Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ερωτήσεις για τον θηλασμό.

Recommended Posts

Καλησπέρα θηλαζουσες μανούλες!

Το ξερω οτι θα έχετε απαντησει πολλές φορες σε παρόμοιες ερωτήσεις, αλλά μου είναι λίγο δυσκολο να ψάξω όλα τα θεματάκια.

Λοιπόν.... Η μικρή μου γεννηθηκε με κ.τ. στις 37+6ημ. Τωρα είναι 3.200 γρ.

1. Οι θηλές μου πονάνε τις περισσοτερες φορες που θηλάζει η μικρή. Συνεχως την βάζω και τη βγάζω μπας και πιάσει καλα, αλλά δεν... Την βάζω στο ενα στηθος σε κάθε γευμα αλλά ρουφαει μόνο για 5-10 λεπτά, με το ζόρι την κρατάω παραπάνω. Αν θηλαζει μονο για τόσο λίγο πώς θα πάρει το πιο πλουσιο σε λιπος γάλα? Διάβασα οτι κατεβαίνει μετά το 10λεπτο. Οι λερωμενες πάνες είναι γυρω στις 12 ημερησίως εκ των οποιων οι 8-9 είναι με κακακια. Επίσης η Πατσουρου γραφει οτι το γαλα του πρωτου 10λεπτου επειδή είναι πλουσιο σε λακτοζη μπορεί να προκαλεσει διάρροια. Τελικά τρώει ή όχι η μικρή μου? Και τα κακακια της μήπως είναι διάρροια?

2. Το αριστερό μου στήθος δεν έχει τόσο γάλα όσο το δεξί. Γιατί συμβαίνει αυτό?

3. Οι τροφες που τρώω κατα πόσο επιρεάζουν το γάλα μου? Προχθες π.χ. είχαμε φασολαδα και το βραδυ η μικρή ηταν ανυσηχη σαν να πονουσε η κοιλίτσα της και μαζευοταν. Μπορεί να είχε αερια απο την φασολάδα που έφαγα εγώ?

4. Η βαφή μαλλιών επιρρεάζει τον θηλασμό? Μήπως είναι καλυτερες οι φυτικες βαφες?

5. Ο λόξυγκας που έχει σχεδόν μετα απο κάθε γευμα είναι ανυσηχητικός?

6. Εχω το θήλαστρο της ameda το νοσοκομειακό και βγάζω 1-2 φορες το 24ωρο, μήπως δημιουργηθεί υπερπαραγωγή και μετα έχω προβλήματα με οιδήματα πάλι?

Στο 1ο μου παιδάκι δεν καταφερα να θηλάσω μιας και γεννηθηκε στις 36 εβδ. και δεν έκανε θηλαστικες κινησεις, το μονο που μπορεσα ήταν να βγάζω το γάλα μου με θηλαστρο για 2 μήνες. Ελπίζω αυτη τη φορά να τα καταφέρω καλυτερα!

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Διαφημίσεις

Γειά σου κωνκων, δεν είμαι ειδική αλλά θα σου απαντήσω βάσει της δικής μου (μικρής) εμπειρίας:

1) Κι εμένα το πρώτο δεκαήμερο πόναγαν οι θηλές μου. Μετά σιγά σιγά πέρασε και τώρα νιώθω μια χαρά.

Εφόσον το παιδί φαίνεται να χορταίνει με τα 5-10 λεπτά, και εφόσον βρέχει και κάνει κακάκια με φυσιολογικούς ρυθμούς θα έλεγα ότι θρέφεται σωστά. Ίσως το γάλα σου τρέχει με ορμή και παίρνει αρκετή ποσότητα και λιπαρό γάλα μέσα σ'αυτό το 5-10λεπτο. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει με την δική μου. Τα κακάκια της είναι μουσταρδί ή πράσινα? Αν είναι πράσινα είναι ένδειξη ότι ίσως δεν παίρνει αρκετό λιπαρό. Αν είναι μουσταρδί τότε όλα καλά. Εμένα είχε κι απ'τα δύο και αναπτύσσεται μια χαρά ως τώρα.

2) Εμένα το δεξί δεν έχει όσο το αριστερό. Στην αρχή είχαν και τα δύο πάρα πολύ (υπερπαραγωγή). Τώρα το ένα έχει φυσιολογικά και το άλλο ακόμα υπερπαραγωγή. Δεν ξέρω εάν διορθώνεται και πώς, ούτε και γιατί συμβαίνει. Πάντως συμβαίνει.

3) Οι τροφές που τρως επηρεάζουν πολύ το γάλα. Καλό είναι να αποφεύγεις όσπρια καθώς και τροφές που γενικώς πειράζουν τα εντερα π.χ μπροκολα γιατί ακόμα είναι πολύ μικρά τα εντεράκια τους και δυσκολεύονται να τα επεξεργαστούν με αποτέλεσμα να παθαίνουν κολικούς ή ενοχλήσεις.

4) Σίγουρα καλύτερες είναι οι φυτικές. Εγώ δεν θα τα έβαφα αν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη. Αν είναι όμως σίγουρα προτίμησε φυτική.

5) Λόξυγκα παθαίνουν πολύ συχνά. Αν έχεις παρατηρήσει όμως ότι συμβαίνει μετά το γεύμα, ίσως καταπίνει πολύ αέρα. Πάντως σίγουρα δεν είναι ανησυχητικός.

6) Δεν νομίζω με 1-2 αντλήσεις να πάθεις υπερπαραγωγή. Δεν είμαι όμως σίγουρη. Καλύτερα να σου απαντήσουν κάποιες που ξέρουν καλύτερα.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, καλή επιτυχία και να σου ζήσουν τα αγγελούδια σου!

RPNkp3.png

κωνκων κι εγω το ιδιο θα σε ρωτουσα αν ειναι οκ τα κακα της, μην ανησυχεις, ακποια μωρα τραβανε πολυ πιο αποτελεσματικα και παιρνουν και το πιο παχυ γαλα φανταζομαι σε πιο συντομο χρονο...

eNeap2.pngNziDp2.png

Καλημερα!

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Τα κακακια της είναι παντα μουσταρδί. Αλλα έχουμε βγει απο το μαιευτηριο εδω και μια βδομαδα και έχει βαλει μονο 20 γρ. Δεν επρεπε να βάλει παραπάνω?

Διαφημίσεις

Λοιπόν.... Η μικρή μου γεννηθηκε με κ.τ. στις 37+6ημ. Τωρα είναι 3.200 γρ.

1. Οι θηλές μου πονάνε τις περισσοτερες φορες που θηλάζει η μικρή. Συνεχως την βάζω και τη βγάζω μπας και πιάσει καλα, αλλά δεν... Την βάζω στο ενα στηθος σε κάθε γευμα αλλά ρουφαει μόνο για 5-10 λεπτά, με το ζόρι την κρατάω παραπάνω. Αν θηλαζει μονο για τόσο λίγο πώς θα πάρει το πιο πλουσιο σε λιπος γάλα? Διάβασα οτι κατεβαίνει μετά το 10λεπτο. Οι λερωμενες πάνες είναι γυρω στις 12 ημερησίως εκ των οποιων οι 8-9 είναι με κακακια. Επίσης η Πατσουρου γραφει οτι το γαλα του πρωτου 10λεπτου επειδή είναι πλουσιο σε λακτοζη μπορεί να προκαλεσει διάρροια. Τελικά τρώει ή όχι η μικρή μου? Και τα κακακια της μήπως είναι διάρροια?

Για τον πόνο βάλε αλοιφή λανολίνης και δες και παρακάτω για το σωστό πιάσιμο της θηλής

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40512

Η κόρη μου στην αρχή έτρωγε 40 λεπτά και από τους δυο μαστους σε κάθε γεύμα. Όταν ήταν 20 ημερών, έτρωγε 20 λεπτά και από τους δυο μαστούς. και 25 ημερών έτρωγε σε 10 λεπτά.

Τα κακάκια στα μωρά που θηλάζουν είναι γενικά υδαρή. Τα κακάκια έχουν μέσα σποράκια?

ISGLp2.pngilpPp3.png

2. Το αριστερό μου στήθος δεν έχει τόσο γάλα όσο το δεξί. Γιατί συμβαίνει αυτό?

Δεν είναι πρόβλημα. Και σε μένα το ίδιο συμβαίνει, δε σημαίνει κάτι.

3. Οι τροφες που τρώω κατα πόσο επιρεάζουν το γάλα μου? Προχθες π.χ. είχαμε φασολαδα και το βραδυ η μικρή ηταν ανυσηχη σαν να πονουσε η κοιλίτσα της και μαζευοταν. Μπορεί να είχε αερια απο την φασολάδα που έφαγα εγώ?

Ο παιδίατρος μου είχε πει να μην τρώω τροφές που προκαλούν αέρια γιατί πειράζουν το μωρό. Μερικοί λένε πως η διατροφή της μητέρας δεν επηρεάζει το μωρό, εκτός αν της προκαλούν κάποιο πρόβλημα. Εγώ δεν το διακινδύνεψα.

Τώρα για πιο λόγο παίρνει τόσο λίγο βάρος, δεν ξερω. Πόσες φορές την ημέρα θηλάζει?

ISGLp2.pngilpPp3.png

Ναι θα πρεπε να χε βαλει παραπανω......

Οι πανες πως ειναι? Ποσες βρεχει την μερα?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Τα κακακια της δεν έχουν σπορακια, μονο στις αρχες είχαν. Οταν τα κάνει όμως δίχνει να πονάει η κοιλιά της και κλαίει.

Τα γευματα που κάνουμε είναι γύρω στα 12-14. Δεν έχω πρόγραμμα, δίνω όποτε ζητάει και για όσο θέλει. Μπορεί να θηλάσει απο 10 λεπτά έως και 50 λεπτα.

Τωρα πάνες με τσισακια είναι γυρω στις 8-9 και με κακακια 6-8.

Διαφημίσεις

Einai kales οι κατουρημενες πανες? Γεματες?

Εισαι σιγουρη οτι εχεις ζυγισει καλα το μωρο? Εγω 2 φορες το ζυγισα πριν σαραντησει και τη δευτερη φορα το βγαλα μισο κιλο πιο αδυνατο (λαθος μετρησα) και παρατησα τη ζυγαρια. Εχεις ζυγαρια σπιτι? Θα το ξαναζυγισεις μερικες φορες να δεις αν δειχνει το ιδιο βαρος.

Μας ενδιαφερει να θηλαζει αποτελεσματικα και γι αρκετη ωρα. Αισθανεσαι οτι καταπινει γουλιες, το ακους? Το στηθος σου εχει διαφορα οταν εχει τελειωσει? Το αισθανεσαι πιο ελαφρυ?

Αν δεν θηλαζει αρκετη ωρα, οταν τελειωσει θα το ξαναβαλεις μετα απο ωρα στο ιδιο στηθος για να παιρνει και το λιπαρο γαλα...

Μπορει να πονα η κοιλιτσα επειδη εχει αερια, το ανακουφιζεις πιανοντας τα ποδια ψηλα και διπλωνοντας τα πανω στην κοιλια με τα γονατα να πιεζουν, εμας μας βοηθα αυτο, εχουμε πολλα αερια, ανεξαρτητως τι τρωω εγω.

Βαζε το πιο συχνα στο στηθος, τωρα με τη ζεστη μπορει να μην εχει τοσο ορεξη, πρεπει να πινει γαλα γιατι αφυδατωνεται......δεν θα δινεις μονο οταν ζηταει, θα προσφερεις εσυ συνεχεια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

vera μου την ζυγίζω κάθε βραδυ. Το να θηλαζει αποτελεσματικα και για πολύ ώρα, όχι δεν το έχουμε. Τις περισσοτερες φορες δεν πιάνει καλα τη θηλή και μπορεί να θηλάσει μονο 10 λεπτα και να κοιμηθεί για 2 ωρες μετα. Οι λερωμενες πάνες όμως δεν είναι αρκετες? Πόσες πρεπει να έχουμε?

Den einai asxhma, νομιζω 8-12 οι κατουρημενες......εγω περισσοτερο εμπειρικα τα ξερω, δεν βλεπω ομως στο φορουμ καμμια απο τις κοπελες που τα κατεχουν καλυτερα απο μενα να στα πει ......

Αυτο που ειμαι σιγουρη ειναι πως το βαρος που λες 20 γρ σε μια βδομαδα ειναι πολυ λιγο.

Προσπαθησε να την βαλεις να πιανει καλυτερα, θα πιανεις το στηθος σου με το ενα χερι και θα βαζεις τη θηλαια αλω μεσα στο στομα της, οταν πιανει καλα και θα ρουφαει θα το καταλαβαινεις, λογικα πρεπει να νιωθεις και το αντανακλαστικο στο στηθος.....

Να βλεπεις αν καταπινει....αν πινει πραγματικα γαλα, υπαρχει ο κινδυνος να πιπιλαει απλα........

Υπηρξαν κι αλλη φορα περιπτωσεις με γεματες πανες που ομως τα μωρα τελικα δεν επιναν αποτελεσματικα γαλα, και μας ξεγελασαν οποτε δεν θα περιοριστουμε στις γεματες πανες.

Θα την κρατας ξυπνια θα την πειραζεις τα αυτακια, ποδαρακια και θα τη βαζεις συχνα στο στηθος να πινει γαλα.......υπαρχουν μωρα που θηλαζουν αποτελεσματικα σε λιγη ωρα, νομιζω ομως 10 λεπτα ειναι λιγο σε αυτη τη φαση. Καλυτερα να προσπαθησεις να πινει περισσοτερο.

Απο ικτερο ειστε καλα? Δεν παρουσιασατε? Ο μικρος μου εκανε ικτερο, και ειναι απο τα μωρα που θηλαζουν λιγη ωρα και ηταν πολυ νωθρος τον πρωτο καιρο, τον ξυπνουσα να θηλασει....ειχα κιε γω αγχος να πινει αρκετα αλλα βαζει πολυ βαρος...........ξυπνα την κι εσυ, μη την αφηνεις, ας θηλασει λιγο κι ας ξανακοιμηθει

Τα κακακια της δεν έχουν σπορακια, μονο στις αρχες είχαν. Οταν τα κάνει όμως δίχνει να πονάει η κοιλιά της και κλαίει.

Τα γευματα που κάνουμε είναι γύρω στα 12-14. Δεν έχω πρόγραμμα, δίνω όποτε ζητάει και για όσο θέλει. Μπορεί να θηλάσει απο 10 λεπτά έως και 50 λεπτα.

Τωρα πάνες με τσισακια είναι γυρω στις 8-9 και με κακακια 6-8.

Γενικά θεωρείται ικανοποιητικό, όταν το μωρό έχει επανέλθει τουλάχιστον στο βάρος γέννησης μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Δηλαδή, ίσως είναι νωρίς ακόμη για να αξιολογηθεί η πρόοδος. Οι πάνες δείχνουν ότι υπάρχει καλή παραγωγή γάλακτος αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια αιτία που να εμποδίζει το μωρό να αφομοιώνει, πχ ουρολοίμωξη. Ο παιδίατρος τι λέει; Καλό είναι να το παρακολουθήσει πιο συστηματικά.

Οπωσδήποτε διόρθωσε τη στάση θηλασμού. Προς το παρόν οι ορμόνες σε διευκολύνουν να έχεις καλή παραγωγή, έστω και με φτωχό (λάθος) ερέθισμα από το μωρό, αλλά σταδιακά ούτε το μωρό θα μπορεί να πάρει σωστά γάλα, ούτε το στήθος σου θα ανταποκρίνεται καλά (και φυσικά δεν αντέχεται).

Πρόσφερε και τα δυο στήθη σε κάθε γεύμα, εκτός αν παρουσιαστούν πράσινα κακά.

Ένας τρόπος να βοήθησεις το μωρό να φτάσει πιο γρήγορα στο λιπαρό γάλα είναι να βγάζεις λίγο γάλα, πριν προσφέρεις το στήθος στο μωρό.

Αν παρά την προσπάθεια σου να πιάσει καλά το στήθος, δεν μπορεί να θηλάσει καλά, ίσως υπάρχει κάποιο "μπλοκάρισμα" σε κάποιο σημείο του σώματος του μωρού και εκεί μπορεί να σε βοηθήσει ένας οστεοπαθητικός.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ικτερο μου είπαν στο μαιευτηριο οτι εκανε μέχρι 9.

Την παιδίατρο δεν έχω πάρει ακόμα αλλα θα την πάρω αυριο.

Χθες και σήμερα κάτι πηρε η μικρή... Χθες το βραδυ νηστική πήγε στα 3.250 γρ. και σημερα το πρωί στα 3.270 γρ. Αρα απο το βαρος εξοδου έχουμε παρει 90 γρ. σε μιά βδομαδα. Μήπως αρχισε να παιρνει τα πάνω της?

Διαφημίσεις

Αν συνεχίσει να παίρνει κάθε μέρα από 20γρ, δηλαδή 140γρ τη βδομαδα έιναι πολυ καλά. Αν κρινουμε και βρεμμενες-λερωμενες πανες κιολας.Μήπως καλύτερα να τη ζυγίζεις μια φορα τη βδομαδα και οχι κάθε μέρα?

ISGLp2.pngilpPp3.png

20 γρ τη μερα ειναι καλα.......βεβαια στο εβδομαδιαιο θα δουμε τι κανουμε. Συνεχισε ετσι, προσπαθησε να τη βαζεις να θηλαζει συχνοτερα και διορθωσε τη να πιανει καλυτερα.

Δες πως θα παμε.......αν δεις οτι δεν αβζει βαρος θα παρεις την παιδιατρο, αυτη θα σου πει λογικα να δωσεις συμπληρωμα για να δειτε πως θα παει......αν ομως το μωρο συνεχιζει να μη βαζει βαρος πρεπει αν το κοιταξετε πολυ καλα το θεμα.

Εχω αρχίσει και τη βαζω στο στηθος ακομα πιο συχνα, ελπίζω να τα πάμε καλυτερα.

Η παιδιατρος επέμενε πολύ στο να μη δωσω ξενο γαλα και να το παλεψω οσο γίνετε είτε με θηλασμους είτε με θηλαστρο και μπουκαλι.

Αγλαϊα αν δεις το θέμα μου θα ήθελα και τη δική σου γνώμη.

Και όποια αλλη κοπελα γνωρίζει κάτι.....

Απαντάω και στο ερωτηματολογιο που βρήκα παραπάνω.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37+6ημ.

Β. Το φύλο του βρέφους θυλη

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κ.τ.

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ίκτερος 9 τη μερα που βγήκαμε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ----

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

ημερ.γενν. 04/08/10 3.440

ημερ.εξοδου 07/08/10 3.180

09/08/10 3.200

10/08/10 3.170

11/08/10 3.200

12/08/10 3.200

13/08/10 3.190

14/08/10 3.250

15/08/10 3.270

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 12-14

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει. σε όλα εκτος απο 1 που δίνω πάλι μητρικό

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα. δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ---

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Το elite της ameda

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο. μία

7β. ποιες ώρες αντλείτε και το πρωί

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα απο το καθε στηθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

8-9 είναι οι βρεγμενες πάνες. Δεν έχω μετρησει αναλυτικά με χαρτι κουζίνας, αυτες όμως οι 8-9 είναι καλα βρεγμένες.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

6-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το μόνο που έχω παρατηρησει είναι οτι όταν κάνει κακακια δείχνει να ποναει η κοιλίτσα της και κλαίει.

Η ερωτηση μου αφορα στο βάρος του μωρου. Νομίζω οτι θα επρεπε να έχει πάρει παραπάνω.

Χθες βραδυ θηλαζε σχεδον ανα ώρα για 15 λεπτα. Μήπως δεν φτάνει το γαλα μου ή απλά πεινάει πιο συχνά?

Και για την διατροφή μου, επειδή την βλέπω που πονάει οταν κανει κακακια εκτος απο όσπρια, κρεμυδι, κουνουπιδι, μπροκολο τί άλλο πρεπει να κόψω? Λογικά ουτε τα πικάντικα φαγητά κάνουν...

Sorry αν σας ζάλισα:oops:...

Απεφυγε μελιντζανες, κολοκυθακια, χορτα και γενικως ζαρζαβατικα........(ο δικος μου βεβαια εχει αερια οτι και να φαω)

Καλο ειναι που θηλαζει πιο συχνα......φροντισε μονο να πιανει καλα.

Δεν κόβουμε τροφές προληπτικά, κόβουμε μόνο όσες φαίνεται να ενοχλούν το μωρό. Αν πιστεύουμε ότι μια τροφή πειράζει, την κόβουμε για λίγες μέρες, ενώ δεν εισάγουμε κάτι καινούργιο και ξαναδοκιμάζουμε. Αν έχουμε ξανά συμπτώματα, τότε βγάζουμε την τροφή για λίγους μήνες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλησπερα...

Τα προβληματα συνεχίζονται....

Οι θηλές μου είναι και πάλι πληγωμενες, ενω βάζω συνέχεια μιά φορα την μερα purelan και επάληψη με γάλα. Τελικά δεν πιάνει καλα τη θηλή με τίποτα. Εχω δοκιμάσεις και άλλες στασεις θηλασμου και πάλι δεν γινετε τίποτα. Της βάζω όλη τη θηλη μεσα και τη στρωχνει έξω:(, με αποτελεσμα να παιζει και να πιπιλάει μονο.

Απο χθες που βγάζω με το θηλαστρο και της δίνω τρωει σαν τρελη και μετά κοιμάται ήρεμη. Ουτε κλαματα, ουτε στο στήθος ανα 10 λεπτά. Αρα γκρίνιαζε επειδή δεν έτρωγε.

Εχω κοψει τον σίδηρο που έπινα κάθε πρωί μηπως την ενοχλεί, γιατί εμενα μου προκαλεί δυσκοιλιότητα.

Η παιδίατρος για το βαρος μου είπε οτι είναι παρα πολύ λιγο και μου είπε να προσπαθησω να δίνω μητρικο έστω και με το μπουκάλι. Αν δουμε οτι και τοτε δεν βαζει βάρος, τότε θα κάνουμε κάποιες εξετασεις και θα δώσουμε συμπληρωμα.

Οπότε..... προσπαθώ με το θηλαστρο μεχρι να στρωσουν οι θηλές μου και μετά θα προσπαθησω πάλι... Τί άλλο μπορώ να κάνω?

Πρεπει να διορθωσεις τη σταση....να μαθει να πιανει καλα. Τοτε θα σταμτησουν οι πονοι στις θηλες. Τι στασεις θηλασμου δοκιμασες? Ξαπλωτα το δοκιμασατε?

Υπαρχει περιπτωση να σε βοηθησει συμβουλος θηλασμου?

vera μου έχω δοκιμασει ξαπλωτα αλλά έχω μικρό στηθος και δεν βολευει καθόλου. Εχω δοκιμασει και κάτω απο τη μασχαλη, μέχρι και όρθιο να το κρατάω. Ενω προσπαθω να βάζω τη θηλαια άλω στο στόμα της αυτη κρατάει μονο τη θηλη. Σε συμβουλο θηλασμου δεν έχω ζητησει βοηθεια ακόμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...