Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πιπιλιζει το δακτυλο της!!!

ntinaki

Recommended Posts

Κοριτσια βοηθεια! Η κορη μου ειναι 10 μηνων κ απο τη στιγμη που γεννηθηκε πιπιλιζει τον αντιχειρα της κατα τη διαρκεια του υπνου. Της το βγαζω κ της βαζω την πιπιλα αλλα κατα τη διαρκεια της νυχτας την βρισκωπαλι με το δακτυλο.

Το κανει κ οταν κλαιει για παρηγορια!!!

Τι να κανω? Φοβαμαι μη στραβωσουν τα δοντακια της!! Πως θα το κοψουμε?

Διαφημίσεις

Θα σου πω τι έκανα εγώ αλλά το έκανα όταν η μικρή ήταν 8μηνών και όχι 10 ... οπότε δεν ξέρω αν θα πιάσει. Την είχα σχεδόν όλη μέρα και το βράδυ με μια κάλτσα στο χέρι που πιπιλάει. Της έβαζα κι ένα λαστιχάκι για να πιάσει καλά η κάλτσα και να μη μπορεί να τη βγάλει (όχι πολύ σφιχτά βέβαια ...). Κάθε φορά που πήγαινε να πιπιλίσει το δάχτυλο έβρισκε την κάλτσα και δεν της άρεσε ... οπότε εγώ της έχωνα την πιπίλα (με το ζόρι) και τελικά ... συμβιβάστηκε με την πιπίλα. 10-11μηνών είχε ξεχαστεί το θέμα δάχτυλο και είχαμε τη νέα μας εξάρτηση ... την πιπίλα ... την οποία κόψαμε πριν 3μήνες (27μηνών). Γνώμη μου είναι ότι αν μπορείς με κάποιον τρόπο να της το κόψεις τώρα που είναι μικρή και να της μάθεις την πιπίλα είναι πολύ καλύτερο γιατί την πιπίλα θα μπορέσεις να την κόψεις πιο εύκολα!!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Εμείς πάντως που είμαστε 20ημερών σχεδόν, όταν πεινάμε βάζουμε το δάχτυλο στο στόμα, πολλές φορές και όλο το χέρι.

Προσπάθησα να της δώσω πιπίλα αλλά την φτύνει. Υπάρχει περίπτωση να της μείνει το κουσούρι και να μην σταματάει να πιπιλάει το δάχτυλο αργότερα?

Την είχα σχεδόν όλη μέρα και το βράδυ με μια κάλτσα στο χέρι που πιπιλάει. Της έβαζα κι ένα λαστιχάκι για να πιάσει καλά η κάλτσα και να μη μπορεί να τη βγάλει (όχι πολύ σφιχτά βέβαια ...).ολύ καλύτερο γιατί την πιπίλα θα μπορέσεις να την κόψεις πιο εύκολα!!!!!

κι εγω το ιδιο με γαντακι... ειναι καλη λυση γιατι το δαχτυλο οπως εχω ξαναπει θα ειναι παντα εκει! δε κοβεται!!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Γειά σας.... Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω με το μπέμπη μου (είναι 5,5 μηνών). Από 3 μηνών πιπιλάει το δάχτυλό του όταν νυστάζει. Στην αρχή και για κανένα μήνα τον ξεγελούσαμε με πιπίλα αλλά μετά άρχισε να τη σνομπάρει αγρίως (τώρα την εκσφενδονίζει κιόλας) και να βάζει το δάχτυλο. Το γαντάκι το βγάζει, την κάλτσα επίσης. Άσε που είναι καλοκαίρι και ιδρώνει το χεράκι του οπότε γκρινιάζει. Δεν ξέρω τί να κάνω. Όταν τον βλέπω του βγάζω το δάχτυλο απαλά αλλά δεν είναι πάντα εύκολο γιατί τσαντίζεται. Η μόνη μου ελπίδα είναι να το κόψει μόνος του κάποια στιγμή, που εύχομαι να μην είναι στα 18!!!

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Γειά σας.... Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω με το μπέμπη μου (είναι 5,5 μηνών). Από 3 μηνών πιπιλάει το δάχτυλό του όταν νυστάζει. Στην αρχή και για κανένα μήνα τον ξεγελούσαμε με πιπίλα αλλά μετά άρχισε να τη σνομπάρει αγρίως (τώρα την εκσφενδονίζει κιόλας) και να βάζει το δάχτυλο. Το γαντάκι το βγάζει, την κάλτσα επίσης. Άσε που είναι καλοκαίρι και ιδρώνει το χεράκι του οπότε γκρινιάζει. Δεν ξέρω τί να κάνω. Όταν τον βλέπω του βγάζω το δάχτυλο απαλά αλλά δεν είναι πάντα εύκολο γιατί τσαντίζεται. Η μόνη μου ελπίδα είναι να το κόψει μόνος του κάποια στιγμή, που εύχομαι να μην είναι στα 18!!!

Κι εμένα ζεσταινόταν το χεράκι της και επίσης την έβγαζε ... αλλά με το λαστιχάκι στο χέρι που την έδενα δε μπορούσε. Τι να κάνουμε ... για το καλό τους είναι!

azHYp2.png

vwuep3.png

Εμείς πάντως που είμαστε 20ημερών σχεδόν, όταν πεινάμε βάζουμε το δάχτυλο στο στόμα, πολλές φορές και όλο το χέρι.

Προσπάθησα να της δώσω πιπίλα αλλά την φτύνει. Υπάρχει περίπτωση να της μείνει το κουσούρι και να μην σταματάει να πιπιλάει το δάχτυλο αργότερα?

Εσένα είναι μικρό μωρέ ... άστο ακόμα! Προσπάθησε λιγο παραπάνω την πιπίλα και από Σεπτέμβριο αν το κάνει ακόμα βάλε γαντάκι

azHYp2.png

vwuep3.png

το ίδιο κάνει και η κόρη μου που την Παρασκευή κλείνει τους 9 μήνες.η μπουμπού το κάνει πλέον συνειδητά. με βλέπει ότι την κοιτάζω και επειδή έχει μάθει ότι θα την μαλώσω, γυρίζει πλάτη και χώνει το δάχτυλό της στο στόμα με απόλαυση, τύπου αχ, τί ωραία, της ξέφυγα της μανούλας!θα απολαύσω με ησυχία το δάχτυλό μου! μα τί γλυκό που είναι!

δεν κάνω τίποτα άλλο από το να της λέω "όχι το δάχτυλο στο στόμα, δεν είναι καλό αυτό που κάνεις", της βγάζω το δάχτυλο και της δίνω την πιπίλα.

πολλές φορές μόνο με το βλέμμα μου βγάζει το δάχτυλο.

αλλά δεν έχει απεξαρτηθεί από τη γλύκα της.

το κάνει στον ύπνο, αφού έχει χάσει την πιπίλα, στον ξύπνιο με το που φοβηθεί, με το που θέλει να παρηγορηθεί, να νανουριστεί, να νιώσει θαλπωρή. γι' αυτό την έχω πολλές ώρες αγκαλιά, σφιχτά, με χαδάκια και φιλάκια.

Το ίδιο πρόβλημα είχα ... και έχω ακόμα με την Δανάη μου, που τώρα είναι σχεδόν δύο χρονών. Και τι δεν έκανα για να της μάθω την πιπίλα αλλά τίποτα.

Πλεον μάλλον θα το κόψει κάποια στιγμή μόνη της δεν ξέρω τί άλλο να κάνω.

Πάντως προσπαθήστε να το κόψετε τώρα που είναι μικρά κι ας γκρινιάξουν λίγο παραπάνο.

Διαφημίσεις

Το ιδιο συμβαινει και με την μια διδυμουλα μου.Εδω και 3 βδομαδες.Ευτυχως που δεν το κανει και η αλλη !Της το βγαζω αλλα εκεινη παλι το ξαναβαζει.Υπαρχει καποια αλοιφουλα πικρη γι αυτον τον σκοπο.Αν δω και παραδω ...θα την παρω.Θα δοκιμασω κι εγω την καλτσουλα και βλεπουμε.

ry6tp3.png

Εμεις της βαζαμε φορμακια απο τα κουκου που διπλωναν στα χερια για να μην γραντζουναει προσωπο και να μην πιπιλαει τα χερια..δυστυχως βγαινουν μονο μεχρι 3 μηνων..Ψαξε μηπως σε αλλα βρεφικα βγαινουν σε μεγαλυτερα μεγεθη και κοψ'το το πιπιλισμα με το που αρχισει τα μακρυμανικα..εμας η δικια μας γαντακια και καλτσες δεν κρατουσε..

• 1 month later...

τι κακο πραγμα κι αυτο.. εμενα δεν θελει τη πιπίλα καθολου.

της την βαζω στο στόμα κ την φτύνει με αηδια.

οταν κλαιει της την δινω για παρηγοριά κ κλαιει χειρότερα.την βουταει με το χερακι της κ την εξφεντονιζει μακρια.

βαζει τα χερακια της στο στομα αλλα οχι αντίχειρα.

μεσα στην μερα τα εχει γενικα στο στόμα αλλα νομιζω οτι ειναι απο τα δοντια.η μηπως αυτο εννοειτε πιπιλισμα κ πρεπει να κοπει?

υπαρχει τροπος να μαθει την πιπιλα η ειναι αργα?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Κι εμενα η δευτερη μου κορη, βαζει τον αντιχειρα στο στο στομα κυριως οταν νυσταζει. Της βαζω την πιπιλα αλλα μετα απο λιγο την φτυνει. Με εχει αγχωσει αρκετα αυτο!!! Ρωτησα και την παιδιατρο και μου ειπε πως το δαχτυλο δεν κοβεται ευκολα. Θα δουμε εν ευθετω χρονο πως θα το αντιμετωπισουμε.

Διαφημίσεις

Ωωωωχχχχχχ.............εμεις δηλαδη που εχουμε σε ολους τους υπερηχους το δαχτυλο στο στομα , τι θα κανουμε οταν γεννηθουμε?Αλοιμονο μας ...!!!!!!!

:mrgreen:...με το καλό να ερθει το μπεμπάκι σου !!!!!!!!

Στην Β επιπεδου τον εχω φωτογραφια 3d τον μικρο μου με το δαχτυλο στο στομα !!!!!Γεννηθηκε πιπιλα δεν πηρε (ουτε ο πρωτος μου) αλλα εβαζε το δαχτυλο στο στομα μονο οταν νανουριζοταν και μετα απο λιγο που κοιμοταν το εβγαζε.Δεν εκανα τιποτα για να τον αποτρεψω ,το εκοψε μονος του οταν εβγαλε το πρωτο δοντακι στις αρχες Ιουλιου (8 μηνων).....απο τοτε δεν το εχει ξαναβαλει ουτε μια φορα !!!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Κι εμενα η δευτερη μου κορη, βαζει τον αντιχειρα στο στο στομα κυριως οταν νυσταζει. Της βαζω την πιπιλα αλλα μετα απο λιγο την φτυνει. Με εχει αγχωσει αρκετα αυτο!!! Ρωτησα και την παιδιατρο και μου ειπε πως το δαχτυλο δεν κοβεται ευκολα. Θα δουμε εν ευθετω χρονο πως θα το αντιμετωπισουμε.

Το ίδιο συμβαίνει και σε εμάς. Τώρα είναι σχεδόν 3 και συνεχίζει ακάθεκτα. Το κακό πάλι; Δεν το βάζει μόνο για να κοιμηθεί αλλά και κατά την διάρκεια της μέρας. Έχει αδυναμία μόνο στον αριστερό αντίχειρα και μια μέρα για να την πειράξω της λέω γιατί δεν βάζεις το άλλο δάχτυλο δεν σου αρέσει ; και μου λέει ¨Κοίτα είναι ανάποδα!¨

Και εμένα η κόρη μου 21μηνών από τότε που γεννήθηκε πιπιλίζει τον αντίχειρα της (αριστερο).Δυστυχώς δεν το κάνει μόνο για να κοιμηθεί αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.Το πιο κλασσικο είναι να έρχεται στην αγκαλιά μου να ακουμπάει το κεφάλι της στο στήθος μου και να πιπιλίζει.Δεν τη μαλώνω..Δεν ξέρω πως να το κόψω!Το νύχι της πλεον νομίζω δεν μεγαλώνει!

:mrgreen:...με το καλό να ερθει το μπεμπάκι σου !!!!!!!!

Στην Β επιπεδου τον εχω φωτογραφια 3d τον μικρο μου με το δαχτυλο στο στομα !!!!!Γεννηθηκε πιπιλα δεν πηρε (ουτε ο πρωτος μου) αλλα εβαζε το δαχτυλο στο στομα μονο οταν νανουριζοταν και μετα απο λιγο που κοιμοταν το εβγαζε.Δεν εκανα τιποτα για να τον αποτρεψω ,το εκοψε μονος του οταν εβγαλε το πρωτο δοντακι στις αρχες Ιουλιου (8 μηνων).....απο τοτε δεν το εχει ξαναβαλει ουτε μια φορα !!!!!

Εγω πριν δω οτι ειναι κοριτσι,ειμουν σιγουρη.Απο προαισθημα βεβαια αλλα σε ολους τους υπερηχους ειναι με τα ποδια ανοιχτα και στον αερα και το δαχτυλο στο στομα.Και ολο καλαμπουριζα με τον αντρα μου που παθαινει εγκεφαλικα!!!...:lol::lol::lol:...."αγαπη μου, ανοιχτα ποδια και πιπιλισμα.....κοριτσι ειναι σιγουρα....αχαχαχαα"

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Τ . Έχει αδυναμία μόνο στον αριστερό αντίχειρα και μια μέρα για να την πειράξω της λέω γιατί δεν βάζεις το άλλο δάχτυλο δεν σου αρέσει ; και μου λέει ¨Κοίτα είναι ανάποδα!¨

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

• 3 weeks later...
Το ίδιο συμβαίνει και σε εμάς. Τώρα είναι σχεδόν 3 και συνεχίζει ακάθεκτα. Το κακό πάλι; Δεν το βάζει μόνο για να κοιμηθεί αλλά και κατά την διάρκεια της μέρας. Έχει αδυναμία μόνο στον αριστερό αντίχειρα και μια μέρα για να την πειράξω της λέω γιατί δεν βάζεις το άλλο δάχτυλο δεν σου αρέσει ; και μου λέει ¨Κοίτα είναι ανάποδα!¨

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΒΑΖΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ Κ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΟΤΑΝ ΤΣΑΝΤΙΖΟΤΑΝΕ ΟΤΑΝ ΒΑΡΙΟΤΑΝΕ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΙΠΙΛΙΣΜΑ Κ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ Κ ΕΒΓΑΖΕ ΑΙΜΑ Κ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΥΟΝ.ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΒΑΛΑ ΧΑΖΑΠΛΑΣΤ BARBIE ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΖΑΠΛΑΣΤ ΔΕΝ ΜΠΟΥΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΗΓΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΠΑ ΒΑΛΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙς ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙς ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΝ ΣΟΥ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ.