Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αθίγγανοι γονείς δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους

gavrias

Recommended Posts

Με καθρέφτη της ψυχής τους τα λασπωμένα νερά του καταυλισμού η, για πολλούς, κατώτερη φυλή των τσιγγάνων δείχνει για ακόμα μια φορά την ανωτερότητα της. Μια μητέρα έχασε τα δυο της μωρά. Φρόντισε όμως μια άλλη μητέρα να μην πνίγει στους λυγμούς. Δώρισε τα όργανα της μικρής της κόρης για να σωθεί ένα άλλο παιδί.

Τα δυο παιδιά των τσιγγάνων έπαθαν δηλητηρίαση όταν έφαγαν κουλούρια που έφτιαξε η γιαγιά τους. Οι γιατροί στο νοσοκομείο έκαναν ο,τι μπορούσαν. Ο μικρός έσβησε αμέσως. Η μικρή Ακριβουλα «έφυγε» την Παρασκευή.

Οι γιατροί ζήτησαν από τους αγράμματους, κοινωνικά υποβαθμισμένους και πάμφτωχους τσιγγάνους να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού. Είπαν «ναι» σε αντίθεση με πολλούς εγγράμματους πάμπλουτους και κοινωνικά επιφανείς πολίτες

Πηγή:http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=28778

Μαθήματα Αγάπης και ανωτερότητας απο ανθρώπους τους οποίους οι περισσότεροι απο μάς τουλάχιστον, θα αποφέυγαμε να βρεθούμε σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων.Ένας περιφρονημένος όσο ζούσε άγγελος, θα δώσει ζωή σε 4 εν ζωή αγγελάκια ...πιθανόν κι εκείνα να μάθουνε ότι: "δεν πρέπει να πλησιάζουμε τα γυφτάκια"....

Το γυφτάκι

νεογέννητο βλαστάρι λερωμένο

στα απόνερα του κόσμου ξεπλυμένο

δεν έμαθε βιβλίο να διαβάζει

γυφτάκι, ο λαός μας το φωνάζει

γυφτάκι, χόρεψέ μας τσιφτετέλι

να φας ένα κομμάτι απ' το καρβέλι

κι αυτό σαν πιθηκάκι μαθημένο

δαγκώνει το χαλκά που είναι δεμένο

το βράδυ στη μεγάλη την πλατεία

το πιάσανε να κάνει επαιτεία

σε κάτι λεπτεπίλεπτους τουρίστες

που μοιαζαν περισσότερο μ' αρτίστες

γυφτάκι, σε κοιτάζουν οι ανθρώποι

ρεζίλι θα γενούμε στην Ευρώπη

γυφτάκι, δύο πήχες όλο κι όλο

ποιος σου μαθε της ζητιανιάς το ρόλο

αφέντη, αν μου δώσεις δυο δραχμούλες

θα κάνω δεκαπέντε κωλοτούμπες

αφέντη, αν μου δώσεις και τσιγάρο

θα κάτσω σα μαϊμού να το φουμάρω

αφέντη που με βάζεις και χορεύω

εσυ με έμαθες να ζητιανεύω

K.XATZHΣ

767693wf1e19orc2.gifΚαλό ταξίδι Ακριβουλα :cry::cry::cry::cry::cry:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

κοκονιτσα λυπαμαι πολυ,κατι παρομοιο ειχα ακουσει 2 σιγγανακια που ειχαν πιει φυτοφαρμακο δεν ξερω κατι τετοιο αλλα εδω και μισο μηνα.

Αυτα με τα πρασινα γραμματα τα λες σωστα,συμφωνω και επαυξανω.

Χερομαι πολυ που το εγραψες.

DSC00187.jpg Γ.Π+Λ.Ο <3

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: ειναι πολυ λυπηρο...η αγαπη δεν εχει χρωμα για μενα...καλο ταξιδι ακριβουλα αγγελε μου....

μερικες φορες η ζωη ξεκιναει εκει που καποιου αλλου τελειωνει.. :cry::cry:

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Ο Θεος να αναπαυσει τη ψυχουλα τους και κουραγιο στους γονεις τους. Καλο ταξιδι Ακριβουλα μου, ενα κομματι σου θα ζει για παντα να θυμιζει στους ανθρωπους πως το μεγαλειο της ψυχης κρυβεται εκει που πολλοι απαξιουν να το ψαξουν.

Και ο μπαμπας μου εβγαλε μια καρτα για οταν πεθανει να δωσει τα οργανα του {φετος} και μαλιστα το ιδιο το εκανε και ο θειος μου και του πηρανε τα νεφρα και τα ματια του και πηγαν θεσσαλονικη.

Ξεφευγω απο το θεμα αμα δεν κανω λαθος η εκκλησια δεν το δεχεται αυτο με τα οργανα {νομιζω}

DSC00187.jpg Γ.Π+Λ.Ο <3

Δεν νομιζω η Ορθοδοξη Εκκλησια να μην το δεχεται, αλλιως τι περιμενε ο αρχιεπισκοπος στο Μαιαμι; Εχω την εντυπωση οτι η καθολική εκκλησια δεν το δεχεται και παλι δεν ειμαι σιγουρη. Σιγουρα δεν το δεχονται οι μαρτυρες του Ιεχωβα οπως και τις μεταγγισεις αιματος.

Πριν καποιο καιρο συζητουσαμε σε μια παρεα και ειπα οτι θα ηθελα να γινω δωρητης οργανων και καποιος πεταχτηκε και μου ειπε: "Αν χτυπα ξυλο σου συμβει τιποτα και πεσεις σε κωμα μολις δουν οτι εισαι δωρητης οργανων δεν υπαρχει περιπτωση να σου δωσουν ευκαιρια να συνελθεις. Θα εχουν a priori την εγκριση σου να σου αφαιρεσουν τα οργανα και κανενας συγγενης δεν νομιμοποιειται να τους σταματησει". Ομολογουμενως η αποψη του μου φανηκε εξωφρενικα τραβηγμενη αλλα δεν ξερω τι οριζει ο νομος σε τετοιες περιπτωσεις. Καποια στιγμη θα το κανω ομως. Αν το γραφτο μου ειναι να φυγω καποια στιγμη ετσι, θα ηθελα να ειμαι σε θεση να δωσω ζωή σε συνανθρωπους μου που υποφερουν. μακαβριο αυτο που θα πω και με συγχωρειτε, αλλα γιατι να τα φαει το χωμα;

Μαθήματα Αγάπης και ανωτερότητας απο ανθρώπους τους οποίους οι περισσότεροι απο μάς τουλάχιστον, θα αποφέυγαμε να βρεθούμε σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων.Ένας περιφρονημένος όσο ζούσε άγγελος, θα δώσει ζωή σε 4 εν ζωή αγγελάκια ...πιθανόν κι εκείνα να μάθουνε ότι: "δεν πρέπει να πλησιάζουμε τα γυφτάκια"....

Πριν καποιο καιρο συζητουσαμε σε μια παρεα και ειπα οτι θα ηθελα να γινω δωρητης οργανων και καποιος πεταχτηκε και μου ειπε: "Αν χτυπα ξυλο σου συμβει τιποτα και πεσεις σε κωμα μολις δουν οτι εισαι δωρητης οργανων δεν υπαρχει περιπτωση να σου δωσουν ευκαιρια να συνελθεις. Θα εχουν a priori την εγκριση σου να σου αφαιρεσουν τα οργανα και κανενας συγγενης δεν νομιμοποιειται να τους σταματησει". Ομολογουμενως η αποψη του μου φανηκε εξωφρενικα τραβηγμενη αλλα δεν ξερω τι οριζει ο νομος σε τετοιες περιπτωσεις.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ωστόσο αν κάποιος φοβάται να "φακελωθεί" για ένα τέτοιο ενδεχόμενο(ανθρώπινο κι αυτό),ας το πεί μόνο στους δικούς του ανθρώπους...πάλι είναι σημαντικό.

Πάντως διαβάστε κι εδώ

Διαφημίσεις

Εγω παντως δεν θα ειχα την δυναμη να το κανω. Οταν εχασα την κορουλα μου 11 ημερων και ηθελαν να της κανουν νεκροψια δεν τους αφησα... Ηθελα να φυγει οπως ηρθε... εγωιστικο? Ισως....

Στο καλο Ακριβουλα....

Εγω παντως δεν θα ειχα την δυναμη να το κανω. Οταν εχασα την κορουλα μου 11 ημερων και ηθελαν να της κανουν νεκροψια δεν τους αφησα... Ηθελα να φυγει οπως ηρθε... εγωιστικο? Ισως....

Στο καλο Ακριβουλα....

........καθολου.......λυπαμαι....... :(

Στο καλο Ακριβουλα....

Καθολου Ζωη μου....καθολου......καλα εκανες...

σαν αγγελουδι ηρθε κ σαν αγγελουδι εφυγε.... :cry::cry:

Στο καλο Ακριβουλα....

Όχι Ζωή δεν έιναι εγωισμός ο πόνος... :cry::cry::cry:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Θελει απιστευτη δυναμη να κανει κανεις κατι τετοιο.... Σωζονται ζωες , ναι, αλλα προσωπικα δεν θα μπορουσα να το κανω, ας με συγχωρεσει ο Θεος...

Διαφημίσεις