Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πεταμενα νεογεννητα κουταβακια

Recommended Posts

Θα ηθελα να καταγγειλω οσους πετανε τα νεογεννητα κουταβακια/ γατακια κλπ που γεννησε το κατοικιδιο τους.

Σημερα το απογευμα πηγαινοντας βολτα με το καροτσι τα διδυμα, ακουσαμε με τον αντρα μου ενα περίεργο θόρυβο να έρχεται απο κάτι χόρτα. Κοιτάξαμε και είδαμε δύο μικροσκοπικά, νεογέννητα κουταβακια. Το ένα ήταν ακίνητο, είχε ήδη πάει να συναντήσει το Δημιουργό. Το άλλο όμως σερνότανε στα τυφλά, καθώς τα ματάκια του δεν είχαν ανοιξει ακόμα και έσκουζε σα μαιμουδάκι.

Το λυπήθηκε η ψυχή μου. Όπως λυπήθηκα και τη μάνα του, που γέννησε και δεν έχει μωρά, που θα κατέβει το γάλα και δε θα εχει τι να το κάνει :cry:

Γυρίσαμε σπίτι και τρωγόμασταν με τα ρούχα μας. Δεν μπορούσαμε να αποδεχτούμε ότι θα μείνει αβοηθητο και ουσιαστικά καταδικασμένο. Να μή τα πολυλογώ πηγαμε και το πήραμε. Τώρα είναι στο σπίτι της μητέρας μου και συμφωνήσαμε να το φροντίζουμε όλοι μαζι. Ελπίζω να τα καταφέρουμε καθώς δεν είχαμε ποτέ σκυλάκι και ήδη με τα δίδυμα δεν έχουμε καθόλου χρόνο, αλλά είναι αμαρτία να αφήσεις ένα πλάσμα να πεθάνει αβοήθητο.

Ειμαι ομως πολύ θυμωμένη από τον ιδιοκτήτη της μητέρας των κουταβιών. Αφού δεν ήθελε κουτάβια γιατί δεν της είχε κάνει στείρωση;

Και τελοσπάντων για τον άλφα ή για το βήτα λόγο η σκυλίτσα έμεινε έγκυος. Θα του ήτανε μεγάλος κόπος να την αφήσει να τα θηλάσει και μετα να τους βρει ένα σπίτι; Ή να τα δωσει σε μια φιλοζωική;

Θα επρεπε η νομοθεσία να προστατεύει τα κατοικίδια, αφού μερικοί "φιλόζωοι" είναι τοσο ΖΩΑ. :evil::evil::evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

Μπραβο σας που το πηρατε. Να ξερετε οτι το κουταβι θελει ειδικο γαλα σκονη υποκαταστατο του μητρικου, και το πουλανε στα pet shop. Το δινεις με ειδικο μπιμπερο. Ειχα αναλογη επειρια με κουταβι που μεγαλωσα αφου η μανα του πεθανε στη γεννα. Το ειχα 10 χρονια και το χασαμε πριν λιγες μερες.

lcWup3.png

παντως δεν ειναι λυση να τα πετανε και εμεις να τα μαζευουμε τις προαλλες βρηκα γατακια στον καδο σκουπιδιων μεσα σε μια σακουλα να σκασουν και τα πηρα ευτυχως βρηκα και τα εδωσα γιατι εγω στον κηπο εχω πολλα και οι αρσενικοι σιγουρα θα τα ετρωγαν καθε μερα σχεδον τα ιδια ο νομος πρεπει να αλλαξει και να υπαρχουν αυστηρες ποινες ασε που αν επιανα κανεναν θα του εβαζα την σακουλα στο κεφαλι να σκασει!

Αχ κορίτσια μου.... Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές στα 36 μου χρόνια έχω μαζέψει πεταμένα γατάκια από τα σκουπίδια!!!! Την τελευταία φορά μάλιστα 3 νεογέννητα με το λώρο ακόμα κλεισμένα σφιχτά σε πλαστική σακούλα! Τί να πω... Σπαράζει η καρδιά μου κάθε φορά... Μακάρι έστω μία φορά να πετύχω κάποιον την ώρα που το κάνει!!!!! Δυστυχώς η νοοτροπία μας ως Ελληνάρες είναι πολύυυυυυυ πίσω ακόμα! Και φοβάμαι ότι θα καθυστερήσει πολύ να αλλάξει... Μπράβο που μαζέψατε το σκυλάκι γλυκιά κ εύχομαι να καταφέρετε να το μεγαλώσετε... Η Κρήτη και κυρίως το Ηράκλειο έχουν και πολλά κρούσματα κακοποίησης ζώων... Είστε από τιε εξαιρέσεις...

Μπράβο και πάλι μπράβο που το πήρατε!

Πόσα ζωάκια όμως να πάρει η κάθε οικογένεια,ειδικά όταν οι περισσότεροι μένουν σε διαμερίσματα χωρίς κήπο.

Κρίμα που άνθρωποι πετάνε έτσι τα νεογέννητα ζωάκια ενώ θα μπορούσαν να δράσουν αλλιώς π.χ. με τη στείρωση ή την εύρεση σπιτιού για τα μικρά.

Ηλιάνα 10-10-04

Βάλια 28-05-07

Δήμητρα 21-04-10

Διαφημίσεις

Μπραβο που τα πηρατε αλλα ηθελα να ρωτησω κατι..μηπως δεν ηταν πεταμενα αλλα τα ειχε γεννησει καμια αδεσποτη σκυλιτσα?

δε νομιζω γιατι το ενα ηταν ηδη νεκρο και το αλλο εσκουζε εντονα. Όταν το ταισαμε ηπιε πολυ γαλα, σα να ηταν νυστικο ώρες...

Επίσης πιστευω ότι μία σκυλίτσα που μόλις έχει γεννησει μενει με τα μωρα της και τα θηλαζει. Κι αν χρειαστει να φύγει λείπει ελάχιστα.

Ακόμα πιο σημαντικό ομως βρίσκω το γεγονός ότι δεν υπήρχε καποιου είδους φωλίτσα. Νομίζω ότι όλα τα ζωα φτιάχνουν μία υποτυπώδη φωλίτσα για τη γέννηση των μικρών τους, οπου μένουν το πρώτο διαστημα.

Λοιπόν σήμερα το πρωι το πήγαμε στο γιατρό. Ειναι ενα νεογεννητο θηλυκό κουταβακι. Οι πιθανότητες να ζήσει δεν ειναι πολλές, λόγω της μικρής του ηλικιας- 2-3 ημερων. Θα προσπαθησουμε και βλεπουμε. Τουλαχιστον θα ξερω οτι προσπαθησα.

Ο αντρας μου, μου ειπε οτι απέναντι απο το χωραφι που τα βρηκαμε μενει ενας τυπος που εχει ενα σκυλο, που εχει ιδια χρωματα με τα κουταβακια. Ειναι πολυ πιθανο να το εκανε αυτος.

Πόσα ζωάκια όμως να πάρει η κάθε οικογένεια,ειδικά όταν οι περισσότεροι μένουν σε διαμερίσματα χωρίς κήπο.

Κρίμα που άνθρωποι πετάνε έτσι τα νεογέννητα ζωάκια ενώ θα μπορούσαν να δράσουν αλλιώς π.χ. με τη στείρωση ή την εύρεση σπιτιού για τα μικρά.

Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό θα έκανε ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης ζώου κατά τη γνώμη μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...