Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΙΔΙ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα, ο γιός μου είναι 5 ετών και 17 κιλά. Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με την όρεξη του. Ψάχνοντας τρόπους για να φάει (μόνο τον καραγκιοζη δεν έχουμε κάνει !!!!) βρήκα στο internet το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ σιρόπι APPETIMIX της Ladrome.

:-P Δεν έχω περαιτέρω πληροφορίες για αυτό και θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει σχετικά, να μου πει τη γνώμη του.

Διαφημίσεις

Η κόρη μου είναι 5,5 ετών αρκετά ψηλή για την ηλικία της και είναι 20 κιλά.Επίσης έχουμε μεγάλο θέμα με το φαγητό..διότι δεν της αρέσει το φαγήτο κυρίως όταν είναι απασχολημένη με παιχνίδι και ευχάριστες δραστηρίοτητες.

Σου δίνω τις συστάσεις μας για να ελαφρύνω λίγο την αγωνία σου και να σου δείξω οτι πολλά παιδάκια έχουν θέμα με κιλά και φαγητό, μάλιστα εδώ στο φόρουμ θα βρεις αρκετές περιπτώσεις ''λιγόφαγων'' παιδιών.

Τώρα για το σιρόπι η γνώμη μου είναι να μην το χρησιμοποιήσεις.

Κάποτε είχα και εγώ αυτό το δίλλημα, να χρησιμοποιήσω σιρόπι ή όχι, και όταν ρώτησα τον παιδίατρο μου το απέρριψε αμέσως λέγοντας οτι δεν είναι απαραίτητο αφού δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειποβαρούς παιδιού και φυσικά αν της δώσω σιρόπι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Εκεί δηλαδή που τρέχαμε για να φάει να τρέχουμε για να ΜΗΝ φάει και μετά να τρέχουμε στους διαιτολόγους.

Ελπίζω να σε βοήθησα.:)

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Και η δική μου η παιδίατρος αρνήθηκε να μου συστήσει κάποιο σιρόπι. Αυτό το βρήκα μόνη μου και είναι με βάση τα φρούτα. Σκεφτόμουν μήπως (αφού την ρωτήσω) να του έδινα λίγο, όχι σε μόνιμη βάση, μήπως και γινόταν μία ΕΚΚΙΝΗΣΗ !!!

Είμαι της άποψης να μην δίνω οποιοδήποτε φάρμακο ή σκεύασμα στο παιδί μου χωρίς την έγκριση του γιατρού.

Αφού σου το αρνήθηκε και ο παιδίατρος σας κάνε λιγάκι υπομονή και θα δεις τα πράγματα θα είναι καλύτερα όσον αφορά τη διατροφή του.

Αλήθεια ο παιδίατρος σας τι σας είπε όσον αφορά τα κιλά του παιδιού? Σου είπε τίποτα και ανησύχησες?

με τον μεγαλο μου γιο δεν ειχα ποτε προβλημα στο φαγητο με την κορη μου εχω ειναι παντα 2-3 κιλα κατω απο τα κανονικα,και βλεπω και τον μικρουλη μου οτι και αυτος ειναι σε ωριακο σημειο.εγω μια με δυο φορες τον χρονο τα δινω απο ενα κουταλακι μουρουνελαιο της minadex το multivitamin syrup.ανεβαζει τους ηλεκτροδιαλυτες γτ στα λιγοφαγα παιδια ειναι μια αλυσιδα και απλα ετσι ανεβανει και η ορεξη τους μην φανταστεις κατι φοβερο αλλα για παραδειγμα ο μικρος μου τωρα απο το τελος του καλοκαιριου δεν θελει τα φρουτα μια μπανανα ενα μηλο δυο φορες την εβδομαδα τρωει αλλες τροφες και κατα καιρους δεν τον προλαβαινω αλλα οχι τρελα πραγματα οποτε ενα κουταλακι και ειμαι ποιο σιγουρη.παντα βεβαια με συνενοηση της παιδιατρου!μουρουνελαιο μας διναν και οι γονεις μας δεν ειναι χημικο σκευασμα!συζητα το με τον γιατρο σας δεν νομιζω να ειναι αντιθετος

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

Εμείς είμασταν μια ζωή στο κυνήγι για το φαγητό. Ποτέ δεν μου ζήτησε ο μικρός να φάει, έχει μείνει και 10 μέρες νηστικός μόνο με γάλα. Δεν τον συγκινεί κανέναν φαγητό, ούτε γλυκό , ούτε τίποτα.

Εγώ βέβαια τρώγομαι με τα ρούχα μου με το συγκεκριμενο θέμα, θεωρώντας ότι το παιδί θα έχει κάποια στιγμή πρόβλημα υγείας. Το βάρος του είναι 15 κιλά και είναι 4,5 ετών.

Η παιδίατρος η οποία είναι πολύ σχολαστική με την παχυσαρκία, μου λέει ότι όλα είναι μια χαρά , δεν μου δίνει σιρόπι για την όρεξη και δεν ανησυχεί.

΄Ωσπου πριν ενάμιση μήνα, το παιδί αρρώστησε πολύ βαρυά από ένα μικρόβιο το οποίο βρήκε αδύναμο τον οργανισμό και τον τσάκισε. Τρέχαμε ένα μήνα στα νοσοκομεία και τελικά αφού το ξεπέρασε, η παιδίατρος μου έδωσε το minadex το multivitamin syrup γιατί λέει πρέπει να του ενισχύσουμε τον οργανισμό. Τώρα το κατάλαβε, τόσο καιρό που της το έλεγα μου έλεγε ότι δεν χρειάζται.΄Ηδη για πρώτη φορά στη ζωή του μου έχει ζητήσει να φάει και είμαι πολύ ευχαριστημένη με το φαγητό του. Μάλιστα πήραμε και μισό κιλό.

O Μανώλης κοντεύει τα 5 και είναι 15,5 κιλά! Έχουμε προσπαθήσει με όλους τους τρόπους να τον κάνουμε να φάει.Το μόνο που πετυχαίνει είναι να του λέμε ατέλειωτες ιστορίες την ώρα που τρώει.Χρειάζεται 2 ώρες για κάθε γεύμα και από την γέννηση της μικρής ,δεν έχω τόσο χρόνο.Νιώθω απογοήτευση κι αυτό το θέμα με έχει κουράσει αφάνταστα.Κάνει τακτικά εξετάσεις και ο αιματοκρίτης του είναι χαμηλός (μονίμως παίρνει σίδηρο ).Έχω προσπαθήσει να τον δελεάσω,να παρουσιάσω το πιάτο όμορφα,να τον αφήσω να παίζει ενδιάμεσα κτλ κτλ.Είμαι τελείως απογοητευμένη και του έχω πει πόσο κακό κάνει στον εαυτό του.

Το σιρόπι για το οποίο ρωτάς δεν το ξέρω,έχω όμως χρησιμοποιήσει (πριν 2 σχεδόν χρόνια) το σιρόπι που προτείνει η nspi δηλαδή το Multi-Vitamin SYRUP Minadex από την seven seas.Έχει πολύ ευχάριστη γεύση (μου θύμιζε ένα σιρόπι που μας το έδιναν στο νηπιαγωγείο...κάποτε:roll:).Το πήρε μόνο για 1 μήνα ,κατόπιν υπόδειξης της παιδιάτρου .Εκείνον τον μήνα έβαλε 1 κιλό....Τώρα που το θυμήθηκα μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω την παιδίατρο και πάλι,αν μπορεί να το πάρει...

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Και μας μας το συστησε η παιδιατρος. Ειναι 4 και με το ζορι 19 κιλα, δεν τρωει παρα μονο στο σχολειο και στο σπιτι μονο γαλα, γιαουρτι και γαλα, πολυ γαλα. Πριν το Πασχα που το περναμε μπορω να πω οτι ακουσα ''πειναω'' και εφαγε και τοστ ολοκληρο. Το ειπιε ευχαριστα παντως, βεβαια δεν του ειπα οτι με αυτο θα τρωει αλλα το ξενικησαμε μαζι με αντιβιωση (ετυχε) και το επερνε κανονικα μεχρι που τελειωσε το μπουκαλι.

Τελικά μου φαίνεται οτι μόνο η δική μας παιδίατρος είναι "ζαμαμφού" με το φαγητό. Όταν η κόρη μου ήταν 4 χρονών ζύγιζε μόλις 18κιλά. Την είχα ρωτήσει τότε για σιρόπι περί ορέξεως και μου το απαγόρευσε ρητά. Ε κι εγώ την άκουσα.

Μου έλεγε θυμάμαι μια χαρά είναι το παιδί, αναπτύσσεται και αυτό έχει σημασία. Και έπινε επί το πλείστον μόνο γάλα και αυτό υποαλλεργικό και 2~3 φαγητά μόνο.

Η αλήθεια όμως ειναι οτι αναπτύσσεται αφού σε 18 μήνες έβαλε περίπου 2 κιλά και ας έπασχε μέχρι τώρα από αλλεργία.

Κ'εμένα η παιδίατρος μου έχει πει ότι το παιδί είναι μια χαρά. Το θέμα είναι ότι έχει διαστήματα που τρώει (σχετικά), κάνουμε βέβαια πόση ώρα, μου γίνονται τα νεύρα κρόσια και μετά μπορεί να τύχει ένα κρύωμα και ξαναγυρίζουμε εκεί που είμασταν πριν. Έχει και μια ευαισθησία στις αμυγδαλές !!! Τώρα λοιπόν γέννησα και 2 κοριτσάκια και όπως καταλαβαίνεται ο χρόνος είναι πολυτιμος και η υπομονή λιγοστεύει και τέλος πάντων σκεφτομαι ότι είναι επιτέλους 5 ετών, δεν έπρεπε να έχουμε λύσει και το θέμα του φαγητού (ξέχασα να πω οτι τον ψιλοταϊζω ακόμα γιατί μόνος του τρώει 2 μπουκιές και μετά βαριέται). Άσε που όλοι οι "ειδικοί" λένε ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ, το έκανα και για 2 ημέρες δεν ζήτησε ΤΙΠΟΤΑ !!!! Φρίκη !

Διαφημίσεις

αφήστε τα παιδιά. ΟΧΙ σιρόπι προς θεού!

στην Ελλάδα ζούμε. εχουμε φρούτα, λαχανικά, ήλιο...

αν ξεκινήσεις σιρόπι και τελικά του ανοίξει η όρεξη, πώς εισαι σίγουρη οτι μετα δεν θα συνεχίσει να τρωει, να τρωει, να τρωει.

διαβασε την υπογραφή μου... και να το λάβεις σοβαρα υπόψη σου.

age.png

• 1 month later...

συγγνώμη κιόλας αλλά ένα παιδάκι 4 χρονών και 19 κιλά δε μου φαίνεται καθόλου αδύνατο ..... Η δικιά μου είναι 4 και είναι 14.5 κιλά και οι μόνοι που αγχώνονται είναι τα πεθερικά μου. Δεν της αρέσει το φαγητό γενικά..Αν έχουν φυσιολογική νοητική ανάπτυξη, και δεν είναι αρρωστιάρικα, δεν καταλαβαίνω τον λόγο της ανησυχίας... Συνήθως εξάλλου τα χοντρούλικα είναι αρρωστιάρικα.

Κοριτσια η κορη μου ειναι 5,6 χρονων και 17 κιλα.Απο 4 μηνων εκοψε το γαλα και η ωρα του φαγητου ηταν παντα ενας εφιαλτης για μενα, αλλα φανταζομαι και για τη μικρη αφου της μετεδιδα, με την πιεση που της εκανα το αγχος μου για να φαει κατι.Το αποτελεσμα ηταν οπως μας ειπε ο παιδιατρος να παρουσιασει ενα ειδος αρνησης για το φαγητο και να εξαφανιστει το αισθημα της πεινας.Ποτε δεν πεινασε , ποτε δεν μου ζητησε κατι για να φαει,εστω γλυκο,παγωτο η μπισκοτο...Μονο τωρα που ειμαστε σε αυτη την ηλικια ,αρχιζει σιγα σιγα να τρωει καπως πιο ευκολα και το γευμα μας δεν κραταει 2 ωρες, αλλα εξακολουθω να την ταιζω εγω.Αυτο που καταλαβα ειναι οτι οσο μεγαλωνει και βλεπω οτι ειναι υγειεστατη και πολυ ζωηρη υποσυνυδητα χαλαρωνω στο θεμα του φαγητου και αυτο το εισπρατει και το παιδι.Το σιροπι της Minadex το δοκιμασαμε και εμεις καποια φορα που ηταν χλωμη, αλλα δεν μας εκανε καμια διαφορα.Μεχρι και βασιλικο πολτο της εχω δωσει παλι χωρις αποτελεσμα.Το συμπερασμα μου ειναι λοιπον ενα .Να αντιμετωπιζουμε το θεμα " φαγητο" οσο πιο ΧΑΛΑΡΑ γινεται.Χμ. ευκολο να το λεει η να το γραφει κανεις αλλα στην πραξη τι γινετε?Εχω κανει πολυυυυ κλαμα εγω....Φιλια

βρε παιδια μην μασ τρελλαινετε με ανουσια πραγματα που μου θυμιζουν την μαμα μου που μασ αποκαλουσε ...μακαρονια 6 νουμερο..κ μασ ειχε σπασει τα νευρα με το φαι τελικα μετα απο πολλα χρονια φαγαμε μονο που το timing διεφερε τελοσ παντων η ορεξη δεν ανοιγει με ταματα προσωπικα το μονο π εχω δωσει ειναι ενα σιροπι προπολησ φυτικο που βοηθα την αμυνα του οργανισμου κ τονωνει κ αυτο απο συμβουλη γιατρου επειδη ο μικροσ κανει πολλεσ ωρεσ προπονηση κ γενικα εχει βαρυ προγραμμα:P:p:p

Και εμένα η κόρη μου είναι 6.5 χρονών, 21,5 κιλά και 1,23 ύψος. Κάποια στιγμή της είχα πάρει μουρουνέλαιο που ανοίγει την όρεξη και της έδινα κανονικά. Οταν το ανέφερα στην παιδίατρο με κατσάδιασε!!! Δεν υπάρχει λόγος να δίνεις στο παιδί τέτοια πράγματα απο τη στιγμή που είναι υγιές και χοροπηδάει. Θα φάει όσο θέλει, μην το πιέζεις. Εκτοτε δεν ξανασχολήθηκα. Το παιδί τρώει απ' όλα αλλά μικρές ποσότητες. Το μόνο που τρώει ευχάριστα και πολύ είναι το γάλα. Προσπαθώ να της δίνω θρεπτικές τροφές που της αρέσουν όπως το ταχίνι και η μπανάνα για το σχολείο αλλά τρώει που και που και τα γλυκάκια της, δεν της έχω απαγορέψει κάτι αλλά όλα με μέτρο.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Θα σας μιλήσω σαν παιδάκι που επινα σχεδόν καθημερινά για 4-5 χρόνια μουρουνέλαιο!!

Πάντα ήμουν αδύνατη κ δεν έτρωγα... δεν πεινούσα πως να το κάνουμε... η μάνα μου με είχε ποτισει ένα σωρό τέτοια σιρόπια για να μου ανοιξει η όρεξη αλλά τίποτα!!

Δεν ειναι τυχαίο ότι ακόμα κ στο γυμνάσιο στο κολάν μου έβαζαν τιράντες για να μην μου πέφτει...

Το αποτέλεσμα ήταν να είμαι μια ζωή αδύνατη κ άνοιξε η όρεξή μου μετά τα 20 !! Σήμερα είμαι 1,68 κ 52 κιλά, τρώω πολύ αλλά δύσκολα να πάρω βάρος..

Απλά θεωρώ ότι αυτά τα σκευάσματα τίποτα δεν κάνουν

Όταν ήμουν 4-5 χρόνων, έδειχνα σαν καχεκτικό. Κι εμένα μου έδιναν για ένα καλοκαίρι μουρουνέλαιο, αλλά δεν είχε κάνει τίποτα. Άρχισα να παίρνω απότομα βάρος περίπου στα 8, καμία σχέση πλέον μ'εκείνο που ήμουν, αλλά δε νομίζω να έφταιγε το μουρουνέλαιο. Ο αδερφός μου, ακόμα πιο αδύνατος από μένα, δεν πήρε ποτέ κανένα σκεύασμα για την όρεξη, συνεχίζει να είναι αδύνατος.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

καλησπερα και απο εμενα...η κορη μου ειναι 4 ετων και με το ζορι αγγιζει τα 14 κιλα...ενω τρωει αρκετα και ειναι πολυ λιγα τα φαγητα που δεν τρωει ειναι πολυ αδυνατουλα ... καλα οταν λεω οτι τρωει αρκετα μην φανταστειτε οτι μασουλαει ολη μερα ...αλλα θα πιει το γαλα της πρωι βραδυ , θα φαει το μεσημεριανο της και αντε και κανενα φρουτακι αναμεσα...

εμενα σαν παιδι με πιεζανε να φαω και επειδη οι γονεις μου λειπανε πολλες ωρες απο το σπιτι εμαθα να τρωω σαβουρες αφου η μαμα μου δεν ειχε χρονο για μαγειρεμα...με αποτελεσμα να εχω φτασει σε συμειο παχυσαρκειας και αν και κανω πολυ αγωνα πιστεψτε με εχω ακομα πολλα κιλα πανω μου... σαλατες αρχισα να τρωω οταν γνωρισα τον αντρα μου...πολλα φαγητα δεν ηξερα οτι υπηρχαν...

τελος παντων αρκετα με εμενα...αυτο που ηθελα να περασω ειναι να μην πιεζετε τα παιδια σας να τρωνε...

η παιδιατρος μας ειναι αρνητικοτατη σε τετοιου ειδους σκευασματα...ακομα και σε παιδι που τρεφετε μονο με γαλα...

Καλησπέρα, ο γιός μου είναι 5 ετών και 17 κιλά. Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με την όρεξη του. Ψάχνοντας τρόπους για να φάει (μόνο τον καραγκιοζη δεν έχουμε κάνει !!!!) βρήκα στο internet το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ σιρόπι APPETIMIX της Ladrome.

:-P Δεν έχω περαιτέρω πληροφορίες για αυτό και θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει σχετικά, να μου πει τη γνώμη του.

Βρε συ pg3 πολύ άγχος για το τίποτα, σαν τον άντρα μου!

Ε, κι εμένα ο μεγάλος μία είναι 17,500, μία 18,000 και θα γίνει 5 τον άλλο μήνα. Ο άντρας μου τον κυνηγάει να φάει το βράδυ και μου φωνάζει που δεν τον πιέζω. Αλλά ούτε εγώ ούτε ο γιατρός αγχωνόμαστε. Μάλιστα τον βρίσκουμε και τέλειο στα κιλά του!

Μακάρι να ήταν έτσι και η Κλέα μου λεπτούλα αλλά ζυγίζει το ίδιο και είναι ~1,5 χρόνο μικρότερη.

Ο παιδίατρός σας τί λέει?

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Επειδη ειμαι ενα καμενο παιδί απο το βαρος σας λέω

ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ Η ΜΕ ΠΑΙΔΟΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ

Οτι δεν ετρωγε η μικρή μου αδελφή, "μπούκωναν" εμενα για να μη το πετάξουν...με το ζορι...Αποτελεσμα;;;Παχυσαρκο μωρό που παλεύει κοντά 40 χρονια για να ρυθμίσει το βάρος...ΤΡΑΓΙΚΟ...

Αφηστε τα στην ησυχια τους...Συμφωνω απολυτα με την ismini...Ενα παιδί που δεν τρωει κάποια στιγμη θα φαει...Τα αδυνατα μωρά ειναι υγιει μωρα...Σιγουρα δεν θα θελατε αυτά τα παιδάκια που τωρα δεν τρωνε κατά τα 10-12 χρονια τους να το ανοιξουν και να μην τα χορταίνεται με τιποτα...

5 ετων και σχεδον 20 κιλά δεν θεωρω οτι ειναι αφυσικο...

Καντε ενα γκάλοπ απο το φιλικό σας περιβάλλον και ρωτήστε πόσοι οταν ηταν μικροι δεν έτρωγαν και βασάνιζαν την μαμα τους και μετά αρχισαν να τρωνε;;;

Οι απαντήσεις που θα λάβετε εύχομαι να σας ικανοποιήσουν...

Ενα τελευταιο να σας πω...Η αδελφή μου που δεν ετρωγε μεχρι τα 7 περιπου -και που μπουκονωμουν εγω για να μην πεταχτεί- τωρα ειναι συνεχώς σε διαιτες για να μπορεσει να ειναι 5 κιλά πάνω απο το κανονικό της και να μην ξεφύγει...Αυτά... απο το προσωπικό μου ημερολογιο...!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Καλημερα

Θα συμφωνησω και εγω με τις υπολοιπες κοπελες, εχω να γιο 4 χρονων και ζυγιζει 17 κιλά με υψος 1.10 στα δικα μου ματια ειναι αρκετα αδυνατος , δεν τρωει σχεδον τιποτα , δεν εχει κατσει ποτε να φαει ενα κανονικο γευμα και σπανιως ακουω τη λεξη πειναω , το μονο που μας σωνει ειναι του αρεσει πολυ το γαλα , ο παιδιατρος μου λεει να παρακαλας που ειναι ετσι με την εξαρση της παιδικης παχυσαρκιας που εχουμε φυσικα ουτε λογος για σιροπια και τετοια και ισα ισα που μου ειπε το φρεσκο γαλα να ειναι light αφου το ασβεστιο δεν βγαινει απο το βουτυρο των γαλακτομικων..

vXPNp3.png

QcHZp3.png

διαβάστε παρακάτω

age.png

Και εμένα η μικρότερη κόρη μου είναι λιγόφαγο παιδάκι και η αλήθεια είναι πως έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια με το φαγητό της...

Τώρα είναι 4.5 χρονών, ψηλή και λιγνή, με βάρος 15 κιλά. Ο παιδίατρος μου λέει να μην ασχολούμαι με το φαγητό της και να μην έχω συνεχώς αυτό το άγχος (δύσκολο βέβαια για κάθε μάνα, αλλά το παλεύω) και ότι στην χώρα πάσχουμε από εύσωμους και όχι από αδύνατους... Σιρόπι για την όρεξη μου το απαγόρευσε, όταν και εγώ τον είχα ρωτήσει. Νομίζω ότι οι γιατροί δεν δίνουν τόση σημασία στο βάρος, όσο στην υπόλοιπη ανάπτυξη και στο να είναι γενικά το παιδί γερό.

Οπότε και εγώ προσπαθώ να είμαι πιο άνετη και να μην την ζορίζω με το φαγητό. Μικρές ποσότητες, όσο θέλει εκείνη, αρκεί να τρώει τα απαραίτητα και τα θρεπτικά στοιχεία... Ευτυχώς γάλα πίνουμε παρα πολύ:D

Πρέπει να ομολογήσω πάντως, ότι από τότε που σταμάτησα να την ζορίζω με το φαγητό, τρώει με περισσότερη όρεξη.Δεν έχει αυξήσει τις ποσότητές της, αυτές παραμένουν μικρές, αλλά όσο τρώει τουλάχιστον το τρώει με μεγαλύτερη ευχαρίστηση και μάλιστα άκουσα και 2-3 φορές να μου λέει ....''πεινάω'', λέξη που είχα καημό να ακούσω! :wink:.

• 1 month later...

Καλησπέρα.

Και εμένα ο γιος μου έχει πρόβλημα με το φαγητό. Είναι 5 ετών και 17 κιλά, δεν έχει πει ποτέ ''μαμά πεινάω'', τρώει λίγο το μεσημέρι και τσιμπολογάει λίγο το απόγευμα στις καλές ημέρες. Ευτυχώς πίνει γάλα. Εγώ ανησυχώ αλλά ο γιατρός λέει ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι είναι καλύτερα που είναι αδύνατος παρά χοντρός. Επίσης λέει να μην τον πιέζουμε να φάει και σιγά σιγά θα φάει μόνος του. Μια φορά μας είπε αστειευόμενος αφήστε τον 3 ημέρες σχεδόν νηστικό και στο τέλος θα φάει τσόχα. Εγώ φυσικά δεν μπορώ να τον αφήσω 3 ημέρες νηστικό και τρέχω από πίσω του και τον ταΙζω μπουκιά - μπουκιά. Που θα πάει κάποια στιγμή θα φάει μόνος του. Ελπίζω να μη γίνει όταν θα πάει 15 χρονών!!!!!! Πάντως και εγώ κατά διαστήματα (όχι πολύ συχνά) του δίνω λίγο σιρόπι Minadex. Επίσης η κόρη μου δεν τρώει πολύ φαγήτο αλλά δεν τη λες και αδύνατη. Είναι 3,5 και 16 κιλα και αυτό γιατί πίνει πολύ γάλα και παρά μα πάρα πολλά φρούτα. Αυτό μας έχει σώσει. Μόλις δει φρούτο παρατάει και τη σοκολάτα για να το φάει!!!! Απορώ που έμοιασε!!!

[SIZE=1][URL="http://www.ticker.7910.org/eng"][IMG]http://www.ticker.7910.org/an1cve60g410010MTI1OTcyNmR8NDU0ODY2NDVkYXxUbyBhbnRyYWtpIG1vdSBlaW5haQ.gif[/IMG][/URL]
[URL="http://www.ticker.7910.org/eng"][IMG]http://www.ticker.7910.org/an1cz_y0g410010MDAwODM1ZHw1NzY1MzlkYXxIIHpvdXpvdW5hIG1vdSBlaW5haQ.gif[/IMG][/URL][/SIZE]