Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γκρινια και Τραβηγμα αυτιου

Recommended Posts

Η μικρη μου 6,5 μηνων εδω και 3 εβδομαδες εχει γινει πολυ γκρινιαρα,ειδικα τα απογευματα ειναι μεσα στην γκρινια και της φταινε ολα. Σημερα το πρωι ανακαλυψα οτι μας εσκασε το πρωτο δοντακι και βλεπω οτι ετοιμαζεται και το διπλανο καθως σε καποια σημεια το ουλακι ειναι σκισμενο, οποτε λογικη και η γκρινια του παιδιου. Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι τις τελευταιες μερες οταν την πιανει η γκρινια της κανει μια κινηση συνεχεια σαν να τραβαει τα αυτια της , τα μαλλια που ειναι εκει διπλα σαν μια κινηση εκνευρισμου. Να πω οτι τρωει κανονικα μονο σημερα με το δοντακι ειχε λιγη ανορεξια, κοιμαται πολυ καλα δεν ξυπναει καθολου με κλαματα κλπ και δεν εχει κανει πυρετο. Με φοβιζει ομως η κινηση που κανει μηπως ειναι καμια ωτιτιδα, η γιατρος μας ειναι διακοπες και για να της κοιταξουν τα αυτια πρεπει να την παω σε κανενα νοσοκομειο απο την αλλη νομιζω οτι και ο γιος μου εκανε την ιδια κινηση οταν ηταν εκνευρισμενος αλλα δεν μπορω να θυμηθω καλα.Το κανει κανενα αλλο παιδακι αυτο? Υπαρχει περιπτωση να της χτυπαει ο πονος των δοντιων σε εκεινο το σημειο?

Διαφημίσεις

Και μενα το εκανε λιγο μεγαλυτερη 10 μηνων περιπου,μια μερα εντελως ξαφνικα αρχισε να τραβαει και να ξυνει το αυτακι της,εντωμεταξυ δοντια ειχαμε βγαλει απο τον 5ο,τρομοκρατηθηκα για ωτιτιδα,απειρη μαμα πρωτο μωρο καταλαβαινεις...

Το ιδιο απογευμα την πηγα στην παιδιατρο να την δει,τελικα δεν ειχε τιποτα,απλως ειχε ξεκινησει μια καινουρια συνηθεια (οταν νυσταζει το κανει πιο πολυ),τωρα τελευταια δεν το κανει τοσο συχνα.

Μπορει να μην ειναι τιποτα απλως να το κανει το παιδακι σου γιατι πονανε τα δοντακια και αντανακλα εκει ο πονος,καλυτερα βεβαια να την δει και ο παιδιατρος.

Πυρετο εχει?? Συνηθως με την ωτιτιδα ανεβαζουν και πυρετο.

Ευχομαι να μην ειναι τιποτα,να χαιρεσαι τα παιδακια σου και να ναι παντα γερα!!!:D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Ευχαριστω για την απαντηση!!

Πυρετο δεν εχει καθολου, στον υπνο της δεν πεταγεται με κλαμα να πω οτι καπου ποναει , μονο την απογευματινη γκρινια που εχει μαλλον λογω του δοντιου ολη την υπολοιπη μερα δεν πειραζει τα αυτια την ωρα που εχει εκνευρισμο μονο το απογευμα τα τραβαει μαζι με τα μαλλια της. Θα την πηγαινα στην Παιδιατρο για να ειμαι σιγουρη αλλα λειπει διακοπες και δεν ξερω που να την παω

Κοιτα απ'αυτα που γραφεις δεν νομιζω να εχει ωτιτιδα,θα μπορουσες να ριξεις εσυ μια ματια στο αυτακι της με καποιο φακο ισως να δεις ποσο ''καθαρο'' ειναι??

Μια φιλη μου προσφατα το κοριτσακι της επαθε ωτιτιδα και το καταλαβε απο το μαξιλαρι της που ηταν λεκιασμενο,μετα κοιταξε το αυτακι της και ειδε υγρο,την πηγε στο γιατρο οπου και της επιβεβαιωσε οτι το μωρο ειχε ωτιτιδα,μετα ανεβασε και πυρετο μου ειπε.

Πηγαινε την αυριο αν ακομα πιστευεις οτι εχει ωτιτιδα σε αλλο παιδιατρο να τη δει.

Παντως απ'οτι θυμαμαι η ωτιτιδα ειχει πολλυυυυυ πονο,ημουν πολυ μικρη αλλα θυμαμαι οτι σπαραζα στο κλαμα απο τον πονο,αν εχει το δικο σου μωρο πιστευω θα το καταλαβεις.φτου φτου να ναι καλα το μωρακι σου!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

κ μενα τα παιδια μου εκαναν τετοια περιεργα!!βεβαια ποτε δεν αγχωθηκα,γιατι φαινοταν οτι το εκαναν απο νευρα εκεινη την ωρα!!

η κορη μου απο πολυ μωρο,οποτε ηθελε κατι κ δεν γινοταν,ειτε φαγητο,ειτε αγκαλια,ειτε αλλαγμα,τραβαγε τα μαλλια της κ τσιριζε!:shock::shock:κ ακομα το κανει τωρα που ειναι 2χρονων κ κατι!!!:roll::roll:

ο μικρος μου ειναι ενος κ οποτε νυσταζει η' ειναι σε υπερενταση,τριβει τα αυτια του κ καποιες φορες τα τραβαει κιολας κ επισης τραβαει κ τα μαλλια του!!:roll::roll:κ απο πιο παλια το εκανε!!οχι βεβαια οσο η κορη μου!!:rolleyes::rolleyes:

οπως ειπε κ μιακοπελα πιο πανω,αν φοβασαι τοσο για ωτιτιδα,κοιταξε κ για αλλα συμπτωματα!!αλλιως μαλλον σου κανει τσαλιμακια!!χιχιχι!!!:mrgreen::mrgreen:

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Διαφημίσεις

Να σας πω την αληθεια πιστευω οτι δεν ειναι ωτιτιδα μακαρι να βγω αληθινη γιατι νομιζω οτι το κανει απο εκνευρισμο απλα ρωτησα αν την κινηση την κανουν κι αλλα μωρακια γιατι οσο να ειναι οταν το κανει παει το μυαλο μου κι εκει, λεω να περιμενω να δω πως θα ειναι και αυριο και αν κανει τα ιδια ισως την πεταξω καπου να μου φυγει η ιδεα.

Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι τις τελευταιες μερες οταν την πιανει η γκρινια της κανει μια κινηση συνεχεια σαν να τραβαει τα αυτια της , τα μαλλια που ειναι εκει διπλα σαν μια κινηση εκνευρισμου. Να πω οτι τρωει κανονικα μονο σημερα με το δοντακι ειχε λιγη ανορεξια, κοιμαται πολυ καλα δεν ξυπναει καθολου με κλαματα κλπ και δεν εχει κανει πυρετο. Με φοβιζει ομως η κινηση που κανει μηπως ειναι καμια ωτιτιδα, η γιατρος μας ειναι διακοπες και για να της κοιταξουν τα αυτια πρεπει να την παω σε κανενα νοσοκομειο απο την αλλη νομιζω οτι και ο γιος μου εκανε την ιδια κινηση οταν ηταν εκνευρισμενος αλλα δεν μπορω να θυμηθω καλα.Το κανει κανενα αλλο παιδακι αυτο? Υπαρχει περιπτωση να της χτυπαει ο πονος των δοντιων σε εκεινο το σημειο?

Εμας οταν τραβαγε το αυτακι του ειχε ωτιτιδα παντως. Για κανε μια επισκεψη σε κανεναν αλλο παιδιατρο.

Ενα τεστ που μου ειχε πει ο γιατρος ειναι να πατησεις το σκληρο σημειο του αυτιου (το τριγωνικο προς την μερια του μαγουλου) προς τα μεσα ελαφρα. Αν ειναι ωτιτιδα θα ουρλιαξει (μου το ειχε κανει σε φαση που ειχα εγω και εφτασα στο ταβανι). Αν δεν εχει δεν θα νοιωσει τιποτα. Αυτο βεβαια σε φαση που θα ειναι ηρεμο γιατι οταν κλαιει οπου και να ακουμπησεις...

΅Επισης μια κοπελα στην δουλεια μου ειπε οτι τους εκανε ελαφρο μασαζ γυρω απο το αυτι ωστε να δει αν θα τσινιξουν καπου.

Περαστικα οτι και αν ειναι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

γεια σουν κατερινακι!να χαιρεσαι το μικρακι σου.εισαι και εσυ μανουλα ιανουαριου ε?να μπαινεις στο cafe ιανουαριου να τα λεμε.

και εμενα το καλο μου μικρακι οταν γκρινιαζει τραβαει τα αυτακια του.εμενα το κανει σχεδον απο 3 μηνων.τελευταια και το δικο μας εχει πολυ γκρινια απο τα δοντακια.το παμε βολτα και ηρεμει.

http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=790

σου εβαλα τον συνδεσμο να μπαινεις να τα λεμε.φιλια

eQMGp2.png

εμενα οποτε τραβανε αυτια εχουν ωτιτιδα και με το πρωτο τραβηγμα παμε γιατρο και οντως εχουν ωτιτιδα για αυτο και η γκρινια.........οσο πιο γρηγορα το προλαβαινεις τοσο καλυτερα για το παιδι αλλα και για σενα.........

Καλημερα!!!

Εριαντον στην αρχη της εγκυμοσυνης εγραφα στις μανουλες Ιανουαριου,μετα επειδη ειχα πητ Φεβρουαριο μεταφερθηκα στις μανουλες Φεβρουαριου γιατι ειμασταν πιο κοντα στις εβδομαδες, αν και τελικα γεννησα Ιανουαριο,μπαινω και σας διαβαζω που και που , και θα μπαινω να τα λεμε κιολας. Να σου ζησει το αντρακι σου, και δωσε φιλια καιστις αλλες κοπελες!!!

Ελενικ αυτο το τεστ με το αυτακι το ξερω και εγω, της το εκανα πολλες φορες οχι μονο σε εκεινο το σημειο αλλα και παντου στο αυτακι δεν ειχε καμια αντιδραση, αν ειχε ωτιτιδα θα ειχε γκρινια μονο συγκεκριμενεσ ωρες το απογευμα , δεν θα ξυπναγε στον υπνο της με κλαμα? Τα πρωινα ειναι μια χαρα ευδιαθετη και καθολου γκρινιαρα επισης δεν ξυπναει καθολου τα βραδια ουτε να κλαψει πχ για πιπιλα τωρα κοιμαται απο τις 9.30 και μολις τωρα την ακουω να τργουδαει στο δωματιο της.

Με τρομαξατε λιγο με τις ωτιτιδες και λεω να δω πως θα ειναι και σημερα και να βρω γιατρο να την παω αν ειναι παλι γκρινιαρα. Ξερετε εαν ενας παθολογος μπορει να δει ωτιτιδα σε μωρο? Εχουμε ενα φιλο και σκεφτομουνα μηπως του ζητουσα να πεταχτει με αυτο που κοιτανε τα αυτια να την κοιταξει για να μην την τρεχω σε νοσοκομεια

Διαφημίσεις

Κατερινα καλημερα!ελπιζω το μωρακι σου να μην εχει τπτ!Ο δικος μου παντως μεταξυ 6-9 μηνων εξυνε τοσο πολυ το αυτι του και το τραβαγε που αν δεν ηταν καλα κομενα τα νυχακια του γεμιζε γρατζουνιες!Μαζι με το αυτι τραβαγε και τα μαλλια του!Ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι ειναι νευρκο,φαση της ηλικιας και οντως το σταματησε!Παντως εσυ ξερεις το μωριακι σου καλυτερα!Αν νομιζεις οτι ειναι ωτιτιδα πηγιανε στον γιατρο,και αν δεν ειναι ο δικος σου εδω πηγαινε σε καποιον αλλο!Λογικα θα μπορει να σου πει και ο φιλος σου!

Ισως ωτιτιδα. Ειπες τραβαει και μαλια. Η πιο απλη εξηγηση? Ειναι πολυ κουρασμενη. Ειναι νυστα......κοιματε καλα? Εμενα η μικρη το εκανε αυτο ΠΑΝΤΑ οταν ηταν κουρασμενη ή ενοχλειτε απο κατι. Φασαρία πολλα φωτα, κοσμος, εκνευρισμος. Ειναι ενδειξη οτι κατι δεν της αρεσει. .......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κατερινακι σου απανταω εδω.Κι εμενα η μικρη πως νομιζεις εμεινε καραφλη απο τη μια μερια.ΤΡαβαγε αυτι και μαλλια μεχρι που τα εβγαλε.Τοκανε συνηθως ομως την ωρα που ετρωγε.Προσπαθησε αν στο κανει την ωρα που τρωει να της κρατας το χερακι η να της δινεις να πιανει κατι γενικα.Δεν ειναι κατι σοβαρο, οπως λες κι εσυ ειναι εκνευρισμος και δεν ξερει πως να τον εκδηλωσει

ο γιοσ μοθ εκανε το ιδιο κ ετρεχα στην παιδιατρο μεχρι που μου εξηγησε οτι δεν ηταν απο το αυτι αλλα ο πονοσ απο τα δοντια που εβγαιναν τον χτυπαγε εκει μαλιστα καποια φορα μου εδειξε οτι ολο το στομα του ηταν πρισμενο κ εσκαγαν 6 δοντια μαζι...τσεκαρε τα αυτακια κ αν δεν ειναι προκειται για δοντια οποτε δωσε παγωμενεσ κομπρεσεσ η λιγο ντεπον...κ καλη επιτυχια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...