Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

με το ζόρι πίνει το τελευταίο του γεύμα πριν κοιμηθεί

Recommended Posts

Καλημέρα σε ολες,

Ρε κορίτσια τα φώτα σας. Το μωρό μου είναι 4 μηνών. Απο μικρό όμως είχα το εξής πρόβλημα. Δεν θέλει να πιεί το γεύμα των 9 με 9.30 το βράδυ (το τελευταίο πριν κοιμηθεί). Με το ζόρι τρώει 60 με 70μλ και αυτά με κούνημα και βόλτα στο σπίτι. Τον κάνω μπάνιο στις 9 περίπου και μόλις τελειώνουμε το μπάνιο αρχίζει η γκρίνια. Το προηγούμενο του γεύμα είναι στις 6 περίπου. (τρώει συνήθως στο 3ωρο ή 4ωρο). Και φυσικά απο τις 3 τα ξημερώματα ζητάει γάλα. Εχω δοκιμάσει να του δώσω γύρω στις 11 σαν συμπλήρωμα αλλά το στόμα σφραγισμένο.

Έχετε καμία ιδέα?

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Διαφημίσεις

Κι εσυ στο club. Εμενα η μικρη μου το κανει αυτο. Εχω δοκιμασει και στο προηγουμενο γευμα απο το τελευταιο δεν την ταιζω πολυ ετσι ωστε το τελευταιο πειναει και το τρωει ολο, και δεν ξυπναει την νυχτα.

κ γω θα σου ελεγα το προτελευταιο να ειναι στις 5.30 κ αντι για 200μλ (παραδειγμα σου λεω δε ξερω ποσο πινει) δωστου 150.ετσι το επομενο δωστο 9.15 το βραδυ κ θα ειναι πιο πεινασμενος.επισης δοκιμασε εκεινη την ωρα να βαλεις διπλα του κανενα μπιχλιμπιδι με μουσικη ωστε να κολλησει εκει.γενικα τα μικρα τρωνε καλυτερα οταν κολανε σε κατι.εγγυηση μεχρι τα 4 χρονια στανταρ:mrgreen:

Κι εμενα μου το εκανε και εξακολουθει να μου το κανει η μικρη αυτο με τη μονη διαφορα πως εκεινη θα κοιμηθει ανενοχλητη ολο το βραδυ, δεν ξυπναει δηλαδη για να αναπληρωσει θερμιδες....

Εγω απλα την αφηνα. Δεν θελεις πουλακι μου γαλα? Μην πιεις! Απο το να σπαω τα νευρα μου και να εκνευριζω κι εκεινη, προτιμησα αυτη την οδο.. Βεβαια δεν ξερω τι θα εκανα αν μου ξυπνουσε τα βραδυα για να φαει.. Εκει ομολογω πως θα τα εβρισκα σκουρα....

Το τελευταιο διαστημα τη δοκιμασα με το καλαμακι.. Επιασε για καμμια εβδομαδα και μετα τελος... Τωρα το γυρισαμε ξανα με το κουταλι.. Βαζω dvd με τραγουδακια, τη βαζω στο καρεκλακι και την ταϊζω ετσι.. Ξερω πως δεν ειναι σωστο, αλλα απο το να μενει τοσες ωρες με αδειο στομαχι, προτιμω αυτο!

Γνωριζω πως αυτοι οι τροποι ειναι ανεφικτοι για ενα μωρο 4 μηνων αλλα μηπως να δοκιμαζες κι εσυ κατι να του τραβαει την προσοχη? Κανενα κινουμενο ή καποιο τραγουδακι?

Καλη επιτυχια σε ο,τι κι αν επιλεξεις! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Κι εσυ στο club. Εμενα η μικρη μου το κανει αυτο. Εχω δοκιμασει και στο προηγουμενο γευμα απο το τελευταιο δεν την ταιζω πολυ ετσι ωστε το τελευταιο πειναει και το τρωει ολο, και δεν ξυπναει την νυχτα.

Και σε εμενα τα ιδια κανει. Μονο που το τελευταιο του ειναι στις 11 με 11.30 το βραδυ. Τρωει γυρω στα 80 και μετα στις 4 με 5 ξυπναμε για γαλα που πινει 100 με 110.

Λες να του δωσω λιγοτερο πιο νωρις?

Και κατι ακομα. Εμενα τρωει 6 γευματα και οχι 5.( το 6 ειναι τα ξημερωματα). Πως να του το κοψω αυτο? Ειναι 2 μηνων .

Ειναι πολυ νωρις ακομα?

:-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

2 μηνων ειναι μικρουλι.6 γευματα ειναι οκ.για κανενα μηνα ακομη αστο στα 6.μετα απλα δινεις καθε γευμα μιση ωρα αργοτερα κ γινονται 5:p

2 μηνων ειναι μικρουλι.6 γευματα ειναι οκ.για κανενα μηνα ακομη αστο στα 6.μετα απλα δινεις καθε γευμα μιση ωρα αργοτερα κ γινονται 5:p

Λες να το αφησω ακομα στα 6. Τρωει καθε 4 ωρες τωρα. Εαν φαει πιο νωρις δεν θα το φαει ολο το γαλα. Μετα να το δινω στι 4 1/2 ωρες?

tnDpp3.png

77l3p3.png

Νομίζω ότι είναι πραγματικά πολύ νωρίς.

Πάντα φυσικά εχει να κάνει με την ανάπτυξη του παιδιού αλλά συνηθίζεται όλα αυτά τα κόλπα να τα κάνουμε μετά τους 6 μήνες

Λες να το αφησω ακομα στα 6. Τρωει καθε 4 ωρες τωρα. Εαν φαει πιο νωρις δεν θα το φαει ολο το γαλα. Μετα να το δινω στι 4 1/2 ωρες?

απλα το προ τελευταιο το δινεις νωριτερα κ ας φαει πιο λιγο.στο τελευταιο θα πειναει κ θα πιει παραπανω.

ναι μετα ανα 4,5 ωρες κ θα παει στα 5 τη μερα:-)

Κι εγω νομιζω πως ειναι πολυ μωρακι για να κανει μονο 5 γευματα. Η δικια μου σε αυτη την ηλικα ξυπνουσε 2 φορες τη νυχτα για να φαει..

Ποσα κιλα ειναι τωρα το μωρακι σου?

Λενε πως οταν "πατησει" τα 5 κιλα, τοτε ειναι πιο ευκολο να κοπει το μεταμεσονυχτιο γευμα και να ξεκινησετε τα 5 γευματα στη διαρκεια της ημερας!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Ποσα κιλα ειναι τωρα το μωρακι σου?

Λενε πως οταν "πατησει" τα 5 κιλα, τοτε ειναι πιο ευκολο να κοπει το μεταμεσονυχτιο γευμα και να ξεκινησετε τα 5 γευματα στη διαρκεια της ημερας!

Εφτασε στα 5 κιλα.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Τοτε δοκιμασε να κανεις αυτο που λεει η Δημητρα!

Ισως ετσι φαει πιο ορεξατα το τελευταιο του γευμα και εδραιωσετε τα 5 γευματα! :)

nDtZp2.png

καλημέρα κοριτσια!

δεν μπορούσα χτές να μπώ έτρεχα σπίτι να τα προλάβω όλα. Και ο μικρός έχει εδώ και δύο ημέρες θέλει συνέχεια αγκαλιά και ότι κάνω πρέπει να με βλέπει. Ασε που το βράδυ σήμερα ενώ έφαγε με σήκωσε για φαγητό στις 4 και μετά ξανά στις 6.

Χτες το ξεγέλασα με το να τον ταίζω όρθιο στο χώλλ και να περπατάμε. Απο ότι κατάλαβα είναι αρκετά τσατίλας. Αυτό με το προηγούμενο γεύμα δεν πιάνει πάντα. Το έχω δοκιμάσει. Χτες π.χ. έφαγε 200 στις 6, είπα ότι δεν πρόκειται να φάει στις 9 και κάτι. Θα έχουμε πανηγύρια πάλι. Αλλά με εξέπληξε. Επίσης απο τις 5 μέχρι τις 6 είχαμε και αέρια. Θα μου πείτε τώρα "κολικοί 4 μηνών" απο ότι φαίνεται όμως υπάρχουν ακόμα στιγμές που τον πιάνουν.

Erma το μωρό πιστεύω θα κάνει το πρόγραμμα του μόνο του. Μπορείς απλά λίγο να τον βοηθήσεις με το μισά ωρο που λέει η Dimitra. Εμένα τώρα κάνει 4ωρα και αυτό όχι πάντα. Και εγώ είχα προσπαθήσει να του τα αλλάξω και δεν κατάφερα τίποτα. Μετά απο 2 εβδομάδες το έκανε μόνος του. Δηλαδή έβλεπα ότι ειχε αυξήσει λίγο τα ml και όταν πήγαινα να τον ταίσω στο 3ωρο δεν έτρωγε ή έτρωγε πάρα πολύ λίγο. Μέρα με την μέρα το έκανε το ωράριο του.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Καλησπερα σας

Τελικα θα αφησω τον μπεμπη να κανει μονος του προγραμμα.ας κοψει οποτε θελει το 6ο γευμα. θα το αφησω να παει 3 μηνων και βλεπουμε. εαν τον πιεσω τωρα με τις ζεστες δεν θα μου φαει στο τελος.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...