Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΜΗΝΘΗΛΑΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?

Recommended Posts

Συγγνώμη εκ των προτέρων εάν κάποια κορίτσια που επέλεξαν να θηλάσουν αποκλειστικά με παρεξηγήσουν, αλλά δεν είμαι καθόλου κατά του θηλασμού.Ανήκω στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που επέλεξαν να μην θηλάσουν πολύ (θήλασα τον γιο μου για δύο μήνες και την κόρη μου για έναν), γιατί απλούστατα μετά τις γέννες μου δεν ήμουν στην κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις ενός θηλασμού.Θαυμάζω φίλες μου και γνωστές που το κατάφεραν , αλλά εγώ προσωπικά δεν ήθελα να συνεχίσω.Χθες είχαμε πάει οικογενειακώς σε μία βάφτιση και μία κοπέλα που καθόταν στο τραπέζι μας με αποκάλεσε ανεπαρκή μάνα όταν πάνω στην κουβέντα ανέφερα το χρονικό διάστημα που θήλασα και της είπα πως δεν ήθελα να συνεχίσω άλλο.Έγινα έξαλλη ρε κορίτσια.Με ποιο δικαίωμα με χαρακτηρίζουν έτσι (δεν είναι η πρώτη φορά) και ακυρώνουν αυτόματα την αγάπη μου για τα παιδιά μου.Δηλαδή όλες οι μαμάδες που θηλάζουν , είναι οι τέλειες μάνες και εγώ είμαι η σκάρτη επειδή έκανα μια συνειδητή επιλογή που δεν μετανιώνω?

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά έγινα έξαλλη.Προς Θεού, μην νομίζετε πως είμαι κατά του θηλασμού.Ίσα-ίσα που πρήζω την νύφη μου να θηλάσει τώρα που θα γεννήσει, όμως απαιτώ όπως εγώ σέβομαι τις αποφάσεις των άλλων, να σέβονται κι εκείνοι τις δικές μου.

Διαφημίσεις

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δεν χρειάζεται κοπέλα μου να απολογήσε σε κανέναν και για κανέναν λόγο.....

Η αγάπη για τα παιδιάμας δεν κρίνεται απο τον θηλασμό και ουτε είναι μέτρο φροντίδας και προσφορας στο παιδίμας......η καθε μια απο εμάς αποφασίζει το καλύτερο για το παιδί της και τον ευατό της........

Και για την ιστορια και για να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα εχω 4 παιδάκια και δεν θήλασα σχεδων καθόλου......ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΗ ΜΑΝΑ????/

αν εισαι εσυ ενταξει με αυτο που αποφασισες γιατι στεναχωριεσαι και νευριαζεις?!δεν εχεις να αποδειξεις κατι σε καποιον....τοσο μπορεσες τοσο θηλασες και καλα εκανες....

μην αγχωνεσαι για το τι λεει ο ενας και ο αλλος..δεν γινεται να αρεσουμε σε ολους!ισως για αυτη την μητερα το να θηλαζει το μωρο της να ειναι αυτο που την κανει να ειναι επαρκης και καλη μαμα τι να πω!

Μη χειρότερα!!! Σιγά μην κάθεσαι να εξηγείς στον ένα και στον άλλο τι κάνεις εσύ με το σώμα σου. Και κακώς εκνευρίστηκες κιόλας. Ελπίζω τουλάχιστον να την αγνόησες την έξυπνη, η οποία προφανώς έχει πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσον είναι η ίδια επαρκής μάνα... Κακώς εξηγείς ακόμα κι εδώ γιατί διέκοψες τον θηλασμό. Όποια τον διακόπτει έχει τους λόγους της. Και, εν πάσει περιπτώσει, αυτά δεν είναι προβλήματα, Μην ασχολείσαι!

Αυτο ειναι οντος θεμα.. συμφωνω με τα κοριτσια. Δε χρειαζετε να απολογισε σε κανεναν. Εγω ειμαι υπερ του θηλασμου και παντα το λεω. οταν ειμουν εγκυος ελεγα οτι θα θηλαζα 5-6 μηνες. μεχρι να αρχισει να τρωει και κρεμες κ.α δηλαδη. (μετα δε το θεωρω απαραιτητο-δικια μου γνωμη βεβαια..) τελος παντων μετα που γεννησα ξεκινησα να θηλαζω αλλα οπως λες δε μπορουσα για πολυ. μου φαινοταν πολυ κουραστικο (ψυχικα πιο πολυ). ηθελα να μπορω να δεχομαι ατομα στο σπιτι να πηγαινω αλλου ανετα χωρις ναχω την εννοια του θηλασμου. Ασε που μου αρεσε το μπιμπερο πολυ. τελικα θηλασα το πολυ 2 μηνες και σταματησα. ηταν δικια μου αποφαση. εχω ακουσει και γω πολλα. ξερεις πιστευω πως δε κρινετε απο αυτο η μανα.. βασικα γενικα δε κρινετε. η καθε μια εχει εναν ξεχωριστο και μοναδικο τροπο να μεγαλωνει το παιδι της. καινα το κανει σωστα.εχω ακουσει πολλα κουλα.ακομη και για τη διατροφη. πχ εγω ακομα δεν εχω δωσει τιποτα απο περιπτερο στα παιδια μου. τα γαριδακια και τα πατατακια δε τα γνωριζουν. αυτο θεωρω καλο. αλλες φιλες μου τα δινουν οτι ναναι. γιατι αυτο θεωρουν καλο. μπορει να μη μαρεσει αλλα δε μπορω να πω οτι ειναι κακες μαμαδες.ελεος! η μονη απαντηση αν εισαι καλη μαμα θα τη δεις στα ματια τουπαιδιου σου. αν σε κοιταει και αστραφτει χαριζοντας σου το πιο ομορφο χαμογελο και την πιο ζεστη αγκαλια τοτε εισαι καταπληκτικη μανουλα!

να σημειωσω οτι τα παραπανω περι θηλασμου ειναι δικη μου καιμονο δικη μου γνωμη. δε θελω να παρεξηγηθει καμια μανουλα που κανει τον κοπο και θηλαζει. ειναι αξιοθαυμαστες ολες αυτες που θηλαζουν για πολυ καιρο. απλα εγω ειμαι στην κατηγορια που δε θα τοκανα..ετσι απλα..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

ολες οι γνωμες και οι στασεις σεβαστες κοριτσια, αρκει τα παιδια να ειναι ευτυχισμενα.

δε θελω να παρεξηγηθει καμια μανουλα που κανει τον κοπο και θηλαζει. ειναι αξιοθαυμαστες ολες αυτες που θηλαζουν για πολυ καιρο.

ευχαριστουμε!:Dενα μονο να πω, εγω δεν αισθανθηκα ποτε 'κοπο' που θηλαζω, ισα ισα το αντιθετο, εχω παντα γαλα ετοιμο οπου κ να ειμαι χωρις εξτρα κουβαλημα;)

Συγνώμη, η κοπέλα σε δημόσιο χώρο σε αποκάλεσε ανεπαρκή μάνα; Τη γνώριζες από πριν; Οι υπόλοιποι στο τραπέζι το άκουσαν; Τι είπαν; Από ό,τι γράφεις, σου έχει ξανασυμβεί κιόλας; Να σε αποκαλέσουν ανεπαρκή μάνα με βάση αν και πόσο θήλασες; Τι λέτε ρε παιδιά... Αλήθεια, συμβαίνουν αυτά;

Η κοπέλα που θηλάζει είναι μειοψηφία καταρχήν και το κάνει αντίθετα στην πλειονότητα των "ειδικών", οι οποίοι προτείνουν ξένο γάλα, από την αρχή σχεδόν... Το πόσο σωστές είναι αυτές οι παραινέσεις έχει συζητηθεί κατά κόρον στην ενότητα του θηλασμού.

Πάντως δεν είσαι εσύ το ούφο :mrgreen::lol: που δεν θηλάζεις, γιατί ανήκεις στην πλειονότητα των γυναικών.

Όπως και να έχει, είναι δικό σου θέμα, αν θηλάζεις ή όχι. Αν έχεις ενημερωθεί σωστά...

Και το λέω εγώ που θήλασα τα παιδάκια μέχρι αρκετά μεγάλα... Όχι μέχρι εξάμηνο, αλλά πολύ μετά.

Κρίμα, αν η κοπέλα όντως σου απευθύνθηκε έτσι, γιατί "έχασε το δίκιο της". Αν όντως ο θηλασμός προσφέρει ένα μικρό ή μεγαλύτερο πλεονέκτημα για το παιδάκι...

Είναι σύνθετο γιατί μια μαμά αποφασίζει να διακόψει, αλλά τις επισκέψεις στο σπίτι και τις εξόδους, που αναφέρονται παραπάνω,προσωπικά δεν τις είδα ως εμπόδιο. Ίσα ίσα, επειδή δεν είχα ιδαίτερη βοήθεια και δεν εμπιστευόμουν τα ζόρικα μικρά παιδιά αλλού, γλίτωνα χρόνο και κόπο και κλείσιμο στο σπίτι, μην έχοντας μπιμπερό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κανείς επιλέγει να διακόψει και άλλοι τόσοι για τους οποίους επιλέγει να συνεχίσει.

αυτο που δεν μπορω να ακουω ειναι το δεν ειχα γαλα δεν ηταν θρεπτικο και το μωρο πειναγε συνεχεια και εκλαιγε και το εβαζα καθε 2-3 ωρες στο στηθος

εφωσων αυτο ηταν μια συνηδειτη επιλογη σου να μην θηλασεις ειναι αλλο θεμα καλα εκανες και τον εκοψες

σε μερικες γυναικες δεν τους αρεσει για τον Α η Β λογω ο θηλασμος και δεν αισθανονται ανετα

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Όπως πολύ συχνά κατακρινόμαστε εμείς που θηλάζουμε τα μωράκια μας, και ειδικά αν ο θηλασμός είναι παρατεταμένος, έτσι φαντάζομαι υπάρχει η πιθανότητα να κατακριθήτε κι εσείς που δεν θηλάσατε για πολύ (αν και η πιθανότητα είναι πολύ μικρότερη γιατί μειοψηφία αποτελούν οι γυναίκες που θηλάζουνε αποκλειστικά στην Ελλάδα και για μεγάλο χρονικό διάστημα).

Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή, απλά μαθαίνουμε να μην δίνουμε σημασία! :wink:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

ό, τι και να κάνουμε πάντα θα υπάρχουν "καλοθελητές" που θα προσπαθούν να μας πικράνουν και να κρίνουν όλες τις επιλογές μας. Τώρα κάποια σε έκρινε άδικα γιατί επέλεξες να μην θηλάσεις. Να είσαι σίγουρη πώς αν είχες θηλάσει περισσότερο θα είχε βρει κάτι άλλο για να σε κάνει να νιώσεις άσχημα. Ξέρεις πόσες γυναίκες τις κατηγορούν ότι κάνουν κακό στα παιδιά τους επειδή τα θηλάζουν πάνω από ένα χρόνο; Σαν ανώμαλες τις αντιμετωπίζουν.

Κοίτα τα παιδάκια σου και να μην ασχολείσαι με το τι λέει η καθεμια. Όσοι σας αγαπάνε σέβονται και στηρίζουν τις επιλογές σας.

Διαφημίσεις

Συγγνώμη εκ των προτέρων εάν κάποια κορίτσια που επέλεξαν να θηλάσουν αποκλειστικά με παρεξηγήσουν, αλλά δεν είμαι καθόλου κατά του θηλασμού.Ανήκω στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που επέλεξαν να μην θηλάσουν πολύ (θήλασα τον γιο μου για δύο μήνες και την κόρη μου για έναν), γιατί απλούστατα μετά τις γέννες μου δεν ήμουν στην κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις ενός θηλασμού.Θαυμάζω φίλες μου και γνωστές που το κατάφεραν , αλλά εγώ προσωπικά δεν ήθελα να συνεχίσω.Χθες είχαμε πάει οικογενειακώς σε μία βάφτιση και μία κοπέλα που καθόταν στο τραπέζι μας με αποκάλεσε ανεπαρκή μάνα όταν πάνω στην κουβέντα ανέφερα το χρονικό διάστημα που θήλασα και της είπα πως δεν ήθελα να συνεχίσω άλλο.Έγινα έξαλλη ρε κορίτσια.Με ποιο δικαίωμα με χαρακτηρίζουν έτσι (δεν είναι η πρώτη φορά) και ακυρώνουν αυτόματα την αγάπη μου για τα παιδιά μου.Δηλαδή όλες οι μαμάδες που θηλάζουν , είναι οι τέλειες μάνες και εγώ είμαι η σκάρτη επειδή έκανα μια συνειδητή επιλογή που δεν μετανιώνω?

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά έγινα έξαλλη.Προς Θεού, μην νομίζετε πως είμαι κατά του θηλασμού.Ίσα-ίσα που πρήζω την νύφη μου να θηλάσει τώρα που θα γεννήσει, όμως απαιτώ όπως εγώ σέβομαι τις αποφάσεις των άλλων, να σέβονται κι εκείνοι τις δικές μου.

Λοιπόν, θα σου πω λίγα πράγματα για το ζωικό βασίλειο, που δεν θα τα βρεις σε καμιά εγκυκλοπαίδεια.

Υπάρχουν μουλάρες που θηλάζουν αλλά και μουλάρες που δεν θηλάζουν. Ο θηλασμός εν προκειμένω είναι δευτερεύουσα ιδιότητα. Η βασική είναι αυτή της μουλάρας.

Αν είναι μουλάρα η άλλη, θα σου την πει και μάλιστα σε δημόσιο χώρο για οποιαδήποτε επιλογή σου δεν συμφωνεί 100% με αντίστοιχη δική της επιλογή. Ενίοτε θα σου την πει ακόμα και αν συμφωνούν οι επιλογές σας, αυτή απλά τα κάνει όλα καλύτερα από σένα (και στον μισό χρόνο, και με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη, και πάνω στο δωδεκάποντο, και, και...).:roll:

Συμβουλή 1: Αν δεις μουλάρα να την αποφεύγεις όσο μπορείς.

Συμβουλή 2: Αν ωστόσο σου βγει μια μουλάρα στο δρόμο σου και δεν μπορέσεις να αποφύγεις τη μετωπική σύγκρουση, φέρσου της με τον τρόπο που σου φέρεται και εκείνη και στόλισέ την αναλόγως.:mrgreen:

Σημείωση: Στη συγγραφή του παρόντος ποστ, δεν χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά ζώα ούτε κάποιο ζώο υπέστη κακομεταχείριση ή τραυματισμό.

.....δε νομίζω τάκη....

Έλα τώρα,στην Ελλάδα είμαστε :-D Τι 2010,τι 1820...τα ίδια!

Σε κάτι τέτοιες τύπισες που δεν σέβονται τίποτα να τους τα χώνεις κανονικά.Καλά έκανες και δε θήλασες.Τι θέλει τώρα?Εγώ θήλασα το γιό μου 2 χρόνια και άκουσα τα τέρατα.

''Θα γίνει μαμάκιας'',''Θα είναι προσκολημένος πάνω σου'',''Δεν αφήνεις το παιδί να αναπτύξει την προσωπικότητα του'':shock:Ο καθένας που θα συναντάς θα σου λέει τη βλακεία του.Ρωτάς γιατί?Γιατί έτσι.Πρέπει κάτι να πει.:mrgreen:Η κάθε μαμά κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο για το παιδί της και ναι είναι προτιμότερο που δεν θήλασες απ το να τρελαινόσουνα.Συμφωνώ με την marandnik.Μην ασχολείσαι με τις μουλάρες :-)

Elefantaki,Μαρίνα ή αλλιώς μαμά του Δημήτρη...

ybZRp3.png

Λοιπόν, θα σου πω λίγα πράγματα για το ζωικό βασίλειο, που δεν θα τα βρεις σε καμιά εγκυκλοπαίδεια.

Υπάρχουν μουλάρες που θηλάζουν αλλά και μουλάρες που δεν θηλάζουν. Ο θηλασμός εν προκειμένω είναι δευτερεύουσα ιδιότητα. Η βασική είναι αυτή της μουλάρας.

Αν είναι μουλάρα η άλλη, θα σου την πει και μάλιστα σε δημόσιο χώρο για οποιαδήποτε επιλογή σου δεν συμφωνεί 100% με αντίστοιχη δική της επιλογή. Ενίοτε θα σου την πει ακόμα και αν συμφωνούν οι επιλογές σας, αυτή απλά τα κάνει όλα καλύτερα από σένα (και στον μισό χρόνο, και με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη, και πάνω στο δωδεκάποντο, και, και...).:roll:

Συμβουλή 2: Αν ωστόσο σου βγει μια μουλάρα στο δρόμο σου και δεν μπορέσεις να αποφύγεις τη μετωπική σύγκρουση, φέρσου της με τον τρόπο που σου φέρεται και εκείνη και στόλισέ την αναλόγως.:mrgreen:

Σημείωση: Στη συγγραφή του παρόντος ποστ, δεν χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά ζώα ούτε κάποιο ζώο υπέστη κακομεταχείριση ή τραυματισμό.

χαχαχα πολύ καλό!

λοιπόν αυτό το ποστ με εκφράζει απόλυτα.

Αν η άλλη θέλει να σου την πει, θα βρει κάποια αφορμή και θα σου την πει. Τελεία και παύλα.

άσχετο, καλέ εσύ είσαι θεσσαλονικιά; πώς δεν το είχα προσέξει τόσο καιρό;

jv42p3.png

DfUyp2.png

αυτο που δεν μπορω να ακουω ειναι το δεν ειχα γαλα δεν ηταν θρεπτικο και το μωρο πειναγε συνεχεια και εκλαιγε και το εβαζα καθε 2-3 ωρες στο στηθος

εφωσων αυτο ηταν μια συνηδειτη επιλογη σου να μην θηλασεις ειναι αλλο θεμα καλα εκανες και τον εκοψες

σε μερικες γυναικες δεν τους αρεσει για τον Α η Β λογω ο θηλασμος και δεν αισθανονται ανετα

αυτο το αποδεχομαι

Με κάθε καλή διάθεση, οι εκφράσεις τύπου "αυτό που δεν μπορώ να ακούω" και "αυτό το αποδέχομαι" νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μια συζήτηση που αφορά το αν μια γυναίκα θήλασε για πολύ καιρό το μωρό της ή όχι. Κανένας δεν έχει υποχρέωση να εξηγήσει σε κανέναν/καμία εάν και γιατί θήλασε ή δεν θήλασε. Πόσο μάλλον να δώσει εξηγήσει που "μπορείς να ακούς" και "αποδέχεσαι".

Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά τώρα σοβαρά; Στο τραπέζι της βάφτισης ήταν και ο άντρας σου και ο άντρας της, φαντάζομαι... Εκεί που πίνατε τα απεριτίφ σας, γυρνάει και σου λέει ότι είσαι ανεπαρκής μάνα; Ή κάτι παρόμοιο, τέλος πάντων; Τι γίνεται ρε παιδιά...

Ε, αν έγινε έτσι, κακώς και που έδωσες σημασία, δεν αξίζει.

Πάντως, όπως λέει και η μαμαλευτεράκι, σε παραδέχομαι, γιατί έτσι ήθελες, έτσι έκανες...

Πάντως, οι κοπέλες που θήλασαν μεγαλύτερο διάστημα, οι περισσότερες, θα πουν ότι ο 1ος και 2ος μήνας δεν είναι ιδιαίτερα ενδεικτικοί για το πώς είναι ο θηλασμός. Επειδή λες ότι έχεις φίλες που θήλασαν για μεγαλύτερο διάστημα, φαίνεται να είχες την εικόνα ότι ο θηλασμός δεν είναι βουνό, οπότε η απόφασή σου ήταν συνειδητοποιημένη. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει λόγος για να απολογείται κανείς και μάλιστα σε μια μαμά που βρίσκει ανεπαρκεις το 80% τουλάχιστον του ελληνικού πληθυσμού των μαμάδων... οι οποίες δεν ξεπερνούν τους 2 μήνες θηλασμού.

Εδώ είμαστε σε κάμποσα χρόνια να δούμε αν αυτό το μικρό ποσοστό των θηλαζόντων παιδιών θα εξελιχθούν στους σούπερ σωστούς ενήλικες... Μα τι λέμε τώρα :|

Διαφημίσεις

κ να ησουν κατα του θηλασμου δικαιωμα σου..αν ηθελες να βγαλεις παραξενες αυτες που θηλαζουν ..εε.θα ψιλοπειραζε αλλα απο τη στιγμη που καποιος δεν θελει η θελει κατι για τον εαυτο του, δικαιωμα του,μη σε χαλαει,πες αλλη φορα, ετσι ηθελα ετσι εκανα

εγώ ένα ξέρω ευτυχισμένη-ήρεμη μαμά = χαρούμενα μωρά! κι εγώ όταν είδα οτι πιέζομαι από τον θηλασμό (στο εξάμηνο) τον σταμάτησα και αμέσως άρχισα να χαίρομαι περισσότερο το μωράκι μου! δηλαδή αν συνέχιζα να θηλάζω και ήμουν μέσα στην κατάθλιψη, την μιζέρια και την γκρίνια θα ήμουν καλύτερη μάνα??? δεν νομίζω.....

tb2xm4.png

Με κάθε καλή διάθεση, οι εκφράσεις τύπου "αυτό που δεν μπορώ να ακούω" και "αυτό το αποδέχομαι" νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μια συζήτηση που αφορά το αν μια γυναίκα θήλασε για πολύ καιρό το μωρό της ή όχι. Κανένας δεν έχει υποχρέωση να εξηγήσει σε κανέναν/καμία εάν και γιατί θήλασε ή δεν θήλασε. Πόσο μάλλον να δώσει εξηγήσει που "μπορείς να ακούς" και "αποδέχεσαι".

εχεις δικιο

ζητω συγγνωμη

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Ξερεις ποιος φταιει σε αυτες τις περιπτωσεις ετσι? Οχι ο αναγωγος που θα σε χαρακτηρισει ετσι για να ανεβασει τον δικο προβληματικο εγωισμο (γιατι γιαυτο ΜΟΝΟ υποβιβαζεις καποιον αλλο, για ΚΑΝΕΝΑ αλλο λογο). Φταις εσυ (και συγνωμη γιατι δεν σε ξερω κιολας αλλα το λεω με ολη την καλη διαθεση) που καθησες και να απαντησεις και να ασχοληθεις μαζι του/μαζι της. Εγω θα παταγα τα γελια και θα της ελεγα 'το ξερω οτι ειμαι ανεπαρκης, αφου ψαχνω που θα δωσω το παιδι για μεγαλωμα, εσυ προτηθεσε να το παρεις? Ειμαι σιγουρη οτι με σενα θα γινει σωστος ανθρωπος'.....και δεν θα ξανασχολιομουν οχι μονο μαζι της αλλα ΟΥΤΕ και με το σχολιο της. Ελα τωρα που καθεσαι και το συζητας και σε ενοχλει. Παρε το παιδι σου αγκαλια και μην το ξανασκεφτεις. Εγω θηλασα 4 μηνες περιπου. Δεν αντεξα παραπανω. Ε, και. Μια χαρα ειμαι ουτε και με ενοχλει τι θα μου πουν. Αντε τωρα με τον καθενα κολλημενο στον εγκεφαλο (και απο την μια πλευρα και απο την αλλη).....οχου.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

ΧΑΧΑΧΑ Υπεροχο ποστ!....συμφνωνω 100%:-D:grin:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

εγώ ένα ξέρω ευτυχισμένη-ήρεμη μαμά = χαρούμενα μωρά! κι εγώ όταν είδα οτι πιέζομαι από τον θηλασμό (στο εξάμηνο) τον σταμάτησα και αμέσως άρχισα να χαίρομαι περισσότερο το μωράκι μου! δηλαδή αν συνέχιζα να θηλάζω και ήμουν μέσα στην κατάθλιψη, την μιζέρια και την γκρίνια θα ήμουν καλύτερη μάνα??? δεν νομίζω.....

συμφωνω!!!!!!μονο που εγω δεν μπορεσα καθολου κατι μερες.οταν ειδα τα σκουρα σταματισα και ας λεγαν ολοι οι συγγενεις μια χαρα ειμαι με το παιδακι μου και τυψεις δεν εχω.σε αλλες εποχες θα επερνα τροφο τωρα περνω γαλατακι ετοιμο!!!

Συνηθως μας ενοχλει ενα σχολιο ή μια κριτικη οταν και εμεις οι ιδιοι δεν ειμαστε σιγουροι για τον εαυτο μας ή οταν εχουμε τυψεις και ενοχες οτι η αποφαση που πηραμε δεν ειναι η σωστη.Ερχεται και ο αλλος με την κακια του και τη θρασυτητα του και μας κατατροπωνει αφου δεν εχουμε βρει τα πατηματα μας και τη δυναμη να τον αντιμετωπισουμε οπως του αρμοζει.Εαν μας εκαναν κριτικη για κατι που μας αφηνει αδιαφορους θα γελαγαμε ειρωνικα και θα αλλαζαμε κουβεντα, οταν κατι μας ποναει ομως θιγομαστε και στεναχωριομαστε.Για αυτο η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει πρωτα να τα βρουμε με τον εαυτο μας να τον αποδεχτουμε με τα σωστα του και τα λαθη του και να μην αφηνουμε κανεναν να μας κρινει με τετοιο τροπο.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Αγαπητή Christie M, δυστυχώς στον κόσμο υπάρχουν πολλές κομπλεξικές που νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα. Το τι κρίνεις εσύ για το παιδάκι σου σωστό το ξέρεις εσύ και μόνο εσύ και κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα να στο υποδείξει ή να σε κρίνει. Αν είναι δυνατόν, να σε προσβάλλει έτσι!!!! Δεν κρίνεσαι απο το πόσο θα θηλάσεις αν είσαι καλή μάνα ή όχι. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του αντοχές και τα δικά του όρια. Κατά την άποψή μου η γυναίκα αυτή που σε αποκάλεσε ανεπαρκή μάνα είναι άκρως κομπλεξική με πολλά απωθημένα.

Αυτά για να μην στεναχωριέσαι και να μην επηρρεάζεσαι απο την κάθε "κατίνα"

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

Συνηθως μας ενοχλει ενα σχολιο ή μια κριτικη οταν και εμεις οι ιδιοι δεν ειμαστε σιγουροι για τον εαυτο μας ή οταν εχουμε τυψεις και ενοχες οτι η αποφαση που πηραμε δεν ειναι η σωστη.Ερχεται και ο αλλος με την κακια του και τη θρασυτητα του και μας κατατροπωνει αφου δεν εχουμε βρει τα πατηματα μας και τη δυναμη να τον αντιμετωπισουμε οπως του αρμοζει.Εαν μας εκαναν κριτικη για κατι που μας αφηνει αδιαφορους θα γελαγαμε ειρωνικα και θα αλλαζαμε κουβεντα, οταν κατι μας ποναει ομως θιγομαστε και στεναχωριομαστε.Για αυτο η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει πρωτα να τα βρουμε με τον εαυτο μας να τον αποδεχτουμε με τα σωστα του και τα λαθη του και να μην αφηνουμε κανεναν να μας κρινει με τετοιο τροπο.

συμφωνω απολυτα, αυτο ηθελα να γραψω!

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και πραγματικά τότε απάντω και λέω οτι δεν υπήρξε η καταλληλη ενημέρωση......

..και ειμαι χαρούμενη που κάποιες νέες φίλες μου ενω δεν θηλασαν το πρωτο τους παιδι θηλάζουν τωρά το δευτερο τους :-)