Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αλλαγη δωματιου

anantin

Recommended Posts

ηθελα να ρωτησω ποτε ειναι η καλυτερη ηλικια για ενα παιδι που θηλαζει να παει στο δωματιο του?το μωρο μου μπηκε στον 7,θηλαζει ανα 2-3ωρο την νυχτα, και αυτο που με φοβιζει ειναι οτι το βραδυ επειδη νυσταζω μετα τον θηλασμο τον αφηνω πολλες φορες στο κρεβατι μας.νομιζω ομως οτι ειδη εχει αρχισει και συνηθιζει το κρεβατι μας για ικο του.μηπως μετα θα ειναι αργα?!!!!!τι γνωμη εχετε?εσεις τι κανατε με τα μωρα σας?

Διαφημίσεις

Κοίτα, αυτό που θα σου πω δεν είναι καθόλου επιστημονικό. Είναι από την προσωπική μου εμπειρία. Εγώ θήλασα αποκλειστικά έξι μήνες. Ήταν στο κρεβάτι του και νομίζω ότι αυτό τον βοήθησε να φτιάξει ένα ωράριο λιγότερο κουραστικό για εμένα. Δεν ξέρω το λόγο, ίσως επειδή δεν με είχε δίπλα του, όμως από τον 5ο μήνα και μετά, δεν ξύπναγε τη νύχτα. Κάναμε έναν θηλασμό στις 12 το βράδυ και μετά ζητούσε γάλα στις 7 το πρωί. Η παιδίατρος μου είπε ότι όταν είμαστε κοντά, μας μοιρίζουν και ζητάνε γάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορεί να είναι και λάθος, εμένα μου βγήκε τυχαία, γιατί δεν μπορούσε να κοιμηθεί μαζί μας από την αρχή. Και πάλι σου λέω ότι αυτά θα τα εκτιμήσεις, ως προσωπική εμπειρία, όχι σαν επαγγελματική συμβουλή.

Η εμπειρία μου είναι πολύ ανάλογη με της Μαγιας. Ο καθένας στο κρεβάτι του από πολύ νωρίς, παρόλο το θηλασμό.

Αν νομίζεις ότι έχει έρθει η ώρα να πάει το μικρό σου στο κρεβάτι του, μάλλον είναι :wink:

Εντάξει, ίσως δυσκολευτείς λίγο στην αρχή, μέχρι να το συνηθίσετε αλλά δεν πειράζει...Φρόντισε να έχεις αναπαυτικό μέρος για να θηλάζεις στο δωμάτιο του :wink::wink:

Παρεπιπτόντως, έχω αρχίσει να διαβάζω το "No-cry sleep solution" και έχει πολύ καλές συμβουλές για το συγκεκριμένο θέμα. (Θα βρείς link για να το κατεβάσεις στο τοπικ "Κοιμήσου παιδί μου")

KbCJp2.pngEYukp3.png

• 3 years later...

Καλησπέρα σας! Έχω ένα αγοράκι 7μηνών και απο τη μέρα που τον φέραμε σπίτι μέχρι σήμερα κοιμάται στο υπνοδωμάτιο μας. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα και απόψεις για αυτό αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Άλλοι λένε απο 40ημερών άλλοι λένε μόλις χρονίσει άλλοι οτι είναι αναλόγως με το παιδί και τον χαρακτήρα του.Ο μικρούλης το τελευταίο διάστημα επειδή βγάζει δόντια τα βράδια ξυπνάει και θέλει αγκαλιά αλλά εκτός απο τα δόντια γενικά είναι παιδί που θέλει συνέχεια να βλέπει κάποιον.Συμβιβάζεται με το να μην τον πάρεις αγκαλιά όλες τις φορές που θα το ζητήσει αλλά θέλει να βλέπει οτι υπάρχει κάποιος γύρω του αλλιώς κλαίει ή φωνάζει. Σκέφτηκα να τον μεταφέρω άμεσα στο δικό του δωμάτιο για να μην έχουμε δράματα αργότερα που θα αρχίσει να καταλαβαίνει περισσότερα αλλά ο άντρας μου διαφωνεί με το επιχείρημα οτι αν πάθει μια αναρρόφηση στον ύπνο του και δεν κοιμάται δίπλα σου δεν θα τον ακούσεις.Τώρα που κοιμάμαι δίπλα του και πεφτω ψόφια απο την κούραση μηπως τον ακούω;Τέλος πάντων.Τί να κάνω; Πότε είναι κατάλληλη ηλικία για να πάει ένα παιδί στο δικό του δωμάτιο;:confused: Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας! Έχω ένα αγοράκι 7μηνών και απο τη μέρα που τον φέραμε σπίτι μέχρι σήμερα κοιμάται στο υπνοδωμάτιο μας. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα και απόψεις για αυτό αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Άλλοι λένε απο 40ημερών άλλοι λένε μόλις χρονίσει άλλοι οτι είναι αναλόγως με το παιδί και τον χαρακτήρα του.Ο μικρούλης το τελευταίο διάστημα επειδή βγάζει δόντια τα βράδια ξυπνάει και θέλει αγκαλιά αλλά εκτός απο τα δόντια γενικά είναι παιδί που θέλει συνέχεια να βλέπει κάποιον.Συμβιβάζεται με το να μην τον πάρεις αγκαλιά όλες τις φορές που θα το ζητήσει αλλά θέλει να βλέπει οτι υπάρχει κάποιος γύρω του αλλιώς κλαίει ή φωνάζει. Σκέφτηκα να τον μεταφέρω άμεσα στο δικό του δωμάτιο για να μην έχουμε δράματα αργότερα που θα αρχίσει να καταλαβαίνει περισσότερα αλλά ο άντρας μου διαφωνεί με το επιχείρημα οτι αν πάθει μια αναρρόφηση στον ύπνο του και δεν κοιμάται δίπλα σου δεν θα τον ακούσεις.Τώρα που κοιμάμαι δίπλα του και πεφτω ψόφια απο την κούραση μηπως τον ακούω;Τέλος πάντων.Τί να κάνω; Πότε είναι κατάλληλη ηλικία για να πάει ένα παιδί στο δικό του δωμάτιο;:confused: Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

καλησπέρα....δλδ σύμφωνα με τον άντρα σου, πότε πρέπει να πάει στο δικό του δωμάτιο το μωρό???:|....εμείς την βάλαμε 2,5 μηνών στο δικό της δωμάτιο κ φυσικά πηγαινοερχόμουν για 1 μήνα.... μετά όλα οκ......εννοείται οτι θα είναι δύσκολο στην αρχή κ θα πηγαινοέρχεσαι αλλά μετά θα το συνηθίσεις κ εσύ κ το μωρό (υπάρχει κ η ενδοεπικοινωνία αν θέλετε:wink:).......κ φυσικά θα έχεις περισσότερο άγχος στην αρχή κ θα πηγαινοέρχεσαι να τον βλέπεις έτσι απλά να δεις τι κάνει......κάποια βράδυα κ η δικιά μου θέλει κάποιον παρέα να κοιμηθεί κ κάθομαι για 2-3 λεπτά στην πολυθρόνα η οποία βρίσκεται σε σημείο που να με βλέπει, κ κοιμάται αμέσως.....κουράζεται όλη μέρα παιχνίδι κτλ κ ειναι κομμάτια το έρημο.....άποψή μου είναι οτι όσο πιο αργά πας το μωρό στο δωμάτιο του, τόσο πιο δύσκολα θα το συνηθισει....έτσι νομίζω.....:?

καλησπέρα....δλδ σύμφωνα με τον άντρα σου, πότε πρέπει να πάει στο δικό του δωμάτιο το μωρό???:|....εμείς την βάλαμε 2,5 μηνών στο δικό της δωμάτιο κ φυσικά πηγαινοερχόμουν για 1 μήνα.... μετά όλα οκ......εννοείται οτι θα είναι δύσκολο στην αρχή κ θα πηγαινοέρχεσαι αλλά μετά θα το συνηθίσεις κ εσύ κ το μωρό (υπάρχει κ η ενδοεπικοινωνία αν θέλετε:wink:).......κ φυσικά θα έχεις περισσότερο άγχος στην αρχή κ θα πηγαινοέρχεσαι να τον βλέπεις έτσι απλά να δεις τι κάνει......κάποια βράδυα κ η δικιά μου θέλει κάποιον παρέα να κοιμηθεί κ κάθομαι για 2-3 λεπτά στην πολυθρόνα η οποία βρίσκεται σε σημείο που να με βλέπει, κ κοιμάται αμέσως.....κουράζεται όλη μέρα παιχνίδι κτλ κ ειναι κομμάτια το έρημο.....άποψή μου είναι οτι όσο πιο αργά πας το μωρό στο δωμάτιο του, τόσο πιο δύσκολα θα το συνηθισει....έτσι νομίζω.....:?

Σε ευχαριστώ πολύ κι εγώ απο ιδία εμπειρία αυτό πιστευω αλλά δεν εισακούγομαι.Ίσα ίσα κατηγορήθηκα οτι θέλω να το αλλάξω δωμάτιο επειδή κοιτάζω τον εαυτό μου :shock::evil: λες και το παιδί, μου πιάνει χώρο.Το επιχείρημα του άντρα μου είναι τί θα γίνει αμα το παιδί κάνει εμετό στον ύπνο του.Κι άμα κάνει τώρα εμετό που κοιμάται δίπλα μας και πέφτουμε ξεροί μήπως θα το ακούσουμε; Σε ευχαριστώ πολύ :):)

Σε ευχαριστώ πολύ κι εγώ απο ιδία εμπειρία αυτό πιστευω αλλά δεν εισακούγομαι.Ίσα ίσα κατηγορήθηκα οτι θέλω να το αλλάξω δωμάτιο επειδή κοιτάζω τον εαυτό μου :shock::evil: λες και το παιδί, μου πιάνει χώρο.Το επιχείρημα του άντρα μου είναι τί θα γίνει αμα το παιδί κάνει εμετό στον ύπνο του.Κι άμα κάνει τώρα εμετό που κοιμάται δίπλα μας και πέφτουμε ξεροί μήπως θα το ακούσουμε; Σε ευχαριστώ πολύ :):)

τπτ να εισαι καλα:-D.....πάντως από τότε που την αλλάξαμε δωμάτιο, μπορούμε επιτέλους κ μιλάμε με τον άντρα μου στο δωμάτιο μας, δε χρειάζεται να ανυσηχουμε ιδιαίτερα για το εάν ακούσει τον ψίθυρο μας το παιδί κ ξυπνήσει......ήταν πολυ σπαστικό:mad:.......πως θα κάνει εμετό το παιδί καλε? έτσι ξαφνικά??αυτα τα φοβόμασταν οταν ήταν νεογέννητο......εε άμα είναι άρρωστο κ φοβάστε για εμετό, τότε κοιμήσου δίπλα του εκείνο το βράδυ.....