Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κατσικίσιο γάλα ενώ θηλαζουμε;

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω μια απορία, μπορούμε να δίνουμε συμπληρωματικά και όχι οπωσδηποτε καθημερινά φρέσκο κατσικίσιο γάλα;

Η μικρή μας τελευταία (3 βδομάδες) δεν τρώει το μεσημεριανό της, τρώει ελάχιστα γιαούρτι και φρούτα και τη βγάζουμε με θηλασμούς και μπισκότα, κρακεράκια και ίσως και κανά αυγό.

Αναρωτιέμαι λοιπόν τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω στη διατροφή της...

και σκέφτηκα και το γάλα, όχι ως αντικατάσταση θηλασμού, αλλά σαν συμπληρωματικό. Υπάρχει περίπτωση αν της δώσω (εφόσον επιτρέπεται) να προτιμάει με τον καιρό το ξένο από το μητρικό;;;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω ότι πειράζει να της δώσεις. Το γάλα είναι άλλη μια τροφή για το παιδί και δεν έρχεται σε σύγκριση με το μητρικό στο μυαλό του. Ειδικά αν δεν δώσεις μπιμπερο -που δεν έχεις λόγο σ'αυτήν την ηλικία.

KbCJp2.pngEYukp3.png

εμεις δίνουμε κατσικίσιο γάλα από τους 11 μήνες

αλλά είχα σταματήσει τον θηλασμό.

εαν εσύ νομιζεις οτι ειναι καλό ξεκινα και δίνε .

και εμενα παντω πινει και έπινε πολύ γαλατάκι

Zaxarenia αφου ομως το παιδι θηλαζει φουλ, τοτε γιατι να δωσεις καποιο αλλο γαλα. Δεν ειναι το γαλα αυτο που του λειπει, ετσι δεν ειναι;Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις...

Τωρα, να σου πω την αληθεια, μηπως να δοκιμαζες να βαλεις κατι διαφορετικο και παραλληλα πολυ θρεπτικο στη διατροφη της, οπως ειναι το ταχινι ή η παστα φυστικιου;

Δεν ξερω...προτασεις κανω κι εγω:confused:

Διαφημίσεις

Αν θελεις να συνεχισεις να θηλαζεις γιατι να δωσεις αλλο γαλα? Και κατι ακομη, μην αντικαθιστας ενα γευμα στερεων με γαλα εφοσον εχετε ηδη αρχισει να τρωτε γιατι μετα θα πινει μονο γαλα και δεν θα τρωει φαγητο. Μαλλον την επιασε η ζεστη..

Γεια σας!

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις!:D

Δεν προσπαθώ να αντικαταστήσω ούτε θηλασμό αλλά ούτε και γεύμα με το γαλα, απλώς μιας και δε θέλει να τρώει πολύ (λόγω δοντιών, ζέστης) ήθελα να προσθέσω κάτι επιπλέον, ειδικά σε υγρή μορφή μιας και θα τη δροσίζει και για αλλαγή γεύσης φυσικά. Πίνει ως τώρα νερό, χυμό και της έχω δώσει και λίγο παγωμένο τσάι για το οποίο δεν τρελάθηκε και έτσι σκέφτηκα και το γάλα. Να πιει τουλάχιστον και κατι πιο λιπαρό. Και φυσικά θηλάζει όποτε θέλει.

Σήμερα πηγαμε παιδίατρο και τη ρώτησα και μου είπε ότι μπορεί να πιει.

Αυτό με το φυστικοβούτυρο το δοκίμασα αλλά δυστυχώς δεν της άρεσε καθόλου...ούτε το αγγιξε. Βέβαια θα προσπαθήσω πάλι γιατί τη συγκεκριμένη μέρα έκανε εμετό, οπότε ίσως να αισθανόταν γενικώς αδιάθετη και γι' αυτό να μην το ήθελε.

Δοκιμάζω ότι μπορώ, αλλά δε βλέπω ανταπόκριση...:rolleyes: που θα πάει, θα της έρθει η όρεξη!

Πάντως παρόλο που ένα μήνα τώρα τρώει ελάχιστα δεν έχασε βάρος, αλλά ούτε και πήρε...καλά είμαστε!:D

Να' στε καλα!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Πάντως παρόλο που ένα μήνα τώρα τρώει ελάχιστα δεν έχασε βάρος, αλλά ούτε και πήρε...καλά είμαστε!:-D

Μετά το χρόνο φρενάρουν και δεν πολυπαίρνουν βάρος έτσι κι αλλιώς. Μάλλον ξέρει τι κάνει!

KbCJp2.pngEYukp3.png

• 1 month later...

Επειδη εχουμε ξεκινησει τον αποθηλασμο οταν της δινω ξενο πινει μονο κατσικισιο.Χτες η παιδιατρος μουπε πως δεν κανει γιατι το κατσικισιο λεει δεν εχει βιταμινη Β6 και να προσπαθησω να της δωσω αγελαδινο:confused:. Ξερετε κατι γιαυτο????

2xgIp3.png1RTwp3.png

Νομιζω με καθε επιφυλαξη οτι το κατσικισιο ειναι ποιοτικως ανωτερο απο το αγελαδινο.Παντως το γαλα που ειναι πιο κοντα με το ανθρωπινο ειναι το γαιδουρινο αλλα που να το βρεις. Απο ποια ηλικια και μετα μπορεις να δωσεις φρεσκο γαλα;Εμας ο γιατρος μας ειπε οτι μεχρι το 14 μηνα καλο ειναι να δινουμε φορμουλα γιατι εχει περισσοτερη θρεπτικη αξια. Αχ, κοριτσια δοκιμασα να της δωσω και δεν πινει με τιποτα! Ετσι οπως το παμε θα θηλαζουμε για πολυ καιρο ακομη...

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Pitsikoki συνηθως για φρεσκο γαλα λενε μετα τον χρονο. Εμενα η γιατρος μουπε πως οποτε και αν κοψω το θηλασμο να δωσω σκονη και οχι φρεσκο γιατι ειναι καλυτερο για το στομαχι της. Ομως 1ον δεν της αρεσε καθολου η σκονη και 2ον καπου μεσα στο φορουμ διαβασα πως τα παιδια που θηλαζουν εχουν πιο ''γερο'' στομαχακι και δεν υπαρχει προβλημα αφου εχουν χρονισει να πανε στο φρεσκο.Αν το σκεφτεις αφου τους δινουμε γιαουρτι το γαλα θα τους πειραξει:confused:.

Αυτο που ειπες για το κατσικισιο τοχω ακουσει και εγω γιαυτο απορησα με τη γιατρο που μουπε ετσι. Δηλαδη στα χωρια που τα παιδια μετα το θηλασμο πιναν γαλα απο τις κατσικες παθαν τιποτα? Οι γονεις μου παντως που μεγαλωσαν με κατσικισιο γαλα και τραχανα μια χαρα ειναι. Παντως θα το ψαξω...

2xgIp3.png1RTwp3.png

Κι εγώ θά θελα να δοκιμάσω το κατσικίσιο. Τί μάρκα πήρατε;

Εμείς δυστυχώς ούτε σκόνη, ούτε εβαπορέ, ούτε φρέσκο αγελαδινό, ούτε μακράς διαρκείας... Τα μυρίζει και φεύγει... Ευτυχώς τρώει γιαουρτάκι.

• 3 weeks later...
Επειδη εχουμε ξεκινησει τον αποθηλασμο οταν της δινω ξενο πινει μονο κατσικισιο.Χτες η παιδιατρος μουπε πως δεν κανει γιατι το κατσικισιο λεει δεν εχει βιταμινη Β6 και να προσπαθησω να της δωσω αγελαδινο:confused:. Ξερετε κατι γιαυτο????

για τις βιταμινες δεν ξερω τιποτα, ξερω ομως οτι το οι πρωτεινες του αγελαδινου ευθυνονται για πολλες αλλεργιες΄...εαν κανεις μια ερευνα για το συσχετισμο αγελαδινου γαλακτος και αναιμιας ή ακομα αγελαδινου γαλακτος και αυτοανοσων νοσηματων (σκληρυνση κατα πλακας, διαβητης, κτλ κτλ) θα εκπλαγεις με πολλα πραγματα.....

Διαφημίσεις

Με την σύμφωνη γνώμη της παιδιατρου,

ο σποράκος μου, αφού χρόνισε (πριν 1 μήνα)

έφαγε πρώτη φορά γιαούρτι κ αυτό κατσικίσιο!

Είμαι κ εγώ κάθετα αντίθετη στα αγελαδινα...

Δεν είχα σκεφτεί πως θα μπορούσα

να του δίνω κ κατσικίσιο γάλα, ενδιάμεσα

στους 852 θηλασμούς της ημέρας, σαν ...snack!

Με το ποτηράκι του νερού του;

Καλαμακι μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί

ή είναι νωρίς;

Ευχαριστώ!

marimari ξερω απο φιλη που δεν θηλαζε αλλα εδωσε κατσικισιο φρεσκο στον μικρο της οταν χρονισε, οτι αρχισε να δινει με καλαμακι καπου στους 13-14 μηνες....οποτε δεν χανεις τιποτα να δοκιμασει...

βεβαια αφου ο μικρος πινει της μαμας του και τρωει το γιαουρτακι του, θα ελεγα ειστε μια χαρα!;)

με καλαμακι πινει η μικρη πολλες φορες οταν ειμαστε εξω απο 9 μηνων

3-4 φορες να πειραματιστει με το καλαμακι θα μαθει να πινει

βρεξε το καλαμακι σε λιγο χυμο πρωτα ωστε να του κεντρισεις το ενδιαφερων

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Daf κ Labrinoula

σας ευχαριστώ πολύ!

Μαριρένα, έχω κάνει την χαζομάρα και εδώ και πολύ καιρό, δίνω στον σποράκο μου καλαμάκια για να παίζει

και έτσι κάθε φορά που τον προσπαθώ να ρουφήξει αυτός ...παίζει!

Το ξένο γάλα γνωρίζω πως δεν του χρειάζεται, ίσως απλά το δοκιμάσουμε για snack!

Σας ευχαριστώ ξανα...

• 4 weeks later...
Daf κ Labrinoula

σας ευχαριστώ πολύ!

Μαριρένα, έχω κάνει την χαζομάρα και εδώ και πολύ καιρό, δίνω στον σποράκο μου καλαμάκια για να παίζει

και έτσι κάθε φορά που τον προσπαθώ να ρουφήξει αυτός ...παίζει!

Το ξένο γάλα γνωρίζω πως δεν του χρειάζεται, ίσως απλά το δοκιμάσουμε για snack!

Σας ευχαριστώ ξανα...

Και αν παρουσιάσει αλλεργία; Ένα παιδί που θηλάζει ΔΕΝ έχει ανάγκη το ξένο γάλα. Αυτά που χρειάζεται από ένα γάλα τα παίρνει από το γάλα της μανούλας του. Αν θέλεις να του δώσεις κάτι για σνακ γιατί δεν του δίνεις να πιει φρεκοστυμμένο πορτοκάλι ή άλλο χυμό;

.pngy3DLp3.png