Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νέα στο forum & στον κόσμο της εξωσωματικής

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Σας διαβάζω από την στιγμή που ανακαλύψαμε με τον σύζυγο μου ότι υπάρχει πρόβλημα να συλλάβουμε με φυσιολογικό τρόπο και ψάχνοντας στο internet βρήκα το συγκεκριμένο site. Με βοηθήσατε σε πολλά πράγματα και ευτυχώς που υπάρχετε ώστε να τα βγάζουμε από μέσα μας αυτά που αισθανόμαστε διότι είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα.

Εκεί που νομίζεις ότι όλα είναι καλά, ότι όλες οι ιστορίες με εξωσωματικές & προβλήματα γονιμότητας αφορούν τους άλλους και όχι εσένα, έρχεται σαν κεραυνός και σκάει επάνω σου. Το πρώτο σοκ είναι να το συνειδητοποιήσεις και να το δέκτης.

Στην δική μας περίπτωση διεγνώσθη ο σύζυγος με ολιγοασθενοσπερμία. Ήμασταν πολύ τυχεροί (πάνω στην ατυχία μας) διότι το ανακαλύψαμε νωρίς – 6 μήνες αφού είχαμε ξεκινήσει τις προσπάθειες για παιδάκι. Εμένα όλες μου οι εξετάσεις φυσιολογικές. Ο άντρας μου το πήρε πολύ άσχημα και μου έλεγε ακόμα και να χωρίσουμε αν τελικά δεν μπορέσουμε να κάνουμε παιδιά και ήταν αυτός το πρόβλημα. Προσπαθούσα μέσα στην δική μου σύγχυση να τον εμψυχώσω και να του απαλύνω τον πόνο του. Είχαμε και την πίεση των σογιών που κάθε τόσο μόλις μας έβλεπαν αναφερόντουσαν σε αυτό το θέμα. Έχω πάρει και κάποια κιλά και λογικά σου λέει ο καθένας μάλλον είναι έγκυος. Που να ξέρουν όμως και αυτοί τη περνάει ο καθένας.

Μετά από εξετάσεις εξετάσεων και των δύο μας (ορμονολογικές, επιπλέον σπερμοδιάγραμμα, ακτινογραφίες οσχέου, σαλπιγογραφία κλπ) θα προχωρήσουμε σε εξωσωματική διότι είναι πολύ δύσκολο να συλλάβουμε φυσιολογικά.

Την Παρασκευή ξεκίνησα τις ενέσεις (daronda 20ml) όπου και ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα. Πρήστηκε το γόνατο μου και δεν μπορώ να περπατήσω φυσιολογικά. Είναι λες και έχει υγρό. Ο γυναικολόγος μου είπε ότι είναι φυσιολογικό.

Επίσης, πονάνε τα κόκαλά μου και η μέση μου. Ούτε και ξέρω τι άλλο θα μου εμφανιστεί. Προς το παρόν και μέχρι να μου έρθει περίοδος θα κάνω τις ενέσεις daronda. Θέλω τόσο πολύ να κάνω μωράκια που δεν με νοιάζει και όλου του κόσμου τα φάρμακα να πάρω.

Ευχαριστώ που με ακούσατε. Βοηθάει πολύ!!!

Διαφημίσεις

Καλη επιτυχία κπελα μου. κι εμεις με εξωσωματική συλλαβαμε λόγω ολιγοασθενοσπερμιας. Επειδή χρειάζεται να είσαι ήρεμη και να εχεις καλη ψυχολογία θα συμβούλευα να αποφεύγεις τις οικογενειακες συγκεντρωσεις για ευνοτητους λογους. να ηξερες ποσο σε καταλαβαινω! μην ακους κανεναν και προχωρα με τον αντρουλη σου ηρεμα και να ειστε αγαπημενοι. εμεις δεν ειχαμε πει σε κανεναν για το πρβλ και την εξωσωματικη , ουτε σε γονεις, και δεν μπορεις να φανταστεις ποσο βοήθησε αυτο. Εύχομαι να πανε ολα καλα, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Σουλίτσα σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια παρηγοριάς. Βοηθάει να μιλάς με ανθρώπους που έχουν περάσει την ίδια κατάσταση.

Έχω συνέχεια εναλλαγές στην διάθεσή μου. Καταλαβαίνω τι εννοείς με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις – αφού εχθές έλεγα στην άντρα μου μακάρι να τελειώσει το Πάσχα διότι δεν μπορώ άλλο.

Επειδή δεν γνωρίζουν ότι είμαστε σε αυτή την διαδικασία (εκτός από τις μαμάδες μας που δεν μας ενοχλούν) το υπόλοιπο σόι μας τα έχει πρήξει.

Συνέχεια μας ρωτάνε γιατί δεν πάμε, που χαθήκαμε, αν παρεξηγηθήκαμε κλπ.

Και συνέχεια με κοιτάνε στην κοιλιά. Ίσως έχω γίνει και εγώ παράξενη από τα φάρμακα.

Αχ τι μου θύμισες!! Και εμείς παντρεμένοι κοντά 3 χρόνια όταν έμεινα έγκυος. Με το που παντρευτήκαμε άρχισαν όλοι: άντε πότε με το καλό? μην το καθυστερείτε, κανένα νέο? ...και άλλα τέτοια πετυχημένα που σε φέρνουν σε τόσο δύσκολη θέση. Εσύ να έχεις τον καημό σου να θέλεις να κάνεις μωράκι και αυτοί τον χαβά τους!! Πραγματικά δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος απάντησης για να σταματήσουν. Εμείς στην αρχή λέγαμε: ε σιγά σιγά και εμείς, το σκεφτόμαστε.. και κάτι τέτοια. Κάποια στιγμή είχα εκνευριστεί τόσο πολύ που έτοιμη ήμουν να τους πω ΝΑΙ προσπαθούμε αλλά δεν έρχεται το μωρό έτσι για να δω την αντίδρασή τους και τα μούτρα τους. Τι να πω? Από την άλλη πλευρά προσπαθούσα να το δώ διαφορετικά. Δεν ξέρουν και αυτοί, δεν το λένε από κακία, απλά δεν μπορούν να καταλάβουν. Προσπάθησε να μην τους δίνεις σημασία. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι θα σε εκνευρίζουν αλλά προσπάθησε το γιατί δεν σε βοηθά στην ψυχολογία σου. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και να έχεις καλό Πάσχα!!

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

Βλέπω δεν είμαι η μόνη που περνάω αυτό το πράγμα. Σε ευχαριστώ πολύ για την στήριξη.

Εύχομαι να έρθει η ώρα και η στιγμή που θα κρατάω το μωράκι μου στα χέρια μου και δεν με νοιάζει τίποτα.

Μόνο με αυτές τις σκέψεις μπορώ να αντιμετωπίσω όλα τα υπόλοιπα. Άσε που πάω και σε μαγαζιά με παιδικά, παιδικά έπιπλα κλπ

Μου φτιάχνουν τρομερά την διάθεσή. Πρέπει να είμαι η μοναδική μελλοντική μαμά που πριν ακόμα συλλάβει ξέρει πως θα είναι το παιδικό δωμάτιο.

Αν μπορούσα να το φτιάξω και από τώρα θα το έκανα. Ξέρω ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι επιτυχημένη η πρώτη προσπάθεια μας και ότι πρέπει να είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένη για αυτό - αν και μέσα μου

βαθιά πιστεύω ότι τον Δεκέμβριο θα έχω το μωρό μου αγκαλιά ή και τα μωρά μου όσα και αν είναι αυτά.

Προς το παρόν νταντεύω τον άντρα μου… :)

Διαφημίσεις

γεια σου MAVA.σου ευχομαι να ειναι απολυτα επυτιχημενη η πρωτη σας προσπαθεια.κι ργω απο εξωσωματικη ειμαι στην 11 εβδομαδα.υπαρχουν πολλες κοπελες στην ιδια θεση με εμας.θα δεις οταν θα ερθεουν οι μερες της εμβρυομεταφορας που θα ηρεμησεις.οσο για τα σογια,εγω ημουν τυχερη και δεν με πρηζανε,γενικα δεν δινω και πολυ θαρρος,αλλα σε καποιους ελεγα κιολας,θα δουμε,δεν ξερω,μπορει και οχι.τα θυμαμαι και γελαω γιατι μενανε με το στωμα ανοιχτο.θρασσος αυτοι,το ιδιο κι εμεις.εγω μεχρι να κανω την χορικαη ειχα σχεδιασει και την βαφτιση..........οποτε ονειρεψου οτι θες κοπελα μου,οτι σε ηρεμει και με το καλο να ερθει το η τα μωρακαι σου.

Nrulp3.png?mUxDOJnd

• 7 months later...

Καλησπέρα!!!

Ηθελα πριν κλείσω το συγκεκριμένο topic να γράψω μια τελευταία φορά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν και τις ευτυχισμένες που έρχονται!

Ολο έλεγα να γράψω αλλά φοβόμουνα ότι κάτι θα πάει λάθος και το ανέβαλα... έλεγα άσε λιγο ακόμα.. λίγο ακόμα..

Κάθε μια μέρα που πέρναγε και πήγαιναν όλα καλά ήταν και άλλη μια μέρα προς την ευτυχία!

Σήμερα έκανα και το Γ επιπέδου και είναι όλα άψογα.. η μικρούλα μου (κοριτσάκι έχω και είμαι πολύ ευτυχισμένη) είναι στα 2,5 κιλά (είπα να την αφήσουν :D) και είναι υγιέστατη..

Θα είναι το Χριστουγεννιάτικό δώρο μας!!!

Η εμπειρία της εξωσωματικής δεν ήταν και η ευκολότερη αλλα θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που όλα πήγαν καλά με την πρώτη.

Ακόμα και εγώ που τα έψαξα, διάβασα, έτρεξα σε χιλιάδες γιατρούς και νομίζεις και ότι είσαι συνηδειτοποιημένη για αυτό που θα σου συμβεί πιστέψτε με ούτε καν ήξερα τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Όμως θα το ξανάκανα 1000 φορές για να αγκαλιάσω το αγγελούδι μου!!

Παρότι με συμβουλεύουν οι δικοί μου να μην διαβάζω την συγκεκριμένη στήλη και στεναχωρίεμαι πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ από που ξεκινήσαμε και αυτούς που είναι ακόμα εκει που ήμασταν εμείς και παλεύουν...

Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλες τις κοπέλες που πέρασαν ή περνάνε δύσκολά, να έχουν δύναμη για να συνεχίσουν διότι δυστυχώς αυτή είναι η ζωή.