Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έχω αγχωθεί τρελά: Σας παρακαλώ, βοηθήστε...

Recommended Posts

Ελπίζω να είστε καλά και να μου συγχωρήσετε το άγχος που εκπέμπω.. :(

Δεν φτάνει που με έχει πιάσει ξαφνικά ένας απίστευτος φόβος εν όψει της (2ης) καισαρικής, αντιμετωπίζω το εξής θέμα:

Το ΙΚΑ της περιοχής μου, θέλει υπερηχογράφημα για να μου χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση εγκυμοσύνης και να μου εγκρίνει την άδεια τοκετού.

Όμως εγώ δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Έχω πειράξει τις ημερομηνίες ώστε να εξοικονομήσω όλο τον χρόνο για μετά.

Συμπέρασμα: από την πρόσφατη εμπειρία σας, θα σας παρακαλούσα να μου πείτε στο ΙΚΑ ποιάς περιοχής πήγατε, και δέχτηκαν την ΠΗΤ που τους είπατε χωρίς να σας ζητήσουν υπερηχογράφημα.

Αν ξέρατε πόσο στηρίζομαι σε σας...

Φιλιά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Υπερηχογράφημα δεν ήθελαν, μόνο βεβαίωση από το γιατρό για την ΠΗΤ. Αν μπορεί ο γιατρός σου να σου βάλει την ημερομηνία που θελεις, δεν έχεις πρόβλημα. Συνήθως δεν έχουν πρόβλημα και οι γιατροί, φτάνει να υπάρχει μικρή απόκληση. Μην αγχώνεσαι, όλοι το κάνουν.

Maya, σε ποιό ΙΚΑ πήγες και είχες αυτή την εμπειρία;

Χαρτί από το γυναικολόγο μου έχω με την ΠΗΤ που θέλω, υπερηχογράφημα δεν έχω...

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Πήγαινε τον υπέρηχο και πες ότι έγινε χειριστικό λάθος στην Ημ.τελ.περιοδου οπότε είναι λάθος και η Π.Η.Τ.

Όταν πήγες για πρώτη φορά στο ΙΚΑ δεν σου ζήτησε ο γιατρός τελ.ημερ.περιόδου; Aν ναι την γράφει στο βιβλιάριο υγείας σου και σύμφωνα με αυτή δίνει ο γιατρός την άδεια. Εγω είχα πάει στο ΙΚΑ Ν.Κοσμου.

Γειά σου pam,

Στο ΙΚΑ δεν έχω πατήσει ποτέ και για κανένα λόγο, ούτε τώρα ούτε και στην 1η εγκυμοσύνη. Ο μόνος λόγος που πάω είναι για την άδεια τοκετού. Ο προηγούμενος γυναικολόγος ήταν ΟΚ με την ΠΗΤ που του είπα χωρίς να έχω προσκομίσει υπερηχογράφημα... Ο τωρινός όμως έχει άλλη τακτική.

Φοβάμαι οτι δεν θα δεχτεί την εξήγηση περί χειριστικού λάθους. Το πιθανότερο είναι οτι θα με παραπέμψει να κάνω καινούριο. Μιλάμε για μέγα γρουσούζη.

Σ' ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Άσχετο!!! Μερικοί υπάλληλοι των ΙΚΑ κάνουν λες και θα σου δώσουν τα λεφτά από την τσέπη τους!!!!!........

ε,να κανω μια παραλλαγη?ειναι σαν να θελουν χαρτζηλικακιιιιιιι!!!!!!! :lol::lol: σα,δε ντρεπομαστε λεω εγω!

Ήταν ένα κέντρο μητέρας και παιδιού στην καλλιθέα. Κάπου στις Τζιτζιφιές. Εκεί ήταν το αρμόδιο, δεν ξέρω αν μπορείς να πας οπουδήποτε..... Εσύ σε ποιο ΙΚΑ πας? Μόνο ένας γιατρός υπάρχει? Σε εμένα υπήρχαν 3 και όποιος τύχαινε. Αν όμως ήθελες κάποιον συγκεκριμένο, μπορούσες να ρωτήσεις πότε θα είναι αυτός εκεί. Γενικά αυτό που θέλεις να κάνεις, γινεται συχνά και δεν βλάπτει το ΙΚΑ, οπότε μπορείς να το ζητήσεις και στα ίσα.

Διαφημίσεις

Δε νομιζω να μπορεις να πας σε οποιο ΙΚΑ θελεις!Παει αναλογα με τη περιοχη σου!!!

Δεν θα το αντέξω παιδιά... κι άλλο άγχος δηλαδή; Δεν μπορώ να πάω σε ένα όποιοδήποτε ΙΚΑ - παρά μόνο σε αυτό της περιοχής μου;

(Ψυχραιμία, σφίγγεται η κοιλιά μου..) Ας επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα, ε; Δηλαδή:

Υπάρχει κάποια πρόσφατη εμπειρία από μαμά που να πήγε σε κάποιο ΙΚΑ (αν ναι, πείτε μου την περιοχή) και που να της ενέκριναν άδεια τοκετού βάσει βεβαίωσης ΠΗΤ από το γυναικολόγο της, και όχι βάσει υπερηχογραφήματος;

Περιμένω.... περιμένω.... περιμένω... μην με ξεχάσετε :(

Αυτο στο λεω γιατι εχω προβλημα με το γυναικολογο του ΙΚΑ!!!Δε μου γραφει ευκολα τα φαρμακα,τις αδειες και βεβαια δεν συζητω για εξετασεις!

Οταν πηρα τηλ στο τηλ κεντρο του ΙΚΑ μου ειπαν πως δεν μπορω να παω σε αλλο(υπαγομαι στο ΙΚΑ Δαφνης ) εκτος αν με δεκτουν στο Νεο Κοσμο(Κεντρο προστασιας μητερας & παιδιου) που ποτε δεν σηκωναν τα τηλ.

Τωρα το αναλαμβανει ο μπαμπας μου αλλα μονο για αδειες....

pEmXp3.png

Με αυτο εννοω οτι επειδη εγω δεν μπορω να παω γιατι πχ τωρα εκανα αμνιοπαρακεντηση και δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεββατι στελνεις ενα δικο σου ανθρωπο με τη προυποθεση οτι πρεπεις να εχεις γερα νευρα......(ή και διαθεση για τσακωμο )

pEmXp3.png

Εγώ είχα πάει στο ΙΚΑ της Ραφήνας τον Ιούνιο του 2007 και ο γυναικολόγος δεν μου είχε ζητήσει υπερηχογράφημα. Ήμουν τυχερή γιατί μέχρι τότε άνηκα στο ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής όπου ζητούν υπερηχογράφημα αλλά λόγω μετακόμισης άλλαξα ΙΚΑ. Είχα πειράξει και εγώ κατά δυο εβδομάδες την ημερομηνία και αντί για 12/08 είχαμε βάλει 02/08, προκειμένου να κάτσω λίγο παραπάνω. Ωστόσο αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα μετά, επειδή γέννησα στι 08/07 το ΙΚΑ της Ραφήνας μου έβγαζε πρόωρο το μωρό κατά 35 ημέρες και ζήταγαν βεβαίωση προωρότητας από το μαιευτήριο. Το μαιευτήριο δεν έδινε τέτοιο χαρτί με αποτέλεσμα να μου κόψουν σχεδόν το μισό επίδομα.

xZBdp3.png

πρεπει να εχεις πολυ γερα νευρα!!

και για το ικα καλλιθεας μην το προσπαθησεις ο εκει γιατρος μου εβγαλε την πιστη!! μεγας μ@@@@

σορυ.... :oops:

Διαφημίσεις

ΑΜΑΝ ΤΩΡΑ ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ!!!! :shock:

κι εγώ στο ΙΚΑ Καλλιθέας θα πάω, και ο κανονικός γιατρός μου θα μου έβγαζε βεβαίωση για ΠΗΤ ένα μήνα μετά, για να τον κρατήσω για μετά.

Εννοείται ότι το έχω συνεννοηθεί και με τους εργοδότες μου για τα θέματα της δουλειάς.

Η πλάκα είναι ότι μου το πρότεινε και από μόνος του ο γυναικολόγος μου, αφου έχω καλή εγκυμοσύνη.

Τι γίνεται ρε κορίτσια δηλαδή σε περίπτωση που πάω στο #$%^ΙΚΑ με σκέτη την βεβαίωση του γιατρού και χωρίς υπέρηχο? θα με ξανακουβαλήσουν εκει για να τους παω τον ηπέρηχο, άρα θα χρειαστώ και άλλη - με αληθινή ΠΗΤ - βεβαίωση γιατρου???βοήθεια...

:?:?:?

Γ@#$ το κέρατό τους, που μας κρατάνε τόσα λεφτά για γιατρούς και περίθαλψη, και ούτε μια φορά δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας.

Και πρέπει να πληρώνουμε και ιδιώτες. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Ας ηρεμήσω τώρα. :x:x:x

1Iik.png

τσεκάρεις απ την πόρτα του ιατρείου του τι ώρες είναι εκεί...

βλέπεις ότι σχολάει στις 1 παράδειγμα...

1 παρά 3 λεπτά μπουκάρεις μέσα και του λες ότι θες να σου γράψει την άδεια τοκετού και του δίνεις το χαρτί του γιατρού σου

αν ξεκινήσει μα μου θέλω υπέρηχο κλπ αρχίζεις να ζαλίζεσαι να βάζεις τα κλάμματα να μην αντέχεις άλλο τα περα δώθε και γιατί κανένας δε σε ενημέρωσε ότι το χρειάζεσαι κι αυτό και σε παρακαλώ καλέ μου άνθρωπε κλπ κλπ κλπ

κατά 99% δε θα χρειαστεί να κάνεις ούτε τα μισά από αυτά αν πας την ώρα που θελει να φύγει...

αχ καλό...

θα το κάνω, Καλή ιδέα... :D

Κάτι ακόμα.

Ποια κοπέλα είπε ότι πήγε σε έναν γιατρό πολύ μ@#$% στην Καλλιθέα, να ξέρω να τον αποφύγω??? Αν μπορείτε να μου στείλετε με μήνυμα το όνομα???

Ευχαριστώ

1Iik.png

Iro εγώ έπεσα σε έναν πολύ μακάκα στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν υπήρχε άλλος γυναικολόγος για τις έγκυες και χρησιμοποιούσα αρκετά το ΙΚΑ για εξετάσεις και βιταμίνες. Επειδή όμως δεν εργαζόμουν(είχα απολυθεί 1 χρόνο πριν) δε χρειαζόμουν χαρτί για τον εργοδότη, αλλά μόνο για να πάρω το βοήθημα τοκετού. Άσχετη λοιπόν, πήγα μια μέρα για να μου γράψει σίδηρο(σημειωτέον ότι για 2-3 περιπτώσεις εξετάσεων μας είχε ακούσει όλο το ΙΚΑ!) και χωρίς να μου ζητήσει τίποτα αρχίζει να μου γράφει τα χαρτιά για την άδεια τοκετού!!! Στην τωρινή μου εγκυμοσύνη το συγκεκριμένο ΥΠ/ΜΑ του ΙΚΑ είχε 2 γιατρούς, το γνωστό μακάκα(Δ-Τ-Π) και μια πολύ συμπαθητική κυρία(Τ-Π), που μου έγραφε τα πάντα. Λόγω του ότι από την αρχή ήθελα να κάνω αμνιοκέντηση και να πάρω άδεια φοβήθηκα να "μαγειρέψω" την ΠΗΤ. Την πήγα μόνο 3 μέρες μπροστά για να μπορώ να πάρω και όλο τον Αύγουστο. Πηγαίνω λοιπόν χθες πιστεύοντας ότι θα βρω την ευγενική γιατρό, αλλά έχουν αλλάξει μέρες και συναντώ τον μακάκα. Κορίτσια είχα να τον δω 3 χρόνια και στο μεταξύ έχει γίνει και γλόμπος κυριολεκτικά. Μου΄ρθε να βάλω τα γέλια. Στο μεταξύ είχα ρωτήσει μία κοπελιά πριν από μένα που είχε πάει και αυτή για άδεια τι της ζήτησε και μου είπε απλά χαρτί γιατρού με την ΠΗΤ. Μπαίνω μέσα, καλημερίζω και του λέω ότι θέλω να μου γράψει σίδηρο και ρωτάω τι χρειάζεται για την άδεια τοκετού. Και τι μου λέει? Υπερηχογράφημα με την ΠΗΤ!!! Κόκκαλο!!! Πήρα λοιπόν το β΄επιπέδου που έκανα σε γνωστό μαιευτήριο, το πέρασα από scanner, άλλαξα τις ημερομηνίες και τη Δευτέρα θα πάω(στην άλλη, γιατί δεν έχω όρεξη να ξαναδώ τα μούτρα του) με ένα τέλειο αντίγραφο β΄επιπέδου...

.png.png

Πήρα λοιπόν το β΄επιπέδου που έκανα σε γνωστό μαιευτήριο, το πέρασα από scanner, άλλαξα τις ημερομηνίες και τη Δευτέρα θα πάω(στην άλλη, γιατί δεν έχω όρεξη να ξαναδώ τα μούτρα του) με ένα τέλειο αντίγραφο β΄επιπέδου...

Σατανικό :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::D:D

Αυτο στο λεω γιατι εχω προβλημα με το γυναικολογο του ΙΚΑ!!!Δε μου γραφει ευκολα τα φαρμακα,τις αδειες και βεβαια δεν συζητω για εξετασεις!

Οταν πηρα τηλ στο τηλ κεντρο του ΙΚΑ μου ειπαν πως δεν μπορω να παω σε αλλο(υπαγομαι στο ΙΚΑ Δαφνης ) εκτος αν με δεκτουν στο Νεο Κοσμο(Κεντρο προστασιας μητερας & παιδιου) που ποτε δεν σηκωναν τα τηλ.

Στο Κέντρο προστασίας μητέρας και παιδιού στην Καλλιθέα δεν χρειάζονταν ραντεβού. Πας εκεί και υπάρχει γυναικολόγος. Και το είπα παραπάνω. Δεν χρειάστηκα υπέρηχο!

Κοριτσάκια σε ποια εβδομάδα πρέπει να πας στο γιατρό του ΙΚΑ για την άδεια? είμαι στην 27 και νόμιζα ότι έχω αρκετό καιρό ακόμα αλλά αγχώθηκα ......μέχρι τώρα δεν είχε χρειαστεί να περάσω ούτε απέξω :roll::roll: οπότε ολίγον άσχετη...... :roll::roll:

Κοριτσάκια σε ποια εβδομάδα πρέπει να πας στο γιατρό του ΙΚΑ για την άδεια? είμαι στην 27 και νόμιζα ότι έχω αρκετό καιρό ακόμα αλλά αγχώθηκα ......μέχρι τώρα δεν είχε χρειαστεί να περάσω ούτε απέξω :roll::roll: οπότε ολίγον άσχετη...... :roll::roll:

Αν σκεφτείς ότι η άδεια τοκετού ξεκινάει 56 ημέρες πρίν την ΠΗΤ και εσύ είσαι στις 88 λογικά ίσως θα πρέπει να κάνεις μία επίσκεψη όπου να ναι...

oIKlp2.png

Πάντως το αρμόδιο υποκατάστημα προσδιορίζεται από την κατοικία, όχι από την εργασία. Αν δήλωνες άλλη κατοικία, λέω άν?