Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

πρόσφατα έκανα στην μικρούλα μου εξετάσεις αίματος λόγω αλλεργίας..

στη γενική αίματος έδειξε αιματοκρίτη 34 (ΦΤ 38-42)

αιμόσφαιρίνη 11.2 (ΦΤ 12-16)

και φερριτίνη 21 (ΦΤ 20-200)

Νομίζω ότι είναι πεσμένες..εγώ έχω το στίγμα και έχω χαμηλό αιματοκρίτη, απο τις εξετάσεις συμπεραίνω ότι πρέπει να το πήρε και αυτή (θέλει ειδική εξέταση στο Παίδων)

υπάρχει άλλη μαμά με ανάλογη εμπειρία? δίνετε κάποιο συμπλήρωμα στα παιδάκια σας??

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα

Συμπλήρωμα πέρνει ενα παιδάκι σε αυτή την ηλικία οταν έχει σιδηροπενική αναιμία. Μπορεί να έχει το στίγμα που λες για αυτό κανόνισε να κάνεις την εξέταση στο παίδων που είπες. Εάν δεν το έχει τότε πρέπει να δει ο παιδίατρος εαν έχει σιδηροπένικη αναιμία και να πάρει σίδηρο απο το στόμα.

:-D

tnDpp3.png

77l3p3.png

Εμένα ο γιος μου έχει αιματοκρίτη 36. Ο γιατρός είπε ότι είναι πολύ καλός. Στα παιδάκια δεν ισχύουν τα όρια που γράφουν επάνω οι μικροβιολογικές εξετάσεις (τουλάχιστον για τον αιματοκρίτη).

ISGLp2.pngilpPp3.png

Ο παιδίατρος τι σας είπε?Είδε τις εξετάσεις σας?

Συνήθως ο αιματοκρίτης είναι χαμηλός για κάποιο λόγο αλλά και αυτό δεν είναι απόλυτο.

Μπορεί να έχει το στίγμα, μπορεί να έχει σιδηροπενική αναιμία, μπορεί να μην έχει τίποτα.

Συνήθως βλέπουν και άλλα στη γενική αίματος και αξιολογούν την κατάσταση.

Αν και ο αιματολόγος είναι πιο ειδικός σε αυτά και ο παιδίατρος μπορεί να κάνει μια πρώτη εκτίμηση οπότε το καλύτερο είναι να ρωτήσεις πρώτα αυτόν.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Και εμεις προσφατα καναμε ηλεκτοφορηση στο Παιδων και τελικα εχει το στιγμα και αιματοκριτη 34. Τωρα ο γιος μου ειναι ενος. Μην σε ανησυχει κανε μια εξεταση απλα για να ξερεις αν προερχεται απο το στιγμα.

Διαφημίσεις

τελικά η γιατρός μας είπε ότι είναι καλός ο αιματοκρίτης για αυτήν την ηλικια άσχετα αν έχει το στίγμα ή όχι..να μην κάνουμε προς το παρόν τίποτα...ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

και αποθηλασε επιτελους!

Καλή σου μέρα!

Είναι πολύ νωρίς για να διαγνωστεί στο παιδάκι σου στίγμα. Αυτό φαίνεται περίπου στα 6 χρόνια.

Έχω κι εγώ στίγμα. Οι εξετάσεις που έκανε ο γιος μου ήταν καλές και είχα την ελπίδα ότι δεν του το μετέδωσα. Αλλά η παιδίατρος είπε ότι ακόμα δεν φαίνεται.

Μάλιστα μου είπε ότι μια άλλη μέτρηση (που δεν θυμάμαι τώρα, μάλλον τα λευκά αιμοσφαίρια) που βγήκε λίγο πιο πάνω από το κανονικό είναι ένδειξη ότι ίσως έχει και αυτός το στίγμα τελικά. Αλλά θα το ξέρουμε με βεβαιότητα σε 4 χρόνια.

Οι υπόλοιπες τιμές σας είναι φυσιολογικές;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

ναι..μου είπε ότι τα παραπάνω όρια που έχω γράψει είναι για ενήλικες...στα παιδάκια δεχόμαστε λίγο χαμηλότερα...

και αποθηλασε επιτελους!

Είναι πολύ νωρίς για να διαγνωστεί στο παιδάκι σου στίγμα. Αυτό φαίνεται περίπου στα 6 χρόνια.

Έχω κι εγώ στίγμα. Οι εξετάσεις που έκανε ο γιος μου ήταν καλές και είχα την ελπίδα ότι δεν του το μετέδωσα. Αλλά η παιδίατρος είπε ότι ακόμα δεν φαίνεται.

Souzy δεν νομιζω να ισχυει αυτο που σου ειπε ο παιδιατρος. Εαν ενα παιδακι εχει στιγμα κανεις μια ηλεκτροφοριση αιμοσφαιρινης στο Παιδων και το βλεπεις. Δεν εχει να κανει με την ηλικια. Ποσο μαλλον που σου ειπε να ειναι 6 ετων. Παντως εαν θες και εσυ πηγαινε το παιδακι σου να το δεις. Οχι πως ειναι κατι σοβαρο αλλα τουλαχιστον να ξερει για το μελλον.:-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις