Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ 1,5 ΧΡΟΝΩΝ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Τι έτοιμες καλέ; Φαγητού εστιατορίου κομμένο σε μικρά κομματάκια...

Για 1 1/2 χρονών παιδάκι δε μιλάμε ή κατάλαβα λάθος;Το μπλέντερ το έχουμε μαζέψει από 14 μηνών ευτυχώς!!!

Μήπως δεν έχει δοντάκια ή μήπως άργησε να βγάλει και δεν ξέρει να μασάει καλά; Ο δικός μου έβγαλε 15 μηνών τα πρώτα του δοντάκια. Μας λαχτάρησε! Ακόμα και τώρα το κρέας που έχει ίνες το αλέθουμε και του δίνουμε τα ζυμαρικά ή τις πατατούλες ( ή ό,τι άλλο τελος πάντων) πατημένα. Φέτος θα φάμε στο εστιατόριο αλλά καλού-κακού το μπλέντερ θα το έχω μαζί μου για παν ενδεχόμενο:oops:.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Την πρώτη φορά που πήγαμε με τον μικρό διακοπές ήταν 9μηνών...

2 μέρες ΄χορτοκρεατόσουπο ( είχα μαζί μου μπλέντερ )

2 μέρες κεφτεδάκια ελαφριά

2 μέρες πατάτες φόύρνου στο εστιατόριο

1 μέρα φρέσκο ψαράκι ψητό ξανά....

και κάπως έτσι κύλισαν οι μέρες

Για εσένα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα που το παιδί είναι αρκετά μεγαλύτερο και μπορεί να φάει τα πάντα

rQGhp3.png

Στις διακοπές στον μεγάλο μέχρι 2,5 ετών μαγείρευα εγώ, αλλά δεν έπαιρνα το μπλέντερ μαζί μου. Ούτε για τα φρούτα. Αλλά αν νιώθεις περισσότερη ασφάλεια, πάρτα μαζί σου.

Μήπως όμως θα δυσκολεψεις τη ζωή σου περισσότερο έτσι ;

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

Διαφημίσεις

εγω δεν την πολυκαταλαβαινω την ερωτηση αφου προκειται για 1,5 χρονων παιδακι...και μενα τοσο ειναι ο μικρος και τρωει κανονικα ο,τι και εμεις απο τοτε που ηταν 9 μηνων φευγουμε διακοπες το σαββατο για 1 βδομαδα και θα εχουμε ολοι το ιδιο μενου ...

ο μικρος καθεται μονος του στο καρεκλακι του με το πιρουνι και το κουταλι του και τρωει το φαγητο του που ειναι κομμενο σε κανονικα κομματια,ουτε μπλεντερ ουτε ταισμα μια χαρα!

αν ηταν πιο μικρο το μωρο θα καταλαβαινα οτι πρεπει να κανεις μια συγκεκριμενη ετοιμασια αλλα δεν υπαρχει λογος σε αυτη την ηλικια...

εγω δεν την πολυκαταλαβαινω την ερωτηση αφου προκειται για 1,5 χρονων παιδακι...και μενα τοσο ειναι ο μικρος και τρωει κανονικα ο,τι και εμεις απο τοτε που ηταν 9 μηνων φευγουμε διακοπες το σαββατο για 1 βδομαδα και θα εχουμε ολοι το ιδιο μενου ...

ο μικρος καθεται μονος του στο καρεκλακι του με το πιρουνι και το κουταλι του και τρωει το φαγητο του που ειναι κομμενο σε κανονικα κομματια,ουτε μπλεντερ ουτε ταισμα μια χαρα!

αν ηταν πιο μικρο το μωρο θα καταλαβαινα οτι πρεπει να κανεις μια συγκεκριμενη ετοιμασια αλλα δεν υπαρχει λογος σε αυτη την ηλικια...

Συμφωνώ μαζί σου και εμείς όταν ο μικρός ήταν σε εκείνη την ηλικία δεν είχα αγχωθεί καθόλου με το φαγητό του..μόνο ρούχα είχα πάρει μαζί..

σκέψου όμως ότι δεν είναι όλα τα παιδάκια το ίδιο

rQGhp3.png

Σίγουρα το κάθε παιδί θέλει το χρόνο του...άλλα μασάνε και άλλα όχι...

Απλά η ερώτηση είναι λίγο περίεργη...δηλ. αν το παιδί μου δε μασάει είναι λογικό ότι θα πάρω το μούλτι μαζί μου δε χρειάζεται ερώτηση για αυτό.

Όταν λέμε έτοιμες τροφές όμως τι εννοούμε; Και στο μούλτι να αλέθουμε το φαγητό παίρνουμε το φαγητό που τρώμε όλοι και το αλέθουμε...το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω που είναι...

Σίγουρα το κάθε παιδί θέλει το χρόνο του...άλλα μασάνε και άλλα όχι...

Απλά η ερώτηση είναι λίγο περίεργη...δηλ. αν το παιδί μου δε μασάει είναι λογικό ότι θα πάρω το μούλτι μαζί μου δε χρειάζεται ερώτηση για αυτό.

Όταν λέμε έτοιμες τροφές όμως τι εννοούμε; Και στο μούλτι να αλέθουμε το φαγητό παίρνουμε το φαγητό που τρώμε όλοι και το αλέθουμε...το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω που είναι...

Ετσι ακριβως ειναι ΜΑΡΙΤΑ.

Εμενα ο μικρος μου, λογω μιας περιοδου που περασαμε με εμετους, χωρις ομως να ειναι παλλινδρομηση, δεν μπορει να φαει ακομη πολυ καλα τροφες που δεν εχουν σχεδον κρεμωδη μορφη. Τα κανει εμετο :wink:.

Να φανταστειτε οτι μονο φαγητα τυπου τραχανα, ρυζι, κ.τ.λ μπορει να φαει ανετα, χωρις να αναγουλιασει. Και τωρα περιπου στους 19-20 μηνες, αρχισε να τρωει τα φρουτα του σε κομματακια, αντι για φρρουτοκρεμα.

Οποτε θα τρωει φυσικα οτι κι εμεις και το πολυ - πολυ καποια να τα αλεθουμε.

Κι εμειε ετοιμαζομαστε για τις πρωτες μας διακοπες και με απασχολει κι εμενα τι θα τρωει μιας και δεν αλεθουμε εδω και 4 μηνες αλλα κρεας σκετο δε μασαει για να φαει πχ μπριζολα η ψαρι σχαρας, συνηθως τα τρωμε πιο ζουμερα.

εκτος αυτου τι να παραγγειλειςγια να ξερεις οτι ειναι φρεσκο??

μαγειρευτο??? ή λαδερο????

δεν ξερω ποσων ημερων μπορει να ειναι

στεγνα δεν μπορουμε να μασησουμε

σκεφτηκα καμια ψητη πατατουλα και ριζοτο που θα ειναι φρεσκα

καμια άλλη ιδεα ????

Διαφημίσεις

Εμεις παντως τωρα που πηγαμε διακοπες, ο μικρος εκανε πασχα καθε μερα στις ταβερνες.Το καλο ειναι οτι εκει εμαθε να τρωει μονος του κ η χαρα του ηταν η ντοματα.Ετσι εγω του εκοβα πρωτα σαλατουλα κ την επιανε με το πιρουνι.Απο φαγητα, κ λογω μεγαλου που ακομα ειναι πολυ δυσκολο παιδι, τους επαιρνα μαγειρευτα, γιουβετσι, παστιτσακι,ριζακι με κοτοπουλο(το οποιο τους ελεγα να το κανουν πολυ ζουμερο),ψαρακια κτλ.Τωρα δεν ξερω αν ηταν μπαγιατικα, μια χαρα ηταν, αλλωστε ηταν μονο για 15 μερες.:(:(

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Εμεις ειμαστε αλλεργικες οποτε φαγητο απεξω ουτε κατα διανια. Θα φτιαξω την μια μερα μακαρονια με κιμα την αλλη γιουβετσι την αλλη φασολακια μετα φακες και κανα γεμιστο. Το μονο που της δινω απεξω ειναι σαλατα χωριατικη και καμια πατατα τηγανιτη. Ετσι μια που θα μαγειρευω για το παιδι θα τρωμε και εμεις αφου τωρα ειναι σε ηλικια που θελει να τα δοκιμαζει ολα. Την κοκακολα και τον καφε τα εχουμε βαφτισει γαλα και ετσι ουτε που τα ακουμπαει.

Εγω αν θα πηγαινα καπου για λιγες μερες θα επερνα ετοιμο παιδικο. Ειναι πιο ελεγμενο απο το φαγητο του εστιατοριου. Βεβαια δεν νομιζω οτι μια φορα στις τοσες θα παθει κατι αλλα στον μικρο το αλατι το προσεχω ακομη. Πχ τωρα που σχεδιαζω να παω τον μεγαλο για πιτσα θα δωσω και στο μικρο να δοκιμασει αλλα οχι σε καθημερινη βαση φαγητο ειστιατοριου..

εννοειται σε ταβερνα με μαγειρευτα,διακοπες εομαστε,δεν μαγειρευουμε!!!!!βεβαια επειδη στην ταβερνα,ψιλοχαζευει η δικια μου ,την ταιζω με φρουτα,τοστακια και γιαουρτακια την υπολοιπη μερα για να χορτασει.

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΕΘΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΣΩΣΤΑ. Η ΑΝΙΨΙΆ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 1,5 ΧΡΟΝΩΝ. ΤΡΩΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΛΕΣΜΕΝΟ. Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΈΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ή ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΛΕΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ Ή ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΕΛΑΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΈΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Διαφημίσεις

ααααααα σε αυτη την περιπτωση προσωπικα αυτο που θα εκανα θα ηταν να παρω το μπλεντερακι μαζι για τα φρουτα αφου δεν μπορει αλλιως και τα υπολοιπα γευματα απο το εστιατοριο πιστευω οτι αυτο θα ηταν καλυτερο απο τα ετοιμα παρασκευασμενα βαζακια........βεβαια αν παει πχ για βδομαδα ισως να επαιρνε 1-2 μαζι της για καθε ενδεχομενο?

ααααααα σε αυτη την περιπτωση προσωπικα αυτο που θα εκανα θα ηταν να παρω το μπλεντερακι μαζι για τα φρουτα αφου δεν μπορει αλλιως και τα υπολοιπα γευματα απο το εστιατοριο πιστευω οτι αυτο θα ηταν καλυτερο απο τα ετοιμα παρασκευασμενα βαζακια........βεβαια αν παει πχ για βδομαδα ισως να επαιρνε 1-2 μαζι της για καθε ενδεχομενο?[/QUO

κι εμεις εκει καταλήξαμε

Καλησπερα!

Εμας οι διακοπες θα ξεκινησουν το Σεπτεμβριο.

Η μικρη ειναι 18 μηνων και τρωει τα παντα σε μικρα κομματακια πλην της φρουτοκρεμας που δεν την εχω δοκιμασει ακομα να της τη δωσω χωρις να την αλεσω.

Θα λειψουμε για 10 μερες περιπου και δεν σας κρυβω πως εχω αγχωθει πολυ! Και περυσι πηγαμε για 10 μερες στο χωριο αλλα ηταν βρεφακι και τη βγαλαμε καθαρη με τα γαλατα. Τωρα ομως... :?

Ελπιζω να πανε ολα καλα και για εμας! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...