Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ

Recommended Posts

Ειμαι πολυ στεναχωρημενη.

Ο μικρος μου, 2,5 μηνων τωρα εδω και 2 μερες νομιζω οτι δεν θελει να θηλασει.

Καταρχην δεν φαινεται να πειναει. Μονο τρωει τα χερακια αλλα αυτο το κανει συχνα, οποτε δεν ειναι ενδειξη πεινας απαραιτητα.

Μεχρι πριν λιγες μερες οταν πεινουσε εκλαιγε μεχρι να ετοιμαστω και να τον θηλασω ενω τωρα τιποτα. Λιγο γκρινιαζει και με το που τον βαζω στο στηθος πινει γαλατακι για κανενα 5 λεπτο ηρεμος και σχετικα με ορεξη και μετα ρουφαει 2-3 φορες και νευριαζει και τραβιεται.?Κοιταει τον τοιχο με τα αρκουδακια και τα "μιλαει" με κοιταει και μου χαμογελαει και κανει φωνουλες, κοιταει το ταβανι και γενικα κανει τα παντα εκτος απο το να τρωει.

Εγω του το ξαναβαζω στο στομα και κανει παλι τα ιδια.

Απο κιλα ειμαστε καλα και απο τσισακια επισης και κακα κανει 3-4 φορες τη μερα, αλλα με στεναχωρει πολυ ετσι που κανει. Φοβαμαι οτι δεν θα θελει να φαει, οτι θα αφυδατωθει τωρα με τη ζεστη, οτι θα αδυνατισει........

Μηπως δεν κανω καλα που τον "πιεζω" να φαει?

Παρατηρησα οτι αρχισε να μου τα κανει αυτα απο τοτε που αποφασισα να του κοψω την πιπιλα. Να ειναι τυχαιο αυτο???

Τι να κανω ρε κοριτσια??? Ολη μερα κλαιω ετσι που βλεπω να μην τρωει καλα.... Τι να φταει????

Επισης εκει που μου ξυπνουσε και τη νυχτα ανα 3ωρο να φαει, αυτες τις 2 μερες κοιμαται απο τις 10 μεχρι τις 4-5 το πρωι, δηλαδη μενει 6-7 ωρες το βραδυ νυστικος και τη μερα δεν τρωει ανα 3ωρο αλλα ανα 4ωρο ισως και λιγο περισσοτερο.

Μηπως περναει καμια "φαση"?????

Περιμενω με ανυπομονησια τις αποψεις και τις συμβουλες σας.

Διαφημίσεις

κατά βάση μπορεί να φταίει και η ζέστη....

μ' αυτό το καιρό ποιοός έχει όρεξη για φαί;;;; ποσο μάλλον το μικρούλη σου....

μη κλαις και μη σε ανησυχεί.... αν δεις κάτι άλλο ύποπτο ή αν η κατάσταση συνεχιστεί, ή χάσει βάρος τότε να ανησυχήσεις....

όσο για τη νύχτα, γνώμη μου, αλλά θα 'πρεπε να χαίρεσαι.... μάλλον το παιδί πάει να στρώσει βραδινό ύπνο.....

εμένα ο δικός μου 3 μηνών κοιμότανε 14 ώρες σερί μέχρι που ο παιδίατρος μας έβαλε χέρι, να μην τον αφήνουμε να κοιμάται τόσο χωρίς φαί.

άσε να περάσουν μερικές μέρες και βλέπεις......

Σ' ευχαριστω πολυ για τα λογια σου. Ειναι καπως καθυσηχαστικα.

Ελπιζω να του περασει συντομα γιατι θα αρρωστησω απο τη στεναχωρια μου...

δε χρειάζεται με το παραμικρό να αγχώνεσαι....

θα περάσει πολλές φάσεις το μωρό σου.... πότε δε θα πίνει γάλα, πότε δε θα τρώει το φαγητό του, πότε τα φρούτα....

ηρέμησε κι εσύ να ηρεμήσει κι αυτό....

το άγχος σου κι η στεναχώρια σου φτιάχνουν αρνητική ατμόσφαιρα....

το άγχος σου κι η στεναχώρια σου φτιάχνουν αρνητική ατμόσφαιρα....

Ειμαι σιγουρη πως το αγχος μου του το μεταδιδω. Εγω να συνεχισω να προσπαθω να τον θηλασω ή να τον ταισω οταν θελησει εκεινος????

Διαφημίσεις

Κι εγώ νομίζω ότι ίσως φταίει η ζέστη...

Για τη νύχτα, νομίζω πως έχει δίκιο η bounitsa, μεγαλώνει και αρχίζει να κοιμάται λίγο παραπάνω! Μπορεί κιόλας να θηλάζει πιο αποτελεσματικά και να έχει μειώσει το χρόνο που κάθεται στο στήθος.

Αν τσίσα και κακά είναι οκ, αν δεν γκρινιάζει, δεν δείχνει να πονάει, δεν είναι ληθαργικός και γενικά αν δεν παρατηρείς κάτι περίεργο, μην τρελαίνεσαι. Φάσεις περνάνε και μεγαλώνουν γρήγορα και οι συνήθειες αλλάζουν επίσης γρήγορα.

Ο δικός μου 4-5 μηνών άρχισε να κοιμάται όλη νύχτα και έλεγα ότι είμαι τυχερή που τέλειωσαν τα ξενύχτια! Χα! Από 7 μηνών ξανάρχισε να ξυπνάει 2 και 3 φορές και συνεχίζει ακόμα.

Παρακολούθα τον, πρόσφερε στήθος συχνά και όλα καλά να πάνε σας εύχομαι!

5k3tp2.png

Ειμαι σιγουρη πως το αγχος μου του το μεταδιδω. Εγω να συνεχισω να προσπαθω να τον θηλασω ή να τον ταισω οταν θελησει εκεινος????

θα σου έλεγα να πειραματιστείς μια δυο μέρες για να δεις και τις αντιδράσεις του...

μην το βάλεις στο στήθος και περίμενε να στο ζητήσει αυτό.... άμα δε κλάψει για να φάει τότε τον βάζεις....

άσε τα σημάδια να σου δείξουν τι πρέπει να κάνεις....

μη πανικοβάλεσαι.... όλα καλά θα πάνε....

Κι εγω πιστεύω πως φταίει η ζέστη. Η κορη μου από 25 ημερών μείωσε το χρόνο θηλασμού στα 10 λεπτά και τώρα με τη ζέστη 5 με 10 λεπτά διαρκεί ο κάθε θηλασμός. Επίσης από 25 ημερών πάλι, άρχισε να κοιμάται 5-6 ώρες συνεχόμενα και 2 μηνών όλο το βράδυ 9-6. Τώρα με τη ζέστη τα πρωινά δεν πολυκοιμάται.

Αφου το μωράκι σου θηλάζει έστω αυτά τα 5 λεπτά, δεν νομίζω ότι αφυδατώνεται και αφου κάνει τσίσα και κακάκια. Επίσης μην ξεχνάς ότι έχει και τα κέφια του. Νομίζω πως η μανούλα πρέπει να χαλαρώσει λίγο.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

Και εμενα ο μικρος μου που σε μια εβδομαδα κλεινει τους 3 μηνες δεν τρωει οπως ετρωγε το τελευταιο εικοσαημερο. Εγω βεβαια δεν θηλαζω πια, αλλα η φίλη μου που θηλαζει τα ιδια μου λεει. Μαλλον φταιει η ζεστη ή το γεγονος οτι καποια στιγμη μειωνουν το φαγητο τους. Και εγω ειμαι πολυ αγχωμενη και κλαιω επισης και ακομα και εξεταση για ουρολοιμωξη του εκανα και βγηκε καθαρη. Θα περιμενω νε περασει ο μηνας και αν συνεχισει ετσι θα του αλλαξω το γαλα μηπως δεν του αρεσει αυτο που πινει. Υπομονη αν το μωρο παιρνει βαρος (ο δικος μου πηρε, αλλα οχι οσο πριν αρχισει η ανορεξια) και ειναι ολα καλα πιστευω οτι ειναι φαση και θα περασει.

2T40p3.pngcIPLp3.png

Και εγω ειμαι πολυ αγχωμενη και κλαιω επισης και ακομα και εξεταση για ουρολοιμωξη του εκανα και βγηκε καθαρη.

Πως καταλαβαινουμε οτι εχει ουρολοιμωξη?????

Δεν το καταλαβαίνουμε. Κάνουμε καλλιεργια ουρων. Στα μωράκια απο οτι μου είπε ο παιδίατρος δεν έχει συμπτωματα. Εγω του εκανα εξεταση ουρων για να βεβαιωθω οτι η ανορεξια δεν προερχεται απο εκει. Επειδη εγω εχω τρομερο αγχος με τα παιδια και ακομα και τον υπνο μου εχω χασει με τον μπεμπη που δεν τρωει. Επινε δικο μου γαλα 100 μλ ανα δυο ωρεςκαι τωρα πινει 50-60 το διωρο. Εσενα ποσα κιλα ειναι τωρα;

2T40p3.pngcIPLp3.png

Και εμενα ο μικρος μου που σε μια εβδομαδα κλεινει τους 3 μηνες δεν τρωει οπως ετρωγε το τελευταιο εικοσαημερο. Εγω βεβαια δεν θηλαζω πια, αλλα η φίλη μου που θηλαζει τα ιδια μου λεει. Μαλλον φταιει η ζεστη ή το γεγονος οτι καποια στιγμη μειωνουν το φαγητο τους. Και εγω ειμαι πολυ αγχωμενη και κλαιω επισης και ακομα και εξεταση για ουρολοιμωξη του εκανα και βγηκε καθαρη. Θα περιμενω νε περασει ο μηνας και αν συνεχισει ετσι θα του αλλαξω το γαλα μηπως δεν του αρεσει αυτο που πινει. Υπομονη αν το μωρο παιρνει βαρος (ο δικος μου πηρε, αλλα οχι οσο πριν αρχισει η ανορεξια) και ειναι ολα καλα πιστευω οτι ειναι φαση και θα περασει.

Τα παιδάκια που θηλάζουν μεγαλώνοντας, ρουφάνε με πιο πολύ δύναμη και αδειάζουν πιο γρήγορα το στήθος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν χορταίνουν. Για αυτό και ο θηλασμός όσο περνάει ο καιρός είναι πολύ πιο εύκολος και γρήγορος απ'ο,τι το μπουκάλι.

Έπειτα ο ρυθμός αύξησης του βάρους μειώνεται όσο περνούν οι μήνες. Μπες στο site http://www.kellymom.com. Είναι κατατοπιστικότατο για τον θηλασμό.

Συνήθως η ουρολοίμωξη κάνει και πυρετό, αλλά ίσως είναι καλύτερα να μιλήσετε με τον παιδίατρο.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Εγώ θα γίνω πρώτη φορά μαμά τώρα τον Οκτώβρη, θέλω πολύ να θηλάσω γιατί εχω ακούσει οτι κάνει καλό και στη μαμά και στο μωρό, αλήθεια ειναι εύκολο? Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω...

Διαφημίσεις

Εγω Νασια μου εχω σταματησειτον θηλασμο οταν ο μικρος ηταν 2 μηνων γιατι το γαλα μειωνοταν συνεχως. Δεν ξερω τι εκανα λαθος γιατι το μωρο εως 40 ημερων ετρωγε αποκλειστικα απο εμενα. Μετα αυξηθηκαν οι αναγκες του και απο το απογευμα καιμετα οταν τον εβαζα στο στηθος εκλαιγε και ετσι αρχισα σιγα σιγα το συμπληρωμα και οταν μικρος ηταν δυο μηνων εγω ειχα ελαχιστο γαλα. Δεν ξερω τι εκανα λαθος. Μετα απο αυτο το μωρο σταματησε να τρωει οπως πριν.

2T40p3.pngcIPLp3.png

Αν το μωρό βρέχει τις πάνες του και είναι ευδιάθετο, μην ανησυχείς.

Ωστόσο, πρόσφερε συχνά. Με τα πολλά 5λεπτα, ξεδιψάει, παίρνει θερμίδες και εσύ κρατάς την παραγωγή σου :wink:

Σε μωρά που δεν ζητάνε, είναι ριψοκίνδυνο να μην προσφέρεις, γιατί μπορεί για μια περαστική συμπεριφορά να μειωθεί η παραγωγή σου και μετά να κουραστείτε και οι δυο να την επαναφέρετε.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εγώ θα γίνω πρώτη φορά μαμά τώρα τον Οκτώβρη, θέλω πολύ να θηλάσω γιατί εχω ακούσει οτι κάνει καλό και στη μαμά και στο μωρό, αλήθεια ειναι εύκολο? Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω...

αν το θελεις πολυ σιγουρα θα τα καταφερεις ! αν σε ενδιαφερει εχω καποια μπλοκ που θα σε βοηθησουν πολυ στειλε μου πμ να στα στειλω:D:D

Θέλει πολύ επιμονή και υπομονή. Ό,τι συμβουλή σου δίνουν και γενικά ό,τι θα σου λένε πρέπει πάντα να το διπλοτσεκάρεις πριν το εφαρμόσεις. Πριν γεννήσεις, μπες στα sites

http://www.thilasmos.gr

http://www.kellymom.com

http://www.breastfeeding.com

και άντλησε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς. Αν το θέλεις, σίγουρα θα πάνε όλα καλά.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Εγω Νασια μου εχω σταματησειτον θηλασμο οταν ο μικρος ηταν 2 μηνων γιατι το γαλα μειωνοταν συνεχως. Δεν ξερω τι εκανα λαθος γιατι το μωρο εως 40 ημερων ετρωγε αποκλειστικα απο εμενα. Μετα αυξηθηκαν οι αναγκες του και απο το απογευμα καιμετα οταν τον εβαζα στο στηθος εκλαιγε και ετσι αρχισα σιγα σιγα το συμπληρωμα και οταν μικρος ηταν δυο μηνων εγω ειχα ελαχιστο γαλα. Δεν ξερω τι εκανα λαθος. Μετα απο αυτο το μωρο σταματησε να τρωει οπως πριν.

Τα ίδια μου έκαναν και η κόρη μου και ο γιος μου. Μπορεί να βασανίζονται από κολικούς, ή απλά να τους βγαίνει η κούραση της ημέρας. Στο γιο μου έδινα το απόγευμα ξένο χωρίς ουσιαστικά να το χρειάζεται, με αποτέλεσμα να πάθει σύγχυση θηλών και να μη θέλει να θηλάσει από εμένα αλλά από το μπιμπερό μονο. Στην κόρη μου, βγαίναμε καμιά βολτούλα για να την πάρει ο υπνος και να ξεκουραστει, μετά την έκανα κανενα μπανάκι και αγκαλίτσα και έφτανε η ώρα του υπνου.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Δεν το καταλαβαίνουμε. Κάνουμε καλλιεργια ουρων. Στα μωράκια απο οτι μου είπε ο παιδίατρος δεν έχει συμπτωματα. Εγω του εκανα εξεταση ουρων για να βεβαιωθω οτι η ανορεξια δεν προερχεται απο εκει. Επειδη εγω εχω τρομερο αγχος με τα παιδια και ακομα και τον υπνο μου εχω χασει με τον μπεμπη που δεν τρωει. Επινε δικο μου γαλα 100 μλ ανα δυο ωρεςκαι τωρα πινει 50-60 το διωρο. Εσενα ποσα κιλα ειναι τωρα;

Γεννηθηκε 2710 και σε 2 μηνες εγινε 5500.

Λες να ειναι ρε κοριτσια το οτι τρωει με περισσοτερη δυναμη και χορταινει γρηγοροτερα?

Επισης η ανορεξια απο ουρολοιμωξη ειναι οτανδ δεν τρωει καθολου ή οταν τρωει οπως περιγραφω, δηλαδη 5λεπτα με ορεξη και μετα να παιζει ή να νευριαζει? Παντως παροτι πεταει το στηθος μου δειχνει να το ψαχνει αλλα του το βαζω και μετα απο 2-3 ρουφηξιες παλι το πεταει...

πεταει το στηθος μου δειχνει να το ψαχνει αλλα του το βαζω και μετα απο 2-3 ρουφηξιες παλι το πεταει...

ρε, λέω εγώ τώρα.... μήπως να του έδινες πάλι τη πιπίλα;;;;

ξέρεις, μέχρι να περάσει η δύσκολη φάση του καλοκαιριού....

στο δικό μου έχω παρατηρήσει πως για να δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να μη γίνεται κάτι τελείως διαφορετικό για το πάρει καλά... κι ο καιρός επηρεάζει τους πάντες.....

ακόμα κι εμείς με τη πολύ ζέστη δε λειτουργούμε το ίδιο....

ρε, λέω εγώ τώρα.... μήπως να του έδινες πάλι τη πιπίλα;;;;

ξέρεις, μέχρι να περάσει η δύσκολη φάση του καλοκαιριού....

Μπουνιτσα μου ετσι θα κανω. Θα του την ξαναδωσω και ελπιζω να μου "ξεθυμωσει" και να αρχισει να τρωει με ορεξη!!!!! Μπορει να μου τα κανει αυτα απο πεισμα που του την στερησα......

Ξαναγυρναω στο θεμα ουρολοιμωξη γιατι μου κολλησε το μυαλο. Κανει τσισακια κανονικα, δεν μυριζουν (απ' οσο μπορω να καταλαβω) δεν εχει πυρετο και τρωει 5λεπτα και οπως περιεγραψα παραπανω. Υπαρχει περιπτωση να εχει ή να ξεκολλησει ο εγκεφαλος μου και να ηρεμησω?????

να ξεκολλήσεις και να μη σκέφτεσαι όλα τα άσχημα....

να σκέφτεσαι ότι και τα μωρά λειτουργούν σαν τους μεγάλους... ΄΄εχουν κι αυτά τις διαθέσεις τους και τις ορέξεις τους......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...