Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ελαφρυα σκολιωση σε μωρο 17 μηνων....

Recommended Posts

Εδω και 2 μηνες εχω παρατηρηση μια μικρη καμψη στη σπονδυλικη στηλη της μικρης....το ειπα στη παιδιατρο και μου ειπε οτι εχω δικιο οταν την ειδε....μου ειπε να απευθυνθω σε παιδοορθοπεδικο...γνωριζετε καποιον?

και τα πελματα της εχουν μια κληση προς τα μεσα οταν περπαταει.....οταν το παρατηρησα μου ειπε να το παρακολουθησουμε μετα απο 6 μηνες απο τοτε που ξεκινησε να περπαταει....περασαν οι 6 μηνες αλλα εξακολουθει και περπαταει με τα πελματα προς τα μεσα...κυριως το δεξι.....τη βοηθεια σας παρακαλω γιατι δεν ξερω αν πρεπει να περιμενω η ειναι καλητερο να τη δει καποιος ορθοπαιδικος τωρα......ειναι 17 μηνων!

Διαφημίσεις

Ονομάζεται Βλάχος Ευγένιος, είναι διευθυντής του παιδορθοπεδικού τμήματος στο ΚΑΤ δεν έχει δικό του ιατρείο αλλά δέχεται απογεύματα στο ΚΑΤ και τα τηλεφωνα επικοινωνίας είναι κινητό 6944365821 & το τηλεφωνο γραμματείας απογευματινών ραντεβού στο ΚΑΤ είναι 213 20 86 200 12:00 - 19:00, το κόστος επίσκεψης σε απογευματινό είναι 75 ευρώ αλλιώς για πρωινά στο 1535 κλείνεις ραντεβού στο παιδορθοπεδικό με κόστος 3 ευρώ αλλά δεν μπορείς να ζητήσεις συγκεκριμένο γιατρό.Επισης το απόγευμα τα ραντεβού κλέινονται άμεσα.Και επίσης θέλω να προσθέσω οτι είναι ένας πολύ αξιόλογος σοβαρός κι ευγενικός άνθρωπος με πολύ μεγάλη κατάρτιση. Πάρακολουθεί το γιό μου από πολύ μικρή ηλικία και έχουμε κάνει με αυτόν ήδη μια εγχείρηση και πρόκειται να κάνουμε και δεύτερη σύντομα.Μέχρι προτινος ήταν υποδιευθυντής στην Ά ορθοπεδική κλινική του παίδων Αγλαία Κυριακού μέχρι που μετακόμισε στο ΚΑΤ, και μαζί με αυτόν μετακομίσαμε κι εμείς.

theodosi σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση βοηθεια σου......η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα απο που να ξεκινησω......αποοτι ειδα εχουν γενεθλια τα διδυμα σου?Χρονια πολλα....να ειναι παντα γερα......!ολα καλα με την εγχειρηση του γυιου σου?

Tην πρώτη εγχείρηση στο πόδι του την έκανε πρίν από 1,5 χρόνο περίπου και ήταν εγχείρηση μικροχειρουργικής στο πέλμα, όπου έκαναν ανάταξη αστραγάλου. Ο αστΡάγαλος του ήταν κάθετος και τον επανέφεραν σε οριζόντια θέση και παράλληλα τοποθέτησαν σωστά και όλα τα υπόλοιπα οστα της περιοχής. Πήγαν όλα αρκετά καλά και το ποδι του παιδιού που ήταν αρκετά παραμορφωμένο επανήλθε στην σωστη του μορφή και είναι πλέον στο ίδιο ύψος με το άλλο ενώ πριν ήταν γύρω στο 1 εκατοστό κοντύτερο, βέβαια δεν έχουμε τελειώσει ακόμη και αυτό το ξέραμε από την αρχή οτι ήταν πολύ πιθανό καθώς μάλλον χρειάζεται και δεύτερη επέμβαση στο ποδι για να επανέλθει πλήρως η κινητικότητα του που αυτή την στιγμή παραουσιάζει κάποιο πρόβλημα καθώς έχει την τάση να το πατάει περισσότερο με την φτέρνα. Αυτό γίνεται γιατί δυσκολεύεται να τεντώσει το πέλμα προς τα κάτω με αποτέλεσμα όταν κάνει ένα κανονικό πλήρες βήμα να τον τραβάει και επομένως ενστικτωδώς το αποφεύγει.Τώρα σειρά έχουν πλέον οι αντίχειρες και στα δύο του χέρια οι οποίοι όταν γεννήθηκε ήταν διπωμένοι προς τα μέσα, βέβαια έχουν φτιάξει αρκετά με την φυσιοθεραπεία αλλά οχι τόσο ώστε να του επιτρέπουν να κάνει με ευκολία κάποια πράγματα όπως το να γράφει ή να τρώει με άνεση. Τα κάνει βέβαια όλα αλλά ζορίζεται με αποτέλεσμα να κουράζεται. Τι να κάνουμε εφόσον πρέπει θα κάνουμε οτι είναι απαραίτητο για να τον βοηθήσουμε να αναπτυχθεί σωστά, δεν γίνεται αλλιώς, πιστεύω οτι είναι καθήκον μας απέναντι στα παιδια μας να τους δώσουμε οτι καλύτερο μπορούμε για το μέλλον τους, οπότε όσο και να με πονάει όλη η ιστορία κάνω απλά οτι πρέπει.