Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αντισυλληπτικα qlaira και ελευθερο σεξ

Recommended Posts

καλημερα,ειμαι νεο μελος και ζητω συγνωμη αν κανω καποιο λαθος στο θεμα που μολις ανοιξα.:oops:

ειχα κανει πριν εναμιση μηνα σχεδον εξετασεις στον γυναικολογο μου,γιατι ειχα καποια πονακια...(τελικα δεν ηταν κατι ιδιαιτερο αλλαξε ο κυκλος μου λογο θαλασσας).τον ειχα ρωτησει ποια αντισυληπτικα ειναι καταλληλα για μενα και μου προτεινε τα qlaira...

δεν ειχα σκοπο να παρω κκαι δεν εκανα παραπανω ερωτησεις...σκεφτομαι ομως να τα ξεκινησω και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις.

1)τα αντισυλληπτικα πρεπει να τα ξεκινησω την πρωτη μερα της περιοδου η μπορω και οποιαδηποτε αλλη μερα;

2)μετα απο ποσες μερες απο την εναρξη της ληψης των χαπιων μπορω να κανω ελευθερα σεξ;

ευχαριστω προκαταβολικα:-P

Διαφημίσεις

τα ξεκινας με την πρωτη μερα περιοδου καθε μερα την ιδια ωρα για 21 ημερες.τα ξανααρχιζεις μολις σου ξαναερθει περιοδος.αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποια κοπελα γιατι δεν εχω παρει ποτε χαπια.

κ πιστευω οτι μπορεις να κανεις σεξ απο την επομενη μερα ανετα

μου ειπε οτι τα χαπια ειναι 28 και τα παιρνω καθε μερα ακομα και τις ημερες της περιοδου χωρις διακοπη..:confused:

οταν λες την επομενη;δλδ απο την πρωτη μερα που θα τα παρω την επομενη μπορω να κανω ελευθερα;:?

ναι τα παιρνεις απο την πρωτη μερα που θα σου ερθει περιοδος.απο οσο ξερω απο φιλες που παιρνουν χαπια κανονικατα παιρνουν 21 μερες κ τα σταματανε για μια βδομαδα κ τοτε τους ερχεται κ περιοδος.μια βδομαδα μετα τη διακοπει ξανααρχιζεις.εκτος κ αν ειναι διαφορετικα τα δικα σου!α επισης να σου πω πως αν καπνιζεις καλυτερα να τα αποφυγεις!

Τανια καλη σου ημερα και καλως ηρθες στο forum. Λογω πολυκιστικων οωθηκων επερνα για χρονια αντισυλληπτικα χαπια. Απ οτι ομως ξερω απο τον γιατρο μου πριν παρεις αντισυλληπτικα θα πρεπει να κανεις καποιες εξετασεις πρωτα. αυτο ομως θα το συνεννοηθεις με τον γιατρο σου. κανονικα τα αντισυλληπτικα τα ξεκινας την πρωτη μερα της περιοδου σου . τα περνεις για 21 ημερες οσα δηλαδη ειναι και τα χαπια ( τα συγκεκριμενα δεν τα γνωριζω γιατι ειναι καινουργια ). μετα τα σταματας για 7 ημερες οπου σε αυτο το διαστημα εμφανιζεται και η περιοδος και την ογδοη μερα ξεκινας καινουργιο κουτι ασχετα αν εχει σταματησει η περιοδος η οχι. Τωρα νομιζω μπορεις να τα ξεκινησεις και σε ασχετη στιγμη και οχι την πρωτη μερα της περιοδου αλλα η αντισσυληπτικη τους δραση δεν θα ειναι σωστη. Ελευθερα σεξ μπορεις να κανεις αμεσως απο την ληψει των χαπιων αρκει ομως να τα ξεκινησεις σωστα.

Για περισσοτερες και πιο σωστες οδηγιες συμβουλεψου και τον γιατρο σου.

Διαφημίσεις

δεν καπνιζω ευτυχως...

ο γυναικολογος μου ειπε πως ξερει το ιστορικο μου κ μου προτεινε αυτα ως τα καταλληλοτερα για εμενα.

αυτο που με προβληματισε ηταν οτι η μητερα μου εχει φλεβιτιδα και φοβαμαι μηπως μου δημιουργηθει καποιο προβλημα θρομβωσης με αντισσυληπτικα...οταν του το θυμισα αυτο,μου ειπε πως αν θελεις να τα ξεκινησες ξεκινα και αν δουμε προβλημα να παρουσιαζεται τα σταματαμε..

βασικα εχω σκαλωσει στο εξης...απο την πρωτη μερα που θα παρεις το χαπι μπορεις να κανεις ελευθερα ή παιρνεις για ενα μηνα και στο επομενο κουτι μπορεις να κανεις ελευθερα;;;:confused:

για να εχει σωστη δραση το χαπι το παιρνεις απο την πρωτη μερα της περιοδου.οπως ειπε κ η κοπελα αν το παρεις απο πιο μπροστα δε θα εχει σωστη δραση..οποτε αφου θα εχεις κ περιοδο αρα δε θα μπορεις να κανεις σεξ απο την πρωτη μερα!μολις σταματησει η περιοδος μπορεις να κανεις ελευθερα σεξ.αρκει φυσικα να μη ξεχασεις ΠΟΤΕ να παρεις το χαπι καθε μερα την ΙΔΙΑ ωρα.αν το ξεχασεις μια μερα τοτε εκεινη την ημερα δε πρεπει να εχεις επαφη.την επομενη μερα μπορεις να παρεις 2 χαπια αντι για 1.αλλα ποτε παραπανω απο 2.γιαυτο καλυτερα να τα παιρνεις καποια ωρα που θα σε βολευει στο να τα θυμασαι κ θα εισαι στανταρ σπιτι.κ καλου κακου παρε κ ενα εφεδρικο κουτι να εχεις στην τσαντα σου.

Tανια καλημερα. Παίρνω κι εγω τα Qlaira εδώ και 8 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημενη. Είναι καινούργια αντισυλληπτικα με φυτικη οιστραδιόλη και με ελάχιστες παρενέργειες απότι τα συμβατικά αντισυλληπτικα. Επιπλέον διαφέρουν απο τα υπολοιπα γιατι δεν τα σταματάς καθόλου, περιέχουν 28 χάπια. Αν πάρεις το πρωτο χαπι την πρωτη ημέρα της περιόδου είσαι απόλυτα καλυμμένη από αντισύλληψη αρκει όπως σου είπαν και πιο πανω να μην ξεχασεις καποιο χαπι κατα τη διαρκεια του κύκλου. Δεν είναι αναγκη να το παίρνεις την ίδια ώρα καθε μέρα αρκει να μην εχουν μεγαλη αποκλιση οι ώρες. Εισαι καλυμμένη ακόμα κι αν η διαφορά ωρας μεταξυ δύο λήψεων είναι μεχρι 12 ώρες. Καλό θα είναι βεβαια να μην έχουν τοσο μεγαλη διαφορα ώρας. Εγω το παίρνω κάθε βραδυ πριν κοιμηθώ. Μπορει να είναι στις 10 η ώρα αλλά μπορεί να είναι και στις 01 μετά τα μεσάνυχτα. Το μόνο προβληματακι που είχα και απ'οτι μου είπε ο γιατρός είναι φυσιολογικο μεχρι να τα συνηθίσει ο οργανισμός, είναι ότι μετά τον πρωτο μήνα δεν μου ήρθε η περίοδος - παραλήφθηκε δηλαδή μια περιοδος - οπότε καταλαβαίνεις ότι ανησυχησα για πιθανη εγκυμοσύνη. Από το δεύτερο όμως μήνα και μετά όλα είναι απόλυτα φυσιολογικά. Η δε περίοδος μου διαρκει 4 μερούλες και με πολυ λιγο αιμα.

Καλημερα Τανια.Επειδη απόσο καταλαβα εισαι και μικρουλα και βλεπω οτι πιο πολυ σε καει το ποτε μπορεις να ξεκινησεις να εχεις επαφες χωρις προφυλαξεις...να σου θυμισω οτι τα αντισυλλιπτικα δε σου παρεχουν καμια προστασια απο σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα (πχ AIDS).

Μη το σνομπαρεις τοσο πολυ το προφυλακτικο εκτος κι αν εισαι παντρεμενη και δεν καταλαβα καλα.

Διαφημίσεις

τα ξεκινας με την πρωτη μερα περιοδου καθε μερα την ιδια ωρα για 21 ημερες.τα ξανααρχιζεις μολις σου ξαναερθει περιοδος.αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποια κοπελα γιατι δεν εχω παρει ποτε χαπια.

κ πιστευω οτι μπορεις να κανεις σεξ απο την επομενη μερα ανετα

αν σου φυγει η πρωτη μερα της περιοδου , το περνεις τη δευτερη και την μετρας σαν πρωτη, ελευθερα κανεις μετα την 15 ημερα.Αν ξεχασεις εστω και ενα και δεν το παρεις μεσα στις επομενες νομιζω 12 ωρες, φυλλαγεσαι παλι για 15 ημερες.Εχει αναλυτικες οδηγιες η συσκευασια.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Καλημερα Τανια.Επειδη απόσο καταλαβα εισαι και μικρουλα και βλεπω οτι πιο πολυ σε καει το ποτε μπορεις να ξεκινησεις να εχεις επαφες χωρις προφυλαξεις...να σου θυμισω οτι τα αντισυλλιπτικα δε σου παρεχουν καμια προστασια απο σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα (πχ AIDS).

Μη το σνομπαρεις τοσο πολυ το προφυλακτικο εκτος κι αν εισαι παντρεμενη και δεν καταλαβα καλα.

σαυτο συμφωνω 100%δεν ειναι μονο το ΗΙν αλλα κ αλλες μολυνσεις που μπορει να επιφερουν μεχρι κ στειρωση.καλα τα χαπια αλλα οπως ειπες κ εσυ προστατευουν μονο απο εγκυμοσυνη

• 4 εβδομάδες μετά...

:(:(:(:(Geoeli ειμαι σιγουρα καλυμενη απο την μερα που θα τα ξεκινησω;

εκανα ελευθερα την 10η και 12η μερα γιατι νομιζα πως ημουν ενταξει.Αλλα διαβασα πριν λιγο ενα αρθρο που ελεγε οτι πρεπει να παρω πρωτα μια συσκευασια και μετα απο τις 26 μερες θα ειμαι καλυμενη και εχω κατααγχωθει...

δεν ειμαι παντρεμενη απλα εχω σταθερη σχεση 6 χρονια και ειμαστε καλυμενη απο ΣΜΝ,ευχαριστω παντως.

Ναι, από τη στιγμή που τα ξεκίνησες από την πρώτη ημέρα της περιόδου και δεν παρελειψες κανένα, είσαι απόλυτα καλυμμένη. Παίρνω αντισυλληπτικά από τα 18 μου μέχρι σήμερα που είμαι 40, με διακοπές για προγραμματισμένες εγκυμοσύνες και εκτός από ένα διαστημα 3 χρόνων που έβαλα σπιράλ. Δεν είχα ποτέ μου κανένα "ατύχημα" και είναι απόλυτα ευχαριστημενη με την μέθοδο αυτή αντισύλληψης.

Ναι, από τη στιγμή που τα ξεκίνησες από την πρώτη ημέρα της περιόδου και δεν παρελειψες κανένα, είσαι απόλυτα καλυμμένη. Παίρνω αντισυλληπτικά από τα 18 μου μέχρι σήμερα που είμαι 40, με διακοπές για προγραμματισμένες εγκυμοσύνες και εκτός από ένα διαστημα 3 χρόνων που έβαλα σπιράλ. Δεν είχα ποτέ μου κανένα "ατύχημα" και είναι απόλυτα ευχαριστημενη με την μέθοδο αυτή αντισύλληψης.

Σε ευχαριστω πολυ.Τα ξεκινησα την πρωτη μερα της περιοδου τα Qlaira δεν παρελειψα κανενα,αλλα μου λενε οτι για να εχει σωστη δραση πρεπει να περασει ο ενας μηνας:mad:Ενω ο γυναικολογος μου ειπε μετα απο 9 μερες,και τελικα απο αλλους που ρωτησα οι μισοι ελεγαν οτι ειμαι ενταξει οι αλλοι μισοι οτι επρεπε να περασει ενας μηνας.

Ας ελπισω πως δεν εχει γινει καποιο ατυχημα γιατι ειναι το τελευταιο πραγμα που θελω.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Κοριτσια να κανω και εγω μια ερωτηση για τα Qlaira,τα παιρνω απο τον Μαιο κανονικα και η περιοδος μου εχει ρυθμιστει και ολα,χθες ειχα ελευθερο σεξ με τον φιλο μου,(δηλαδη τελειωσε μεσα):oops: Ξερω οτι τα χαπια με προστατευουν αλλα αγχωθηκα λιγο, ειναι 20η μερα του κυκλου μου δεν πιστευω να εχουμε καποιο προβλημα ε?τι νομιζετε?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...