Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

διαζυγιο sos

Recommended Posts

Θα εκτιμουσα αφανταστα μια εγκυρη απαντηση στο προβλημα που με απασχολει. Λοιπον,ειμαι εγκυος σε διδυμα στον 7ο μηνα.Αυτο φυσικα ειναι ευλογια.Το προβλημα ειναι οτι ημουν παντρεμενη και το διαζυγιο δεν βγηκε ακομη.Το δικαστηριο εγινε τον Μαιο του 2009.Η αποφαση βγηκε το Νοεμβριο και η δικηγορος,με την οποια δε βγαζω πια ακρη,μου λεει οτι θα βγει αρχες Ιουλιου,ακριβως την περιοδο που γενναω!Αυτο που με καιει ειναι το εξης:Υπαρχει τροπος να διασφαλισω οτι τα παιδια δε θα πανε στο ονομα του πρωην σε περιπτωση που γεννησω λιγες μερες πριν βγει το διαζυγιο?Ειναι αμαρτια να μπουμε σε δικαστικες περιπετειες για λιγες μερες,ε?Δε θελω να το αφησω στη τυχη,κατι πρεπει να υπαρχει που να μπορω να κανω,ε ε ε ε ε?Με τον πατερα των παιδιων ειμαστε μαζι κανονικα.HELP!!!!

Διαφημίσεις

Ξέρω ότι ακόμη και στο σύμφωνο συμβίωσης ισχύει ότι τα παιδιά και για 8 μήνες μετά το διαζύγιο θεωρούνται παιδιά του πρώην συζήγου.

Και μόνο δικαστικά αλλάζει η πατρότητα .

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Το παιδί που γεννιέται μέσα σε 300 μέρες από τη λύση ή την ακύρωση του γάμου τεκμαίρεται ότι έχει πατέρα τον σύζυγο και έχει ιδιότητα τέκνου γεννημένου σε γάμο.

Επομένως και να βγει το διαζύγιο πριν γεννήσεις δεν αλλάζει κάτι, θα πρέπει ούτως ή άλλως να κάνεις αγωγή προσβολής της πατρότητας του πρώην συζύγου σου και να ακολουθήσει αναγνώριση από τον πατέρα του.

Διαφημίσεις

Το δικαστηριο εγινε τον Μαιο του 2009.Η αποφαση βγηκε το Νοεμβριο και η δικηγορος,με την οποια δε βγαζω πια ακρη,μου λεει οτι θα βγει αρχες Ιουλιου,ακριβως την περιοδο που γενναω!

Αυτό δεν είναι πολύ σαφές. Αν η απόφαση δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο οι 300 μέρες συμπληρώνονται τον Ιούλιο, μήπως εννοείς αυτό; Αυτό που χρειάζεσαι είναι 300 μέρες από την ημερομηνία που γράφει πάνω η αποφαση.

Eυχαριστω πολυ!Ιδια περιπτωση οντως και ασχημα τα νεα.Ευχαριστω πολυ παντως!

τιποτα κοριτσι.ελπίζω τουλάχιστον να μην έχεις προβλημα με τον πρώην κ να γίνουν όλα γρήγορα για το καλο όλων σας.εχω κ μια γνωστη που στη βδομάδα πριν γεννησει προλαβε και έκανε πολιτικο γιατι είχε 1 μήνα το διαζυγιο που είχε βγει αλλα πριν ειχε ψάξει κ εκεινη όλα τα πιθανα ενδεχόμενα.

ccBbp2.png

Δε καταλαβαινω ποια εννοεις ακριβως αποφαση.Η δικηγορος μου ειπε πως αν υπογραφαμε τωρα δε θα υπηρχε κανενα προβλημα.Θα πηγαινα κατευθειαν ληξιαρχειο κτλ.και θα μπορουσα να παντρευτω αμεσα και ολα καλα.Το θεμα ειναι οτι αυτος δεν παει να υπογραψει οποτε περιμενουμε να βγει μονο του αρχες Ιουλιου.Γι'αυτο λεω δε μπορει κατι θα υπαρχει που να μπορω να κανω.Ευχαριστω για την ανταποκριση!

για κοίτα κ αυτα μήπως πάρεις καποια πληροφορία απο τα κορίτσια εκεί είναι για αναγνώριση κυοφορούμενου αλλα για αγάμες μητέρες μήπως βρεις κάποια λύση ετσί.http://parents.org.gr/forum/search.php?searchid=2049551

ccBbp2.png

Και εσύ με την ψυχή στο στόμα… αχ…. Και εγώ τα ίδια τράβηξα αλλά από τη μεριά του συζύγου που δε πήγαινε η πρώην να υπογράψει (ενώ ήξερε ότι είμαι έγκυος και ενώ ήταν και εκείνη από τον τωρινό άντρα της, μόνο και μόνο για να μας σπάσει τα νεύρα:evil::evil::evil::evil::evil::evil:) και τελικά παντρευτήκαμε λίγες μέρες πριν γεννήσω.

Καλό είναι να τρέξεις να βγάλεις τα υπόλοιπα χαρτιά, να τα μαζέψεις και μόλις βγει το διαζύγιο σου να τρέξεις για πολιτικό. Όσον αφορά το όνομα… δε ξέρω να σου απαντήσω, αλλά πάνω κάτω και εγώ τα ίδια με τις προηγούμενες απαντήσεις γνωρίζω.

Εύχομαι όλα να έρθουν όπως τα επιθυμείς και να κρατήσεις τα μωράκια σου στην αγκαλιά σου χωρίς να σε στοιχειώνει άλλο ο προηγούμενος γάμος σου.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω πολυ γλυκεια μου,και σε σενα ευχομαι τα καλυτερα!Μηπως μπορεις να μου πεις περισσοτερες πληροφοριες, οπως τελικα εννοεις οτι προλαβε και βγηκε μονο του το διαζυγιο πριν γεννησεις?Και τι χαρτια μπορω να ετοιμασω οσο υπαρχει ακομη γαμος?Μηπως γνωριζεις αν υπαρχει περιπτωση να παρω καποια βεβαιωση απο το δικαστηριο οτι οντως θα βγει την ημερομηνια που λεει η δικηγορος?Σε ευχαριστω πολυ!

Σε ευχαριστω πολυ γλυκεια μου,και σε σενα ευχομαι τα καλυτερα!Μηπως μπορεις να μου πεις περισσοτερες πληροφοριες, οπως τελικα εννοεις οτι προλαβε και βγηκε μονο του το διαζυγιο πριν γεννησεις?Και τι χαρτια μπορω να ετοιμασω οσο υπαρχει ακομη γαμος?Μηπως γνωριζεις αν υπαρχει περιπτωση να παρω καποια βεβαιωση απο το δικαστηριο οτι οντως θα βγει την ημερομηνια που λεει η δικηγορος?Σε ευχαριστω πολυ!

Αν θυμάμαι καλά, γιατί έχει περάσει και καιρός (ή απλά προσπαθώ να τα ξεχάσω)μου είχε πει ο σύζυγος μου τότε ότι η δικηγόρος του θα πήγαινε να ζητήσει χαρτί ότι ουσιαστικά είναι χωρισμένοι, πριν βγει το χαρτί του διαζυγίου έτσι ώστε να μπορέσουμε να το καταθέσουμε στο δημαρχείο. Δε ξέρω βέβαια αν αυτό ισχύει, γιατί παίζει να μου έλεγε και βλακείες επειδή ήταν πιεσμένος τότε.

Πάντως του άντρα μου καθυστέρησε να βγει γιατί δεν υπέγραφε η πρώην αρχικά, μετά δε παρουσιαζόταν ο δικηγόρος της στο δικαστήριο και στο τέλος είχαμε καθυστέρηση λόγο απεργίας των δικαστικών. Τελικά βγήκε 10 μέρες πριν γεννήσω, είχαμε όμως έτοιμα όλα τα χαρτιά (πιστοποιητικά γεννήσεως κ.α.), είχαμε βάλει είδη την αγγελία στην εφημερίδα (ουσιαστικά παράνομα αφού δε το είχαμε πάρει στα χέρια μας το χαρτί) και με το που βγήκε, πήγαμε και τα καταθέσαμε…

Μέσα στο ιντερνετ, γράφει τι χαρτιά χρειάζονται. Μπες στη σελίδα του δήμου που κατοικείς (αλλά και σε άλλους δήμους τα γράφει) και ψάξε να βρεις τι δικαιολογητικά πρέπει να έχεις. Μπορείς αν θέλεις να πας εσύ η ίδια στο δήμο και να προσπαθήσεις να βγάλεις ημερομηνία γάμου, ακόμα και αν δεν έχεις καταθέσει όλα σου τα χαρτιά, με την προϋπόθεση ότι θα τους τα πας πριν τελεστή ο γάμος. Αν τους πεις ότι επείγει λόγο γέννας, σε δουν και με τη κοιλιά τούμπανο, ίσως να σε βοηθήσουν.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Αν θυμάμαι καλά, γιατί έχει περάσει και καιρός (ή απλά προσπαθώ να τα ξεχάσω)μου είχε πει ο σύζυγος μου τότε ότι η δικηγόρος του θα πήγαινε να ζητήσει χαρτί ότι ουσιαστικά είναι χωρισμένοι, πριν βγει το χαρτί του διαζυγίου έτσι ώστε να μπορέσουμε να το καταθέσουμε στο δημαρχείο. Δε ξέρω βέβαια αν αυτό ισχύει, γιατί παίζει να μου έλεγε και βλακείες επειδή ήταν πιεσμένος τότε.

Πάντως του άντρα μου καθυστέρησε να βγει γιατί δεν υπέγραφε η πρώην αρχικά, μετά δε παρουσιαζόταν ο δικηγόρος της στο δικαστήριο και στο τέλος είχαμε καθυστέρηση λόγο απεργίας των δικαστικών. Τελικά βγήκε 10 μέρες πριν γεννήσω, είχαμε όμως έτοιμα όλα τα χαρτιά (πιστοποιητικά γεννήσεως κ.α.), είχαμε βάλει είδη την αγγελία στην εφημερίδα (ουσιαστικά παράνομα αφού δε το είχαμε πάρει στα χέρια μας το χαρτί) και με το που βγήκε, πήγαμε και τα καταθέσαμε…

Μέσα στο ιντερνετ, γράφει τι χαρτιά χρειάζονται. Μπες στη σελίδα του δήμου που κατοικείς (αλλά και σε άλλους δήμους τα γράφει) και ψάξε να βρεις τι δικαιολογητικά πρέπει να έχεις. Μπορείς αν θέλεις να πας εσύ η ίδια στο δήμο και να προσπαθήσεις να βγάλεις ημερομηνία γάμου, ακόμα και αν δεν έχεις καταθέσει όλα σου τα χαρτιά, με την προϋπόθεση ότι θα τους τα πας πριν τελεστή ο γάμος. Αν τους πεις ότι επείγει λόγο γέννας, σε δουν και με τη κοιλιά τούμπανο, ίσως να σε βοηθήσουν.

εχει δικιο η αντι αλλα κοιτα γιατι σε πολλους δήμους δεν χρειαζεται καν δημοσίευση σε εμενα με θρησκ.κ παρόλο που είχε πάνω απο 90,000χιλ.κατοικους δεν το εβάλα στην εφημερίδα οπότε πιο εύκολα.

βρήκα κάπου αλλα αυτό είναι για κύπρο ότι θελεί να περάσουν περίπου στις 50μέρες από την ήμερα που θα βγεί το διαζευκτηριο ψαξε να δείς μην ισχύει και εδώ κάτι τέτοιο,αν κ δεν νομίζω.

ccBbp2.png

αα να σου πω αν το δηλώσεις το παιδι αργότερα για ρώτα κ για αυτο το προστιμο έτσι κ αλλιώς δεν είναι μεγάλο 5ευρώ αν περάσουν οι 10 μέρες και 15 περιπου αν περάσουν οι 100 ρώτα τι γινεται κ σε αυτή την περίπτωση ή θα πάει στο όνομα που έτσι κ αλλίως ήταν όταν γεννηθεί ρώτα το δικήγόρο σου να μάθει μήπως μπορέσεις να κάνεις κάτι.http://www.e-patras.gr/portal/web/common/176

ccBbp2.png

Πίεσε τη δικηγόρο σου, σε περίπτωση βρες άλλη. Εμείς αυτό κάναμε… ψάξτο, πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρεις.:wink::wink:

Όσο για το πρόστιμο για τα παιδιά που δηλώνονται σαν αγνώστου πατρός, νομίζω ότι είναι μεγάλο… πάνω από 1500 νομίζω…

Αυτό που λέει η Άννα, αφορά το πρόστιμο για αυτούς που δε καταθέσουν έγκαιρα το χαρτί από τη κλινική στο ληξιαρχείο. Το ίδιο ισχύει και για τη βάφτιση, νομίζω και για το γάμο… αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό το θέμα.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά...

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ

Η άδεια γάμου εκδίδεται μετά από οκτώ (:cool: ημέρες από

την υποβολή των δικαιολογητικών από τον Δήμο που

υπάγεται η κατοικία του ενδιαφερόμενου. Η κατάθεση της

αίτησης και η παραλαβή γίνεται από τον ενδιαφερόμενο

έχοντας μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα.

1. Αίτηση (ο Δήμος χορηγεί έντυπα αιτήσεων)

2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης

3. Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) που

βεβαιώνεται ότι:

α) Δεν υπάρχουν κωλύματα γάμου βάσει των άρθρων

1350, 1351, 1352, 1356, 1357, 1360 του Αστικού Κώδικα

β) είναι κάτοικος Δήμου .........

γ) αν τέλει πρώτο ή δεύτερο γάμο κ.τ.λ.

4. Δημοσίευση σε Ημερήσιο τύπο

5. Παράβολο των 15Î από Δημόσιο Ταμείο

Για τις παρακάτω ειδικές περιπτώσεις απαιτούνται επιπλέον και τα

ακόλουθα :

α) για διαζευγμένους: επικυρωμένο διαζευκτήριο

β) για ανήλικους: δικαστική απόφαση

γ) για αλλοδαπούς: πρέπει να προσκομίσουν:

1. φωτοτυπία του διαβατηρίου

2. βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν κωλύματα γάμου με τον/την

ενδιαφερόμενο/η που πρόκειται αντίστοιχα να τελέσουν

πολιτικό γάμο

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα εκδοθούν από το προξενείο

τους στην Ελλάδα και ύστερα θα μεταφραστούν στα Ελληνικά

(τα ονόματα πρέπει να αναφέρονται με Ελληνικούς

χαρακτήρες).

Συμπληρωματικές πληροφορίες

Για την τέλεση πολιτικού γάμου είναι απαραίτητοι δύο (2) ενήλικοι μάρτυρες ανεξαρτήτου βαθμού συγγένειας με τους

μελλόνυμφους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις

Αστυνομικές τους Ταυτότητες.

Σύμφωνα με το νόμο της ισότητας οι μελλόνυμφοι είναι

υποχρεωμένοι να δηλώσουν πριν το γάμο, το επώνυμο των

παιδιών που θα γεννηθούν (δηλαδή το επώνυμο ή του

συζύγου ή της συζύγου ή και των δύο, όχι όμως

περισσότερα από δύο επώνυμα).-

0sShp3.png

PGnvp2.png

• 2 weeks later...

Nα 'σαι καλα αnti1980 το εχω διαβασει και εχω ραντεβου την Τριτη σε συμβολαιογραφο για να το κανουμε,απλα η συμβολαιογραφος μας ειπε οτι αν δε βγει το διαζυγιο δεν μας καλυπτει.Οι ελπιδες μου αναπτερωθηκαν ομως γιατι ισως τελικα βγαλω ακρη με τον πρωην και ερθει να υπογραψει.Εγω θα ετοιμασω τα χαρτια του πολιτικου να ειναι ετοιμα και ο Θεος βοηθος!Ευχαριστω για το ενδιαφερον να ειστε ολες καλα!

• 2 weeks later...

Exω απιστευτα νεα!!!!!!!!Πηγε ο πρωην επιτελους και υπεγραψε την παραιτηση και σημερα πηρα το πολυποθητο διαζευκτηριο!!!!!!!Αυριο κανουμε την αιτηση για τον πολιτικο που θα γινει σε μια εβδομαδα ακριβως την ημερα που μπαινω στο μηνα μου.Τυχαιο?Δε νομιζω..!χι χι!Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις πληροφοριες,να ειστε ολοι καλα!

Exω απιστευτα νεα!!!!!!!!Πηγε ο πρωην επιτελους και υπεγραψε την παραιτηση και σημερα πηρα το πολυποθητο διαζευκτηριο!!!!!!!Αυριο κανουμε την αιτηση για τον πολιτικο που θα γινει σε μια εβδομαδα ακριβως την ημερα που μπαινω στο μηνα μου.Τυχαιο?Δε νομιζω..!χι χι!Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις πληροφοριες,να ειστε ολοι καλα!

Πολύ χαίρομαι για εσένα dollores. Επιτέλους τέλος καλό και όλα καλά. Άντε τώρα να ηρεμίσεις γιατί τα μωράκια στη κοιλίτσα σου δε θέλουν άγχος.

Η ώρα η καλή λοιπόν και με το καλό να υποδεχτείτε τα μωράκια σας!!!!:-D:grin::-D:grin::-D:grin::-D

0sShp3.png

PGnvp2.png