Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν κατέβασα γάλα, βοηθήστε με

Recommended Posts

Γεια σας!

Με λένε Μυρτώ και γέννησα την Τετάρτη. Δεν έχω κατεβάσει καθόλου γάλα. Είμαι σε πλήρη απόγνωση. Το μωράκι μου αναγκαστικά έχω αρχίσει να του δίνω ξένο.

Ημουνα υπέρ του αποκλειστικού θηλασμού, δεν περίμενα να μου συμβεί αυτό. Μα γιατί?

Τα στήθοι μου είναι πολύ πρησμένα, αλλά τίποτε. Σήμερα 5η μέρα κατάφερα να βγάλω από τρεις σταγόνες από το κάθε στήθος με θηλαστρο.

Εχω γίνει ένα ράκος, νιώθω μια ανίκανη μητέρα που δεν μπορεί να προσφέρει στο μωρό της ότι πιο πολύτιμο θα μπορουσε να πάρει τις πρώτες αυτές μέρες της ζωής του.

Σας ικετεύω βοηθήστε με. Το έχει ζήσει αάλλη κοπέλα αυτό που περνάω?

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μην απογοητεύεσαι,μπορείς να θηλάσεις, βάζε πολύ συχνά το μωρό στο στήθος σου, μόνο εκείνο με τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει στο μαστό θα σε βοηθήσει να έρθει το γάλα αλλά και το θήλαστρο βοηθάει, θέλει υπομονή μεγάλη όμως στην αρχή...

Η Αγλαϊα είναι που είναι σύμβουλος θηλασμού μπορεί να σου δώσει περισσότερες και λεπτομερέστερες οδηγίες, Αγλαϊα σε παρακαλώ τη συμβουλή σου στη νέα μαμά...

Τα στήθοι μου είναι πολύ πρησμένα, αλλά τίποτε. Σήμερα 5η μέρα κατάφερα να βγάλω από τρεις σταγόνες από το κάθε στήθος με θηλαστρο.

Δεν ξέρω τι θήλαστρο χρησιμοποιείς αλλά και δεν είναι όλα κατάλληλα. Αφού πρήστηκε το στήθος σου το γάλα πρέπει να έχει έρθει. Άσε το θήλαστρο και βάζε το μωρό στο στήθος όσο πιο συχνά μπορείς και ανά ώρα αν θέλει. Μην αφήνεις άλλο το στήθος σου πρησμένο γιατί μπορεί να πετρώσει. Δοκίμασε να βγάλεις και με το χέρι για να ανακουφιστείς και για να μαλακώσει να μπορεί να πιάσει το μωρό. Αν είναι πολύ πρησμένα θα είναι σκληρά και μπορεί να δυσκολευτεί να πιάσει ή να πετάγεται το γάλα συντριβάνι και να το πνίγει. Δεν ξέρω αν πρέπει να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο γιατί δεν μας έχεις πει αν το μωρό δεν συνεργάζεται στο στήθος.

Αγλαία σε ικετεύω βοήθησε με. Θέλω όσο τίποτε στον κόσμο να θηλάσω με οποιοδήποτε τίμημα.

Το μωρό μου συνεργάζεται με το στήθος απλά όχι για πολύ. Οσο βλέπει ότι δεν κατεβαίνει γάλα το αφήνει.

A. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

37 εβδομαδες και 3 ημέρες

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρήδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

3η ημέρα 11,1

4η ημέρα 10,1

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γεννήθηκε 2800

4η ημέρα που φύγαμε από κλινική 2600

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Ανά 4-5 ώρες

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Προς το παρόν κανένα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

40-60 ml σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

(40 ή 60)ml * (4 ή 5) γεύματα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Amenda, Purely Yours

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Δεν κάνω ακόμη συστηματικές αντλήσεις. Σήμερα 5η ημέρα από τον τοκετό άρχισα να βγάζω σταγόνες, περίπου 20 ml σε μία ώρα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Δεν το παρατήρησα ακόμη

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Δεν το παρατήρησα ακόμη

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

-

Διαφημίσεις

Μυρτώ να σου ζήσει!

Μέχρι να σου απαντήσει η Αγλαΐα, θέλω να σου πω ότι το θήλαστρο που χρησιμοποιείς είναι εντελώς ακατάλληλο, θα πρέπει να νοικιάσεις νοσοκομειακό, κατά προτίμηση το Symphony της Medela. Πληροφορίες έχει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Το μωρό βάζε το στο στήθος συνέχεια, όσο περισσότερο μπορείς. Μην περιμένεις να κλάψει. Κάποιες βασικές οδηγίες για τις πρώτες μέρες του θηλασμού έχει εδώ http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

Αφού λες ότι το στήθος είναι φουσκωμένο, προφανώς έχεις γάλα! Πιθανόν το μωρό να μην μπορεί να θηλάσει αποτελεσματικά, και να πρέπει να σας δει κάποιος σύμβουλος θηλασμού από κοντά. Σε ποια πόλη μένεις;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Αγλαία σε ικετεύω βοήθησε με. Θέλω όσο τίποτε στον κόσμο να θηλάσω με οποιοδήποτε τίμημα.

Το μωρό μου συνεργάζεται με το στήθος απλά όχι για πολύ. Οσο βλέπει ότι δεν κατεβαίνει γάλα το αφήνει.

Θα σου απαντήσει και η Αγλαϊα, αλλά αφού λες ότι το μωρό συνεργάζεται βάζε το όσο πιο συχνά μπορείς στο στήθος. Όταν το αφήσει βάλτο στο άλλο στήθος όπου θα βρει μεγαλύτερη ροή και θα καθίσει κι άλλο και μετά πάλι στο πρώτο, κάνε εναλλαγές. Τις πρώτες 10 μέρες στο σπίτι έτσι περνούσα τις 20 ώρες από το 24ωρο μου. Όταν λες ότι δε θηλάζει σε κανένα γεύμα τι εννοείς; Δεν το βάζεις καθόλου;

Ο παιδίατρος σου είπε τα γεύματα ανά 4-5 ώρες; Νομίζω ότι η συχνότητα για νεογέννητο είναι ανά 3ωρο για διατροφή με ξένο γάλα. Ο θηλασμός βέβαια απαιτεί μεγαλύτερη συχνότητα γευμάτων 10-12 ημερησίως ή και πιο συχνά.

Μην κάνεις πειράματα με το θήλαστρο γιατί θα απογοητευτείς, την πάθαμε πολλές έτσι. Απλώς θήλασε το μωρό και μέτρα βρεγμένες πάνες 7-8 ημερησίως, οι 3-4 με κακά. Δεν χρειάζεται να είναι βαριές οι πάνες απλώς να έχουν βραχεί.

Myrto, ακόμα και αν το μωρό δεν πίνει αλλά κάνει πιπίλα το στήθος, αυτό θα βοηθήσει, ασε το στο στήθος ακόμα και αν πιπιλά μόνο. Βεβαιώσου ότι πιάνει καλά. Πρέπει το στόμα να είναι ορθάνοιχτο και ότι εκτός από τη θηλή μέσα στο στόμα του είναι μεγάλο μέρος και απο τη θηλάια άλο

Θα σου απαντήσει και η Αγλαϊα, αλλά αφού λες ότι το μωρό συνεργάζεται βάζε το όσο πιο συχνά μπορείς στο στήθος. Όταν το αφήσει βάλτο στο άλλο στήθος όπου θα βρει μεγαλύτερη ροή και θα καθίσει κι άλλο και μετά πάλι στο πρώτο, κάνε εναλλαγές. Τις πρώτες 10 μέρες στο σπίτι έτσι περνούσα τις 20 ώρες από το 24ωρο μου. Όταν λες ότι δε θηλάζει σε κανένα γεύμα τι εννοείς; Δεν το βάζεις καθόλου;

Ο παιδίατρος σου είπε τα γεύματα ανά 4-5 ώρες; Νομίζω ότι η συχνότητα για νεογέννητο είναι ανά 3ωρο για διατροφή με ξένο γάλα. Ο θηλασμός βέβαια απαιτεί μεγαλύτερη συχνότητα γευμάτων 10-12 ημερησίως ή και πιο συχνά.

Μην κάνεις πειράματα με το θήλαστρο γιατί θα απογοητευτείς, την πάθαμε πολλές έτσι. Απλώς θήλασε το μωρό και μέτρα βρεγμένες πάνες 7-8 ημερησίως, οι 3-4 με κακά. Δεν χρειάζεται να είναι βαριές οι πάνες απλώς να έχουν βραχεί.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Τελικά με το θήλαστρο τι να κάνω? Να μην χρεισιμοποιήσω. Χθες έβγαλα 20 ml μετα από μιάμιση ώρα και με πολύ πόνο. Το στήθος δεν βγάζει πάντως γάλα αν το πατάω. η μόνη μου ελπίδα είναι με το μωράκι, αν καταφέρει και το ερεθίσει και κατέβει κάποια στιγμή.

Γίνεται να μην κατεβάσω ποτέ γάλα? Υπάρχουνε ελπίδες να κατέβει στο μέλλον από τον ερεθισμό από το μωρό?

Θεέ μου γιατί να μου συμβαίνει αυτό? Ημουνα τόσο υπέρ του θηλασμού, έτοιμη να θυσιάσω τα πάντα.

Myrto, ακόμα και αν το μωρό δεν πίνει αλλά κάνει πιπίλα το στήθος, αυτό θα βοηθήσει, ασε το στο στήθος ακόμα και αν πιπιλά μόνο. Βεβαιώσου ότι πιάνει καλά. Πρέπει το στόμα να είναι ορθάνοιχτο και ότι εκτός από τη θηλή μέσα στο στόμα του είναι μεγάλο μέρος και απο τη θηλάια άλο

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Maggie.

Θα πάρω σήμερα και τα χάπια μαγιάς που βοηθάνε να κατέβει το γάλα.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω γάλα και αν έχω ελπίδες να μου κατέβει από εδώ και πέρα με την βοήθεια του θηλάστρου και του μωρού.

Αν ναι να το παλέψω, αλλά έχω? Κατεβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις?

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Maggie.

Θα πάρω σήμερα και τα χάπια μαγιάς που βοηθάνε να κατέβει το γάλα.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω γάλα και αν έχω ελπίδες να μου κατέβει από εδώ και πέρα με την βοήθεια του θηλάστρου και του μωρού.

Αν ναι να το παλέψω, αλλά έχω? Κατεβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις?

Το πιο βασικό είναι να μην αγχώνεσαι γιατι αυτό σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει να κατεβάσεις γάλα. Σκέψου απλά οτι το μωράκι σου είναι μια χαρά και οτι ακόμα και αν δεν το θηλάσεις πάλι καλά θα είναι. Βγάλτο απο το μυαλό σου γιατι όσο αγχώνεσαι το κάνεις χειρότερο. Όταν ήμουν στο μαιευτήριο έβγαζα περίπου 500ml απο κάθε στηθος και δεν άδειαζε και όταν γύρισα σπίτι και έπρεπε να παω στην δουλειά για κάποιες μέρες απο το άγχος μου μειώθηκε.

Επίσης πρέπει να προσέξεις πολύ την διατροφή σου (κρέας, βραστά λαχανικά, αυγό, και πολύ πολύ νερό).

Η μαγια πιθανόν να είναι βαριά για το στομαχάκι του μωρού ρώτα και την μαία σου ή τον παιδίατρο. Εγω έπινα γλυκάνισο (περίπου 1 - 2 λίτρα την ημέρα) μου το είχε προτείνει η μαια και νομίζω οτι βοήθησε.

Γίνεται να μην κατεβάσω ποτέ γάλα? Υπάρχουνε ελπίδες να κατέβει στο μέλλον από τον ερεθισμό από το μωρό?

Θεέ μου γιατί να μου συμβαίνει αυτό? Ημουνα τόσο υπέρ του θηλασμού, έτοιμη να θυσιάσω τα πάντα.

Βρε Μυρτώ γιατί το βλέπεις έτσι; Το γάλα δεν έρχεται εξ ουρανού ούτε υπάρχει κάπου αποθηκευμένο και περιμένει να κατέβει. Το μωρό με το θηλασμό δίνει διέγερση στον εγκέφαλο να παράγει γάλα. Όσο πιο συχνά αδειάζει το στήθος τόσο πιο συχνά δίνεται το μήνυμα για παραγωγή. Αν το στήθος δεν αδειάζει δεν δίνεται μήνυμα για παραγωγή περισσότερου γάλακτος και μένεις με τα 20μλ. Πολύ λιγες γυναίκες έχουν πληθώρα γάλακτος από την αρχή.

Εφόσον έχεις ένα μωρό που θηλάζει, βάλτο στο στήθος. Εμείς πως νομίζεις ότι θηλασαμε. Έβαζα το μωρό στο στήθος εναλλάξ για καμιά ώρα, το έβαζα στην κούνια του, σε μισή ώρα γκρίνιαζε και παλι στο στήθος, μέρα νύχτα για 15 μέρες περίπου. Μην περιμένεις να θηλάσει και να κοιμηθεί 2-3 ώρες και μετά να ξαναθηλάσει. Αν το μωρό έχει πρόβλημα να πιάσει το στήθος τότε να χρησιμοποιήσεις νοσοκομειακό θήλαστρο για αντλήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853.

Αν έχεις τόσες αμφιβολίες καλύτερα να επικοινωνήσεις και με ένα σύμβουλο θηλασμού να αξιολογήσει το θηλασμό από κοντά. Θα σου αυξήσει την αυτοπεποίθησή σου για το αν μπορείς να θηλάσεις.

Γέννησα πριν 3,5 μηνες, μαίες και παιδίατροι μου έλεγαν ότι δεν ειχα γάλα, πράγμα το οποίο είχα πιστεψει, μιας και με το θηλαστρο δεν εβγαζα τίποτα και με το ζόρι 6 ημέρες μετά από τη γέννα έβγαζα μια σταγόνα γάλα μετα από μασαζ και αρκετή πίεση στο στήθος με το χέρι.Μαζί με όλα αυτά να έχω και ένα μωρό που έκλαιγε ασταματητα, και όλοι έλεγαν ό,τι ήταν από πείνα!!!να σου και οι τύψεις...

Δεν το έβαλα κάτω, μέχρι σήμερα θηλάζουμε αποκλειστικά, η ανάπτυξη του μωρού μου είναι τέλεια και οι κωλικοί που διήρκησαν 1,5 μήνα ήταν το αίτιο για τα γοερά κλάματα.

Ακόμα και σήμερα το στήθος μου δεν πρήζεται, με το θήλαστρο δεν τα καταφέρνω να βγάλω(παρ'όλο που έχω το swing της medela) και με το ζόρι βλέπω σταγόνες όταν το πιέζω αλλά πλέον όταν βάζω το μωρό στο στήθος βλέπω στο πηγουνάκι του να τρέχουν γάλατα αλλά και η ανάπτυξη του με βοηθάει να ξεπερνάω κάθε αμφιβολία.

Παρά τις συνταγογραφήσεις των γιατρών για γάλα, δεν πήγα να αγοράσω ποτέ, είχα τον σύζυγο μου (και το φόρουμ) που με υποστηριζαν και όταν με έπιαναν ητοπάθιες μου έλεγε χαλάρωσε τα φαρμακεία είναι γεμάτα γάλατα και δεν θα πάθει κάτι και να πεινάσει και λίγο, και δεν είναι υποχρεωτικό να κλαίει επειδή πεινάει....

Τέλος πάντων...σημασία έχει να πιστέψεις ό,τι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν, εκφράσεις του τύπου δεν έχω γάλα δεν παίζουν, κάτι κάνουν λάθος... και μη σταματάς να βάζεις το παιδί στο στήθος!

Κορίτσι μου, κατ'αρχήν, όλα καλά θα πάνε και μη σε παίρνει από κάτω. Είναι οι πρώτες μέρες που είναι δύσκολες, είναι και οι ορμόνες, λογικό είναι να σε πιάνει πανικός, αλλά να έχεις στο βάθος του μυαλού σου ότι θα το ξεπεράσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι όλα πολύ καλύτερα.

Κι εγώ όταν γέννησα δε μου έφεραν το μωρό αμέσως και πέτρωσε το στήθος μου και δεν έβγαινε σταγόνα, ούτε το μωρό μπορούσε να πιάσει, ούτε το θήλαστρο έβγαζε σταγόνα (το νοσοκομειακό). Από την 4η μέρα βγήκαν λίγες σταγόνες και μετά σιγά αυξανόταν. Στις 20-25 μέρες σταμάτησα και το συμπλήρωμα και από τότε θηλάζουμε αποκλειστικά.

Όπως είπαν και τα κορίτσια, να βάζεις το μωρό στο στήθος, είναι το πιο σημαντικό. Επίσης, να βάζεις μικρούς στόχους για να μην απελπίζεσαι, π.χ. να λες θα καταφέρω το επόμενο γεύμα, μετά θα βάζεις στόχο άλλη μια μέρα, μετά άλλες 2 μέρες, μια εβδομάδα και ούτω καθ'εξής. Εγώ που απελπίστηκα με το πέτρωμα, έβαλα στόχο τις 20 μέρες και είπα ότι αν δεν τα καταφέρω θα πάρω χάπια. Μετά είπα για 40 μέρες, μετά για 3 μήνες και τώρα έχω βάλει στόχο το χρόνο.

Και να δεις για σύμβουλο θηλασμού, θα σε εμψυχωσει και θα πάρεις χρήσιμες πληροφορίες για να συνεχίσεις.

Κουράγιο, υπομονή και επιμονή, τα δύσκολα είναι στην αρχή και φαίνεται βουνό, αλλά σιγά σιγά θα τα καταφέρεις! :)

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Ανά 4-5 ώρες

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Προς το παρόν κανένα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

40-60 ml σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

(40 ή 60)ml * (4 ή 5) γεύματα

.

-

Μυρτω για να κατεβει το γαλα πρεπει να δεχεται ερεθισμα και το στηθος,βαζε το μωρο να θηλαζει συχνα και νοικιασε και ενα νοσοκομειακο θηλαστρο πριν υποχωρησει τελειως η γαλουχια.

Kαι το πιπιλισμα βοηθα στην παραγωγη,γραψε να μας πεις πως πατε.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου για όλη την βοήθεια που μου δίνεται. Πραγματικά έχω κατασυγκινηθεί και χάρη σε σας προχωράω. Ηδη με το θήλαστρο ;exv άρχισει να βγάζω γύρω στα 30 ml την 1 1/2 ώρα. Το μωράκι μου πείνει 60 ml κάθε 5 ώρες να δούμε τι θα μπορέσω να καταφέρω. Οι θήλες μου πονάνε πολύ αλλά τι να κάνω.

Τι θήλαστρο με συμβουλεύεται να πάρω? Οπως σας είπα έχω της ameda το purely yours. Να δοκιμάσω της medela το swing?

αν θες να κρατησεις ωραρια 5ωρα ξεχνα τον θηλασμο

αν μου ελεγες οτι τοσο μικρο μωρακι τρωει συνεχομενα 5 ωρες θα το εβρισκα νορμαλ με τον θηλασμο

αλλα το ωραριο που κρατας εσυ ακομα και για το ξενο γαλα δεν ειναι σωστο

οι μητερες που δινουν ξενο το δινουν καθε 3ωρο

πολλες ωρες αφηνεις το μωρο σου νηστικο αι θα εχεις και αλλα προβληματα ( αφυδατωση ) βαριεσαι να φτιαξεις γαλα??? δεν μπορω να καταλαβω ειναι και η ωρα δυσκολη

σε παρακαλω εξηγησου

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Μυρτώ μου εγώ δεν κατάλαβα λίγα πράγματα:

1) γιατί δεν το βάζει στο στήθος και το ταϊζεις με το μπουκάλι ακόμα και το δικό σου γάλα?

2) επειδή εγώ στον πρώτο έδινα και ξένο γάλα, ποιος σου είπε να του δίνεις τόσο λίγη ποσότητα και μάλιστα ανά 4-5 ώρες?

3)Προσπάθησες να το θηλάσεις αποκλειστικά? Πώς θα πάρεις μαγιά μπύρας χωρίς να ξέρεις αν του φτάνει το γάλα σου?

Για να ξέρεις αν πίνει το γάλα σου, οι δείκτες είναι οι βρεγμένες πάνες και το βάρος του μωρού.

Βιάζεσαι να κρίνεις ότι δεν έχεις γάλα, από τη στιγμή που δεν το βάζεις στο στήθος σου.Με το θηλαστρο μπορεί να μη βγάλεις αλλά το μωρό θα τραβάει μια χαρά. Με το θήλαστρο ποτέ δεν βγάζω πάνω από 10ml, αλλά θηλάζω αποκλειστικά την κόρη μου και έχει ήδη φτάσει τα 6 κιλά και είναι 2,5 μηνών... Επομένως το να μετράς το γάλα σου με το θήλαστρο είναι εντελώς λάθος τακτική για να δεις αν έχεις γάλα.

Βάζε το μωρό στο στήθος σου συνεχώς, θέλει επιμονή και υπομονή αλλά θα τα καταφέρεις.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Ηδη με το θήλαστρο ;exv άρχισει να βγάζω γύρω στα 30 ml την 1 1/2 ώρα. Το μωράκι μου πείνει 60 ml κάθε 5 ώρες να δούμε τι θα μπορέσω να καταφέρω. Οι θήλες μου πονάνε πολύ αλλά τι να κάνω.

Τι θήλαστρο με συμβουλεύεται να πάρω? Οπως σας είπα έχω της ameda το purely yours. Να δοκιμάσω της medela το swing?

Ασε τα θήλαστρα και βγάλε έξω το στήθος σου. Τα κορίτσια πάνω σου δώσανε το λινκ με τα θήλαστρα που είναι κατάλληλα.

Μην κρατάς πρόγραμμα. Θήλαζε το μωρό όποτε σου το ζητήσει. Εμπιστεύσου το στομάχι σου.

Αν σου πονάνε οι θηλές μπορείς να πάρεις μια αλοιφή λανολίνης. Βάζε λίγο μητρικό γάλα στη θηλή, άσε να στεγνώσει και μετά βάλε την αλοιφή. Σε λίγες μέρες θα περάσει. Βάζε το παιδί στο στήθος σου, το σάλιο του μαζί με το γάλα σου έχουν την ιδιότητα να θεραπεύουν τις πληγωμένες θηλές.

Περαιτέρω πληροφορίες θα σου δώσει και η Αγλαϊα.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Μυρτώ να σου ζήσει το μωράκι σου. Θα ήθελα να συμφωνήσω κι εγώ με τα κορίτσια ότι το να ταίζεις ένα νεογέννητο μωράκι 4 -5 φορές την ημέρα είναι πάρα πολύ λίγο! Το μωράκι σου γεννήθηκε και μικρούλι και για να κοιμάται 5 ώρες συνεχόμενα με 40 - 60 μλ γάλα δείχνει ότι πιθανόν να είναι αδύναμο ακόμα και γι' αυτό το λόγο να μη μπορεί να θηλάσει αποτελεσματικά.

Πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσεις τη συχνότητα των γευμάτων του μωρού. Ξένο γάλα αν δεν φτάνει το δικό σου ή δικό σου αντλημένο με νοσοκομειακό θήλαστρο, ότι θες. Αλλά συχνότερα!

Καλό θα ήταν να δει και ένας γιατρός το μωράκι σου για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Το σημαντικό πάντως είναι ότι το θηλασμό δεν τον έχεις χάσει. Ακόμα και αν χρειαστεί να βγάζεις με το θήλαστρο στην αρχή (αφού λες ότι το μωρό δεν κάθεται στο στήθος, ενδέχεται μόλις πάρει λίγο τα πάνω του να μπορέσει να πιάσει και από το στήθος). Το σημαντικό όμως είναι να γερέψει και να φάει!:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

ναι βρε κουκλα μου για διευκρινησε μΑς καθε ποτε το ταϊζεις τι...γιατι καταμπερδευτηκα....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Δίκιο έχουν τα κορίτσια, 4-5 γεύματα είναι πάρα πολύ λίγα για τόσο μικρό μωράκι (μικρό και σε ηλικία και σε βάρος)!

Εμένα γεννήθηκε 2580 και φύγαμε από την κλινική 2660 και ο γιατρός άλλο που δεν μου είπε, τάισμα υποχρεωτικά κάθε 3 ώρες και τη νύχτα τον πρώτο μήνα τουλάχιστον μέχρι που το ξαναείδε. Ήρθε παιδίατρος στο σπίτι να σας δει από τότε που βγήκατε από την κλινική?

Μην το αφήνεις νηστικό αν κοιμάται, κινδυνεύει να γίνει ληθαργικό και να μην έχει τη δύναμη να ξυπνήσει για να φάει και μετά κινδυνεύει από αφυδάτωση!

Και κάτι άλλο... μη σε τρομάζει το συμπλήρωμα, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι απαραίτητο. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και του θηλασμού αν χρειαστείτε λίγο ξένο μέχρι να δρομολογηθεί η κατάσταση.

5k3tp2.png

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θηλάζεις ανεμπόδιστα, ούτε γιατί πιστεύεις ότι δεν έχεις γάλα. Ούτε γιατί το ταΐζεις τόσο λίγες φορές τη μέρα.

Δεν μας έγραψες ακόμα πόσες φορές τη μέρα ουρεί το μωρό και πόσες κανώσεις έχει. Πρέπει να βρέχει τουλάχιστον 6-8 πάνες. Σε παρακαλώ μέτρα τις πάνες και πες μας. Αν δεν βρέχει τόσες πάνες, υποσιτίζεται.

jv42p3.png

DfUyp2.png