Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αν περπατησει νωρις ,αργει να μιλησει???

Recommended Posts

Κοριτσια τα φωτα σας:confused::confused:.Εχω ενα κοριτσακι 12 μηνων ακριβως. :DΠριν λιγο καιρο αρχισαμε να μπουσουλαμε:D.Περπαταει ναι μεν μονο οταν τη βασταμε. Σηκωνεται ορθια με ευκολια μονο στην κουνιτσα της κρατωντας τα καγκελακια.Η γλωσσιτσα μας ομως εχει σημειωσει πολυ μεγαλη αναπτυξη:!:.Φωναζει κανονικα μαμα, μπαμπα , μαμ ,φελω(θελω),νονα, ελα , γεια,πιω,(να πιει), πανω, παει, τσα, νινι, μπα, ναι, μπανιο, μανιω(μαγιο), νεγιο (νερο),τιχια (τσισα), κακα, δωμου(δωσε μου), μυτη, πονω (ποναει),τοτια (δοντια), ματι,παπουτσ (παπουτσι), πιπιλα, νανα, αυτο, και αλλα πολλα . Μπορουμε να επικοινωνησουμε πολυ καλα μαζι της τωρα πια. ;)Πολλες μανουλες οταν συζητω μαζι τους για την αναπτυξη των παιδιων μου λενε πως παντα ενα απο τα δυο συμβαινει συντομοτερα.:shock: Αν μιλησει νωρις αργει να περπατησει.:shock::?:.. Με τον παιδιατρο μας που μιλησαμε μου ειπε πως εν μερη αυτο ισχυει:shock::shock:... αλλα δεν ειναι απολυτο. Η αναπτυξη του συγρονισμενου βηματισμου ποικηλει αναλογα με το παιδι..! Το ιδιο μας ειπε πως συμβαινει με την ομιλια.Εγω η αληθεια της μιλουσα παρα πολυ απο οταν ηταν ημερων. Μαγειρευα και εκανα τη Βεφα...'' κοβουμε το κρεμυδακι μας, βαζουμε και τον ανυθο μας και σιγα σιγα ανακατευουμε'':roll::roll::roll:Εσεις εχετε καποια αναλογη εμπειρια???Ποια ειναι η γνωμη σας???:?:

Διαφημίσεις

Ο γιος μου ήταν το αντίθετο. Περπάτησε 10 μηνών (στα πρώτα του γενέθλια έτρεχε) και άρχισε να μιλάει μετά τα 2-2,5. Και τώρα δεν μιλάει καθαρά ακόμη. Γνωρίζω όμως και παιδάκια που και άργησαν να μιλήσουν και να περπατήσουν. Τα περισσότερα που γνωρίζω, περπατούν γύρω στους 12 μήνες και μιλούν αρκετά καλά ώστε να συνεννοηθείς γύρω στους 18 μήνες.

ISGLp2.pngilpPp3.png

εμενα ο μεγαλος περπατησε 9 μηνων και το μωρο 7 μηνων πολυ νωρις και οι δυο- αλλα αργησαν να μιλησουν αρκετα το μωρο τωρα λεει μαμα μπαμπα και αντιγραφει λεξεις.........

Τι να σου πω κοριτσι δεν ξερω. Εμενα περπατησε μονη της 12 μηνων και μιλαει τωρα καταλαβαινεις. Αλλα δεν ξερω τι παιζει. Εχω δει αγορια παιδικη χαρα να περπαταν απο 9 μηνων και να μιλαν με προτασεις ολοκληρες 20 μηνων. Και αγορια 2,5 χρονων να μην λενε τπτ και να εχουν περπατησει 18 μηνων. Νομιζω οτι ολα αυτα ειναι εικασιες και ειναι σχετικα στο καθε παιδι. Το καθε παιδακι εχει τον ρυθμο του και ολα τα παιδια γινονται ενα και το αυτο μετα τα 3 ετσι μας ειπε εμας η γιατρος. Απο εκει και μετα ελαχιστες εως και καμια διαφορα.......oh well......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εμένα το αγοράκι μου περπάτησε 14 μηνών (τόσο μου είχε αναφέρει και η παιδίατρος επειδή ήταν αγόρι) και από κουβέντες λέει τα πάντα. Άρχισε να μιλάει από 10 μηνών δειλά δειλά, τώρα που είναι 21 επαναλαμβάνει ακριβώς αυτά ακούει!

Διαφημίσεις

κοριτισια θα σας πω εγω αυτα που εμεθα τοσο απο τον γιο μου τον σπυρο το εχω αναφερει και παλια σε αλλο θεμα οτι ο γιος μου περπαταει στις μυτες τον ποδιων τι σχεσει εχει αυτο με το θεμα το δικο σας να σας πω λογο οτι περασαμε απο πολλους γιατρους για να δουμε τι φτεει εμαθα και το εξεις το ιδιο νευρο στον εγκεφαλο που δινει εντολη για να μηλησει ενας ανθρωπος ειναι το ιδιο που θα σε κανει να περπατησεις ετσι πολλες φορες βλεπουμε παιδια να δινουν ρεστα στην ομηλια και να μην εχουν καλο βιματισμο και αλλα που περπαταν σφεντονα να μην εχουν καλο λογο . οταν ομως ορημασε το νευρο αυτο ερχεται σε μια φαση στο παιδι μεχρι τα 3,5-4 χρονια που τα ισοροπει και ολα ειναι μελει γαλα που λενε και γιαυτο και το παιδι ξεκιναει στην ηλικια τον 4+ να πηγενει και σχολειο στο προνιποιο και λοιπα και παντα τοτε ελενχονται αν οι ισοροποιοες αυτες ειναι ενταξη αν διαπιστοσεις εσυ σαν μαμα κατι ποιο ανισιχητηκο κανεις ενεργιες για να μαθεις τι συμβενει εμενα ο γιος μου λογο οτι περπαταγε στις μυτες επαθε διασπαση της προσοχης και εμηνε πισω στον λογο και τωρα κανουμε λογοθαραπειες και εργασοθαραπειες για να ερθει στην ισοροπρια το βαδισμα με τον λογο !! ευχαρηστω ελπιζω να σας βοηθησα !

κοριτισια θα σας πω εγω αυτα που εμεθα τοσο απο τον γιο μου τον σπυρο το εχω αναφερει και παλια σε αλλο θεμα οτι ο γιος μου περπαταει στις μυτες τον ποδιων τι σχεσει εχει αυτο με το θεμα το δικο σας να σας πω λογο οτι περασαμε απο πολλους γιατρους για να δουμε τι φτεει εμαθα και το εξεις το ιδιο νευρο στον εγκεφαλο που δινει εντολη για να μηλησει ενας ανθρωπος ειναι το ιδιο που θα σε κανει να περπατησεις ετσι πολλες φορες βλεπουμε παιδια να δινουν ρεστα στην ομηλια και να μην εχουν καλο βιματισμο και αλλα που περπαταν σφεντονα να μην εχουν καλο λογο . οταν ομως ορημασε το νευρο αυτο ερχεται σε μια φαση στο παιδι μεχρι τα 3,5-4 χρονια που τα ισοροπει και ολα ειναι μελει γαλα που λενε και γιαυτο και το παιδι ξεκιναει στην ηλικια τον 4+ να πηγενει και σχολειο στο προνιποιο και λοιπα και παντα τοτε ελενχονται αν οι ισοροποιοες αυτες ειναι ενταξη αν διαπιστοσεις εσυ σαν μαμα κατι ποιο ανισιχητηκο κανεις ενεργιες για να μαθεις τι συμβενει εμενα ο γιος μου λογο οτι περπαταγε στις μυτες επαθε διασπαση της προσοχης και εμηνε πισω στον λογο και τωρα κανουμε λογοθαραπειες και εργασοθαραπειες για να ερθει στην ισοροπρια το βαδισμα με τον λογο !! ευχαρηστω ελπιζω να σας βοηθησα !

Αντε βρε ΦΟΒΕΡΑ ενδιαφερον. Οντως πολυ βοηθησες. ΔΕΝ το ηξερα αυτο. Απλα μου ειχε πει η γιατρος οτι αυτο εξισσοροπει (οχι 4) μου ειχε πει 3 και μετα. Οποτε βγαζει νοημα αυτο που ειχε πει. Τωρα καταλαβαινω......:-D:grin::-D Και παλι πολυ ωραιο! Να'σαι καλα και ο γιος σου το ιδιο. Να σε ρωτησω? Τι σημαινει διασπαση προσοχης? (συγνωμη στην αρχικη κοπελα για το οφφ τοπικ)

Αντε βρε ΦΟΒΕΡΑ ενδιαφερον. Οντως πολυ βοηθησες. ΔΕΝ το ηξερα αυτο. Απλα μου ειχε πει η γιατρος οτι αυτο εξισσοροπει (οχι 4) μου ειχε πει 3 και μετα. Οποτε βγαζει νοημα αυτο που ειχε πει. Τωρα καταλαβαινω......:-D:grin::-D Και παλι πολυ ωραιο! Να'σαι καλα και ο γιος σου το ιδιο. Να σε ρωτησω? Τι σημαινει διασπαση προσοχης? (συγνωμη στην αρχικη κοπελα για το οφφ τοπικ)

οτι το παιδι ενω γνωριζει πολλα μεσα στο μιαλουδακι του δεν μπορει να τα βαλει σε μια σειρα γιατι κατι αλλο του τραβαει την προσοχη . στην δικη μου την φαση ο γιος μου λογο οτι βαδιζε στις μυτες αφησε πισω τον λογο και εδινε μεγαλη σημασεια και ειχε συγκεντρωσει ολο το εδιαφερων του να περπαταει ετσι . ενω ηξερε να μιαλει δεν μπορουσε να συγκεντροθει . ακουβεται απλο αλλα θελει πολυ δουλεια για να μπορεσει να ερθει σε ισοροπια η μικρη διαταραχη που εχει υποστει γιατι ειναι μια μορφη και αυτη διαταραχης του παιδιου .

Eίναι θέμα καθαρά ωρίμανσης του κάθε παιδιού - μου το'πε ο παιδίατρός μου που είναι και παιδονευρολόγος. Ο 1ος μου στα 1α γενέθλιά του που έγινε και η βάφτιση, ήρθε περπατώντας. Τότε δε μιλούσε όπως μιλούν τα χρονιάτικα παιδάκια και συννενοούμασταν μια χαρά μαζί του. Την πάνα δε την έκοψε στους 22 μήνες και ο γιατρός δεν το πίστευε. Δεν θα είναι -λέει- έτοιμοι οι σφιγκτήρες. Έλα που και το κέντρο λόγου, βάδισης και ούρησης ήταν έτοιμα. Βέβαια στα 7 μου έβγαλε μια διάσπαση προσοχής - υπερκινιτικότητα, (όχι σπουδαία κατά τον γιατρό). Άρα είναι θέμα ωρίμανσης και ετοιμότητας. Κάνεις πάντα ότι σου πεί ο γιατρός σου.

Διαφημίσεις

Δεν τα πιστεύω εγώ αυτά. Το κάθε παιδάκι έχει το χρόνο του. Ο δικός μου πάντως 11 μηνών περπατούσε και τώρα που είναι 23 μηνών μιλάει κανονικά (με προτασούλες 2 και 3 λέξεις). Αλλα φυσικά τα κάνει με αργούς ρυθμους.

Δεν τα πιστεύω εγώ αυτά. Το κάθε παιδάκι έχει το χρόνο του. Ο δικός μου πάντως 11 μηνών περπατούσε και τώρα που είναι 23 μηνών μιλάει κανονικά (με προτασούλες 2 και 3 λέξεις). Αλλα φυσικά τα κάνει με αργούς ρυθμους.

λουκουμακι μου δεν ειναι θεμα να πιστευεις κατι απλα καποια παιδια οπως και το δικο σου φυσικα εχει την ομαλη εξελιξη σαν αθρωπακι καποια αλλα μωρακια για δικο τους λογους της φυσης δεν ειναι προβλημα η εξεληξη τους γινεται με τον δικο τους ρυθμο και αυτο ειναι παλι φυσιολογικο απλα μπορει να θελουν λιγο βοηθεια !!

λουκουμακι μου δεν ειναι θεμα να πιστευεις κατι απλα καποια παιδια οπως και το δικο σου φυσικα εχει την ομαλη εξελιξη σαν αθρωπακι καποια αλλα μωρακια για δικο τους λογους της φυσης δεν ειναι προβλημα η εξεληξη τους γινεται με τον δικο τους ρυθμο και αυτο ειναι παλι φυσιολογικο απλα μπορει να θελουν λιγο βοηθεια !!

Συμφωνώ, αλλά νομίζω οτι οι γονείς μπαίνουμε συχνά σε άσκοπες συγκρίσεις για το πότε τα παιδάκια μας περπατάνε, μιλάνε, τρώνε, βγάζουν την πάνα τους κτλ.

Πρέπει να μπορούμε να καταλαβαίνουμε αν απλώς ένα παιδάκι θέλει το χρόνο του ή αν πραγματικά χρειάζεται βοήθεια για να κάνει παραπάνω βηματάκια.

Παρολα αυτά, πιστεύω οτι οι γονείς που ασχολούνται αρκετά με τα μωράκια τους, τα βοηθούν να κάνουν πιο γρήγορα κάνουν βήματα.

Καλημερα κοριτσακια. Κι εγω δεν θελω να πιστευω πως ολα τα μωρακια πρεπει στα 2 τους να εχουν βγαλει την πανα ,στους 12 μηνες περπατανε , και στους 16 μηνες κανουν προτασεις ολοκληρες.Και ο παιδιατρος μας συνεχως μας πρωτεινει να αφησουμε το μωρο να αναπτυχθει με την ησυχεια του ακολουθοντας τους ρυθμους της.Ομως υποθετω πως πολλες απο μας ανησυχουμε και μας πιανει το αγχος για το ποτε θα κανουν το ενα ποτε θα κανουν το αλλο.Σχετικα με την περπατουρα τι γνωμη εχετε . Χρησιμοποιουσατε στρατουλα??Νομιζετε πως τελικα ειναι ΄΄κακο΄΄ να βαζουμε τα μωρακια μας μεσα σε αυτες?Μιλουσατε κι εσεις οπως εγω στα μωρακια σας?Εχετε κατα νου κατι που να βοηθαει το μωρο να περπατησει?Τι κανατε εσεις που εχετε περασει αυτο το σταδιο?

θα συμφωνησω οτι το καθε παιδι εχει δικο του ρυθμο.εγω περπατησα και μιλησα γρηγορα,εβγαλα νωρις δοντια,πεταξα νωρις πανες και μπιμπερο...ο αδερφος μου ειχε πιο αργους ρυθμους σε καποια.

φιλη μαμα 3 παιδιων:το στερνοπουλι περπατα μια χαρα,δε μιλαει ομως ακομη.τα αλλα δυο μιλησαν πιο νωρις..

εχω διαβασει οτι ακομη και η σειρα του παιδιου παιζει ρολο,οπως και το φυλλο.

children=world:D

happy children=better world:wink:

Διαφημίσεις

Εντάξει, πάντα θα υπάρχουν συγκρίσεις. Και εγω ας πούμε βλέπω οτι ο μικρός μου είναι κοντούλης σε σχέση με άλλα παιδάκια της ηλικίας του. Το θέμα είναι να μην ξεπερνάμε τα όρια. Τα μωρά μας μεγαλώνουν και δεν είναι ωραίο να καταλαβαίνουν οτι τα συγκρίνουμε αρνητικά με άλλα παιδάκια της ηλικιας τους. Γνωστή μου ας πούμε, δεν επιθυμεί επαφές γιατί ο γιος μου μιλάει ενω ο δικός της δε λεει λεξουλες ακόμα. Αυτό είναι υπερβολή (αν οχι τίποτα χειρότερο...).

θα συμφωνησω οτι τετοιου ειδους συγκρισεις μονο κακο μπορουν να κανουν...εμας ας πουμε η μητερα μου ολα αυτα μας τα ειπε οταν ειμαστε πια μεγαλοι...ξερεις στα αδερφια τετοιες συγκρισεις ειναι ακομη χειροτερες...

children=world:D

happy children=better world:wink:

θα συμφωνησω οτι τετοιου ειδους συγκρισεις μονο κακο μπορουν να κανουν...εμας ας πουμε η μητερα μου ολα αυτα μας τα ειπε οταν ειμαστε πια μεγαλοι...ξερεις στα αδερφια τετοιες συγκρισεις ειναι ακομη χειροτερες...

Το φαντάζομαι.

συγκρησεις πραγματηκα δεν πρεπει να γινονται οντως γιατι καθε μωρακι ειναι ενα αλλο πλασμα που θα κανει τα δικα του και με τιποτα το ιδιο . εγω εχω δυο παιδια ενα αγορι ο σπυρος και η ξενια η μερα με την νυχτα και ειμαι η ιδια μαμα που τα γεννησε -που τα μεγαλωσε με τον ιδιο τροπο απλα οπως ειπα η καλη μαμα φυση το καθε παιδι οταν θα ερθει η ωρα θα το βαλει να κανει τα παντα .και ολες οι μαμαδες εχουμε τις ανισυχιες μας και κανουμε ερωτησεις αλλα αυτο δεν πρεπει να μας βαζει στο τριπακι αφου η κορη της αδερφης εκανε αυτο πρεπει να το κανει και η δικια μου. οσο ροζ συννεφακι για την περπατουρα θα σου πρωτινα οχι εκεινη που ειναι καθυσματακι αλλα εκεινη που το παιδι στεκεται ορθιο και σπρωχνει σιγα σιγα με τα χερακια τους και κεινουν τα ποδια βημα βημα . την κλασικη στρατα εμενα η παιδιατρος μου ειπε να την αποφυγω και ετσι εκανα .

Κορίτσια σήμερα επισκεφθήκαμε τον παιδίατρο για το εμβόλιο της κορούλας μου και του έθιξα το θέμα που συζητάτε εδώ. Κατά την γνώμη του, το πότε θα περπατήσει ένα μωράκι με το πότε θα μιλήσει είναι δυο μη αλληλένδετες καταστάσεις. Δηλαδή με απλά λόγια, δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο και σαφώς μπορεί να γίνουν και τα δυο ταυτόχρονα..... σας λέω πάντα την άποψη του παιδίατρου. Από εκεί και πέρα προσωπικά δεν έχω άποψη ακόμα γιατί η κορούλα μου τώρα άρχισε να σηκώνεται και να λέει τις πρώτες της συλλαβούλες. Οπότε είδομεν.......

Ρόζ συννεφάκι εγώ δεν έχω σκοπό να πάρω στράτα στο κοριτσάκι μου.

Πρώτον γιατί έχουν ακουστεί πολλά για ατυχήματα, αναποδογυρίζει πολύ εύκολα (έτσι έχω ακούσει).

Δεύτερον γιατί θεωρώ ότι το παιδί είναι εγκλωβισμένο μέσα στην στράτα.

Τρίτον γιατί και ο παιδίατρος είναι κάθετος, δεν συμφωνεί με τίποτα.

Και κάτι τελευταίο, το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς και πολλές φορές ότι και να κάνουμε εμείς εκείνο θα ακολουθεί την δική του ρότα. Γι' αυτό λοιπόν δεν πιέζουμε καταστάσεις, απλά βοηθάμε.

Φιλικά :P!!!!!!!!

aYVcp2.png

Καθετα οχι στην στρατα. Αστην να μαθει να σηκωνεται μονη της να δυναμωσουν οι μυς της. Με τα βοηθηματα τετοιου ειδους ισως να προκαλεσεις περισσοτερο κακο απο καλο......και ναι μιλουσα στην μικρη συνεχεια και ειμαι μαζι της 24 ωρες το 24ωρο 7 μερες την εβδομαδα. Δεν μιλησε απο 12 μηνων ομως. Οποτε ουτε αυτο εχει σχεση.....αει βγαλε ακρη. Μην συγκρινετε.....αφηστε τα μονα τους. Ξερουν καλυτερα αυτα......

η στρατα θεωρειται επικινδυνη γιατι μπορει να αναποδογυρισει αν βρει σε καποιο εμποδιο ή στην περίπτωση που υπαρχουν σκαλες. ειπα να δοκιμασω, με την προϋποθεση να ειμαι συνεχεια κοντα. Το κοριτσακι μου την ηθελε, την εβαζα κανενα 10' την μερα και εκανε καμια βολτιτσα στο σαλονι ή στο μπαλκονι ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΕΝΑ ΔΙΠΛΑ. Ο γιος μου ουτε ν την δει δε θελει. Τον εβαλα μια φορα, δεν την ηθελε καθολου, δεν τον εβαλα ξανα. Αποφασισε μονος του ποτε θα σηκωθει, δεν χρειαστηκε καθολου βοηθεια απο μενα. Διαφερουν τα παιδια μεταξυ τους.

Κορίτσια και μενα η παιδίατρος αυτο μου ειπε οτι το περπατημα με την ομιλια δεν εχουν καμια σχεση μεταξύ τους.Μπορει ενα μωρο να κανει και τα δυο νωρίς, μπορει να προηγηθεί και το ένα απο το αλλο.Εμενα παντως ο μικρός μου ειναι 12 μηνών και τωρα αρχισε να κανει βηματακια κα απο ομιλια τιποτα σχεδόν εκτος απο μαμα, μπαμπα, ατο (αυτο) εκει, αντε, ατα(βολτα), μαμ.Βιάζομαι και γω να τα κανει ολα νωρις.Ανησυχω για το ποτε θα περπατησει, το ποτε θα μιλησει και ολα αυτα.Το καλυτερο οπως ειπε και η παιδιατρος ειναι να μην μεταδιδουμε το αγχος μας γιατι καταλαβαινουν τα παντα.Να αφησουμε το παιδι να εξελιχτει μονο του στο χρονο που χρειαζεται το καθενα.Αν παλι φτασει 3 χρονων και δεν εχει την αναμενομενη εξελιξη τοτε το ψαχνουμε λιγο το θεμα.

ΥΓ: έκανα το λάθος και τον εβαλα σε στρατα με αποτελεσμα το παιδι να πηγαινει στις μυτες και να ριχνει ολο το βαρος του σωματος μπροστα.Τωρα σιγα σιγα αρχισε να σταθεροποιειται καλυτερα και να παταει ολο του το πελμα κατω, αλλα και παλι ξεφευγει λιγο και παει στις μυτες.

Eμενα η μικρουλα μας οταν ειδε την στρατα που της εφεραν δωρο τρελαθηκε.Οσο κι αν προσπαθουσα να την απομακρυνω τοσο εκεινη εκανε σαν παλαβη για να μπει. .Εριξε πολυ κλαμα η καημενουλα μεχρι να την κοψουμε.....!Ενταξει κι εγω την λυπομουν και την αφηνα να κανει στρατα αλλα οσο λιγοτερο χρονο γινοταν.Βεβαια δεν περπατουσε με τις μυτες τοτε.Προσπαθουσα επιτυχως και της τραβουσα την προσοχη με αλλα παιχνιδακια!Την περπατουρα που πηραμε ουτε να την δει. Επιμενω αλλα δεν την πειρε απο καλο ματι!!!Την βαζει κατω και παιζει μαζι της αλλα για να σηκωθει ουτε λογος.ΑΚΟΜΑ!!!!! Οταν τη βασταμε να περπαταει πηγαινει με τις μυτουλες. Παραληλα αμελησα να πω πως παπουτσακια φοραμε πολυ δυσκολα.....Δεν τα θελει με τιποτα......!Ο παιδιατρος μας ειπε πως δεν ειναι αναγκη να φοραει παπουτσι οταν περπαταει ωστε να ερχετε σε επαφη ολο το πελμα και να αισθανετε την επαφη με το δαπεδο.Οταν περπατησει μας ειπε να επιμενουμε στα παπουτσακια , τα οποια πρεπει να ειναι ανατομικα η΄αθλητικα. Εσεις τι παπουτσακια φορατε στα μωρα σας????

Eμενα η μικρουλα μας οταν ειδε την στρατα που της εφεραν δωρο τρελαθηκε.Οσο κι αν προσπαθουσα να την απομακρυνω τοσο εκεινη εκανε σαν παλαβη για να μπει. .Εριξε πολυ κλαμα η καημενουλα μεχρι να την κοψουμε.....!Ενταξει κι εγω την λυπομουν και την αφηνα να κανει στρατα αλλα οσο λιγοτερο χρονο γινοταν.Βεβαια δεν περπατουσε με τις μυτες τοτε.Προσπαθουσα επιτυχως και της τραβουσα την προσοχη με αλλα παιχνιδακια!Την περπατουρα που πηραμε ουτε να την δει. Επιμενω αλλα δεν την πειρε απο καλο ματι!!!Την βαζει κατω και παιζει μαζι της αλλα για να σηκωθει ουτε λογος.ΑΚΟΜΑ!!!!! Οταν τη βασταμε να περπαταει πηγαινει με τις μυτουλες. Παραληλα αμελησα να πω πως παπουτσακια φοραμε πολυ δυσκολα.....Δεν τα θελει με τιποτα......!Ο παιδιατρος μας ειπε πως δεν ειναι αναγκη να φοραει παπουτσι οταν περπαταει ωστε να ερχετε σε επαφη ολο το πελμα και να αισθανετε την επαφη με το δαπεδο.Οταν περπατησει μας ειπε να επιμενουμε στα παπουτσακια , τα οποια πρεπει να ειναι ανατομικα η΄αθλητικα. Εσεις τι παπουτσακια φορατε στα μωρα σας????

ανατομικο να αγκαλιαζει τον αστραγαλο -μονο εξω. στο σπιτι ξυπολητο για να σχηματιστει η καμαρα της πατουσιτσας

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...