Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός διδύμων! Βοήθεια δεκτή από Αγλαία και όποια άλλη μανούλα έχει την καλοσύνη!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Είμαι κι εγώ μια νέα μανούλα με δύο δίδυμα αγοράκια και προσπαθώ να επιτύχω τον αποκλειστικό θηλασμό των παιδιών μου!

Απαντώ στις ερωτήσεις:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκαν τα βρέφη: 37w 3d

Β. Το φύλο του βρέφους: αγόρια

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ραχιαία νάρκωση

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Μπέμπης Α'

Βάρος γέννησης 6/7/10: 2560γρ

Βάρος εξόδου 9/7/10: 2450γρ

11/7/10: 2430γρ

24/7/10: 2920γρ

10/8/10: 3790γρ

Μπέμπης Β'

Βάρος γέννησης 6/7/10: 2240γρ

Βάρος εξόδου 9/7/10: 2165γρ

11/7/10: 2140γρ

24/7/10: 2600γρ

10/8/10: 3200γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Μπέμπης Α': 10-12γεύματα

Μπέμπης Β': 8-10γεύματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Μπέμπης Α': σε όλα

Μπέμπης Β': στα 7 τουλάχιστον

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Μπέμπης Α': Μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα από 50-60ml

Μπέμπης Β': στα 6 τουλάχιστον γεύματα από 60-70ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Μπέμπης Α': 100-120ml

Μπέμπης Β': 450ml περίπου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Medela Symphony διπλής άντλησης

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο : 2-3

7β. ποιες ώρες αντλείτε και : πρωί 9:00 - απόγευμα 6:00

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: 10λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

8-10 πάνες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Μπέμπης Α': 1-2

Μπέμπης Β': 3-4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Τα αγοράκια μου είναι αρκετά ζωηρά! Τις περισσότερες φορές της ημέρας για να κοιμηθούν πρέπει να τα βάλω στο στήθος μου να πιπιλίσουν, καθώς και για να ενεργηθούν πάλι ζητάνε το στήθος μου! Ξενυχτάνε κάθε βράδυ και αυτό με κουράζει ιδιαίτερα! Δεν κοιμάμαι αρκετά ώστε να γεμίσει και το στήθος μου γάλα και να μπορέσω να ανταποκριθώ ευκολότερα στις απαιτήσεις τους. Τους θηλάζω κάποιες φορές και ταυτόχρονα με μαξηλάρι θηλασμού. Πιπίλα έδινα στην αρχή και μετά μου είπαν πως τουλάχιστον μέχρι να σαραντώσουν να μην δώσω! Έτσι όμως δεν μπορεί κάποιος να πιάσει και να κοιμήσει τον ένα αφού θέλει την "πιπίλα" του (το στήθος μου) πρώτα! Ο ένας θηλάζει σχεδόν αποκλειστικά αλλά βρίσκεται πολλές ώρες στο στήθος μου και δεν προλαβαίνει ο άλλος (ο Β') να πιεί γαλατάκι και αναγκαστικά για να μην φάει τα χέρια του τρώει συμπλήρωμα. Κάποιες φορές που προλαβαίνω να κάνω άντληση, του δίνω σαν συμπλήρωμα το δικό μου γάλα! Ο Β' κουράζεται πολύ εύκολα στο στήθος και στα 5 πρώτα λεπτά αργού πιπιλίσματος κοιμάται και αν και τον ξυπνάω πάλι δεν πιπιλάει με όρεξη αλλά κοιμησμένα...

Έχουν κολικούς και αρκετά αέρια. Επίσης ο Α' σφίγγεται έντονα και με κλάμματα αρκετά συχνά.

Συνήθως από τις 7-7:30 η ώρα ξυπνάνε και θέλουν συνεχώς να τρώνε! Μέχρι το πρωί όπου θα φάνε τελευταία πιά και θα κοιμηθούν!

Πότε άραγε θα εδραιωθεί η γαλουχία και πώς θα το καταλάβω?

Πώς μπορώ να καλύψω τις ανάγκες και των δύο στο γάλα μου?

Ο παιδίατρος της κλινικής μου είπε πως για να έχω κι εγώ προσωπική ζωή καλά θα είναι να τους θηλάζω 10-15λεπτά τον καθένα και να δίνω συμπλήρωμα! Ο γυναικολόγος μου λέει να θηλάζω μόνο και να αφήνω τα μωρά στο στήθος όση ώρα αυτά θέλουν. Ο παιδίατρος που έχω τώρα λέει αν προλαβαίνω να κάνω άντληση, να τους δίνω συμπλήρωμα όποτε χρειάζεται το δικό μου γάλα.

Κάποιες φορές νομίζω ότι δεν τα χορταίνει το γάλα μου και άλλες πάλι, τρώνε και κοιμούνται και 3 ωρες!

Δεν ξέρω αν βοηθάνε αυτά που έγραψα ή αν χρειάζεστε και άλλες πληροφορίες!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Να σημειώσω ότι κατά κανόνα τα βγάζω πέρα μόνη μου γιατί δεν έχω κάποια βοήθεια συνεχώς δίπλα μου.

LFdxp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά σου εύχομαι ολόψυχα να σου ζήσουν τα αγοράκια σου και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου, είσαι αξιέπαινη! Και χωρίς βοήθεια μάλιστα, μπράβο, χίλιες φορές!

5k3tp2.png

.....είμαι στον 5ο μηνα και περιμένω δίδυμα, κάνε κουράγιο και θα βρεις την "ακρη" σου όπως και άπειρες μανάδες με δίδυμα πριν από έσενα. Το θέμα είναι να είσαι χαρούμενη, και να σου ζήσουν.!!!....άντε και στα δικά μου!!!

Να σου ζήσουν τα αγοράκια σου!

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνεις!

Δεν γνωρίζω καθόλου στην πράξη από θηλασμό διδύμων, όμως υπάρχουν εδώ αρκετές κοπέλες που θήλασαν αποκλειστικά δίδυμα!

Εφόσον μπορείς να τα θηλάζεις ταυτόχρονα, προσπάθησε να μην αφήνεις τον 2ο να περιμένει ή να του δίνεις μπουκάλι προτού τον βάλεις στο στήθος. Δηλαδή, να τον βάζεις να θηλάζει κι αυτόν σε κάθε γεύμα, μαζί με τον άλλον που θηλάζει συνεχώς. Έτσι θα δεις σιγά σιγά ότι θα αρχίσει και αυτός να καλύπτεται από το στήθος όλο και περισσότερο!

Φαντάζομαι θα σου δώσουν συμβουλές και έμπειρες στο θηλασμό διδυμομανούλες!

Ήδη τα πας πολύ καλά, φαίνεσαι ψύχραιμη και αυτό είναι το βασικό για να πετύχει ο θηλασμός, αποκλειστικός ή όχι!

Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας.

Είμαι κι εγώ μια νέα μανούλα με δύο δίδυμα αγοράκια και προσπαθώ να επιτύχω τον αποκλειστικό θηλασμό των παιδιών μου!

Απαντώ στις ερωτήσεις:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκαν τα βρέφη: 37w 3d

Β. Το φύλο του βρέφους: αγόρια

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ραχιαία νάρκωση

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Μπέμπης Α'

Βάρος γέννησης 6/7/10: 2560γρ

Βάρος εξόδου 9/7/10: 2450γρ

11/7/10: 2430γρ

24/7/10: 2920γρ

10/8/10: 3790γρ

Μπέμπης Β'

Βάρος γέννησης 6/7/10: 2240γρ

Βάρος εξόδου 9/7/10: 2165γρ

11/7/10: 2140γρ

24/7/10: 2600γρ

10/8/10: 3200γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Μπέμπης Α': 10-12γεύματα

Μπέμπης Β': 8-10γεύματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Μπέμπης Α': σε όλα

Μπέμπης Β': στα 7 τουλάχιστον

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Μπέμπης Α': Μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα από 50-60ml

Μπέμπης Β': στα 6 τουλάχιστον γεύματα από 60-70ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Μπέμπης Α': 100-120ml

Μπέμπης Β': 450ml περίπου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Medela Symphony διπλής άντλησης

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο : 2-3

7β. ποιες ώρες αντλείτε και : πρωί 9:00 - απόγευμα 6:00

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: 10λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

8-10 πάνες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Μπέμπης Α': 1-2

Μπέμπης Β': 3-4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Τα αγοράκια μου είναι αρκετά ζωηρά! Τις περισσότερες φορές της ημέρας για να κοιμηθούν πρέπει να τα βάλω στο στήθος μου να πιπιλίσουν, καθώς και για να ενεργηθούν πάλι ζητάνε το στήθος μου! Ξενυχτάνε κάθε βράδυ και αυτό με κουράζει ιδιαίτερα! Δεν κοιμάμαι αρκετά ώστε να γεμίσει και το στήθος μου γάλα και να μπορέσω να ανταποκριθώ ευκολότερα στις απαιτήσεις τους. Τους θηλάζω κάποιες φορές και ταυτόχρονα με μαξηλάρι θηλασμού. Πιπίλα έδινα στην αρχή και μετά μου είπαν πως τουλάχιστον μέχρι να σαραντώσουν να μην δώσω! Έτσι όμως δεν μπορεί κάποιος να πιάσει και να κοιμήσει τον ένα αφού θέλει την "πιπίλα" του (το στήθος μου) πρώτα! Ο ένας θηλάζει σχεδόν αποκλειστικά αλλά βρίσκεται πολλές ώρες στο στήθος μου και δεν προλαβαίνει ο άλλος (ο Β') να πιεί γαλατάκι και αναγκαστικά για να μην φάει τα χέρια του τρώει συμπλήρωμα. Κάποιες φορές που προλαβαίνω να κάνω άντληση, του δίνω σαν συμπλήρωμα το δικό μου γάλα! Ο Β' κουράζεται πολύ εύκολα στο στήθος και στα 5 πρώτα λεπτά αργού πιπιλίσματος κοιμάται και αν και τον ξυπνάω πάλι δεν πιπιλάει με όρεξη αλλά κοιμησμένα...

Έχουν κολικούς και αρκετά αέρια. Επίσης ο Α' σφίγγεται έντονα και με κλάμματα αρκετά συχνά.

Συνήθως από τις 7-7:30 η ώρα ξυπνάνε και θέλουν συνεχώς να τρώνε! Μέχρι το πρωί όπου θα φάνε τελευταία πιά και θα κοιμηθούν!

Πότε άραγε θα εδραιωθεί η γαλουχία και πώς θα το καταλάβω?

Πώς μπορώ να καλύψω τις ανάγκες και των δύο στο γάλα μου?

Ο παιδίατρος της κλινικής μου είπε πως για να έχω κι εγώ προσωπική ζωή καλά θα είναι να τους θηλάζω 10-15λεπτά τον καθένα και να δίνω συμπλήρωμα! Ο γυναικολόγος μου λέει να θηλάζω μόνο και να αφήνω τα μωρά στο στήθος όση ώρα αυτά θέλουν. Ο παιδίατρος που έχω τώρα λέει αν προλαβαίνω να κάνω άντληση, να τους δίνω συμπλήρωμα όποτε χρειάζεται το δικό μου γάλα.

Κάποιες φορές νομίζω ότι δεν τα χορταίνει το γάλα μου και άλλες πάλι, τρώνε και κοιμούνται και 3 ωρες!

Δεν ξέρω αν βοηθάνε αυτά που έγραψα ή αν χρειάζεστε και άλλες πληροφορίες!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Να σημειώσω ότι κατά κανόνα τα βγάζω πέρα μόνη μου γιατί δεν έχω κάποια βοήθεια συνεχώς δίπλα μου.

jasmini! σου εγραψα και στο καφε αλλα τα γραφω κι απο εδω μηπως βοηθηθει εκτος απο εσενα και καμια αλλη μανουλα...

καταρχην τα μωρακια παιρνουν βαρος μια χαρα... βαλαν και τα δυο σε ενα μηνα ενα κιλο... νομιζω ειναι οκ!

πρωταρχικος σου στοχος νομιζω οτι πρεπει να ειναι να βαζεις και τον Β στο στηθος σε ολα τα γευματα που κανει...

γραφεις: Ο ένας θηλάζει σχεδόν αποκλειστικά αλλά βρίσκεται πολλές ώρες στο στήθος μου και δεν προλαβαίνει ο άλλος (ο Β') να πιεί γαλατάκι και αναγκαστικά για να μην φάει τα χέρια του τρώει συμπλήρωμα.

προσπαθησε να τα βαζεις συγχρονως στο στηθος οταν πεινανε και τα δυο μαζι... αν για καποιο λογο το ενα απο τα δυο διαμαρτυρεται προσπαθεις να το απασχολησεις καπως διαφορετικα μεχρι να τελειωσει και το αλλο το γευμα του....εγω για παραδειγμα το ενα το κουνουσα με το ποδι στο ρηλαξ ενω θηλαζα το αλλο... ισως μπορεις πλεον να δωσεις και λιγο πιπιλα για να ξεχνιεται καπως και να μην γκρινιαζει... μολις φαει και αποκοιμηθει ο Α βαζεις τον Β ξανα... αν χασει το ενδιαφερον του για το ενα στηθος το βαζεις στο αλλο και εναλλαξ μεχρι να μην θελει αλλο να θηλασει...

επισης γραφεις: Ο Β' κουράζεται πολύ εύκολα στο στήθος και στα 5 πρώτα λεπτά αργού πιπιλίσματος κοιμάται και αν και τον ξυπνάω πάλι δεν πιπιλάει με όρεξη αλλά κοιμησμένα...

νομιζω οτι εχει συνηθισει στην γρηγορη ροη του μπουκαλιου γι αυτο στο κανει αυτο... δηλαδη το να σταματαει στα 5 λεπτα... επισης αν κοιμηθει στα 5 λεπτα αστον μεχρι να τελειωσεις με τον αλλον και μετα ξαναβαλτον στο στηθος...ακομα κι ας πιπιλαει κοιμησμενα...αυτο να ξερεις οτι βοηθαει πολυ στην αυξηση της παραγωγης και πινει εστω και ελαχιστο γαλατακι... πολλες φορες επισης εχω παρατηρησει απο τα δικα μου παιδια να κανουν αυτο το πιπιλισμα και μετα απο λιγη ωρα να αρχιζει να τρεχει παλι πιο γρηγορα το γαλα και να τρωνε κανονικα....(προφανως κατεβαινει ξανα το γαλα...) επισης εφοσον κοιμηθει στο 5λεπτο μπορεις να το αφησεις να κοιμηθει και οταν ξαναξυπνησει απο μονο του να το ξαναβαλεις στο στηθος... θα φαει πιο συντομα αλλα θα γλιτωσεις λιγο συμπληρωμα...θα μπερδευτει λιγο και το προγραμμα σας πραγμα που ειναι δυσκολο με διδυμα αλλα θελει λιγο κοπο....

tqj2p3.png vvtJp3.png

Καλησπέρα κορίτσια!!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και για τις απαντήσεις! Να χαίρεστε κι εσείς τα μωράκια σας!

Λοιπόν έχω ξεκινήσει και βάζω τον Β' πιό συχνά στο στήθος μου και αποφεύγω να του δώσω ξένο. Κοιμάται βέβαια στο μαξιλάρι και τον αφήνω και ξανα ξυπνάει και ξανατρώει... είναι λίγο κουραστικό βέβαια...

Λοιπόν το άλλο θέμα μου είναι με το βράδυ, όπου τα ταίζω και δεν χορταίνουν με τίποτα.. επί τρείς ώρες τα έχω στο στήθος μου και δείχνουν να τρώνε αλλά δεν σταματάνε. Επειδή κάποια στιγμή νόμιζα ότι δεν βγάζει γάλα το στήθος μου, το πίεζα και είχε ροή αρκετή και πολλές φορές πρόσεξα το στοματάκι τους γεμάτο γάλα. Κι όμως δεν ησυχάζουν με τίποτα και αναγκάζομαι πιά κατά τις 4-4:30πμ ώρα να τους δώσω ξένο όπου θα φάνε από 30-40ml και μετά θα κοιμηθούνε. Τι συμβαίνει?? Τι τα πιάνει άραγε το βράδυ και δεν χορταίνουν??

LFdxp3.png

μηπως προσπαθουν να αυξησουν την παραγωγη με μαραθωνιους θηλασμους? τωρα θα μου πεις το βραδυ τα πιανει?....

Ναι το σκέφτηκα και αυτό, αλλά πάλι..πόσο κρατάει αυτό??? Και όπως λές κι εσύ..βραδιάτικα??? :confused::confused:

LFdxp3.png

παντως κατι ειχα διαβασει παλιοτερα για το βραδυ αλλα δεν θυμαμαι καλα... μαλλον οτι παραγεται περισσοτερο γαλα???? γι αυτο καλο ειναι να κανουμε και μια αντληση το βραδυ.... κοριτσια για βοηθηστε μπας και βγαλουμε ακρη....

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

Jasmini kalo koyragio και μπραβο σου που θηλαζεις διδυμακια!!!

Κανε λιγο υπομονη να σαραντησουν...καπου εκει στους 2-3 μηνες στρωνουν και θηλαζουν σε λιγοτερο χρονο......συνηθως το βραδυ ειναι πιο απαιτητικα τα μωρακια, ετσι ηταν ο πρωτος μου με ειχε τρελλανει!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αναστασια εχω την εντυπωση οτι διαβασα πως το πρωι παραγουμε περισσοτερο γαλα.

Ο πρωτος μου γιος θηλαζε με τις ωρες ολη μερα, 3 ωρες ηταν τουλαχιστον το καθε γευμα, θυμαμαι μια φορα θηλαζα επι 6 ωρες με μικρα διαλλειματα...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

To πρωί το γάλα ρέει πιο εύκολα, όμως οι νυχτερινοί θηλασμοί είναι σημαντικοί για την αύξηση της γαλουχίας!

Άρα, από τη μια το να θηλάζουν τη νύχτα είναι καλό, γιατί συμβάλλει πολύ στην αύξηση της παραγωγής, απ' την άλλη, επειδή ακριβώς η παραγωγή είναι μειωμένη τη νύχτα, και ειδικά στην περίπτωσή σου Jasmini, που δεν έχει εδραιωθεί η γαλουχία και δίνεις συμπλήρωμα, τα μωρά δεν βρίσκουν εύκολα όσο γάλα χρειάζονται, με αποτέλεσμα να θηλάζουν πολλή ώρα.

Μπορείς να το αντιμετωπίσεις με τους εξής τρόπους:

Στην περίτπωση που θηλάζει μόνο ο ένας και ο άλλος κοιμάται, θηλάζεις ξαπλωμένη, οπότε κοιμάσαι κι εσύ (τουλάχιστον μέχρι να ξυπνήσει και ο άλλος). Δες εδώ οδηγίες για ξαπλωτό θηλασμό http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1398315&postcount=34

Αν είναι ξύπνιοι και οι δύο, θηλάζεις ή ταυτόχρονα ή εναλλάξ, όπως σε βολεύει και αν παρατραβάει ο θηλασμός, πάνω από κάποια ώρα που εσύ αντέχεις, δίνεις συμπλήρωμα, το οποίο ανά 3-4 μέρες θα μειώνεις μερικά ml. (To ίδιο μπορείς να κάνεις και για το συμπλήρωμα που δίνεις την ημέρα, όχι όμως σε όλα τα γεύματα ταυτόχρονα, θα προχωράς με μικρή μείωση συμπληρώματος σε ένα γεύμα κάθε φορά, κατά περίπου 30-40 ml, θα κρατάς τη μείωση σταθερή για μερικές μέρες και μετά θα προχωράς σε νέα μείωση, αυξάνοντας ταυτόχρονα εννοείται το χρόνο παραμονής και των δύο μωρών στο στήθος.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σοφούκα, φοβερή η παράθεση του μηνύματος. Μακάρι να το είχα διαβάσει νωρίτερα. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν κατάφερα ποτέ να θηλάσω ξαπλωτή...

Ποτέ δεν είναι αργά! Και σ' αυτή την ηλικία είναι πολύ χρήσιμος ο ξαπλωτός θηλασμός! Εγώ πλέον μέσα στο σπίτι θηλάζω σχεδόν μόνο ξαπλωτή (εκτός όταν είμαι στον υπολογιστή και έρχεται για μια τζούρα!) Κι εγώ κατάφερα ξαπλωτό θηλασμό μόνο στο τέταρτο παιδί και αφού ήταν 4 μηνών, μετά από τις περιγραφές της Αγλαΐας!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

παντως κατι ειχα διαβασει παλιοτερα για το βραδυ αλλα δεν θυμαμαι καλα... μαλλον οτι παραγεται περισσοτερο γαλα???? γι αυτο καλο ειναι να κανουμε και μια αντληση το βραδυ.... κοριτσια για βοηθηστε μπας και βγαλουμε ακρη....

Το βράδυ διεγείρεται περισσότερο η παραγωγή προλακτίνης.

Θα ήθελα να μετρήσεις για 2-3 24ωρα τις πάνες του Β τώρα που θηλάζει περισσότερο, κράτησε αναλυτικά και το ξένο που παίρνει γιατί φοβάμε μήπως δεν θηλάζει αποτελεσματικά. Μπορεί βέβαια να χρειάζεται απλώς λίγη βοήθεια την ώρα του θηλασμού ή πιο συχνούς θηλασμούς. Ας δούμε πως θα ανταποκριθεί στην αλλαγή και το ξανασυζητάμε.

Ο παιδίατρος της κλινικής εκτιμά ότι μπορείς να έχει προσωπική ζωή όταν θηλάζει και μετά δίνεις και συμπλήρωμα ενώ δεν μπορείς να έχεις προσωπική ζωή όταν μόνο θηλάζεις;

Το μεγάλωμα ενός παιδιού με θηλασμό ή με μπιμπερό είναι πολύ απαιτητικό και ειδικά το πρώτο διάστημα καταργείται κάθε έννοια προσωπικής ζωής. Το μεγάλωμα δύο μωρών, ανεξάρτητα από το θηλασμό είναι περισσότερο απαιτητικό από το διπλάσιο του ενός μωρού γιατί εκτός από τη φροντίδα του κάθε μωρού υπάρχει και η αλληλεπίδραση των δύο. Πχ ξεκινάει να κλαίει το ένα και σιγοντάρει το δεύτερο.

Θεωρώ ότι η άντληση δεν είναι καλή ιδέα για σένα γιατί χάνεις χρόνο που μπορείς να τον αξιοποιήσεις είτε για να ξεκουραστείς που σίγουρα το χρειάζεσαι, είτε για να θηλάσεις αντί να πλένεις και να αποστειρώνεις και να ταΐζεις με το μπιμπερό.

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Το βράδυ διεγείρεται περισσότερο η παραγωγή προλακτίνης.

Θα ήθελα να μετρήσεις για 2-3 24ωρα τις πάνες του Β τώρα που θηλάζει περισσότερο, κράτησε αναλυτικά και το ξένο που παίρνει γιατί φοβάμε μήπως δεν θηλάζει αποτελεσματικά. Μπορεί βέβαια να χρειάζεται απλώς λίγη βοήθεια την ώρα του θηλασμού ή πιο συχνούς θηλασμούς. Ας δούμε πως θα ανταποκριθεί στην αλλαγή και το ξανασυζητάμε.

Αγλαία, σε ευχαριστώ ειλικρινά που ανταποκρίθηκες στα ερωτήματά μου!

Η αλήθεια είναι ότι παρατήρησα τρομερή και ασταμάτητη γκρίνια στον Β' που τον θηλάζω περισσότερο τώρα. Είχα περιορίσει τα γεύματα του σε 2-3 μέσα στη μέρα και το αποτέλεσμα ήταν απ' ότι κατάλαβα να πεινάσει τρελά το μωρό μου. Οι πάνες επίσης μειώθηκαν κατά πολύ. Νόμιζα ότι επειδή το έβαζα στο στήθος αρκετή ώρα και μασουλούσε και μετά κοιμόταν, άσχετα αν ξυπνούσε ανα μισή ώρα, ότι χόρταινε! Επειδή όμως φοβήθηκα μην υποσιτιστεί, αφού μετά το χθεσινό βράδυ που έκλαιγε γοερά και δεν ήθελε με τίποτα το στήθος μου, σαν να ήταν άδειο, ενώ έτρεχε γάλα, τελικά του έδωσα ξένο και ήπιε .. 120ml!!!!! Σήμερα του έδινα μετά από κάθε γεύμα, συμπλήρωμα 60ml και ήταν ήσυχο όλη μέρα και κοιμήθηκε μια χαρά! Επανέκτησε και το χρώμα του!!!!

Προφανώς δεν το χειρίστηκα σωστά, να του κόψω τόσο απότομα το ξένο.

Σε παρακαλώ, βοήθησέ με να καταλάβω...γιατί ενώ κάθεται αρκετή ώρα στο στήθος μου και τον παίρνει και ο ύπνος, δεν χορταίνει?? Τι γίνεται?? Δεν τρώει καλά? Τι πάει στραβά? Πώς θα τον θηλάσω κι αυτόν αποτελεσματικά?

LFdxp3.png

Ποτέ δεν είναι αργά! Και σ' αυτή την ηλικία είναι πολύ χρήσιμος ο ξαπλωτός θηλασμός! Εγώ πλέον μέσα στο σπίτι θηλάζω σχεδόν μόνο ξαπλωτή (εκτός όταν είμαι στον υπολογιστή και έρχεται για μια τζούρα!) Κι εγώ κατάφερα ξαπλωτό θηλασμό μόνο στο τέταρτο παιδί και αφού ήταν 4 μηνών, μετά από τις περιγραφές της Αγλαΐας!

Λοιπόν εχθές ο άντρας μου ενώ κοιμόμουν μου φέρνει τον Α' στο κρεβάτι, τον ακουμπάει στην αγκαλιά μου και λέει..ο γιός σου πεινάει!!! Και επειδή νύσταζα πολύ για να σηκωθώ, βγάζω το στήθος έξω και ξεκίνησα να τον θηλάζω ενώ συνέχισα τον ύπνο μου και όταν ξύπνησα, ο μπέμπης κοιμόταν :-P:-P:-P:-P:-P

Πολύ γέλιο!!! Δεν ξέρω αν το έκανα σωστά πάντως ήταν αποτελεσματικό!

LFdxp3.png

Λοιπόν εχθές ο άντρας μου ενώ κοιμόμουν μου φέρνει τον Α' στο κρεβάτι, τον ακουμπάει στην αγκαλιά μου και λέει..ο γιός σου πεινάει!!! Και επειδή νύσταζα πολύ για να σηκωθώ, βγάζω το στήθος έξω και ξεκίνησα να τον θηλάζω ενώ συνέχισα τον ύπνο μου και όταν ξύπνησα, ο μπέμπης κοιμόταν :-P:-P:-P:-P:-P

Πολύ γέλιο!!! Δεν ξέρω αν το έκανα σωστά πάντως ήταν αποτελεσματικό!

Mπράβο! Για να κοιμήθηκε ο μπέμπης μάλλον σωστά το έκανες, αλλώς θα σε ξύπναγε "μάνα, ξύπνα, το παιδί σου πεινάει!":lol::lol: (Σοβαρά τώρα, και επειδή πρόκειται και για τον Α, ο οποίος απ' ότι φαίνεται παέι καλά με το θηλασμό, πραγματικά θα σε ξύπναγε αν δεν μπορούσε να θηλάσει καλά έτσι). Πρόσεξε τώρα τη στάση σου και βάζε μαξιλάρια στην πλάτη σου να σε υποστηρίζουν για να μην πονέσει η πλάτη σου και πιαστείς και απόλαυσε ύπνους! Εννοείται και μαξιλάρια από την πλευρά του μωρού ή προστατευτικό που μπαίνει στο πλάι του κρεβατιού, για να μην κυλήσει και πέσει απ' το κρεβάτι! Κάπω εδώ στην ενότητα του θηλασμού έχεί θέμα για cosleeping, αν βρεις χρόνο, διάβασέ το να δεις σχετικά με την ασφάλεια όταν κοιμάσαι μαζί με το μωρό.

Τώρα για τον Β, προφανώς δεν θηλάζει πολύ αποτελεσματικά και χάνει το ενδιαφέρον του γρήγορα, μπορεί να είναι απλά σύγχυση θηλών, μπορεί και κάτι πιο περίπλοκο.

Καλό θα ήταν να σε δει από κοντά κάποιος σύμβουλος θηλασμού να αξιολογήσει τον τρόπο που θηλάζει το μωρό. Προχώρα σιγά σιγά στη μείωση, χωρίς να βιάζεσαι! Στην περίπτωσή σου θέλει μεγάλη προσοχή και για το μωρό, αλλά και για να μην κουραστείς και απογοητευτείς εσύ. Κάθε λίγα ml περισσότερα μητρικό που θα πίνει είναι κέρδος, αλλά για να γίνει αυτό, το μωρό πρέπει να είναι ήρεμο για να συνεργαστεί. Άρα, το βάζεις στο στήθος σε κάθε γεύμα (όποτε δηλαδή δείχνει σημάδια πείνας) αρχικά και μετά δίνεις συμπλήρωμα, το οποίο μειώνεις για λίγα ml κάθε λίγες μέρες! Το συμπλήρωμα αυτή τη στιγμή είναι σύμμαχός σου, το μωράκι σου θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να μάθει να θηλάζει σωστά και πιο αποτελεσματικά και με το συμπλήρωμα εξασφαλίζεις ότι μέχρι τότε το μωρό σου θα τρέφεται επαρκώς!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Sofuka σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!!! Θα ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα σταδιακής μείωσης του ξένου και μεγαλύτερης παραμονής του μωρού στο στήθος. Καμιά φορά όμως γίνεται δύσκολο γιατί ξυπνάει ο Α' μαζί με τον Β' και αφού ο Α΄θηλάζει, δεν μπορεί να τον ταίσει άλλος και ο Β΄εκνευρίζεται γιατί δεν έχει άνεση και δεν βολεύεται ιδιαίτερα και έτσι φοβάμαι μήπως χάσουμε το παιχνίδι...

LFdxp3.png

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Αγλαία, σε ευχαριστώ ειλικρινά που ανταποκρίθηκες στα ερωτήματά μου!

Η αλήθεια είναι ότι παρατήρησα τρομερή και ασταμάτητη γκρίνια στον Β' που τον θηλάζω περισσότερο τώρα. Είχα περιορίσει τα γεύματα του σε 2-3 μέσα στη μέρα και το αποτέλεσμα ήταν απ' ότι κατάλαβα να πεινάσει τρελά το μωρό μου. Οι πάνες επίσης μειώθηκαν κατά πολύ. Νόμιζα ότι επειδή το έβαζα στο στήθος αρκετή ώρα και μασουλούσε και μετά κοιμόταν, άσχετα αν ξυπνούσε ανα μισή ώρα, ότι χόρταινε!

......

Πώς θα τον θηλάσω κι αυτόν αποτελεσματικά?

Ξεκινώ ανάποδα: δεν εξαρτάται από σένα το να θηλάσει σωστά. Για κάποιο λόγο δεν θηλάζει αποτελεσματικά και σίγουρα χρειάζεται σημαντική βοήθεια από το μπιμπερό για την ώρα.

Να τον βάζεις στο στήθος για λίγη ώρα πριν από κάθε γεύμα για να μην χάσει την επαφή και θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσεις στη συνέχεια.

Το πρώτο που καλό θα ήταν να κάνεις είναι μια συνεδρία με τον οστεοπαθητικό Μπουλανζέ. Αν είναι τέτοιας φύσεως το πρόβλημα θα λυθεί με μία ή δύο συνεδρίες και δεν θα παιδεύεσαι ούτε εσύ ούτε το μωρό.

Αν δεν είναι τέτοιας φύσεως το πρόβημα θα δούμε τι μπορείς να κάνεις με αντλήσεις. Αν ο Α σου αφήνει χρόνο να αντλείς, τότε θα μπορούσες να θηλάζεις λίγο τον Β και να του δίνεις συμπλήρωμα μητρικό. Το σενάριο αυτό μπορεί να δουλέψει μόνο αν τα δίδυμα σου αφήνουν καποιο χρόνο για αντλήσεις.

Επειδή ακόμη και τα πιο ήσυχα δίδυμα δεν αφήνουν πολύ χρόνο, θέλει πολύ καλή οργάνωση. Θα σου τα περιγράψω σύντομα και αν τελικά το κάνεις θα δούμε και τις λεπτομέρειες.

Θα χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο, κατά προτίμηση το symphony, με... 4 μπουκαλάκια. Είναι καλύτερα να έχεις δύο ζευγάρια μπουκαλάκια και μια εξάδα επιπλέον μπιμπερό ( ίσως και δύο ) από αυτά που χρησιμοποιείς.

Με το πλεόνασμα αυτό θα αγχώνεσαι λιγότερο για το αν έχεις προλάβει να πλύνεις και θα μπορείς να τα πλένεις στο πλυντήριο. Ακόμη και αν χρειαστεί να βάλεις μισογεμάτο πλυντήριο, θα σε ανακουφίσει από κάποια ώρα δουλειάς.

Το σύστημα είναι αρκετά αντιοικολογικό αλλά θα σε βοηθήσει πολύ αν τελικά είναι απαραίτητο.

Εύχομαι να μην χρειαστεί και να λυθεί το πρόβλημα με τον οστεοπαθητικό.

Αγλαία, ο οστεοπαθητικός που αναφέρεις που βρίσκεται? Διότι εγώ βρίσκομαι στην Ρόδο. Θεωρείς λοιπόν ότι μπορεί να είναι εκεί το πρόβλημα και όχι η ευκολία της ροής του μπιμπερό?

Παρεπιπτόντως είμαι ξύπνια γιατί δεν λέει να κοιμηθεί με τίποτα...είναι πολύ ανήσυχος!!! Εδώ και δύο βράδια τώρα αυτό έχουμε... μέχρι το πρωί...

LFdxp3.png

Αγλαία, ο οστεοπαθητικός που αναφέρεις που βρίσκεται? Διότι εγώ βρίσκομαι στην Ρόδο. Θεωρείς λοιπόν ότι μπορεί να είναι εκεί το πρόβλημα και όχι η ευκολία της ροής του μπιμπερό?

Παρεπιπτόντως είμαι ξύπνια γιατί δεν λέει να κοιμηθεί με τίποτα...είναι πολύ ανήσυχος!!! Εδώ και δύο βράδια τώρα αυτό έχουμε... μέχρι το πρωί...

http://www.osteopathy.gr/link4.html

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος στη Ρόδο.

Υπάρχουν όμως και άλλοι θεραπευτές που έχουν διδαχθεί κρανιοϊερό μασάζ (craniosacral), ψάξε μήπως υπάρχει κάποιος.

Αν δεν υπάρχει, τότε δες τη λύση του θήλαστρου (το στέλνουν παντού για ενοικίαση)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...