Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αυχενική διαφάνεια (αμνιοπαρακεντηση λογω ηληκιας?)

Recommended Posts

Κορίτσια γειά!

Έκανα την αυχενική διαφάνεια στο Μητέρα και μου λένε να κάνω αμνιοκέντηση λόγω ηλικίας.

Από τις δύο ενδείξεις πιθανοτήτων ξέρει κάποια να μου πει ποιά ισχύει τελικά;

Η προυπάρχουσα στατιστική πιθανότητα λόγω ηλικίας ( 1:96) ή η τελική συνδυασμένη πιθανότητα ( 1:1749) που είναι με έντονα γράμματα;

Αν είναι έτσι χρειάζεται να κάνω την αμνιοκέντηση; :confused:

Διαφημίσεις

mariaag καλησπέρα, νομίζω ότι ισχύει η δεύτερη μέτρηση, χωρίς να είμαι και 100% σίγουρη. Όσο για την αμνιοκέντηση ήξερα ότι γινόταν άνω των 35 αλλά τελευταία άλλαξε το όριο ηλικίας και έχει γίνει άνω των 38 ετών. Ποιοι σου λένε για αμνιοκέντηση, ο γιατρός σου?

καλημερα..το ιδιο αναρωτιεμαι κι εγω...ειναι το τεταρτο παιδακι μου κ ειμαι γεννημενη 10-6-74.η στατιστικη η δικη μου για την τρισωμια 21ειναι 1/4644,ενω για τις αλλες δυο 1/11021 για την 18 κ 1/34660 για τη 13.η αυχενικη μου ηταν 1,8 κ τα υπολοιπα ευρηματα της εξετασης φυσιολογικα.

ξερω οτι τα ποσοστα που ισχυουν ειναι τα τροποποιημενα,για τα οποια συνυπολογιζεται το αποτελεσμα του βιοχημικου ελεγχου.τα ευρηματα του υπερηχογραφηματος κ εξωτερικοι παραγοντες οπως η ληψη φαρμακων,το καπνισμα,ακομα κ η καταγωγη.σου δινει παντα ενα ποσοστο.απ οτι ξερω ζηταν αμνιο αν το ποσοστο ειναι κατω απο 1/350,αλλα εχω ακουσει κ περιπτωσεις πολλες με χαμηλο ποσοστο,ακομα κ 1/10,που γεννηθηκαν "φυσιολογικα"απο αποψη καρυοτυπου παιδια.

ο γιατρος μου που ειναι αναπλ διευθυντης σε δημοσιο νοσοκομειο επιμενει στην αμνιοπαρακεντηση απο την αρχη της εγκυμοσυνης λογω της ηλικιας,ενω ο γεννετιστης που παρακολουθει υπερηχογραφικα την κυηση λεει να περιμενω το β επιπεδου κ αναλογα να κανουμε,επειδη κ η αμνιο ειναι μια εξεταση που εχει ρισκο.εχω τρια παιδια (το μεγαλυτερο 3,5 ετων) κ δεν μπορω με τιποτα να ξαπλωσω κ να μη σηκωσω βαρος για 15 μερες οπως απαιτει η εξεταση.ετσι αποφασισα να κανω νωριτερα το β επιπεδου (θα το κανω την ερχομενη τεταρτη που θα ειμαι στην 19η εβδομαδα κ ν αποφασισω μετα...ουτως η αλλως,υπαρχουν τοσες πολλες παθησεις (αυτισμος πχ) που δεν φαινονται στον καρυοτυπο.

αν η β επιπεδου δειξει κατι που αξιζει να ρισκαρω μια αποβολη,τοτε θα την κανω.διαφορετικα λεω να το αφησω στην τυχη του,αφου κ η ηλικια μου ειναι οριακη.

ελπιζω να σε διαφωτισα καπως...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

το δευτερο κοιτας,αυτο ειναι που αφορα εσενα ,το πρωτο ειναι το γενικο ποσοστο λογω ηλικιας,δλδ μια γυναικα της ηλικιας σου εχει ποσοστο 1/96 να γεννησει παιδακι με συνδρομο νταουν,εσενα ειναι πολυ μικροτερο το ποσοστο!1/1749!

Koρίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Ο γιατρός μου είπε να την κάνω λόγω ηλικίας, απλά ήθελα να δω ποιά ένδειξη ισχύει.

Εφόσον είναι 1:1749 είναι σίγουρα μεγαλύτερο το ρίσκο 1:200 της αποβολής από την αμνιο.

Θα κάνω και το β επιπέδου και βλέπουμε, αν και δεν νομίζω να αποφασίσω να την κάνω.

Διαφημίσεις