Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

sos πλυντηριο πιατων - γιατί έχει γλίτσα μετα το πλύσιμο;

Recommended Posts

θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση-ισως λιγο χαζη...

αγορασαμε πλυντηριο πιατων για το καινουριο μας σπιτι και εχω ενα προβληματακι.οσα πιατα και σχετικα μεταφερω εκει τα βαζω για πλυσιμο και μετα τα τοποθετω στα ντουλαπια.εχω βαλει αλατι,εκθαμβωτικο και ταμπλετες,αλλα οταν βγαζω τα σκευη εχουν μια περιεργη υφη.γλιστρανε πολυ και μοιαζουν σαν να μην εχουν ξεβγαλθει καλα.αν τα πιασω με βρεγμενα χερια,κανουν ελεχιστο αφρο.

μηπως εχετε καμια ιδεα τι ειναι ολο αυτο?

ευχαριστω.

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

καλημερα

απο το δικο μου πλυντηριο εχω καταλαβει οτι αν χρησιμοποιω ταπλετες που να ξερεις περιεχουν αλατι και λαμπρυντικο και εχω βαλει χωριστα λαμπρυντικο και αλατι μου κανει και εμενα το ιδιο.

οποτε δεν βαζω αλατι και λαμπρυντικο και χρησιμοποιω μονο τις ταμπλετες, fairy συγκεκριμενα, και δεν εχω προβλημα.

ισως να φταιει αυτο αλλα ισως και να φταιει η ποσοτητα λαμπρυντικου που εχεις ρυθμισει.

τσεκαρε στην θηκη του λαμπρυντικου σε ποια βαθμιδα βρισκετε στο πλυντηριο σου.

συνηθως τα πλυντηρια τα βαζουν απο τις εταιρειες στο 4 εγω το εχω στο ενα και βαζω και λιγο λαμπρυντικο.

δουλευω σε καταστημα ηλεκτρικων και βλεπω ολα τα μοντελα.

ελπιζω να βοηθησα.

668bab1939.png

Δοκίμασε να βάλεις ένα πλυντήριο ΧΩΡΙΣ ταμπλέτα , να τα πλύνει μόνο με νερό και τσέκαρε αν έχεις το ίδιο αποτέλεσμα , για να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει το νερό. Στη συνέχεια δοκίμασε να αλλάξεις ταμπλέτες.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

Eγώ χρησιμοποιώ ταμπλέτες και όχι σκόνη για να ρίχνω στο "κουτουρου". Με τις ταμπλέτες είσαι σίγουρη για την ποσότητα. Επίσης επειδή βάζω πάντα το γρήγορο πρόγραμμα βάζω μόνο ταμπλέτες μάρκας super market γιατί μόνο με αυτές παρατήρησα ότι ξεπλένονται καλά τα πιάτα. Όταν το είχα πει αυτό σε μια κοπέλα στο super market (που προσπαθούσε να μου προωθήσει επώνυμη προσφορά όταν με είδε και αγόρασα τις δικές μου ταμπλέτες) είχε συμφωνήσει ότι τα πιάτα δε ξεπλένονται καλά και πήγε να μου δώσει άλλες ταμπλέτες της δικιάς της μάρκας πάλι, αλλά ειδικές να ξεπλένονται καλύτερα στο γρήγορο πρόγραμμα. Εγώ σπάνια βάζω επώνυμη μάρκα από τότε που βολευτηκα με τις απλές, έχουν και το 1/3 της τιμής! Λαμπριτικό και αλάτι πάντα βάζω έξτρα στις θήκες, νομίζω ότι έτσι το ελέγχω καλύτερα.

Eγώ χρησιμοποιώ ταμπλέτες και όχι σκόνη για να ρίχνω στο "κουτουρου". Με τις ταμπλέτες είσαι σίγουρη για την ποσότητα. Επίσης επειδή βάζω πάντα το γρήγορο πρόγραμμα βάζω μόνο ταμπλέτες μάρκας super market γιατί μόνο με αυτές παρατήρησα ότι ξεπλένονται καλά τα πιάτα. Όταν το είχα πει αυτό σε μια κοπέλα στο super market (που προσπαθούσε να μου προωθήσει επώνυμη προσφορά όταν με είδε και αγόρασα τις δικές μου ταμπλέτες) είχε συμφωνήσει ότι τα πιάτα δε ξεπλένονται καλά και πήγε να μου δώσει άλλες ταμπλέτες της δικιάς της μάρκας πάλι, αλλά ειδικές να ξεπλένονται καλύτερα στο γρήγορο πρόγραμμα. Εγώ σπάνια βάζω επώνυμη μάρκα από τότε που βολευτηκα με τις απλές, έχουν και το 1/3 της τιμής! Λαμπριτικό και αλάτι πάντα βάζω έξτρα στις θήκες, νομίζω ότι έτσι το ελέγχω καλύτερα.

καλημερα ποιες ταμπλετες χρησιμοποιεις γιατι αν ειναι και οικονομικες και καλες γιατι να μην τις χρησιμοποιησουμε?

Katia όταν χρησιμοποιείς ταμπλέτες δεν πρέπει να βάζεις αλάτι και λαμπρυντικό. Τώρα πια το γράφουν και τα περισσότερα εγχειρίδια των πλυντηρίων γιατί παλιότερα δεν το έγραφαν....Νομίζω αναγράφεται και πάνω στη συσκευασία από τις ταμπλέτες. Γενικά ή βάζεις ταμπλέτα ή όλα τα άλλα :wink:

xZBdp3.png

καλημερα ποιες ταμπλετες χρησιμοποιεις γιατι αν ειναι και οικονομικες και καλες γιατι να μην τις χρησιμοποιησουμε?

Eίναι η μπλέ συσκευασία, η απλή, μάρκας carrefour. 3,5 E οι 40 ή 45 ταμπλέτες. Εχει και κίτρινη συσκευασία που περιέχει μέσα λαμπριτικό και αλάτι, πιο ακριβή βέβαια, αλλά δε με βολευει γιατι εγώ αυτά όπως έργαψα πιο πάνω αυτά τα βάζω έξτρα.

Διαφημίσεις

Katia όταν χρησιμοποιείς ταμπλέτες δεν πρέπει να βάζεις αλάτι και λαμπρυντικό. Τώρα πια το γράφουν και τα περισσότερα εγχειρίδια των πλυντηρίων γιατί παλιότερα δεν το έγραφαν....Νομίζω αναγράφεται και πάνω στη συσκευασία από τις ταμπλέτες. Γενικά ή βάζεις ταμπλέτα ή όλα τα άλλα :wink:

Είσαι σίγουρη? Εγω βάζω απ'όλα... Στις οδηγίες του πλυντηρίου πάντως δεν γράφει κάτι τέτοιο (το πήρα το 2006)

εχω δυο μπουμπουκακια

ξερω οτι υπαρχουν απλες ταμπλετες,ταμπλετες 3 σε 1 και ταμπλετες 5 σε 1.εγω πηρα τις απλες,αλλα δοκιμασα και υγρο

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

η τελευταια λυση ειναι να παρω κατευθειαν στη bosch...ο εξουσιοδοτημενος επισκευαστης μαλλον βαριεται να ερθει και μου ειπε οτο ετσι γινεται με ολα τα νεα μοντελα και να πειραματιστω με τα απορρυπαντικα!!!ουτε καν να ερθει να δει αν ειναι βουλωμενο τιποτα...τι να πω...

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

Katia, μπορεί να φταίει και η πίεση του νερού. Είτε λόγω κακής σύνδεσης ή ρύθμισης, είτε γιατί έχουν βουλώσει με λίπη οι "έλικες" και δεν πετάνε αρκετό νερό ώστε να ξεπλυθούν τα πιάτα.

Βγάλε τις "έλικες" και ρίξε ζεστό νερό στις τρυπούλες, γυρνώντας τις μετά ανάποδα για να ξεπλυθεί ότι έχει μέσα. Ξανά και ξανά. Λες ότι είναι καινούριο, αλλά δεν ξέρεις καμιά φορά...:roll:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!