Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS: Ανεμοβλογιά... και είμαι στον 8ο μήνα.

Recommended Posts

Κατ' αρχήν ψυχραιμία (λέμε τώρα..).

Η Μαριάννα μου εκδήλωσε χθες ανεμοβλογιά και ελπίζω να την περάσει ελαφρά: έχει κάνει την 1η δόση του εμβολίου, αλλά όχι και τη 2η.

Εγώ πάλι, την είχα περάσει πολύ βαριά σε ηλικία 19 ετών και γνωρίζω οτι έχω τα απαραίτητα αντισώματα που μου εξασφαλίζουν τη σχετική ανοσία.

Όμως: οι μισοί γιατροί και το μισό Internet λένε οτι δεν έχω λόγο να ανησυχώ, οι άλλοι μισοί γιατροί και το άλλο μισό Internet λένε οτι δεν έχω 100% εξασφαλισμένη ανοσία.

Η ανεμοβλογιά είναι πολύ επικίνδυνη κατά το τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης και φοβάμαι πολύ... :(

Αναρωτιέμαι αν πρέπει να μείνω για λίγες μέρες εκτός σπιτιού, όμως αν το κάνω θα στεναχωρηθώ πολύ: δεν θέλω να αφήσω τη Μαριάννα.

Μπορείτε να με βοηθήσετε; Κάποια γνώμη ή σχετική εμπειρία θα μου ήταν τόσο πολύτιμη..

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ηρώ

ΥΓ: Και νιώθω και γαϊδούρα: Ακόμα δεν πρόλαβα να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα στο forum που μου επιφυλάξατε...

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Ναι Μαίρη, ανήκει σε αυτούς που λένε οτι δεν έχω εξασφαλισμένη την ανοσία. Παρ' όλα αυτά, μου ανέφερε οτι το θεωρεί πολύ δύσκολο να κολλήσω.

Δεν ξέρω τι να κάνω...

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Υπάρχει αλλά ψυχολογικά θα στοιχίσει πολύ και στις δύο μας.

Νιώθεις οτι είναι λίγο ριψοκίνδυνο ε;

Διαφημίσεις

και εμενα η αποψη μου ειναι να μεινεις λιγες μερες μακρυα.

ξερω οτι δεν ειναι ευκολο αλλα σκεψου οτι ειναι για το νινακι που

εχεις στην κοιλιτσα σου!!!!!

περαστηκα στην μικρουλα!!! :D

καταρχην ψυχραιμια...

κατα δετερον δεν πρεπει με καποιο τροπο να προφυλαξεις το μωρο εστω και προληπτικα?η μαριαννουλα δεν θα παθει τιποτα για λιγες ημερες οσο δυσκολο κι αν ειναι αυτο και για τις δυο σας...θεωρω πως πρεπει να απεχεις για λιγο..

my baby was my reborn...

Και ίσως θα ήταν καλύτερα να μην ξέρει οτι η μαμά έφυγε από το σπίτι "εξαιτίας της" ίσως το πάρει πολύ αρνητικά.Δεν την στέλνεις εκείνη καμιά εβδομάδα σε γιαγιά-παππού-θεία??

Συμφωνώ κι εγώ! Δεν είναι ότι καλύτερο για την ψυχολογία της μικρής να ξέρει ότι φεύγεις "εξαιτίας" της!!! Σίγουρα θα νιώθει κάπως περίεργα με το νέο μέλος που έρχεται οπότε κράτησε την ψυχολογία της ψηλά!!! Όσο για σένα έχεις κάτι που κουνιέται μέσα σου που έχει περισσότερο ανάγκη την προσοχή σου από την μικρή, όσο άσχημο κι αν ακούγεται αυτό!!!

Περαστικούλια σας και όλα θα πάνε καλά!

Διαφημίσεις

Μην αγχώνεσαι καθόλου, εγώ δεν είχα περάσει ανεμοβλογιά ποτέ και οι ανηψιές μου είχανε κολλήσει όταν ήμουν στον 2ο μήνα. Παρόλο που τις είχα φιλήσει μια μέρα πριν να εκδηλώσουν την ασθένεια(εξανθήματα), δεν κόλλησα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας για εξετάσεις αίματος. Είναι σπάνιο να κολλήσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης λένε ότι αν δεν ανήκεις στην ίδια ομάδα αίματος με τον φορέα είναι ακόμη σπανιότερο.

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Πάντως, διάβαζα τελευταία, πως το να νοσήσεις και να περάσεις την ασθένεια σου εξασφαλίζει μεγαλύτερη ανοσία από το αν έχεις κάνει το εμβόλιο. Δεν σου λέω με αυτό ότι δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις απλά το παραθέτω.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Σας ευχαριστώ που μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας νοιάζεστε και μου απαντάτε.

Η αλήθεια είναι οτι είναι ένα ευαίσθητο διάστημα για όλους μας στην οικογένεια γιατί η ψυχολογία της μικρής μου μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να ανεβαίνει εν όψει της άφιξης της μπέμπας. Όχι οτι είναι κάτι οριστικό, αλλά από ένστικτο νιώθω οτι δεν πρέπει να ανακόψω αυτή την πορεία...

Είναι ανένδοτη να φύγει από το σπίτι (όπως πάντα άλλωστε), καμία γιαγιά ή θεία δεν μπορεί να την δελεάσει. Εχθές, που συζήτησα μαζί της το ενδεχόμενο να φύγω για λίγες μέρες για επαγγελματικό ταξίδι (μπλόφα δηλαδή, μια πρόφαση για να μείνω στο πατρικό μου μέχρι το Σάββατο) μου είπε: "μη φύγεις μανούλα, φύγε μόλις γίνω καλά". Με ψιλοτάραξαν τα λόγια της, γιατί ποτέ δεν είχε πρόβλημα να φεύγω από το σπίτι για επαγγελματικούς λόγους.

Μάζεψα λοιπόν τα κομμάτια μου, ξανα-ματα-κοίταξα το Internet και ανακάλυψα ένα έγγραφο εγκεκριμένου οργανισμού γυναικολόγων στη Μ. Βρετανία: μέσα εκεί, αναφέρει οτι για το 2% ενδεχόμενο που έχω να κολλήσω, ακόμα και αν νοσήσω και βρίσκομαι μεταξύ 21ης και 36ης εβδομάδας, το μωράκι είναι απολύτως ασφαλές. Τα ζόρια αρχίζουν αν νοσήσει κανείς από την 36η και μετά... (αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην 31η).

Σήμερα η Μαριάννα διανύει το 2ο 24ωρο με ανεμοβλογιά και δείχνει να την περνάει πολύ ελαφρά (έχει συνολικά γύρω στα 10 σπυράκια): δεν έχει φαγούρα πολύ, δεν έχει πυρετό, δεν δείχνει εξασθενημένη. Από την πλευρά μου, δεν την πλησιάζω πολύ (embargo στις αγκαλιές και στα φιλιά). Ο γιατρός μου εξήγησε οτι όσο πιο ελαφρά την περνάει, τόσο μικραίνουν οι πιθανότητες να κολλήσω, με δεδομένο τα αντισώματα που ήδη έχω από παλιά.

Το ξέρω οτι παίρνω ένα - έστω και μικρό ρίσκο - . Είναι όμως και ένα μάθημα για μένα: το να ισορροπείς ανάμεσα σε 2 παιδάκια που λατρεύεις το ίδιο, είναι μια τέχνη επιβίωσης που ξεκινάει από πολύ νωρίς τελικά.

Ευχαριστώ που με ακούσατε.

Να είστε καλά!

Ηρώ

Ηρώ, το ένστικτό σου ξέρει ποιο είναι το καλύτερο!

Σου έυχομαι να πάνε όλα όσο καλύτερα γίνεται

και φιλιά και περαστικά στο γλυκό σου κοριτσάκι

-δεν το έχω δει αλλά φαίνεται ότι είναι γλυκό!!!-

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Διαφημίσεις

Iro όλα θα πάνε καλά. Εγώ δεν την είχα περάσει και δεν κόλλησα, εσύ θα κολλήσεις που την πέρασες και μάλιστα βαριά. Πάντως όπως σου είπα για να μην έχεις το άγχος πάνε να κάνεις μια εξέταση IgG και IgM ανεμοβλογιάς για να δούνε αν είχες αντισώματα από πριν. :D

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...