Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άρνηση εργοδότη για το μειωμένο

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια..

Έχω αναφερθεί ήδη σε άλλο ποστ για τον ψυχολογικό πόλεμο που μου κάνουν στην δουλειά.

Λοιπόν προχθές πάλι αναφέρθηκε το θέμα του μειωμένου ωραρίου. Μπορεί να είμαι στον 5ο μήνα αλλά από τώρα ο εργοδότης μου θέλει να τα έχει όλα "ξεκαθαρισμένα και υπέρ του".

Με εκβιάζουν να μην πάρω το μειωμένο ωράριο. Φυσικά και είναι παράνομο αλλά στους καιρούς που είμαστε αναγκαστατικά δεχόμαστε όλα όσα μας λένε.

Η ερώτηση μου είναι. Αν όταν επιστρέψω στην δουλειά και δουλεύω περ. 10 ώρες (όπως τώρα)ο εργοδότητης είναι υποχρεωμένος να με πληρώσει το 2ώρο παραπάνω? Δεν μιλάω για υπερωρίες που έτσι και αλλιώς δεν πληρώνομαι αλλά για το 2ωρο του μειωμένου???

Σας ευχαριστώ!!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Δεν έχω ακούσει νόμο που να καλύπτει κάτι παράνομο. Πρότεινε σαν λύση να σου δώσουν το μειωμένο σε άδεια είναι περίπου 3μιση μήνες ή πρότεινές τους να μην πηγαίνεις στη δουλεια τις Δευτέρες ή τις Παρασκευές. Πολλές εταιρίες το κάνουν.

Αυτά από εμένα και καλή τύχη

Καλησπέρα κορίτσια..

Έχω αναφερθεί ήδη σε άλλο ποστ για τον ψυχολογικό πόλεμο που μου κάνουν στην δουλειά.

Λοιπόν προχθές πάλι αναφέρθηκε το θέμα του μειωμένου ωραρίου. Μπορεί να είμαι στον 5ο μήνα αλλά από τώρα ο εργοδότης μου θέλει να τα έχει όλα "ξεκαθαρισμένα και υπέρ του".

Με εκβιάζουν να μην πάρω το μειωμένο ωράριο. Φυσικά και είναι παράνομο αλλά στους καιρούς που είμαστε αναγκαστατικά δεχόμαστε όλα όσα μας λένε.

Η ερώτηση μου είναι. Αν όταν επιστρέψω στην δουλειά και δουλεύω περ. 10 ώρες (όπως τώρα)ο εργοδότητης είναι υποχρεωμένος να με πληρώσει το 2ώρο παραπάνω? Δεν μιλάω για υπερωρίες που έτσι και αλλιώς δεν πληρώνομαι αλλά για το 2ωρο του μειωμένου???

Σας ευχαριστώ!!!!

1. Υπερωριες και μειωμενο δεν πανε μαζι. Θα δουλευεις 6ωρες για 1 ετος και 7 για 6 μηνες. Τελος αυτο.

Αν δεν σε πληρωνει πας επιθεωρηση και τον τακτοποιεις.

Λοιπον... το αλλο...

Τυπικα προστατευεσε ενα χρονο μετα τον τοκετο και τυπικα δικαιουσαι 6μηνο, και μειωμενο.

Ατυπα.....

Η αδεια λοχειας σου ληγει 2 μηνες περιπου μετα τον τοκετο.

Ακολουθει 6μηνο αρα φτανει τους 8 μηνες μετα τον τοκετο.

Και κανοντας χρηση 4 μηνες μειωμενο κλεινεις τον χρονο.

Εκει μπορει να σε απολυσει.

Αυτο ειναι ο μονος φοβος που μπορει να σου προκαλεσει.:?

Για Ολα τα αλλα αστον να κοπανιεται.:cool:

Μεχρι να παει 1 χρονου το παιδι δεν μπορει να σου κανει τιποτα.

Παρε την επιθεωρηση αγκαλια και αν σε παραπρηξει κανε μια καταγγελια στο ΙΚΑ για τις υπερωριες ενημερωνοντας (το ΙΚΑ) να ερθει την στιγμη που θα εισαι στανταρ παρανομα εκει 8-):cool:

Ετσι για να του γινει μαθημα :lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Μα δεν μπορώ να καταλάβω την αναισθησία μερικών εργοδοτών. Κι εγώ εργοδότης είμαι και η γραμματέας μου προσπαθεί για παιδάκι και παρακαλάω κάθε μέρα να μείνει έγγυος το κορίτσι μας! Μα αφού δεν πληρώνουμε και πολλά περισσότερα αν εξαιρέσεις κανα δυο μήνες μισθούς. Τα περισσότερα τα καλύπτει το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ.

Μα τι δημιουργούν τόσα προβλήματα; Εμένα αν μετά το 6μηνο θέλει μειωμένο ή άλλες ώρες ή ακόμα και να φέρνει το μωρό μερικές ώρες μαζί της δεν θα είχα πρόβλημα. Τι απανθρωπιά μερικοί!

Μα δεν μπορώ να καταλάβω την αναισθησία μερικών εργοδοτών. Κι εγώ εργοδότης είμαι και η γραμματέας μου προσπαθεί για παιδάκι και παρακαλάω κάθε μέρα να μείνει έγγυος το κορίτσι μας! Μα αφού δεν πληρώνουμε και πολλά περισσότερα αν εξαιρέσεις κανα δυο μήνες μισθούς. Τα περισσότερα τα καλύπτει το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ.

Μα τι δημιουργούν τόσα προβλήματα; Εμένα αν μετά το 6μηνο θέλει μειωμένο ή άλλες ώρες ή ακόμα και να φέρνει το μωρό μερικές ώρες μαζί της δεν θα είχα πρόβλημα. Τι απανθρωπιά μερικοί!

Ζητας υπαλληλο?????:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Σπανιο το ειδος σου και μακαρι να υπηρχαν πολλοι.

Δυστυχως εισαι η εξαιρεση του κανονα.:-(

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες.

Σας ευχαριστώ και πάλι που είστε δίπλα σε κάθε κοπέλα που χρειάζεται βοήθεια ή μία απάντηση.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις / συμβουλές σας αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Εδώ στην Θεσσαλονίκη παρακαλάς για δουλειά και ειδικά αν δουλεύεις κάπου όπου πέρνεις 100? παρπάνω από την σύμβαση είσαι σκλάβος.

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει η δουλειά μου και σαν αντικείμενο και οι συνάδελφοί μου. Πριν μείνω έγκυος ούτε να σκεφτώ να φύγω. Αλλά από τότε που το ανακοίνωσα τρελλάθηκαν. Δίνω one woman show και αυτό είναι που τους φοβίζει. Αν φύγω ποιος θα κάνει την δουλειά μου? Μου προτείναμε μάλιστα και άυξηση αν αρνηθώ να πάρω το 4ο μηνο. Καλά για το εξάμηνο ούτε λόγος. Εδώ παλεύω τους 4 μήνες.Όταν θα γεννήσω με το καλό θα δω τι θα κάνω.

ΥΣ ANGI CAT με θέλεις για υπάλληλο? Νομίζω είσαι το όνειρο κάθε εργαζομένου :-))))))

Και πάλι ευχαριστώ!!

• 2 months later...

ax koritsia k ego exo mpleksei me tsigoyna ergodoti!!! einai k gynaika... sto proto paidaki moy den iksera gia to isoxrono k fysika de moy to eipe kaneis... ennoeite oyte logos gia meiomeno!!!! tora thelo n to paro alla den nomizo n moy to dosei i mallon tha moy to dosei alla siga mi me plironei... skeftomai na paro toylaxiston to eksamino toy oaed... ensima omos kata ti diarkeia olon ayton ton minon th a moy vazei???

Μαρία μου welcome to the club!!

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γαιτί εγώ κάνω την πάπια στην δουλειά. Σταματάω 31/7 από την δουλειά ενώ μπαίνω 1/8 στον μήνα μου!! Τόσο καλά.

Να ξέρεις ότι καθόλη την διάρκεια του 4μήνου και του εξαμήνου δεν σου κολλάνε ένσημα συντάξιμα. Μόνο ιατροφαρμευτικά. ΠΡΟΣΟΧΗ για επίδομα ανεργείας δεν μετράνε αυτά τα ένσημα.

Αν σε απολύσει δηλαδή μετά το έτος υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις επίδομα....

Το μόνο που διεκδίκησα είναι το 4μηνο του ΙΚΑ. Βρέξει χιονίσει θα κάτσω σύνολο 4 μήνες. Μετά διακιούμαι και 1 μήνα την άδεια μου. Οι εργοδότες μου νομίζουν ότι δεν θα την πάρω αλλά εγώ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ!!! Για εξάμηνο και μειωμένο ούτε λόγος.

Δες τι μπορείς να διεκδικήσεις εσύ. Αν έχεις ανάγκη από την δουλειά πήγαινε με τα νερά τους όσο αντέχεις αλλά διεκδίκησε αυτά που πιστεύεις ότι χρειάζεσαι.

Είναι εύκολο κάποιος να πει "Τρίξε τα δόντα" "Πήγαινε επιθεώρηση" "Διεκδίκησε τα πάντα" κτλ.

Εγώ σκέφτομαι αν από τον επόμενο Σεπτέμβριο είμαι άνεργη ΠΟΤΕ θα ξαναβρω δουλειά με μωρό παιδί και σε μία πόλη με 25% ανεργία......?? Ποιός θα πληρώνει το στεγαστικό + όλα τα έξοδα...

Πριν 2-3 χρόνια δεν θα το σκεφτόμουν καν. Θα έψαχνα για δουλειά και θα έβρισκα. Τώρα????

Τέσπα πάλι κάπου ήθελα να ξεσπάσω.

Χίλια συγνώμη!!!!

• 3 months later...

κοριτσακια αυτες τις μερες μπαινω κ σας διαβαζω για να ξεχαστω..:|

εχω στυψει το μυλο μου να βρω την καλυτερη λυση αλλα μονο αν παω σε μαγισες κ χαρτοριχτρες θα βρω την ακρη.

προχθες μιλησα με τον εργοδοτη μου... δουλευω σε εμπορικο καταστημα στο κεντρο(εχει τελειωσει το εξαμμηνο ειμαι στην κανονικη μου αδεια)1η Νοεμβρη επιστρεφω στην δουλεια. το ωραριο μου πριν (με προφορικη συμφωνια) ηταν 10-18.00

τωρα (λογω της κρισης παει την 1 κοπελα απ τις 3 που ημασταν σε αλλο καταστημα αρα μενουμε 2) μου ζηταει λοιπον να δουλεψω 35 κ οχι 30 ωρες που δικαιουμαι κ να πηγαινω 13-21.00!

(μπορει να μου αλλαξει το ωραριο που ειχα?)

τελος παντων ειναι πολλες οι παραμετροι, εχει κ αυτος τα δίκια του εχω κ εγω τα δικά μου.

ξερει πολυ καλα οτι αυτο το ωραριο δεν μπορω να το δουλεψω:(

[μενω πολυ μακρια κ θελω 1.15' να παω κ αλλο τοσσο να γυρισω ,αρα θα καταληγω σπιτι 10.20 κ καποιες μερες (που θα κραταει η μανα μου το μωρο)11.15 θα ταλαιπωρω ενα μωρο που κοιμαται το αργοτερο στις 10:cry::cry: να πω επισης οτι με τοσσες ωρες που θα λειπω το μωρο θα γινει μπαλακι μεταξυ πεθερας μου, νταντας ,κ μαμας μου:(:(] κ φυσικα θα το βλεπω ελλαχιστα:cry:

μου ειπε ξεκαθαρα οτι δημιουργω προβλημα στην επιχειρηση κ οτι ειναι δικαιωμα μου να δουλεψω το ωραριο που δικαιουμαι,αλλα κ εκεινος μπορει να ασκησει τα νομιμα, δηλαδη να με διωξει τον φλεβαρη που χρονιζει το μωρο!!!!!!!!!

τα βαλαμε κατω με τον αντρα μου κ ειδαμε οτι για 1 χρονο με το επιδομα ανεργειας την βγαζουμε.

κ γιατι γκριναζω θα πειτε?

θα ξαναβρω δουλεια ρε κοριτσια?? φοβαμαι πολυ:-(

σε αυτηντην δουλεια ειχα παει με πολυ καλους ορους ευνοικο ωραριο κ καλο μισθο γιατι με ηθελε.:rolleyes: δεν ντρεπομαι ουτε φοβαμαι την δουλεια

κ σπιτια καθαριζω που γουσταρω κιολας! αλλα ειναι τρομακτικα δυσκολο πια. εχω πολλους ανεργους γνωστους μου που ψαχνουν οτιδηποτε κ δεν...

να σκυψω το κεφαλι κ να μεγαλωνει το παιδι μου τριγυρω με οποιο κοστος η να διεκδικησω τα νομιμα κ να περιμενω την απολυση???

ειμαι τρομερα αχγωμενη κ απελπισμενη.:roll::roll:

συγνωμη για το κατεβατο.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω κάτι... το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι όντως είναι δύσκολα εκεί έξω... η βαφτιστήρα μου που είναι 25 χρονών χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ψάχνει μια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δουλειά από τον Ιούνιο κατάφερε να βρει μία για τρεις μήνες και έκτοτε ψάχνει ακόμα :( Οπότε η απόφαση είναι πράγματι δύσκολη...

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Τι δικια εχει αυτος? Δλδ για να βγαλει αυτος περισσοτερο κερδος θα σου ανεβει στο σβερκο?

Θα σε συμβουλευα να πας σε ενα δικηγορο (εργατολογο) να σου πει ποια ειναι τα δικαιωματα σου...

αρα δεν τα βλεπω εγω μονο μαυρα ειναι ΟΝΤΩΣ ετσι.......

κ εκει που ειχα βρει μια καλη λυση για το παιδι(να σαι καλα εσυ(aeriko) η προσπαθεια σου σε αλλο τοπικ να μου βρεις λυση με ξεμπλοκαρε....ειχα βαλει κατω το ωραριο(που ειχα, ομως) κ βρηκα κ νταντα γνωστη, η γυναικα περιμενει να της πω το ok......

απ τηΝ μια λεω τελος, ας με διωξει ,δεν εκανα παιδι για να μην το βλεπω. αυτο ειναι το συμφερον για το μωρο μου κ απ την αλλη σκεφτομαι αν σε ενα χρονο τελειωσει το ταμειο ανεργιας, κ δεν εχω βρει δουλεια, ουτε για πανες δεν θα εχουμε. αυτο θα ειναι για το συμφερον του παιδιου μου??? ο χρονος πιεζει πρεπει να δωσω μια απαντηση σε ολους κ δεν εχω ιδεα τι να κανω.......................

ΜΑΥΡΑ Κ ΑΡΑΧΝΑ

σε ευχαριστω παντως!

age.png

Τι δικια εχει αυτος? Δλδ για να βγαλει αυτος περισσοτερο κερδος θα σου ανεβει στο σβερκο?

Θα σε συμβουλευα να πας σε ενα δικηγορο (εργατολογο) να σου πει ποια ειναι τα δικαιωματα σου...

τα διαιωματα μου τα ξερω (δουλευω απ τα 17 κ δεν πιανομαι κοροδο) αλλα ο εκβιασμος ,ηταν πλαγιος μεν σαφης δε!

αν τα διεκδικησεις ,εφυγες........

τα δικια του τα εχει ,γιατι ημουν νεα υπαλληλος οταν εμεινα εγκυος.

ειμαι χρονια στην ''πιατσα" κ ξερω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις. ομως δεν πηρα ουτε 1 μερα αναρρωτικη. τους πρωτους 5 μηνες της εκυμοσυνης δουλευα 11ωρα ορθοστασια!!!!:| για να καλυψω ατομο που ειχε φυγει. κατα την διαρκεια του 6μηνου(παρανομως)με φωναζε να καλυπτω ρεπο αδειες. κ εγω τα δεχομουν για να αποφυγω το αναποφευκτο:(

αλλα ολα αυτα κουραζαν εμενα δεν επηρεαζαν αμμεσα το μωρο ενω τωρα...

age.png

Να απεθυνθεις και στο συλλογο σου παντως (στους εμπορουπαλληλους εισαι?)

ναι εμπορουπαλληλος δυστυχως:(

age.png

Διαφημίσεις

Να ψάξεις για νέα δουλειά τώρα που κάθεσαι και το διάστημα μέχρι το Φεβρουάριο παίζει; Εφόσον ήσουν λίγο διάστημα στην επιχείρηση δεν θα χάσεις την τρομερή αποζημίωση... οπότε μήπως να το έψαχνες έτσι το θέμα;

Δεύτερη λύση: Μήπως να έβρισκες δουλειά με παιδάκι; Να κρατάς δηλαδή κάποιο παιδάκι μαζί με το δικό σου.

(χαίρομαι που είχα καταφέρει να βοηθήσω :))

(Λορέτα Ποντικίνα)

Να ψάξεις για νέα δουλειά τώρα που κάθεσαι και το διάστημα μέχρι το Φεβρουάριο παίζει; Εφόσον ήσουν λίγο διάστημα στην επιχείρηση δεν θα χάσεις την τρομερή αποζημίωση... οπότε μήπως να το έψαχνες έτσι το θέμα;

Δεύτερη λύση: Μήπως να έβρισκες δουλειά με παιδάκι; Να κρατάς δηλαδή κάποιο παιδάκι μαζί με το δικό σου.

(χαίρομαι που είχα καταφέρει να βοηθήσω :))

να ψαξω, σκεφτομαι, αυριο κιολας θα παω στο MALL να αφησω βιογραφικο.

μακαρι βρω κατι με ανθρωπινο ωραριο κ να μην τον εχω αναγκη. αφου του δημιουργω προβλημα..:?δεν γουσταρω να με κοιταζουν με μισο ματι στην δουλεια, ειμαι σκυλι ,κ θελω να εχω το κεφαλι ψηλα.

την δευτερη λυση την εχω επισης σκεφτει αν με απολυσει για συμπληρωμα συν το ταμειο.

μπλεξιμο τρελλο. μονο ενα τζοκερ με σωζει!

age.png

Aν βρεις δύο δουλειές... σφύρα :lol: να πω στη μικρή να πάει αυτή :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Aν βρεις δύο δουλειές... σφύρα :lol: να πω στη μικρή να πάει αυτή :lol:

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!!!το ανεκδοτο της χρονιας ηταν αυτο. αφιερωμενο σε ολους τους ανεργους!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

μωρε αν βρω δυο δουλειες οχι μονο θα σφυριξω αλλα θα

βγαλω φτερα και πεταω........:mrgreen:

age.png

Δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα επαγγέλματα , αλλά φαντάζομαι ότι και για σας θα υπάρχει μία κατάσταση θεωρημένη από την επιθεώρηση εργασίας ,

στην οποία αναγράφονται οι ώρες εργασίας όλων των υπαλλήλων.

Άν ισχύει αυτό τότε δεν μπορέι να σου αλλάξει ωράριο γιατί΄ο νόμος λέει πως όταν επιστρέφεις στη δουλειά σου , επιστρέφεις σε αυτό ακριβώς το οποίο άφησες , δηλαδη δεν μπορεί να σου αλλάξει θέση , αντικείμενο , ωράριο κλπ.

Ψάξτο λίγο ,νομίζω πως μπορείς να διεκδικήσεις το μειωμένο σου (έστω κι αν σε διώξει τελικά το Φεβρουάριο)...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα επαγγέλματα , αλλά φαντάζομαι ότι και για σας θα υπάρχει μία κατάσταση θεωρημένη από την επιθεώρηση εργασίας ,

στην οποία αναγράφονται οι ώρες εργασίας όλων των υπαλλήλων.

Άν ισχύει αυτό τότε δεν μπορέι να σου αλλάξει ωράριο γιατί΄ο νόμος λέει πως όταν επιστρέφεις στη δουλειά σου , επιστρέφεις σε αυτό ακριβώς το οποίο άφησες , δηλαδη δεν μπορεί να σου αλλάξει θέση , αντικείμενο , ωράριο κλπ.

Ψάξτο λίγο ,νομίζω πως μπορείς να διεκδικήσεις το μειωμένο σου (έστω κι αν σε διώξει τελικά το Φεβρουάριο)...

ναι υπαρχει τετοια κατασταση αλλα ειναι εντελως τυπικη:|

την συπληρωνει το λογιστηριο κ απλα δειχνει οτι συμπληρωνεις το 40ωρο μεχρι κ διαλλειμα γραφει το οποιο δεν εχω παρει ποτε πουθενα!:?

αρα δεν θα βγαλω ακρη. εστω κ εβγαζα ομως ,

ο φλεβαρης δεν ειναι μακρια δυστυχως...

σε ευχαριστω παντως:D

age.png