΓΑ!... και για τον δράστη, ο οποίος ήδη θεωρεί ότι έχει καταφέρει το παιδί να κατσει!!!!!!!!!!)

και ακολουθεί λοιπόν το

"ποιά ειναι τα σημεία που δεν θα ήθελες κανένας να σε πιάσει?"

πολύ σημαντική αυτή η ερώτηση, γιατί κάνει συνειδητή την σκέψη/συναίσθημα/φόβο, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί πάντα να την θυμάται, σαν επαλήθευση: "όπ αυτό είναι κάτι που είχα πεί ότι δεν μου αρέσει, και αφου δεν μου αρέσει, δεν πρέπει να το δεχτώ "

ΕΚΕΙ είναι πολύ σημαντικό να ΜΗΝ αναφέρετε μόνο τα γεννητικά όργανα ή να καθοδηγήσετε το παιδί στο να αναφέρει μόνο αυτό. Μπορεί το ίδιο το παιδί να μην θέλει να το αγγίξει κάποιος στην πλάτη, ή στην κοιλιά ή οπουδήποτε αλλού.

Όλα αυτά πρέπει να ξέρει=

ότι εφόσον ΔΕΝ το θέλει, ΔΕΝ επιτρέπεται απο κάποιον να το κάνει,... ΟΧΙ μόνο τα γεννητικά όργανα....

Δεν θέλετε στο μέλλον να αφήσει κάποιον να πιάνει αλλού, παρότι δεν θέλει, επειδή είχε ακούσει οτι βιασμός είναι μόνο στα γεννητικά όργανα.....!!!!! (και μετά να εξελιχθεί σε βιασμό αφού το παιδί έχει συνεναίσει στα προηγουμενα!)

"Ωραία λοιπόν ξέρεις τι είναι το σεξ, ξέρεις τι σημαίνει να μην εχεις συμφωνήσει κάτι, και ξέρεις τι δεν θα ήθελες να κάνει κάποιος,...

αν λοιπόν πάει να κάνει όλα αυτά τελικά τι μπορείς να κάνεις?

- μπορείς να φωνάξεις δυνατά βοήθεια για να έρθει κάποιος να του πει να σταματήσει αμέσως

- αν δεν έρχεται κανένας μπορείς να τον δαγκώσεις πολύ δυνατά, για να σταματήσει αμέσως, και μετά να τρέξεις μακριά, πολύ πολύ μακριά όσο πιο γρήγορα μπορείς. Δεν θα τον ακούσεις ότι και να σου πει.

Α,... αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό, δεν φαίνονται πάντα πολύ κακοί. Μπορεί να είναι πολύ συμπαθητικοί, όπως ίσως κάνει στα ψέμματα κάποια φίλη ή φίλος σου όταν θέλει να σου πάρει ένα παιχνίδι με το ζόρι, την στιγμή που ξέρει ότι εσυ δεν θελεις να το δώσεις. "

"τι σου εχει συμβεί σαν αυτό στο παρελθόν? έχει τύχει ποτέ κάποια φίλη/φίλος σου να προσπαθήσουν να σε κάνουν να κάνεις κάτι με το ζόρι, ενώ εσυ δεν το ήθελες και το κατάλαβες μετά?"

"Μπορεί να σου πεί ψέμματα, να σε κανει να νομιζεις οτι δεν θελει το παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα τα κανει επιτηδες μέχρι να βρεί τη στιγμή να στο πάρει. Κάνει πράγματα δηλαδή που δεν είναι πραγματικά αυτό που λέει ότι είναι. "

Το συναίσθημα αυτό της αμφιβολίας για τα κίνητρα κάποιου είναι που πρέπει να αναγνωρίσουν εκεί, αρχικά για κάτι πολύ απλό.

Μπορείτε να πείτε κιόλας, ξέρεις τι? να, μπορούμε να κάνουμε κ ένα παιχνιδι, όποτε πιστεύεις ότι κάποιος σου λέει κάτι, για να σε κάνει να κάνεις κάτι που δεν θέλεις καθόλου, να μου το λές!

Όταν μου το λές θα βρίσκουμε μαζί κάτι που θα μπορείς να πείς. Τι λές?

έτσι πηγαίνει και η συζητηση σε κάτι λιγότερο άβολο για το παιδί, όπως πχ η καθημερινότητα του σχολείου, { όπου το bullying και το peer pressure είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, και παρόμοιο....}

Peer pressure= η πίεση που μπορεί να εξασκήσει κάποιος πάνω σου με αυτά που σου λέει, αυτά που σου κάνει, για να σε κάνει να αισθανθείς αβολα, ή άσχημα ή να κάνεις κάτι που δεν θέλεις στην πραγματικότητα....

συζητήστε το προς τα εκεί, καθώς ένα παιδί μπορεί να προετοιμαστεί για τέτοιες καταστάσεις μόνο εάν έχει βιώσει κ στο παρελθόν το πώς να αμυνθεί λεκτικά και συναισθηματικά, ......

Δώστε οπωσδήποτε ενα παράδειγμα έστω ψεύτικο για το πώς στο σχολείο σας τότε όταν ήσασταν εσείς παιδιά, .... (.... )

ενα παιδί που δεν γνωρίζει τί είναι το peer pressure και δεν ξέρει πώς να το χειριστεί, δεν θα μπορέσει κ να καταλάβει ή να διακρίνει τις προθέσεις ενός ενήλικα που με τον ίδιο τρόπο θα προσπαθήσει να κάνει κάτι κακόβουλο, με ευγενικό/διπλωματικά αρχικά τρόπο.

μία επίσης καλή συζήτηση, είναι

τι είναι ασφαλές? τι σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια?

(θα δώσει διάφορες απαντήσεις)

εκεί μπορείτε να συζητήσετε "τι θα σε εκανε λοιπον να μην αισθάνεσαι ασφάλεια? "

-αν καποιος θελει να κανεις κάτι χωρίς προηγουμενως να προτείνει να με πάρετε τηλέφωνο, για να με ρωτήσει αν επιτρέπεται ....? (προφανώς ναι)

αν θέλει να σε πάει κάπου, που δεν έχεις ξαναπάει,?

..

αυτά για αρχή... όλα αυτά κατά τη γνώμη μου είναι καλό να συζητιούνται χωρίς ένταση, ή χωρίς απειλητικό τόνο,... μια πολύ χαλαρή συζήτηση.....

δεν πετυχαίνετε κάτι δηλαδή με το να φοβίσετε ένα παιδί για το θέμα αυτό..., γιατί αλλιώς αν *ώ μη γέννοιτο* βρεθεί σε τέτοια κατάσταση, όπως είπα, θα φοβηθεί, κ θα παγώσει, αντί να μπορέσει να σκεφτεί καθαρά κ να ακούσει τη φωνή της λογικής/ενστικτου του...

αυτά σκέφτομαι εγώ, χωρίς επαναλαμβάνω να τα εχω διαβάσει καπου,

δεν είναι δηλαδή κάποια επίσημη θεωρία ή καθοδήγηση κάποιου άλλου ειδικού που αναπαραγάγω...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

πολυ σημαντικο πιστευω εγω ειναι να επισημανεις σε ενα παιδι οτι το σεξ ή η ερωτικη πραξη(ερωτας)γινετε παντα απο δυο ενηλικους ανθρωπους και μονο οταν το θελουν και οι δυο.

αφορμη γι αυτη την σκεψη μου γτ εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε που εχουμε μιλησει με τα δυο μεγαλα μου παιδια για την παρενοχληση σε αυτο το στιλ ειναι αυτο κ.μαρια που ειπατε

(εκεί θα ρώταγα τι ξέρει για το σεξ.... θα την αφηνα να μιλήσει,

και πάνω σε αυτό που θα μου έλεγε θα της απαντούσα,

(αναλογα με το αν ηταν σωστά αυτά που μου έλεγε ή όχι).

εξηγώντας λίγο καλύτερα τι σημαίνει σέξ, πώς γίνεται, καθώς και ότι βασική προυπόθεση είναι να αρέσει και στους δυο,

όπως όταν παίζεις με ένα αγαπημένο σου γυαλινο παιχνίδι με ένα φίλο/φίλη σου,

και συμφωνείς, για το τι θα το κάνετε. Δεν θα το πετάξετε, δεν θα το σπάσετε, θα το προσέξετε πολύ. Αν ο η φίλη/-ος σου, προσπαθήσει να στο πάρει και να το ρίξει κάτω έχει κάνει κάτι που δεν σου αρέσει, και ξέρεις ότι δεν εχεις συμφωνήσει σε αυτό.)

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

αν της πει κάτι τέτοιο απο το φόβο του το κορίτσι δε θα μπορεί να αντιδράσει αν ποτέ έρθει αντιμέτωπο με κάποιον που υποψιάζεται ότι είναι κακόβουλος... λογικό δεν είναι?

Μιλάμε για ένα κοριτσάκι 9 ετών σήμερα. Το λογικό είναι σε αυτή την ηλικία αλλά και λίγο μεγαλύτερο να κυκλοφορεί με τους γονείς του. Για να έρθει αντιμέτωπο με τέτοια κατάσταση και να είναι και ο δράστης εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος θα πρέπει το παιδί να κυκλοφορεί μόνο του. Άρα εγώ μειώνω αρκετά αυτή την εκδοχή. Ευελπιστώ ότι η μητέρα του κάποια στιγμή θα του μιλήσει περισσότερο και για το σεξ (κάτι που τώρα η ίδια η μητέρα δεν μας το διευκρινίζει, δεν ξέρουμε πόσες γνώσεις έχει το κορίτσι) και για το βιασμό, ώστε αργότερα και αν ποτέ συμβεί κάτι, να έχει περισσότερες γνώσεις και σθένος να το αντιμετωπίσει. Αλλά ούτως ή άλλως το γεγονός είναι από μόνο του τρομακτικό αν συμβεί. Όσο για την αντίδραση όπως λες Μαρία ένα κοριτσάκι 9 ετών πώς περιμένεις να αντιδράσει σε μια τέτοια στιγμή, είτε έχει γνώσεις, είτε όχι;

9 ετών είναι όπως γράφει το κορίτσι, είναι πολύ νωρίς για τέτοια βίαιη περιγραφή. Δεν μπορεί να την επεξεργαστεί όπως εσυ...

επίσης, είναι λάθος η περιγραφή ότι "σκίζουν τα ρούχα",... υπάρχουν κακόβουλοι που έχουν τέτοια πειθώ που κάνουν το παιδί να αναγκαστεί να δεχτεί να του βγάλουν τα ρούχα, εκβιάζοντάς τα ψυχολογικά....

Δεν πιστεύω ότι είναι βίαιη περιγραφή, καθώς τυχαίνει πολύ συχνά τα παιδιά σ' αυτή την ηλικία να δουν έργα, όχι ακατάλληλα για ανηλίκους, ακόμη και καθημερινά σήριαλ - και σε κάποιες ελληνικές ταινίες - που να περιέχουν σκηνές βιασμού που δεν ολοκληρώνουν το θέαμα της πράξης. Άρα η εξήγηση στην ουσία περιλαμβάνει πράγματα που έχουν δει ή θα δουν στην τηλεόραση. Η μητέρα είναι υποχρεωμένη να αγγίξει όλες τις περιπτώσεις όπως αυτές που ανέφερες με βιαστές που δείχνουν καλοπροαίρετοι, ευυπόληπτοι και δε χρησιμοποιούν βία για να κάνουν το παιδί να βγάλει τα ρούχα του.

1457745k8p286od3g.gif

Αυτή είναι μια στερεότυπη εικόνα που άλλες φορές ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και άλλες όχι (όπως όλα τα στερεότυπα). Επίσης νομίζω ότι καλό είναι να μη μιλάμε με εικόνες σε παιδιά που η φαντασία τους οργιάζει και μπορούν να της δώσουν τεράστιες διαστάσεις. Η προσέγγιση της Μαρίας μου άρεσε πολύ και θα θεωρούσα κι εγώ πολύ σημαντικό να ανιχνεύσει η μητέρα πρώτα το τι γνωρίζει το παιδί, τι νομίζει ότι γνωρίζει και πώς νιώθει γιαυτά, ώστε να λυθούν παρανοήσεις και να οικοδομηθεί σωστά η σκέψη του γιαυτά τα πράγματα και οι αντιδράσεις του.

Μαρία έγραψες (πάλι)

Δείτε την ταινία lovely bones (παραδεισένια οστά αποδόθηκε στα ελληνικά). Συγκλονιστική.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εχει τυχει να ρωτησει η προγονη μου 10 χρονων. Πολυ απλα της ειπα *χωρις να ειμαι περιγραφικη* οτι ειναι οταν ενας αντρας ή μια γυναικα προσπαθησουν να κανουν σεξ μαζι σου ή να σε αγγιξουν στα γενητικα σου οργανα ΧΩΡΙΣ εσυ να θες και φτανουν σε σημειο να σου το κανουν με το ζορι. Καταλαβε πολυ καλα τι ελεγα. Και ξερει τι σημαινει σεξ. Τα μικρα στα 10 τωρα δεν ειναι τα 10 τα δικα μας. Η προγονη μου ειδε μεσω youtube σεξουαλικη πραξη και την περιεγραψε σε μενα και στον πατερα της επακριβως (μπορει να ειπε και ψεματα για το youtube και να το βρηκαν σε κανενα σπιτι σε DVD και να το εβαλαν).....παντως ξερουν.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...