Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αμερική ή Κύπρος για μετανάστευση;

Recommended Posts

Για να δούμε λοιπόν...

Σκεφτόμαστε σοβαρά την μετανάστευσή μας στην Αμερική ή στην Κύπρο.

Μπορεί κάποιος από εσάς που έχει ζήσει ή ζει εκεί να μας δώσει λίγη βοήθεια για να συγκρίνουμε;

Προκαταβολικά να πω ότι το θέμα της δουλειάς του άντρα μου είναι τακτοποιημένο όπου και να πάμε.

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Διαφημίσεις

Δε ζω σε κάποιο από τα δυο, αλλά η καταγωγή μου είναι από Κύπρο αν και μεγάλωσα εδώ και έχω όλους τους συγγενείς του πατέρα μου εκεί πάμε συχνά και έτσι έχω μια ιδέα...

Αμερική έχω την κουνιάδα μου και το θείο του άντρα μου και έχουμε πάει μια φορά και επίσης ο άντρας μου έχει ζήσει εκεί ένα χρόνο...

Κύπρο έχει το θετικό με τη γλώσσα και την απόσταση...

Το αρνητικό είναι ότι η κοινωνία είναι πιο κλειστή και ότι από ότι βλέπω και μου λένε οι συγγενείς μας, η κρίση είναι κοντά και εκεί...Βέβαια κρίση ξεκρίση, όλο ξένοι επενδυτές πάνε εκεί και η Κύπρος αυτή τη στιγμή μου φαίνεται σε φάση έντονης ανάπτυξης!

Αμερική για μένα πέφτει λίγο μακριά, αλλά όπως λέει και ένας φίλος μου, "αν μεταναστεύσεις και το μυαλό σου είναι πίσω, καλύτερα να μη φύγεις καθόλου..."

Εξαρτάται και σε ποια πολιτεία...Η κουνιάδα μου είναι Οκλαχόμα και είναι μια χαρά, αν και πήγαν πρόσφατα εκεί...Είναι πολύ πολύ διαφορετικός ο τρόπος ζωής και η νοοτροπία...Η Κύπρος είναι πιο "κοντά" σε μας...

Να υποθέσω έχετε και στα δυο συγγενείς??Αν είστε έτοιμοι οικογενειακώς για κανονική μετανάστευση, φύγετε με τη μια Αμερική....(λέω τώρα εγώ...)

Αχ καλή μου babystar,

ψάχνουμε για κάτι καλύτερο γιατί τα παιδιά δεν θα έχουν καμιά προοπτική εδω πέρα... Ακούω ότι όλοι οι νέοι σημερα έχουν κατάθλιψη και την κάνουν για έξω...

Στην Κυπρο, οχι, δεν έχουμε συγγενείς και καθόλου σχέση, αλλά απ'ότι ακούω ο κοσμος φαίνεται ευτυχισμένος εκεί. Επίσης η μετάβαση ειναι ευκολη.

Στην Αμερική, στο Σαν Φρανσισκο έχουμε τον πεθερό μου που τα κατάφερε μια χαρα.. 35 χρόνια εκεί πέρα. Αλλά η απόσταση 17 ώρες...

Εχω 3 παιδιά, το μεγαλο 4μισι και το τριτο 2μισι μηνων... καταλαβαίνεις ότι οι αποφασεις πρέπει να ειναι πολύ μελετημενες. Κανονικά ο μεγάλος από Σεπτεμβρη ξεκιναει νηπιο, πιο μετα θα ειναι δυσκολο αν εχει ξεκινησει κανονικα το σχολειο, θα χασει χρονιά, θα μπερδευτει με τα ελληνικα-αγγλικα...

Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, δεν την αλλάζω με τιποτα και πιστευω ότι ειναι η πιο ομορφη χωρα στο κοσμο, αλλα μας πληγωσε πολύ... όχι η ίδια αλλά όλα αυτα τα καθαρματα που παίξαν στις πλάτες μας τη ζωή μας...

είναι η ζωή μου!

Για Κύπρο δεν ξέρω να σου πω, αλλά εγώ έχω πάει πολλές φορές Αμερική και πάρα πολύ θα ήθελα να πήγαινα για πάντα εκεί...

Θεωρώ ότι η ζωή είναι σε όλα καλύτερη, οι άνθρωποι απελευθερωμένοι και κουλ... Θεωρώ ότι θα σε προβληματίσει το θέμα της διατροφής γιατί ελληνικά προϊόντα εκεί, λίγο δύσκολο... Και γενικά είναι πάρα πολύ βιομηχανοποιημένη η διατροφή τους... Έχω επισκεφτεί το Σαν Φραντσίσκο, και είναι ωραία πόλη... Όταν ο άντρας μου δούλευε σε αμερικάνικη ναυτιλιακή του είχα πει να φύγουμε, αλλά δεν ήθελε το ούφο... Τώρα το μετανιώνει αλλά είναι αργά... Ή μήπως όχι;;;; Μη μου βάζεις ιδέες, μη μου βάζεις ιδέες... Κι εγώ έχω φρικάρει με την κατάσταση στην Ελλάδα...

Μια φορά μας παρουσιάζονται ευκαιρίες καλή μου pashalitsa.

Για παράδειγμα, ο πεθερός μου τώρα ζει αυριο μπορεί να μην υπάρχει. Τώρα μπορεί να μας γίνει κάλεσμα. Πρέπει να σκεφτόμαστε πιο μπροστά.

Χθες ακουσα που ειπανε ότι θελει 15 χρονια για να ορθοποδησει η Ελλάδα, αυτο σημαινει 15 χρονια φοροι, φοροι, φοροι και πολύ ανέχεια.

Ε, όχι πια! Θελω τη μια, και ισως μονδικη ζωή που θα ζησω να τη ζησω όσο πιο καλά μπορώ, και εγω και τα παιδια μου!

Για σκεψου το ξανα με τον άντρα σου!

είναι η ζωή μου!

Διαφημίσεις

Τι να σου πω, ακούω όλους να βρίζουν την Αμερική αλλά όταν παρίσταται ανάγκη, σε αμερικάνικα νοσοκομεία τρέχουν, όταν θέλουν ανώτατη μόρφωση σε αμερικάνικα πανεπιστήμια απευθυνονται...

Να σε ενημερώσω ότι ποτέ εκεί δεν είδα ρατσισμό γιατί είναι ένα κράτος σύνθεση πολλών εθνών, είναι ανοιχτόκαρδοι, ομιλητικοί, γελάνε πολύ (έως υπερβολικά) και δεν είδα ποτέ άνθρωπο να με κοιτάζει με αυτό που λέμε μισό μάτι, για κανένα λόγο...Προσωπικά έχω πάει σε πάρα πολλές χώρες λόγω της δουλειάς του άντρα μου, μόνο στην Αμερική έχω νιώσει τόσο απελευθερωμένη...

Το να ζήσεις εκεί είναι φθηνότερο, το να φτιάξεις σπίτι είναι φτηνότερο, η πρόσβαση σε καλά πανεπιστήμια είναι καλύτερη, θα μάθουν τα παιδιά σου απταιστα αγγλικά... Α, και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ είναι δεμένοι οι Έλληνες τις ομογένειας μεταξύ τους στους συλλόγους τους...

Τι να σου πω, αν είχα έστω και έναν άνθρωπο εκεί δικό μου θα έφευγα σίγουρα αλλά τώρα...

• 6 months later...

καλησπερα και απο εμενα!!!!ειμαι και εγω μια μητερα απογοητευμενη απο την ολη κατασταση που επικρατει εδω στην ελλαδα!!εχω τρια παιδακια 7,5 ετων,5 και 2,5.....Εδω και αρκετο καιρο συζηταμε με τον αντρα μου να φυγουμε στην αμερικη για δουλια και προσπαθω να τον πεισω αν και εδω εχουμε κομμωτηριο και εργαζομαστε και οι δυο σε αυτο...νομιζω οτι αν κανουμε την δουλια αυτην στην αμερικη τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα,γιατι εδω παμε απο το κακο στο χειροτερο και δουλευουμε για να πληρωνουμε λογαριασμους και τους εξυπνους που μας τα φαγανε!!!!αυτο που μας ανχωνει ομως αρκετα και γι αυτο δυσκολευομαστε να παρουμε μια αποφαση ειναι το θεμα των παιδιων γιατι δεν ειναι και λιγο δυσκολο με τρια παιδια να ξεσηκωνεσε και να ξεκινας απο το μηδεν!!!πειτε μου και εσεις την γνωμη σας γιατι ειλικρινα εχω φρικαρει!!

Αχ καλή μου babystar,

ψάχνουμε για κάτι καλύτερο γιατί τα παιδιά δεν θα έχουν καμιά προοπτική εδω πέρα... Ακούω ότι όλοι οι νέοι σημερα έχουν κατάθλιψη και την κάνουν για έξω...

Στην Κυπρο, οχι, δεν έχουμε συγγενείς και καθόλου σχέση, αλλά απ'ότι ακούω ο κοσμος φαίνεται ευτυχισμένος εκεί. Επίσης η μετάβαση ειναι ευκολη.

Στην Αμερική, στο Σαν Φρανσισκο έχουμε τον πεθερό μου που τα κατάφερε μια χαρα.. 35 χρόνια εκεί πέρα. Αλλά η απόσταση 17 ώρες...

Εχω 3 παιδιά, το μεγαλο 4μισι και το τριτο 2μισι μηνων... καταλαβαίνεις ότι οι αποφασεις πρέπει να ειναι πολύ μελετημενες. Κανονικά ο μεγάλος από Σεπτεμβρη ξεκιναει νηπιο, πιο μετα θα ειναι δυσκολο αν εχει ξεκινησει κανονικα το σχολειο, θα χασει χρονιά, θα μπερδευτει με τα ελληνικα-αγγλικα...

Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, δεν την αλλάζω με τιποτα και πιστευω ότι ειναι η πιο ομορφη χωρα στο κοσμο, αλλα μας πληγωσε πολύ... όχι η ίδια αλλά όλα αυτα τα καθαρματα που παίξαν στις πλάτες μας τη ζωή μας...

Xρονια δεν χανει το παιδι. Ευτυχως εχουν τα μεσα για να προσαρμοστει το παιδι και να μαθει την γλωσσα χωρις να χασει ταξη.

Οταν πηγαμε Αμερικη, η κορη μου ειχε τελειωσει την πρωτη δημοτικου στην Ελλαδα και πηγε κανονικα δευτερα δημοτικου στο Αμερικανικο σχολειο.

Για τα παιδια μην φοβασαι. Μια χαρα προσαρμοζονται.

Giota ακόμα εδώ είσαι? Μην αφηνεις την ευκαιρία να φύγει μέσα από τα χέρια σου......μην το σκεπτεσαι ...τωρα πρέπει να κανεις το μεγάλο βήμα.....Τα παιδια θα προσαρμοστούν γρήγορα. Εχεις πάει καθόλου στο πεθερο σου να δεις πως ζούνε εκεί? Οι Τολμηροι κερδίζουν στην ζωή. Μακαρι να είχαμε και εμεις ένα αναλογο τρόπο και να μπορούσαμε να παμε.

• 3 months later...

Και εγώ έφυγα από Ελλάδα έχω 9 μήνες που βρίσκομαι στο Μόντρεαλ και είναι φανταστηκα, και μόλις γίνουμε Καναδοί υπήκοοι θα είναι καλύτερα τα πράγματα. ¨Εχω 2 κόρες 23 μηνών και 4 μηνών η μικρη γεννήθηκε εδώ και είναι ήδη Καναδεζούλα. Και εμέις φύγαμε για να έχουν καλύτερο μέλλον τα παιδιά μας και ήρθαμε Καναδά χωρίς ναέχουμε κανένα συγγενή. Εδώ όμως οι έλληνες είναι τόσοι καλοί που δε μπορείτε να φανταστείτε ποσο πολυ μας έχουν βοηθησει.

Διαφημίσεις

θα σου ελεγα Κυπρο γιατι εχω συγγενεις εκει που ζουν πολυ καλα και ειναι πολυ κοντα στην Ελλαδα

Ηρθε στην ζωη μας ενα μικρο θαυμα 27-8-2010

Με τον αντρούλη μου είμαστε μαζί από 26-3-2008

8cb77eec73ea8ded8efbb8757f6cb8c0.jpg

14/9/2014... δεν ξεχνω

• 1 month later...
Και εγώ έφυγα από Ελλάδα έχω 9 μήνες που βρίσκομαι στο Μόντρεαλ και είναι φανταστηκα, και μόλις γίνουμε Καναδοί υπήκοοι θα είναι καλύτερα τα πράγματα. ¨Εχω 2 κόρες 23 μηνών και 4 μηνών η μικρη γεννήθηκε εδώ και είναι ήδη Καναδεζούλα. Και εμέις φύγαμε για να έχουν καλύτερο μέλλον τα παιδιά μας και ήρθαμε Καναδά χωρίς ναέχουμε κανένα συγγενή. Εδώ όμως οι έλληνες είναι τόσοι καλοί που δε μπορείτε να φανταστείτε ποσο πολυ μας έχουν βοηθησει.

O kanadas einai stin ameriki? :P

είναι αναλόγως τι θέλει ο καθένας για την ζωή του .... ωστόσο θεωρώ ότι η επιλογή Κύπρο ή Αμερική δεν συγκρίνονται ...... η δική σου ζυγαριά προς τα που κλίνει ????

εάν μπορείς να δοκιμάσεις την Αμερική που είναι το δύσκολο ....??? Η Κύπρος είναι πάντα εύκολη και δίπλα στην Ελλάδα .

πάντως ως παιδεία και μέρος για να μεγαλώσεις παιδιά επειδή εχω μείνει στην Κύπρο είναι καταπληκτικά ....τα σχολεία έχουν επίπεδο ..... και μπορείς να ζήσεις οικογενειακά και χωρίς άγχος .

Καταρχην γεια σας!Ειμαστε πολυτεκνοι οικογενεια με 4 παιδακια ηληκιας απο 10 εως 3.5 ετων.Σκεφτομαστε κι εμεις να φυγουμε απο Ελλαδα αφου δεν βλεπουμε μελλον για τα παιδια μας και σκεφτομαστε την λυση της Κυπρου.Η μεγαλη μας κορη ειναι Α.Μ.Ε.Α.και θα ηθελα να μαθω πως αντιμετωπιζονται εκει αυτα τα παιδια?Υπαρχουν αναλογα σχολεια?Το επιδομα που περνουμε εδω ως πολυτεκνοι εκει θα το περνουμε και μετα απο ποσο καιρο?Οποια πληροφορια μας δωσετε θα μας βοηθησει πραγματικα.Εχουμε φρικαρει με οσα γινονται εδω στις πλατες μας δεν παει αλλο!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Εγώ βρήκα τυχαία αυτό το site, ενώ έψαχνα ακριβώς αυτό το θέμα! Όπως καταλαβαίνω από τα σχόλιά σας είναι υποχρεωτικό και ασφαλές να μου προσφέρει κάποιος δουλειά πριν ξενητευτώ. Έχει κανείς ιδέα πόσο εύκολο είναι αυτό στην Κύπρο ή τον Καναδά;

S1Qxp3.png?r=1306869582

Ναι ειναι υποχρεωτικο αλλά παρα μα παρα πολύ δύσκολο και ριψοκυνδυνο κυριως για Καναδα....Πες η Κύπρος είναι κοντά ρε παιδί μου σχετικά με τον Καναδά...Αν θα σου προσφέρουν δουλειά στον Καναδά πρέπει να τσεκάρεις πρωτα αν ειναι fake και έπειτα να κάνεις τα υπόλοιπα γιατι μην ξεχνάς πως ΜΟΝΟ για να πάς εκεί θες μια μικρή περιουσία....Ο καναδάς, Αμερική και Αυστραλία δεν ειναι Ευρωπη που πας σε 2 ωρες με 150 ευρώ και αμα σε πουλήσουν γυρίζεις πίσω. Που ούτε για την Ευρωπη ειναι τοσο ευκολο το μπρός πίσω...το καταλαβαίνεις έτσι??? Γιαυτο προσοχή....

Πήγαν να κοροιδεψουν τον ξαδερφό μου με το να του πασσάρουν και καλά την Βίζα για Καναδά, θα πλήρωνε σε απαταιώνες 350 δολλάρια τότε...Ευτυχως τελευταια στιγμή τον γλιτώσανε!!!!

• 2 months later...

Γεια σας κοριτσια,

εγω το Νοεμβρη φευγω για Κυπρο..Εχω ξαναμεινει στο παρελθον 2 χρονια μιας και ειναι και ο πατερασ μου κυπριος μου ειναι πιο ευκολο..εχω συγγενεις εκει και την κολητη μου που μενει ηδη καποια χρονια εκει και εκεινη για δουλεια..

Την Αθηνα τη λατρευα μεχρι προτεινως αλλα δεν εχει κατι να μου προσφερει πλεον...ακομα και οι ανθρωποι ειναι καπως...εν τω μεταξυ χωρισα απο τη σχεση μου και δεν εχω τιποτα να με κραταει εδω περαν των γονιων μου αλλα οκ..η μαμα λατρευει την Κυπρο οποτε θα με επισκεπτεται συχνα...

Εφυγε καποια αλλη για Κυπρο ή Αμερικη??

καλησπερα..μενω κυπρο απο το 2006,εγω κ ο αντρας μου ειμαστε Αθηναιοι

αλλα μια προταση πριν 5χρονια ακουγοτανε πολυ καλη...παντρευτηκαμε κ

καναμε κ τα 2 μωρακια μας...πλεον η ζωη μας ειναι εδω,δεν σκοπευουμε να

επιστρεψουμε πισω....ειμαστε βεβαια μονοι μας,δυσκολα εδω οι κυπριοι κανουν

παρεα με ελλαδιτες,οκ θα βρεθουν κ οι καταλληλοι..απλα εδω δεν υπαρχει το

τρελο αγχος που υπαρχει εκει...δουλεια να υπαρχει για να ζησουμε αξιοπρεπως,κ

παρεες θα βρεθουν κ ολα....σε ποια πολη θα πας??

Ακομα καλυτερα για σενα που εισαι μιση κυπραια κ εχεις κ συγγενεις κ φιλους!!

Γειά σας

αγαπητά μέλη σας περιμένουμε στα τόπικ με τίτλους

Μία Νέα Αρχή... στην Αγγλία;;;

Mία Νέα Αρχή... στην Γερμανία;;;

Μία Νέα Αρχή... στην Κύπρο ;;;

Μία Νέα Αρχή ...στην Αμερική

Μία Νέα Αρχή...στην Αυστραλία;;;

Μία Νέα Αρχή... στην Σουηδία ;;;

που βρίσκονται στην ενότητα Cafι Internationαle >

Cafe Ελληνόγλωσσων γονέων που βρίσκονται στο Εξωτερικό!

έτσι ώστε να είναι όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες ανά κράτος/ήπειρο και να έχετε χώρο για τις καθημερινού τύπου δημοσιεύσεις σας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν μέσω copy paste να επαναδημοσιεύσουν τις απόψεις/πληροφορίες στα νέα θέματα [οι οποίες απόψεις θα πρέπει να μην σχολιάζουν την συμπεριφορά άλλων μελών στο φόρουμ,

ή να μην επιτίθονται σε άλλα μέλη ή ομάδες του φόρουμ έμμεσα ή άμεσα].

Οδηγίες εγγραφής:http://parentscafe.gr/showthread.php?t=234

Οδηγίες ανάκτησης κωδικού: http://parents.org.gr/forum/showthre...32#post1397532

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...