Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΚΟΜΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΕΝΙΑ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ (9 ΜΗΝΩΝ) ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΤΙΣ 10.00 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΛΙΓΟ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΕ ΚΛΑΜΑ-ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΡΕΤΕ "ΕΛΑ ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ?" ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΝΩ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΩ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.ΑΛΛΑ 1ον ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ? ΚΑΙ 2ον ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΕΡΙ! ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΚΟΨΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΟΥΣΕ. ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΝΥΣΤΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ 7.30 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΠΛΑΝΤΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΜΕ ΑΝΑΦΗΛΗΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

.png

Διαφημίσεις

δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα μια τέτοια περίπτωση, αλλά ΙΣΩΣ μπορεί να δουλεψει το εξής:

βάζεις ένα στρώμα, κρεβάτι, ράντζο δίπλα στη κούνια της, ούτως ώστε να τη κοιμίζεις αν ξυπνήσει αμέσως και να σε νιώθει δίπλα της..το κάνεις για λίγες μέρες, ούτως ώστε να μάθει να κοιμάται ξανά στη κούνια της και όχι στο κρεβάτι σου...

εγώ αυτό θα προσπαθούσα να κάνω, και αν δε δούλευε, θα δοκίμαζα κι άλλες απόψεις που θα σου πουν σίγουρα και οι υπόλοιπες μανούλες!

To ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Αρχικά ξεκίνησε σαν πλάκα και επειδή μας άρεσε με τον άντρα μου να κοιμάται μαζί μας. Τώρα όμως, ενώ τη βάζω στην κούνια της για ύπνο, ξυπνάει κάπου στις 1-2 και θέλει να κοιμηθεί στο κρεβάτι μας. Και εγώ επειδή νυστάζω το κάνω αλλά δεν μου αρέσει κιόλας. Δεν το θεωρώ σωστό μάλλον. Ούτε για τη μικρή αλλά ούτε και για μας....

Προς το παρόν εφαρμόζω το εξής (δεν ξέρω αν θα καταφέρω τίποτα αλλά θα το προσπαθησω): τη βάζω στην κούνια της ξυπνητή, αφού τη φιλήσει και ο μπαμπάς και την καληνυχτίσει, μένω λίγα λεπτά στο δωμάτιο για να ξέρει ότι είμαι εκεί και της τονίζω όποτε σηκώνεται όρθια ότι τώρα θα κάνει νάνι.... Πριν ακόμα την πάρει ο ύπνος φεύγω από το δωμάτιο και είμαι στο διπλανό έτσι ώστε αν με φωνάξει να της δώσω να καταλάβει ότι δεν έφυγα, είμαι εκεί απλά είναι ώρα ύπνου. Μέχρι εκεί πάμε καλά.... Κοιμάται και φεύγω. Επιμένει να ξυπνάει τη νύχτα και να θέλει να έρθει στο κρεβάτι μας. Την παίρνω και αφού κοιμηθεί καλά για καμιά ώρα ή δίωρο (μόλις ξυπνήσω κι εγώ δηλ.) την επιστρέφω στο κρεβάτι της έτσι ώστε όταν ξυπνήσει το πρωί να βρισκεται στο δικό της. Δεν ξέρω πόσο την ξεγελάει αυτό ότι και καλά να νομζίει ότι κοιμήθηκε στο δικό της και ήταν μια χαρά και σιγά σιγά να μην ζητάει να έρθει στο δικό μας αλλά θα το δοκιμάσω για όσο αντέξω.....

Αλλιώς θα δω τι θα κάνω πάλι.

Το κακό είναι ότι δεν έχω και πολλή συμπαράσταση από το σύζυγο. Προτιμάει να κοιμάται μαζί μας και να κοιμο΄μαστε να ξεκουραζόμαστε παρά να κάνουμε βόλτες τη νύχτα πέρα δώθε.

\ sL7ap2.png

Αχ κοριτσια...... μεγαλο θεμα ανοιξατε :!::!: Αυτα που λετε και αλλα πιο πολλα τα εκανα στον μεγαλο μου τον γιο με αποτελεσμα απο 9 μηνων μεχρι σχεδον 1,5 χρονων να κοιμομαστε ολοι μαζι :twisted::twisted: .Μετα του αγορασαμε ωραιο κρεβατακι βοηθησε τον μπαμπα του να το φτιαξουν και απο τοτε κοιμαται στο δικο του δωματιο! Ο δευτερος απο 40 ημερων κοιμοταν μονορουφι ολη την νυχτα (τυχερη μανα) αλλά εδω και ενα μηνα (9 μηνων) ξυπναει σχεδον καθε μισαωρο και οριεται και θελει αγκαλια και μολις τον παρω σταματα. Όμως εγω υποψιασμενη μανα (αφου τραβηξα τα πανδεινα με τον μεγαλο) εδω και μια βδομαδα ακολουθησα μια μεθοδο που την διαβασα σε ενα βιβλιο. Δωστε προσοχη :P:P Δινω το τελευταιο γαλατακι του και δεν τον αφηνω να κοιμηθει την ωρα που πινει. Μετα κανενα 10 λεπτο το κραταω και ψιλοπαιζουμε, αγκαλιτσες φιλακια και τετοια. Μετα τον παω στο δωματιο του καθομαι οχι παραπανω απο 35 δευτερολεπτα, και με σταθερη και αποφασιστικη φωνη του λεω καληνυχτα ειναι ωρα για υπνο. Κλεινω φωτα και φευγω. Φυσικα αρχιζει να τσιριζει τοτε ακολουθω το παρακατω χρονοδιαγραμμα:

1η μερα

1η επισκεψη μετα απο 1 λεπτο κλαματος

2η επισκεψη μετα απο 2 λεπτα

3η επισ. μετα απο 3 λεπτα

4η επισ. μετα απο 4 λεπτα κοκ.

Την πρωτη μερα το δικο μου στα 13 λεπτα κοιμηθικε και δεν ξυπνησε ολη την νυχτα!!!

2η μερα

1η επισκεψη μετα απο 2 λεπτα κλαματος

2η επισκεψη μετα απο 3 λεπτα κλαματος

3η επισκεψη μετα απο 4 λεπτα κλαματος κτλ

Δευτερη μερα ο δικος μου 6 λεπτα.

3η μερα

1η επισκεψη μετα απο 3 λεπτα κλαματος

2η επισκεψη μετα απο 4 λεπτα κλαματος

3η επισκεψη μετα απο 5 λεπτα κλαματος κτλ

Τριτη μερα 2 λεπτα!!!!!!

Και γενικώς συνεχίζεις με το ίδιο μοτιβο.

Προσοχη (συμφωνα με αυτα που λεει το βιβλιο) μενεις παντα οχι παραπανω απο 35 δευτερολεπτα και η φωνη αποφασιστικη. Και οι χρονοι πρέπει να τηρηθουν ακριβως.

Κοριτσια δεν το πιστευω οτι ηταν τοσο ευκολο!!! Και αν τυχον και ξυπνησει μεσα στην νυχτα κανει λιγο ιιιιιι και ξανακοιμαται μονος του χωρις να σηκωθω καθολου!!! Απιστευτο σχεδον στα ορια της φαντασιας μου!!

Δοκιμαστε το, ελπιζω να πετυχει σε ολες!!!!

Έπαιρνα κι εγώ τον Κωστή για κάποιο διάστημα στο κρεβάτι μου το πρωί...και η αλήθεια είναι ότι πολύ μου άρεσε να τον έχω για λίγο να κοιμόμαστε αγκαλίτσα...αλλά είδα ότι τελικά είχε αρχίσει να ξυπνάει συστηματικά νωρίτερα γι' αυτό :?

Αποφάσισα λοιπό να το κόψω όσο είναι καιρός. Μας πήρε λίγο χρόνο να το καταφέρουμε. Αρχικά έχασα εγώ -αλλά και ο μικρός- τον παραπανίσιο ύπνο. Μετά δοκίμασα να τον ξαναβάλω στο κρεβάτι του αφού είχε πιει το πρωινό του γάλα, εξηγώντας του ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν του άρεσε καθόλου -για 3 μέρες φώναζε θυμωμένος ασταμάτητα μέχρι να τον σηκώσω πάλι, οπότε ξαναπεράσαμε στην αυπνία..... :cry:

....όσπου μετά από ~10αριά μέρες που το ξαναδοκίμασα....παραπονέθηκε λίγο όταν τον ακούμπησα αλλά μέχρι να φτάσω στο κρεβάτι μου είχε σταματήσει και έπαιζε ευχαριστημένος :D:D ...και τελικά κοιμήθηκε :D

Α! στο ενδάμεσο είχα ανακαλύψει ότι ξυπνώντας πολύ νωρίς δεν έπινε το γάλα του με όρεξη -έπινε πολύ λίγο- και σταμάτησα να προσπαθώ να τον ταϊσω εκείνη την ώρα.

Τώρα, (έχει περάσει ~1 μήνας) συνήθως δεν ξυπνάει πολύ νωρίς -μεταξύ 7.30 και 8.15, ενώ ξύπναγε 6.00-6.30- και πίνει και το γάλα του με χαρά!!

Αν κάποια μέρα όμως ξυπνήσει πολύ νωρίς, τις περισσότερες φορές κάθεται και παίζει μόνος του ήσυχα μέχρι τις 8 περίπου και μετά μας φωνάζει. Αν πάλι φωνάξει, του εξηγώ ότι δεν είναι ακόμα ώρα και τον αφήνω...και ξανακοιμάται :D:D:D

Μην το ματιάσω κιολας, φτου-φτου-φτου :wink:

Τα βρήκα από αλλού που τα είχα ξαναγράψει...

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Και εμεις το ίδιο πρόβλημα.να τονίσω ότι από 3 μηνών κοιμότανε σερί από 9 9μιση έως 7μιση..έχει 1 1μιση μήνα που ξυπνάει ενδιάμεσα και κάθεται όρθια χωρίς να κλαίει κια χοροπηδάει ή γελάει...φυσικά όταν την ξαπλώνω ξανασηκώνεται...αλλά φυσικά εγώ δεν μπορώ να κάθομαι το μισάωρο ή όσο θέλει να την ξαπλώνω να σηκώνεται κλπ κλπ, γιατί 7μιση πρέπει να φύγω για το γραφείο μου...οπότε την παίρνς στο κρεββάτι μας και κοιμαται...ξέρω ότι ίσως δεν είναι σωστό αυτό, αλλά αν είναι φάση και σηκώνεται ούτως ή άλλως, λόγω δοντιών ή για όποιον άλλονλόγο, μπορώ εγώ να κάθομαι από δίπλα της μέχρι να ξανακοιμηθεί, απλά και μόνο για να μη μάθει στο κρέββάτι μας..??ελπίζω ότι όταν της περάσει η φάση να ξανακοιμάται σερί...τι να πω...

Βρε κορίτσια συγνώμη κιόλας, πρώτα εμένα βέβαια καυτηριάζω, αλλά τοοοοσο πολύ ψάξιμο για όλα θα έπρεπε τα παιδιάς μας να εξελιχτούνε στα πιο έξυπνα, πιο κοινωνικά, πιο υπάκουα πιο όλα...δηλαδή οι γιαγιάδες μας, ή ακόμη και οι μαμάδες μας που ιδέα δεν είχανε από όλα αυτά, και που μπορεί λόγω οικονομικης στενότητας να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο όλη η οικογένεια, ή που δεν υπερανέλυαν όλα αυτά, τί επαθαν...ίσα ίσα που βλέπω πολύ πιο υγιείς ψυχικά τους παλαιότερους...θέλω να πώ μήπως να αφήσουμε και λίγο τα πράγματα να κυλάνε μόνα τους....??

Αχ κοριτσια...... μεγαλο θεμα ανοιξατε :!::!: Αυτα που λετε και αλλα πιο πολλα τα εκανα στον μεγαλο μου τον γιο με αποτελεσμα απο 9 μηνων μεχρι σχεδον 1,5 χρονων να κοιμομαστε ολοι μαζι :twisted::twisted: .Μετα του αγορασαμε ωραιο κρεβατακι βοηθησε τον μπαμπα του να το φτιαξουν και απο τοτε κοιμαται στο δικο του δωματιο! Ο δευτερος απο 40 ημερων κοιμοταν μονορουφι ολη την νυχτα (τυχερη μανα) αλλά εδω και ενα μηνα (9 μηνων) ξυπναει σχεδον καθε μισαωρο και οριεται και θελει αγκαλια και μολις τον παρω σταματα. Όμως εγω υποψιασμενη μανα (αφου τραβηξα τα πανδεινα με τον μεγαλο) εδω και μια βδομαδα ακολουθησα μια μεθοδο που την διαβασα σε ενα βιβλιο. Δωστε προσοχη :P:P Δινω το τελευταιο γαλατακι του και δεν τον αφηνω να κοιμηθει την ωρα που πινει. Μετα κανενα 10 λεπτο το κραταω και ψιλοπαιζουμε, αγκαλιτσες φιλακια και τετοια. Μετα τον παω στο δωματιο του καθομαι οχι παραπανω απο 35 δευτερολεπτα, και με σταθερη και αποφασιστικη φωνη του λεω καληνυχτα ειναι ωρα για υπνο. Κλεινω φωτα και φευγω. Φυσικα αρχιζει να τσιριζει τοτε ακολουθω το παρακατω χρονοδιαγραμμα:

1η μερα

Την πρωτη μερα το δικο μου στα 13 λεπτα κοιμηθικε και δεν ξυπνησε ολη την νυχτα!!!

2η μερα

3η μερα

Τριτη μερα 2 λεπτα!!!!!!

Προσοχη (συμφωνα με αυτα που λεει το βιβλιο) μενεις παντα οχι παραπανω απο 35 δευτερολεπτα και η φωνη αποφασιστικη. Και οι χρονοι πρέπει να τηρηθουν ακριβως.

Κοριτσια δεν το πιστευω οτι ηταν τοσο ευκολο!!! Και αν τυχον και ξυπνησει μεσα στην νυχτα κανει λιγο ιιιιιι και ξανακοιμαται μονος του χωρις να σηκωθω καθολου!!! Απιστευτο σχεδον στα ορια της φαντασιας μου!!

εμεις το δοκιμασαμε αυτο για 2 μερες,την πρωτη εκλαιγε ασταματητα,ουρλιαζε,ειχε ιδρωση,αγωνιουσε,δεν αντεξα,μπηκα μεσα και του ειπα να ξαπλωσει και θα του φερω νερο,αμεσως ηρενησε και κοιμηθηκε,την δευτερη παλι τα ιδια,την τριτη επεσε απο το κρεββατι με το κεφαλι!!! :shock: φυσικα και δεν ξαναχρησιμοιποιησα αυτην την μεθοδο!

της επομενες μερες ειχε παθει φοβια οτι θα τον αφηναμε μονο και δεν ηθελε ουτε να κοιμηθει,ειχε μεγαλο φοβο.ειδα οτι δεν υπηρχε λογος να κανω τετοιο ψυχολογικο πολεμο στο μωρακι,δεν αντεχα,ηταν κριμα,φοβοταν...κοιμομαστε ακομη μαζι...

1η μερα

2η μερα

3η μερα

Τριτη μερα 2 λεπτα!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΛΑΝΤΑΖΕΙ? ΕΣΕΝΑ ΠΛΑΝΤΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΑΨΕΙ????

.png

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΛΑΝΤΑΖΕΙ? ΕΣΕΝΑ ΠΛΑΝΤΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΑΨΕΙ????

Και γω αυτό με το κλάμα δεν το αντέχω. Και πως να κοιμηθεί μετά ήρεμα; Κοιμάται αναγκαστικά ή επειδή κουράστηκε. Ίσως και να μην είναι έτσι αλλά εγώ έτσι το βλέπω και γι αυτό προσπαθώ να το κάνω με πλάγιους τρόπους έτσι ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Το κλάμα με αποσυντονίζει, με εκνευρίζει και στο τέλος με στενοχωρεί κα με κάνει κουρέλι.... Δεν το αντέχω.

\ sL7ap2.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ (9 ΜΗΝΩΝ) ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΤΙΣ 10.00 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΛΙΓΟ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΕ ΚΛΑΜΑ-ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΡΕΤΕ "ΕΛΑ ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ?" ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΝΩ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΩ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.ΑΛΛΑ 1ον ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ? ΚΑΙ 2ον ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΕΡΙ! ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΚΟΨΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΟΥΣΕ. ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΝΥΣΤΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ 7.30 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΠΛΑΝΤΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΜΕ ΑΝΑΦΗΛΗΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Πώς να μάθει να κοιμάται μόνη της όταν της δίνεις γάλα και τη βάζεις στο κρεβάτι σου;

Δυστυχώς δεν είναι ποτέ εύκολα τα πράγματα για να μάθουμε τα παιδιά μας...από αυτή την ηλικία...στο μέλλον θα αντιμετωπίσεις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Μη της δίνεις γάλα και μη τη βάζεις στο κρεβάτι σου.

Δε χρειάζεται να την αφήνεις να κλαίει για ώρες.

Χρειάζεται ΕΣΥ πρώτα να πιστέψεις ότι αυτό είναι το καλύτερο για αυτήν (το να κοιμάται μόνη της) και έπειτα να αποφασίσεις ότι θα περάσεις μια-δυο νύχτες στο πόδι μέχρι να της περάσεις το καινούργιο μήνυμα.

Θα πας να τη παρηγορήσεις, να της πεις ότι η μαμά είναι κοντά της, να τη σκεπάσεις και να την αφήσεις. Μη τη σηκώσεις καθόλου εκτός και αν χρειάζεται...που δε νομίζω σε αυτή την ηλικία να κάνει κακά της τέτοια ώρα ας πούμε.

Θα ξανακλάψει για να σε δοκιμάσει...άφησε την λίγο και μετά ξαναπήγαινε και επανέλαβε τα ίδια.

Αυτή είναι η δική μου άποψη μετά από 3 παιδιά.

Δεν είναι για καμιά μας εύκολο να ακούμε τα μωρά μας να κλαίνε, αλλά συχνήθως εμείς πρωτες τους δίνουμε το μήνυμα της ανασφάλειας, τρέχοντας αμέσως, βάζοντας τα στο κρεβάτι μας και πάει λέγοντας.

Πώς να μάθει να κοιμάται μόνη της όταν της δίνεις γάλα και τη βάζεις στο κρεβάτι σου;

Δυστυχώς δεν είναι ποτέ εύκολα τα πράγματα για να μάθουμε τα παιδιά μας...από αυτή την ηλικία...στο μέλλον θα αντιμετωπίσεις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Χρειάζεται ΕΣΥ πρώτα να πιστέψεις ότι αυτό είναι το καλύτερο για αυτήν (το να κοιμάται μόνη της) και έπειτα να αποφασίσεις ότι θα περάσεις μια-δυο νύχτες στο πόδι μέχρι να της περάσεις το καινούργιο μήνυμα.

Θα πας να τη παρηγορήσεις, να της πεις ότι η μαμά είναι κοντά της, να τη σκεπάσεις και να την αφήσεις. Μη τη σηκώσεις καθόλου εκτός και αν χρειάζεται...που δε νομίζω σε αυτή την ηλικία να κάνει κακά της τέτοια ώρα ας πούμε.

Θα ξανακλάψει για να σε δοκιμάσει...άφησε την λίγο και μετά ξαναπήγαινε και επανέλαβε τα ίδια.

Δεν είναι για καμιά μας εύκολο να ακούμε τα μωρά μας να κλαίνε, αλλά συχνήθως εμείς πρωτες τους δίνουμε το μήνυμα της ανασφάλειας, τρέχοντας αμέσως, βάζοντας τα στο κρεβάτι μας και πάει λέγοντας.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?????????

.png

Κατερίνα Φένια

Έχω εφαρμόσει και εγώ με επιτυχία τη μέθοδο που έγραψε η daffy παραπάνω.... και σε εμάς έστρωσε σχετικά γρήγορα και χωρίς πολύ ταλαιπωρία. Ήταν πιο εύκολο από ότι το περίμενα, σε άλλη μπορεί να φανεί πιο δύσκολο. Δεν ξέρεις και κάθε παιδί πώς θα αντιδράσει (το δικό μου περίμενα χειροτερα από ότι έκανε) καθώς και τις αντοχές κάθε γονιού και πόσο αποφασισμένος είναι...

Όσο για την περίπτωση της Αγγελικής παραπάνω που το παιδάκι έπεσε από το κρεβάτι... δε νομίζω Αγγελική που πως γι' αυτό έφταιγε η μέθοδος, σωστά; :wink:

Πρώτα η ασφάλεια του παιδιού!

:D

Σας καταλαβαινω απολυτα. Στο πρωτο μου γκιχ εκανε και ετρεχα, δεν τον αφηνα να κλαψει καθολου. Αποτελεσμα ειχα να κοιμηθω 1,5 χρονο.

Κατερινα-Φενια σου συνιστω να διαβασεις το βιβλιο που λεω. θα ψαξω να βρω τον τιτλο και θα σου πω. Δεν ειναι καθολου δυσκολο και αυτο το κλαμα των παιδιων ειναι ψευτικο. Δεν ειμαι καθολου ακαρδη μανα τρεχω και τρεμω με το παραμικρο. Αλλα εκλεισα τα αυτια μου και τελικα τι ηταν 13 λεπτα κλαμα. Δεν ειναι μεγαλη υποθεση τελικα. Το βιβλιο το ειχαμε παρει για τον μεγαλο αλλα δεν αποφασιζα να το εφαρμοσω γιατι τον λυπομουνα αλλα τελικα πολυ κακως. Θα επρεπε να το ειχα κανει νωριτερα.

Διαφημίσεις

1η μερα

2η μερα

3η μερα

Τριτη μερα 2 λεπτα!!!!!!

quote]

καλά να το εφαρμόσεις στισ 9 10 το βράδυ όταν το βάζεισ για ύπνο!! αν σηκωθεί 4 ή 5 το πρωί θα καθήσει κανείς με το ρολόι να μετράει τα λεπτά??και την επόμενη μέρα 7μιση να είναι στο γραφείο??είναι ποτέ δυνατόν βρε κορίτσια??

Όσο για την περίπτωση της Αγγελικής παραπάνω που το παιδάκι έπεσε από το κρεβάτι... δε νομίζω Αγγελική που πως γι' αυτό έφταιγε η μέθοδος, σωστά; :wink:

Πρώτα η ασφάλεια του παιδιού!

:D

η μεθοδος δεν φταιει καθ αυτου,αλλα αν δεν τον ειχα αφησει να πλανταξει ,δενθα ειχε γινει αυτο.η κουνια ηταν ψιλη ,οπως καθε κουνια και ποτε δεν ειχε γινει κατι παρομοιο,απλα ειχε αφηνιασει το παιδι και εγινε αυτο...δεν ξερω

Εμένη η Δανάη μετά τον 8ο απόφάσισε :lol::lol: να με αφήσει να κοιμάμαι ολόκληρο το βράδυ, θα το κόψει μόνης της!!!!!

ΚΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

my baby was my reborn...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?????????

Δες εδώ αν θέλεις, αν και θα βρω και άλλα πιο "ειδικά" άρθρα και θα σου πω...

http://xristiana.forumup.gr/viewtopic.php?t=488&mforum=xristiana

:):):)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...