Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αμνιακό υγρό στα κατώτερα επίπεδα! SOS!

Recommended Posts

Στις 32 εβδομάδες έκανα το doppler και τα υγρά ηταν σε πολυ καλά επίπεδα, αλλα ο γιατρός μου ειπε οτι δεν του άρεσε ο πλακουντας μου (grade 2). Είπε οτι ο πλακουντας ειναι σαν να είμαι βαριά καπνίστρια.

Στις 35 εβδομάδες έκανα επαναλιπτικό doppler και τα υγρά μου έφτασαν στο κατώτερο φυσιολογικό επίπεδο, α πλακουντας (grade 2). Μου ειπαν να ξανακάνω το doppler se 10 μερες, διοτι ο πλακουντας μου δεν λειτουργεί καλα. Εχω αγχοθεί πολύ.

Μήπως κάποια απο εσας εχει βιώσει κατι παρόμοιο??? Το μονο που με παρηγορεί είναι οτι το αγοράκι μου στις 32 εβδομάδες είχε βάρος 2200 , και στις 35 ηταν 2700 κιλά.

Διαφημίσεις

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Το βαρος του παιδιου ειναι εξαιρετικο,μην ανησυχεις ολα καλα θα πανε!!!!!

Ευχαριστώ πολύ! Περιμένω τώρα την εξεταση NST, μήπως και ηρεμίσω λιγο.

εμένα ο πλακούντας μου ήταν πολύ ώριμος και δεν έπαιρνε βάρος το μωρό..

2400 την 39η εβδομάδα...

οπότε μην ανησυχεις και να σε βάλει να γεννήσεις νωρίτερα το μωρό είναι μια χαρά....

και αποθηλασε επιτελους!

αφου εισαι ηδη 35 εβδομαδων και το μωρο εχει τοσο καλο βαρος μην αγχωνεσαι...γιατι και την αλλη εβδομαδα που λεει ο λογος να σου πει οτι πρεπει να γεννησεις μια χαρα θα ναι.

Διαφημίσεις

Ο πρωτος μου γιος γεννιθηκε 5 κιλα στις 40 εβδομαδες. Στο doppler μαζί του ποτε δεν ειχα καπιο προβλημα. Ενω σε αυτην την εγκυμοσινη ειχα μικρη αποκολιση πλακουντα, εκανα αμνιοπαρακεντιση, το μωρο ειναι μεγάλο, αλλα μικροτερο στις μετρισεις απο το αδελφακι του. Λετε να φτέει η αμνιοπαρακεντηση που εκανα? Εμενα η ξαδελφη μου εκανε αμνιο και σε μια επισκεψη ρουτινας στον γυναικολογο της διαπιστοθηκε οτι εχασε ολα τα αμνιακα υγρα. Την ιδια μερα της κανανε καισαρικη (ηταν 36 εβδομαδων)

καλησπερα,δεν νομιζω να φταει η αμνιοπαρακεντηση,γιατι εχω ειχα ολιγαμνιο πριν την αμνιο και συνεχιζω να εχω καθως και πλακουντα σε grade 3 και ειμαι τωρα 33βδομαδες και 1 μερα,ο γιατρος μου ειπε οτι μπορει να το παρουμε νωριτερα σε περιπτωση που σταματησει να παιρνει βαρος ή μολις οτι τα υγρα μειωνονται ανησυχητικα πολυ...μου ειπε να παρακολουθω τις κινησεις του μωρου (να μην ξεπερναει τις 6 ακινητο) ευτυχως εμενα κινειται ακομα καθε 3 -4 ωρες...κι εγω περιμενω να κανουμε το nst για να πεις ο γιατρος τις τελικες αποφασεις

επειδη ειμαι "καμμενη",με πλακουντα Grade3 και ολιγαμνιο,το μονο που πρεπει να σας ενδιαφερει ειναι το να παιρνει βαρος το μωρο και να το νιωθετε να κινειται,και φυσικα να δειχνει το doppler οτι γινεται η αιματωση σωστα...

επισης εχω διαβασει ερευνα η οποια υποστηριζει οτι δεν υπαρχει κανενας τροπος να μετρηθει το αμνιακο υγρο και πως συνηθως αυτο αποτελει προφαση για προκληση νωριτερα απο τις 42 εβδομαδες φυσιολογικης κυησης και αρα καισαρικη.....αν θυμαται καποια την ερευνα αυτη ας την παραθεσει...(εμενα ετσι με πεισανε οτι "χρειαζεται" να βγει το παιδι,το οποιο γεννηθηκε 39+4ημ 3.500!!!και "φυσικα" κατεληξα σε καισαρικη,μονο που αυτο ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια....)

παντως κοριτσια προσοχη,μην εμπιστευεστε με κλειστα ματια τους γιατρους σας.παρτε και μια δευτερη γνωμη,ψαξτε το τωρα που ειναι νωρις,για να μην το μετανιωνετε οπως εγω μετα.......

με το καλο τα μωρακια σας,και μην αφηνετε κανεναν να σας αγχωνει!!!!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

καλησπερα,δεν νομιζω να φταει η αμνιοπαρακεντηση,γιατι εχω ειχα ολιγαμνιο πριν την αμνιο και συνεχιζω να εχω καθως και πλακουντα σε grade 3 και ειμαι τωρα 33βδομαδες και 1 μερα,ο γιατρος μου ειπε οτι μπορει να το παρουμε νωριτερα σε περιπτωση που σταματησει να παιρνει βαρος ή μολις οτι τα υγρα μειωνονται ανησυχητικα πολυ...μου ειπε να παρακολουθω τις κινησεις του μωρου (να μην ξεπερναει τις 6 ακινητο) ευτυχως εμενα κινειται ακομα καθε 3 -4 ωρες...κι εγω περιμενω να κανουμε το nst για να πεις ο γιατρος τις τελικες αποφασεις

Σου ευχομαι να πανε ολα καλα και το παιδακι σου να περνει βαρος. Μηπως μπορεις να μου γραψεις σε τι δεικτη ειναι τα αμνιακα σου υγρα? Νομιζω οταν ειναι κατω απο 6 γιατροι αρχιζουν να ανισιχουν. Ευχομαι να εχεις καλα αποτελεσματα στο ΝΣΤ!

Διαφημίσεις

επειδη ειμαι "καμμενη",με πλακουντα Grade3 και ολιγαμνιο,το μονο που πρεπει να σας ενδιαφερει ειναι το να παιρνει βαρος το μωρο και να το νιωθετε να κινειται,και φυσικα να δειχνει το doppler οτι γινεται η αιματωση σωστα...

επισης εχω διαβασει ερευνα η οποια υποστηριζει οτι δεν υπαρχει κανενας τροπος να μετρηθει το αμνιακο υγρο και πως συνηθως αυτο αποτελει προφαση για προκληση νωριτερα απο τις 42 εβδομαδες φυσιολογικης κυησης και αρα καισαρικη.....αν θυμαται καποια την ερευνα αυτη ας την παραθεσει...(εμενα ετσι με πεισανε οτι "χρειαζεται" να βγει το παιδι,το οποιο γεννηθηκε 39+4ημ 3.500!!!και "φυσικα" κατεληξα σε καισαρικη,μονο που αυτο ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια....)

παντως κοριτσια προσοχη,μην εμπιστευεστε με κλειστα ματια τους γιατρους σας.παρτε και μια δευτερη γνωμη,ψαξτε το τωρα που ειναι νωρις,για να μην το μετανιωνετε οπως εγω μετα.......

με το καλο τα μωρακια σας,και μην αφηνετε κανεναν να σας αγχωνει!!!!!!

Πολινα μου σε ευχαριστω που απαντησες. Εχεις δικαιω με το οτι αφορα μην εμπιστευομαστε σε ολους.

Λοιπον τα νεα μου!!! Χθες εκανα επαναλιπτικο dopler και ημουν 36 εβδομαδων. Ολα καλα! Το παιδακι πηρε 300 γραμμαρια σε 9 μερες (τωρα ειναι 3050), το dopler ειναι καλο, το αμνιακο υγρο παραμενει να ειναι στα κατωτερα επιπεδα αλλα ο δεικτης ανεβικε απο 11,09 στα 12, 08. Αυτην τη φορα ηταν καλος ο γιατρος μου μου εκανε τον υπεριχο και μου ειπε πως ο δεικτης αλλαζει με την θεση του μωρου. Επισης εκανα το ΝΣΤ στο Αλεξανδρας πριν λιγες μερες και το αποτελεσμα ηταν καλο. Ο γυναικολογος μου εδειξε το προηγουμενο dopler σε μια υπευθινη για υπεριχους και αυτη ειπε πως δεν εχω τιποτα και ο δεικτης 11 ειναι καλος και δεν χρεαζεται να ξανακανω κατι αλλο (εννωουσε πως στα ιδιοτικα νοσοκομεια υπερβαλουν για να παιρνουν χρηματα). Εγω ολους του υπεριχους εκανα στο Μητερα. Αλλα κακου -καλου για να κοιμαμαι ισιχα πηγα χθες και ξαναεκανα το dopler. Σας ευχαριστω ολες για την υποστηριξη και θα σας γραψω τα τελικα μου νεα μετα τις 20.07 αφου θα μπω για καισαρικη!

Sorry για τα ελληνικα μου, διοτι κανω πολλα λαθη (δεν μεγαλωσα στην Ελλαδα )

Σου ευχομαι να πανε ολα καλα και το παιδακι σου να περνει βαρος. Μηπως μπορεις να μου γραψεις σε τι δεικτη ειναι τα αμνιακα σου υγρα? Νομιζω οταν ειναι κατω απο 6 γιατροι αρχιζουν να ανισιχουν. Ευχομαι να εχεις καλα αποτελεσματα στο ΝΣΤ!

καλησπερα....

στο doppler που εκανα ο δεικτης αμνιακου υγρου ειναι 4,96...και ημουνα ακριβως στην 31η βδομαδα

κι εγω ευχομαι να ειναι ολα καλα στο nst και θελω παρα πολυ να γεννησω φυσιολογικα...αλλα αν ειναι για το καλο του μωρου θα κανω και καισαρικη

diana αποφασισατε τελικα για καισαρικη ε???

εσενα ο δεικτης σου ειναι μια χαρα,εμενα και την 20η βδομαδα που εκανα τη β επιπεδου ειχα δεικτη αμνιακου 6,79...οποτε βγαλε συμπερασμα...

ευχομαι με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου!!!

Διαφημίσεις

diana αποφασισατε τελικα για καισαρικη ε???

εσενα ο δεικτης σου ειναι μια χαρα,εμενα και την 20η βδομαδα που εκανα τη β επιπεδου ειχα δεικτη αμνιακου 6,79...οποτε βγαλε συμπερασμα...

ευχομαι με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου!!!

Σε ευχαριστω για της απαντησεις σου! Ποτε θα κανεις το NST? Που θα γεννησεις?

Εγω θα κανω καισαρικη λογο προηγουμενης καισαρικης και οχι εξετιας αμνιακου υγρου.

Σε ποια εβδομαδα εισαι τωρα? Περιμενω τα νεα σου!!!

Στον μεγαλο ειχα γερασμενο πλακουντα σαν καπνιστρια και δεν δουλευα κιολας για να πω οτι κουραζομουν. Τελικα εκανα προκληση στις 39 εβδομαδες (3450 το παιδι) και για την ιστορια γεννησα κολπικα και χωρις επισκληριδιο..

Σε ευχαριστω για της απαντησεις σου! Ποτε θα κανεις το NST? Που θα γεννησεις?

Εγω θα κανω καισαρικη λογο προηγουμενης καισαρικης και οχι εξετιας αμνιακου υγρου.

Σε ποια εβδομαδα εισαι τωρα? Περιμενω τα νεα σου!!!

θα κανω nst στις 20/7...τωρα ειμαι 33 βδομαδες και 4 μερες και θα γεννησω στο μητερα κρητης...

εγω να πω την αληθεια ειχα φανταστει οτι θα κανω φυσιολογικο τοκετο και τωρα εχω βρεθει απροετοιμαστη ψυχολογικα αλλα μεχρι να παρθουν οι τελικες αποφασεις θα το εχω συνειδητοποιησει...

τι θα κανεις αγορακι ή κοριτσακι,εχεις κι αλλο παιδακι να σου ζησει!!!

Στον μεγαλο ειχα γερασμενο πλακουντα σαν καπνιστρια και δεν δουλευα κιολας για να πω οτι κουραζομουν. Τελικα εκανα προκληση στις 39 εβδομαδες (3450 το παιδι) και για την ιστορια γεννησα κολπικα και χωρις επισκληριδιο..

εισαι μαλλον απο τις τυχερες εξαιρεσεις!!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

θα κανω nst στις 20/7...τωρα ειμαι 33 βδομαδες και 4 μερες και θα γεννησω στο μητερα κρητης...

εγω να πω την αληθεια ειχα φανταστει οτι θα κανω φυσιολογικο τοκετο και τωρα εχω βρεθει απροετοιμαστη ψυχολογικα αλλα μεχρι να παρθουν οι τελικες αποφασεις θα το εχω συνειδητοποιησει...

τι θα κανεις αγορακι ή κοριτσακι,εχεις κι αλλο παιδακι να σου ζησει!!!

Θα κανω δευτερο αγορακι:-D! Ο πρωτος μου γιος ειναι 3 χρονων. Μην απογοητευεσαι που υπαρχει περιπτωση να κανεις καισαρικη, δεν ειναι και τοσο ασχημα :wink:. Σου ευχομαι να σου πανε ολα καλα και να κανεις υγιεστατο μωρακι!!! Και εσυ τι περιμενεις? Αγορακι η κοριτσακι?

Θα κανω δευτερο αγορακι:-D! Ο πρωτος μου γιος ειναι 3 χρονων. Μην απογοητευεσαι που υπαρχει περιπτωση να κανεις καισαρικη, δεν ειναι και τοσο ασχημα :wink:. Σου ευχομαι να σου πανε ολα καλα και να κανεις υγιεστατο μωρακι!!! Και εσυ τι περιμενεις? Αγορακι η κοριτσακι?

αγορακι κι εγω....σ'ευχαριστω κοριτσακι μου!!!κι εσενα ευχομαι με το καλο να τον δεχτεις να ειναι υγιεστατος και καλοτυχος

καλησπερα!!!!

κοριτσια μην αγχωνεστε!!!οταν εκανα τον μεγαλο υπερηχο το αμνιακο μου ηταν μια χαρα.μετα απο λιγες βδομαδες πηρα μονη μ την αποφαση ν παω να ξανακανω τον υπερηχο για να δω το μωρακι μου απο κοντα(τελικα δεν τα καταφερα μ ειχε γυρισει πλατη).ο γιατρος ειδε οτι ειχα πολυ λιγο αμνιακο υγρο και ενα πλακουντα σε μαυρα χαλια. με παρακολουθουσε καθε 15 μερες, καθε φορα που πηγαινε εφευγα απο κει με μαυρα κλαματα, μ ελεγε οτι δεν εχει κανονικο βαρος, οτι δεν θα παρω το 9ο μηνα κ τετοιες μπουρδες. τελικα γεννησα στην 39 εβδομαδα ενα υγιεστατο μωρο 3440 που κολυμπουσε στο υγρο του.καλο ειναι να μην δινεται πολυ σημασια γιατι θα μας τρελανουν με ολα αυτα και χωρις λογο.

καλησπερα!!!!

κοριτσια μην αγχωνεστε!!!οταν εκανα τον μεγαλο υπερηχο το αμνιακο μου ηταν μια χαρα.μετα απο λιγες βδομαδες πηρα μονη μ την αποφαση ν παω να ξανακανω τον υπερηχο για να δω το μωρακι μου απο κοντα(τελικα δεν τα καταφερα μ ειχε γυρισει πλατη).ο γιατρος ειδε οτι ειχα πολυ λιγο αμνιακο υγρο και ενα πλακουντα σε μαυρα χαλια. με παρακολουθουσε καθε 15 μερες, καθε φορα που πηγαινε εφευγα απο κει με μαυρα κλαματα, μ ελεγε οτι δεν εχει κανονικο βαρος, οτι δεν θα παρω το 9ο μηνα κ τετοιες μπουρδες. τελικα γεννησα στην 39 εβδομαδα ενα υγιεστατο μωρο 3440 που κολυμπουσε στο υγρο του.καλο ειναι να μην δινεται πολυ σημασια γιατι θα μας τρελανουν με ολα αυτα και χωρις λογο.

Και εμενα μου ελεγε ο γιατρος που εκανε τον υπεριχο οτι ο πλακουντας ειναι χαλια κλπ. Τωρα δεν το σκεφτομαι. 21.07 μπαινω για καισαρικη. Πιστευω να πανε ολα καλα και να κανω αγορακι τουλαχιστον 3.500 κιλα :wink:

Καλημερα DIANA μην αγχωνεσε ολα καλα θα πανε εγω ειχα γυρανση πλακουντα απο τον 7 σχεδον και τον μικρο μου τον πηραν στον8 εκανα καθε βδομαδα dopler και κατι ενεσεις κορντιζονης για τα πνευμονια του, και βγηκε 4180kg

:DΝΙΚΟΛΑΣ 22/01/09 ΜΠΕΜΠΗΣ 05/01/2011 ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΟΥ:D

να συμπληρωσω το οτι ενω ο πλακουντας ηταν grade 3 μπηκα να γεννησω φυσιολογηκα, αλλα για αλους λογους εκανα τελικα καισαρικη

:DΝΙΚΟΛΑΣ 22/01/09 ΜΠΕΜΠΗΣ 05/01/2011 ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΟΥ:D