Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με το γάλα?

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα! Σας παραθέτω τα στοιχεία μήπως και μπορέσετε να μου λύσεται την απορία...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος. Γεννήθηκε στις 2/3, στην 39η εβδομάδα

Β. Το φύλο του βρέφους. αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Βγήκαμε 6/3 με 11,4 και στις 10/3 ανέβασε 15,6. Μετά τις 40 ημέρες, επειδή εξακολουθούσε να έχει ίκτερο διέκοψα το θηλασμό για 1 1/2 μέρα, όπου και έπεσε τελείως.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2/3 3660 (γέννηση)

6/3 3410 (έξοδος απο μαιευτήριο)

10/3 3500

10/4 4460 (1 μηνών)

6/5 5700 (2 μηνών)

9/6 7400 (3 μηνών)

6/7 8500 (4 μηνών)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6 εδώ και 1 1/2 μήνα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει. Θηλάζει αποκελιστικά. Εκτός από τις δύο μέρες αφού σαράντησε που ήπιε για 2 μέρες ξένο γάλα, έχει πιει ελάχιστο ξένο στην αρχή (1-2 μπουκάλια την εβδομάδα)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα. Δεν παίρνει πλέον

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Δε χρησιμοποιώ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο. 6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο. 1-2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....Μέχρι να σαραντησει έτρωγε περίπου 8 φορές την ημέρα από μία ώρα συνολικά. Σταδιακά το έχει μειώσει τώρα στις 6 φορές από 15-20 λεπτά συνολικά. Τρώει ανα 2 1/2-3 ώρες, τελευταίο γεύμα γύρω στις 21.30 και ξυπνάει πα΄λι το πρωί κατά τις 6.00

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξης: τις τελευταίες 2 ημέρες, κάθεται μετά βίας 10 λεπτά στο στήθος ανα γεύμα. Φυσικά το στήθος δεν αδειάζει. Εκεί που τρώει από το ένα το αφήνει στο πεντάλεπτο και μόνο αν του αλλάξω στήθος τρώει αλλά 5 λεπτά.

Υπάρχει περίπτωση να μου δημηιουργηθεί κάποιο πρόβλημα μα το γάλα και να μειωθεί η παραγωγή επειδή δεν κάθεται στο στήθος όσο παλιά?

Εγώ προσπαθώ με κάθε ευκαιρία να τον βάζω, αλλά δε θέλω να τον πιέσω κιόλας γιατί τις τελευταίες 2 εβδομάδες πολλές φορές μου βγάζει και χοντρές γουλίτσες την ώρα που ρεύεται και ο γιατρός είπε οτι είναι παλινδρόμηση, είτε επειδή τρώει πολύ, είτε επειδη τρώει πιο συχνά από όσο πρέπει. Πόσο πολύ μπορεί να τρώει σε 10 λεπτά (??) και σίγουρα δε γίνεται να τον ταίζω πιο αργά, γιατί αν είναι ξυπνιος μας ακούει όλη η γειτονιά.

Να σημειώσω οτι από τη μέρα που ξεκίνησε να τρώει 10λεπτα, κάναμε εμβολιάκι. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό?

Είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του και πρέπει να κάνω κάτι εγώ με το στήθος για να μην έχω πρόβλημα?

Είμαι σίγουρη οτι θα μου λύσετε τις απορίες μου!! Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

dZSKp3.png

Διαφημίσεις

Στην ηλικία αυτή, τα μωρά αρχίζουν να προσέχουν περισσότερο το περιβάλλον και βιάζονται να τελειώνουν με το φαγητό, να δουν τι έχει παραπέρα :D

Επίσης, ειδικά το μωρό σου έχει βάλει αρκετό βάρος και ίσως φρενάρει, για να μη γίνει βαρελάκι :)

Εφόσον προσφέρεις συχνά (έστω και αν αρνείται) και το μωρό βρέχει τις πάνες του κανονικά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Είναι πια βετεράνος στο θηλασμό και ξέρει να θηλάζει αποτελεσματικά σε λιγότερο χρόνο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Σ' ευχαριστώ πολύ. Ομολογώ πως ήδη οι δίπλες μας είναι υπέρ του δέοντος!! Εγώ θα συνεχίσω να του προσφέρω στήθος ανα 2 1/2-3 ώρες και ας τρώει αυτός μόνο 10 λεπτά!

dZSKp3.png