Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ALMIRON ME ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια. Δεν είμαι και στα καλύτερα μου αφού χθες τρέχαμε με το μικρό στο ΠΑΙΔΩΝ και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είχε το παιδί ή καλύτερα απο τι προήλθε αυτό. Ειχε 2μέρες πυρετό την τρίτη μέρα δεν είχε (χθες δηλαδή) αλλά κατα τις 4 το μεσημερί άρχισε το παιδί για κανέννα 20λεπτο να σπαράζει στο κλάμα (όπως τότε με τους κολικούς) . Το πήγαμε στο ΠΑΙΔΩΝ του κάνανε υπέρυχο ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ όλα τα όργανα του είναι καλά απλά μου είπαν είναι λίγο πρησμένοι λέει οι λεμφαδένες στην κοιλίτσα του και μου συνέστησαν να του κανω ΔΙΑΙΤΑ δηλαδή μόνο γάλα και μάλιστα μου συνέστησε το Almiron χωρίς λακτόζη (του έδινα το Noulac) και μου είπε για λίγες μέρες να του δίνω αυτό καθώς και να μην του δίνω την φρουτόκρμα και το φαγάκι του παρα μόνο να του φτιάχων ρυζάλευρο με αυτό το γαλα. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ γιατί θα του το δώσω σήμερα !

Διαφημίσεις

Περαστικά σας.

Δηλαδή κρέμα να φτιάχνεις έτσι; και εγώ αυτές τις μέρες που έχει διάρροια ο μικρός στο γάλα (φρέσκο) του βάζω 1-2 κουταλιές βανίλια ρυζάλευρο ΝΟΥΝΟΥ.

Θα φτιάξεις κανονικά το γάλα όπως λένε και οι οδηγίες και θα προσθέσεις το ρυζάλευρο.Το ανακατεύεις όπως την κανονική κρέμα. Τώρα για ποσότητα αν δεν θες να το δίνεις σαν κρέμα βάλε 1-2 κουταλάκια του γλυκού, διαφορετικά μέχρι να γίνει χυλός. Από ότι κατάλαβα κρέμα όμως θα του φτιάχνεις.

ΣΩΤΗΡΙΑ μου φυσικά δεν είμαι γιατρός αλλα δεν νομίζω ότι έχει κάτι ανυσηχητικό όπως το περιγράφεις. Εμένα ο δικός μου όταν μου αρρώστησε 1η φορά 13 μηνών περίπου του δώσαμε αερολιν και άρχισε να κλαίει σπαρακτικά όπως περιγράφεις! το βουτάμε και το πάμε στο ΠΑΙΔΩΝ και μας είπαν ότι είχε ταχυκαρδία και υπερδιέργεση από το φάρμακο.

Καμια ιωσούλα θα περνάει μην ανυσηχείς. Έχει και διάρροιες ή εμμετούς;είδαν ερεθισμένη την κοιλίτσα για αυτό σου είπαν δίαιτα...

Μονο 2φορές έκανε δυάρια σε 2μέρες. Εμετό δεν έκανε. Εν το μεταξύ η δίαιτα είναι αυτή που με τρελένει. Ο μικρος μου δεν έχει περίσευμα να πω οκ . Ισα ισα δίνω μάχη για να παίρνει γραμμάρια. Πριν 2 εβδομάδες ήταν 8.800

Διαφημίσεις

Αν το ρυζάλευρο είναι του εμπορίου θα έχει λακτόζη γιατί έχει γάλα μέσα οπότε ποιος ο λόγος να το κάνεις με Almiron χωρίς λακτόζη. Πήρες ρυζάλευρο χωρίς γάλα; Αν πήρες χωρίς γάλα κάνε τη δοσολογία του almiron και πρόσθεσε όσο ρυζάλευρο σκέτο χρειάζεται για να γίνει κρέμα. Δυο μέρες δίαιτα δεν πειράζει γιατί και να τρώει και να τα βγάζει δεν κάνεις τίποτε. Εσύ πως θα ένιωθες αν είχες στομαχικά και σε τάιζαν;

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και ο δικός μου είναι πολύ αδύνατος 11.200kg και δίνω μάχη για να πάρει έστω και ένα γραμμάριο!

Πάντως μου κάνει εντύπωση που σου είπαν για δίαιτα. Μου έχει πεί η παδίατρός μου ότι πλέον δεν κάνουν δίαιτα στα παιδάκια όταν έχουν διάρροια. Απλά το γαλατάκι τους πίνουν αραιωμένο και αποφεύγουν μόνο γλυκά. Φαγητό γιατί να μην φάει; την σουπίτσα του; για κάποιο λόγο θα συνέστησαν τόσο αυστηρή δίαιτα. Δεν σου είπαν;

Αν το ρυζάλευρο είναι του εμπορίου θα έχει λακτόζη γιατί έχει γάλα μέσα οπότε ποιος ο λόγος να το κάνεις με Almiron χωρίς λακτόζη. Πήρες ρυζάλευρο χωρίς γάλα; Αν πήρες χωρίς γάλα κάνε τη δοσολογία του almiron και πρόσθεσε όσο ρυζάλευρο σκέτο χρειάζεται για να γίνει κρέμα. Δυο μέρες δίαιτα δεν πειράζει γιατί και να τρώει και να τα βγάζει δεν κάνεις τίποτε. Εσύ πως θα ένιωθες αν είχες στομαχικά και σε τάιζαν;

Αμάν αυτό δεν το κοίταξα...... Αγόρασε η μάνα μου το ρυζάλευρο αλλα και εγώ η ηλίθια χθες που του το έφτιαξα δεν πρόσεξα αν έχει λακτόζη μέσα....

Αμάν αυτό δεν το κοίταξα...... Αγόρασε η μάνα μου το ρυζάλευρο αλλα και εγώ η ηλίθια χθες που του το έφτιαξα δεν πρόσεξα αν έχει λακτόζη μέσα....

Εκείνα τα σαϊνια στο νοσοκομείο έπρεπε να στο επισημάνουν αν θέλαν πράγματι να κάνει το παιδί αποχή από τη λακτόζη. Ίσως να μην λέει αν έχει λακτόζη αλλά αν είναι με γάλα τότε φυσικά έχει λακτόζη. Αν το μωρό το έφαγε και δεν έκανε διάρροια μια χαρά είναι και αναρρώνει. Άντε μην στεναχωριέσαι και περαστικό είναι.

Υπάρχει ρυζάλευρο χωρίς γάλα που το φτιάχνεις εσύ με γάλα ή το προσθέτεις στις σούπες για να γίνουν πιο πυχτές. και το άλλο είναι η Βανίλια ρυζάλευρο η οποία έχει γάλα και παρασκευάζετε με νερό. Νομίζω η milupa έχει και από τα δύο, οι άλλες εταιρίες δεν γνωρίζω.

lRZRp3.png

Διαφημίσεις