Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Oλιγοασθενοσπερμία αζωοσπερμία και αποτελέσματα

Recommended Posts

Γεια σε όλους!

Σκέφτηκα να ξεκινήσω αυτό το θέμα για να μάθουμε όλες όσες είμαστε στη φάση εξωσωματικής γονιμοποίησης πως μπορεί να εξελίχτηκαν οι καταστάσεις σε ζευγάρια που πέρασαν το ίδιο πρόβλημα μ'εμάς.

Εμείς πριν 1 ακριβώς χρόνο κάναμε εγχείρηση κιρσοκήλη άμφω και δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα...

Αριθμό σπερματοζωαριων 500,000-600,000 και κινητικότητα ζωηρών 15% μέχρι την 1η ώρα

Έτσι αποφασίσαμε να πάμε για εξωσωματική μικρογονιμοποίηση. Τον επόμενο μήνα ξεκινάμε!

"Θάρρος είναι το να προχωράς ενώ φοβάσαι"

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Θα ήθελα να σου πω ότι το πρόβλημα που έχετε είναι πααααααααρα πολύ συνηθισμένο. Εμείς προχωρήσαμε σε μικρογονιμοποίηση με χειρότερο σπέρμα ( 300.000 και ακίνητα) και τώρα περιμένουμε την μπέμπα μας. Καλή ψυχολογία θέλει υπομονή και επιμονή. Εύχομαι καλή επιτυχία και σύντομα να ακούσουμε ευχ'αριστα νέα! Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Μπαίνω και εγώ σε αυτήν την παρέα, αφού πάμε για αζωοσπερμία. Βέβαια την παρακέντηση τη γλίτωσαμε τελευταία στιγμή γιατί βρέθηκαν τρία τέσσερα σπερματοζωάρια για να γονιμοποιηθούν τρία εμβρυάκια. Ωστόσο η πρώτη μας προσπάθεια απέτυχε και ετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη. Ανγωστο αν θα βρούμε σπερματοζωάρια.

καλησπέρα και απο εμένα,

και εμεις προχωράμε για εξωσωματική με μικρογονιμοποιηση. Ο συζυγος είχε σπερμα 900,000 και ακίνητα. Εχω ξεκινήσει τις ενέσεις εδώ και 5 μέρες και περιμένω να μου έρθει περίοδος για να πάμε στο γιατρό και να μας πει πως προχωράμε.

Κουράγιο μελλοντικές μανούλες... ενωμένες θα κερδίσουμε την μάχη!!!

Διαφημίσεις

Εμείς με καλό αριθμό αλλά ελάχιστη κινητικότητα (ζωηρή 5%) κάναμε κλασική ivf και αποκτήσαμε το 1ο μας παιδί. Τώρα προσπαθώντας για το 2ο θα επιλέξουμε μικρογονιμοποίηση, μη θέλοντας να το ρισκάρουμε. Μέσα στην ατυχία μας είμαστε και τυχερές που βοηθά η επιστήμη στις μέρες μας..

age.png

Καλησπέρα κι από μένα. Κι εμείς με το ίδιο πρόβλημα ολιγοασθενοσπερμίας. Κάναμε δύο εξωσωματικές με μικρογονιμοποίηση και πέτυχε η δεύτερη και οπως βλέπετε έχουμε με ένα σπάρο δυο τριγώνια. Καλη επιτυχία σε όλες

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Κι εγώ στο club!:) .To 1o σπερμοδιάγραμμα είχε δείξει 600.000 με 0% κινητικότητα και μετά 10%, και το 2ο έδειξε 5.000.000 πάλι με 0% το πρώτο μισάωρο και μετά 5%. Ακόμα είμαστε σε εξετάσεις γιατί εμφανίστηκαν και σε μένα προβληματάκια...αλλά θα προχωρήσουμε κι εμείς σε μικρογονιμοποίηση.

Κορίτσια καλή επιτυχία σε όλες!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας γιατί μου δίνουν κουράγιο

Πόσες γυναίκες άραγε υπάρχουν με το πρόβλημά μας?

Α ξέχασα να γράψω Χριστός Ανέστη

Σουλίτσα καλώς να τη δεχτείτε τη μπεμπούλα σας!

Doram έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στη δεύτερη.Όλα θα πάνε καλά!

Mava φαντάζομαι πως μέχρι να δω το μήνυμα σου θα έχεις ήδη κάνει και εμβρυομεταφορά. Καλή επιτυχία και περιμένουμε νέα σου

Αργυρώ να σου ζήσει το μπεμπάκι! πότε λέτε να ξεκινήσετε για τη δεύτερη?

Didumakia 2008 αυτό είναι το όνειρό μου! Διδυμάκια! Να σου ζήσουν! Και αν είναι έτσι χαλάλι η πρώτη αποτυχία. Ο θεός σας αντάμειψε αναλόγως!

Dinad καλή σου επιτυχία! Πότε ξεκινάτε?

Εμείς θα αρχίσουμε τις ενέσεις γύρω στο τέλος Απριλίου κατά τις 25 που περιμένω!Ανυπομονώ

Μακάρι να πάνε όλα καλά γιατί είμαι πάρα πολύ έτοιμη.

Κορίτσια μήπως ξέρετε αν ισχύει ότι μετά από εξωσωματική κάνουμε καισαρική τομή μόνο?

Διαφημίσεις

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη

Γενικώς έχω ακούσει ότι γινεται συνήθως καισαρική, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, Μήπως επειδή συνήθως γίνονται διδυμάκια από εξωσωματικές; Δεν ξέρω ας απαντήσει καμία που να ξέρει στα σίγουρα.

Εμείς ενεσούλες μάλλον θα ξεκινήσουμε πάλι το Μάιο. Τώρα αν θα έιναι η τυχερή η δεύτερη δεν ξέρω. Γιατί έχω περισσότερες πιθανότητες στη δεύτερη προσπάθεια;;; Μακάρι. Και βέβαια μακάρι να βρούμε σπερματοζωάρια και να γλιτώσει ο άντρας μου την παρακέντηση.

Εύχομαι σε όλες γρήγορα να γίνετε μανούλες

"Σαν γενική αρχή ισχύει ότι ένα ζευγάρι μεγιστοποιεί τις πιθανότητες επιτυχίας μετά τη συμπλήρωση το πολύ 3-4 σοβαρών προσπαθειών, οπότε φθάνει ποσοστό επιτυχίας 65-70%."

Τώρα τι σημαίνει σοβαρές προσπάθειες... μάλλον εννοεί ολοκληρωμένες.

Γλυκιά μου Ammimar, μακάρι να είναι έτσι. Απλώς δεν το καταλαβαίνω με ποιό σκεπτικό αυξάνονται οι πιθανότητες, ειδικά στις περιπτώσεις που η υπογονιμοτητα οφείλεται στον άντρα.

Ας είναι το θέλημα του Θεού να αποδώσουν οι προσπάθειές μας. Με το καλο να αρχίσεις τις ενεσούλες σου!!!

Κορίτσια χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!

Προστέθηκα και εγώ στην παρέα σας αφού αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ο άντρας μου πάσχει από αζωοσπερμία μετά από μαγουλάδες που πέρασε σε μεγάλη ηλικία. Στο τελευταίο σπερμοδιάγραμμα που έκανε πριν από 2 μήνες, βρέθηκαν 45.000 και όλα ακίνητα. Περιμένουμε να περάσει 1 μήνας ακόμα για να το επαναλάβουμε σε ένα κέντρο στους Αμπελόκηπους που μας συνέστησαν, καθώς ο ουρολόγος που πήγαμε πρόσφατα δεν έχει πολλή εμπιστοσύνη σε αυτά τα αποτελέσματα και θεωρεί ότι πρόκειται για αποφρακτική αζωοσπερμία. Όσους γιατρούς και αν έχουμε επισκευτεί, θεωρούν πως μόνη λύση είναι η βιοψία όρχεων. Εγώ φοβάμαι πολύ. Δεν παύει να είναι ένα χειρουργείο που κρύβει πολλές επιπλοκές. Είμαι φοβισμένη και απελπισμένη. Πάνω από όλα δεν θέλω να πάθει τίποτα ο άντρας μου.

Ξέρετε αν μπορούν να αξιοποιήσουν τα ακίνητα σπερματοζωάρια για να προχωρήσει ένα ζευγάρι σε εξωσωματική χωρίς να γίνει βιοψία όρχεων? Ή αν μιλάμε για αποφρακτική αζωοσπερμία, υπάρχει κάποια φαρμακευτική αγωγή που να μπορεί να βοηθήσει ώστε να μην χρειαστεί να γίνει η βιοψία?

Τι να πω? Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Κοντεύω να τρελάθω. Ανυπομονώ να έρθει ο άλλος μήνας να ξανακάνουμε από την αρχή τις εξετάσεις, να μας πει ο γιατρός ακριβώς περί τίνος πρόκειται και να δούμε τι θα κάνουμε...

Κορίτσια, χρειάζεται υπομονή και πίστη. Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά ας ευχυθούμε να μας οδηγήσει στην κατάκτηση του ονείρου μας!!! Να είστε όλες καλά!

Εμείς οι δυο, σαν ένα ...

Καλημέρα! Θα ήθελα να σου πω ότι το πρόβλημα που έχετε είναι πααααααααρα πολύ συνηθισμένο. Εμείς προχωρήσαμε σε μικρογονιμοποίηση με χειρότερο σπέρμα ( 300.000 και ακίνητα) και τώρα περιμένουμε την μπέμπα μας. Καλή ψυχολογία θέλει υπομονή και επιμονή. Εύχομαι καλή επιτυχία και σύντομα να ακούσουμε ευχ'αριστα νέα! Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

σουλιτσα μου χρονια πολλα και χριστοσ ανεστη η περιπτωση σου μεχρι πριν την μπεμπουλα σασ (παρεπιπτωντοσ να σασ ζησει)ειναι ακριβωσ ιδια με την δικια μασ ξεκινησαμε με 400,000 και 12%κινητα και τωρα ειμαστε στισ 300,000 ακινητα και εγω θα κανω μικρογονοιμοποιηση 27 του μηνοσ ξεκιναω ενεσεισ γιατι εκανα σημερα μια υστεροσκοπηση για διαφραγμα αλλα ευτυχωσ δεν ητανε επεμβατικη ηταν πολυ μικρο ευχομαι να εχω και εγω τα ιδια αποτελεσματα με εσενα..και παλι να σου ζησει η κορακλα σου!!:P

z3hWp3.png

Διαφημίσεις

Εμείς την ημέρα της ωοληψίας βρήκαμε λίγα σπερματοζωάρια, μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού, αλλά γονιμοποιήσαμε τρία εμβρυάκια (δυστυχώς η προσπάθειά μας ήταν αρνητική). Η κινητικότητα δε νομίζω ότι ενδιαφέρει τους γιατρούς όταν γίνεται η μέθοδος της μικρογονιμοποίησης. Επίσης εκτός από τη βιοψία υπάρχει και η παρακέντηση, που σα διαδικασία είναι νομίζω ευκολότερη για τον άντρα. Εμείς στη δεύτερη εξωσωματική αν δε βρούμε σπερματοζωάρια θα κάνουμε παρακέντηση.

Mazi δε νομίζω ότι θα έχετε πρόβλημα, δεν έχεις ρωτήσει κάποιο γιατρό που ειδικεύεται στην εξωσωματικη;

Doram, σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν έχουμε απευθυνθεί ακόμα σε κέντρο εξωσωματικής. Θα επαναλάβει τις εξετάσεις τον άλλο μήνα και μετά θα πάμε.

Εσύ μην απογοητεύεσαι. Η πρώτη προσπάθεια συνήθως δεν είναι επιτυχής. Την επόμενη φορά θα είναι προετοιμασμένο το σώμα σου και όλα θα πάνε καλά. Είμαι σίγουρη! Υπομονή κοριτσάκι μου!

Εμείς οι δυο, σαν ένα ...

ΜαΖι μάλλον θέλει υπομονή και κουράγιο. Για όλες εδώ μέσα. Να μην χάσουμε το στόχο μας. Πάντως ξέρω ζευγάρια με το πρόβλημά σας που τελικά έκαναν παιδάκι και άλλους με κανένα πρόβλημα που τελικά δεν τα κατάφεραν. Κάντε οτι είναι δυνατό και όλα θα πάνε καλά. Είμαι σίγουρη γι'αυτό.

Κι αν βρε κορίτσια εξαντλήσουμε όλα τα μέσα και δεν γίνει τίποτα ας υιοθετήσουμε. Δεν υπάρχει πάντως περίπτωση να μείνουμε χωρίς παιδάκια.

• 3 months later...

Soullitsa μου

Σε παρακαλω μπορεις να μου πεις λιγες λεπτομερειες για το προβλημα σας? εχουμε και μεις το ιδιο και ειμαστε απεγνωσμενοι! Εχουμε 1 εκ. και ολα ακινητα. Ολες οι εξετασεις μας ειναι φυσιολογικες.

Κανατε μικρογ. με ακινητα σπερματοζωαρια?

Πηρε καποια αγωγη ο συζηγος σου που να τον βοηθησε?

Πες μου σε παρακαλω οσα πιο πολλα μπορεις γιατι θα τρελλαθω:(

Πες μου για τον γιατρο σου αν μπορεις.

Οποια κοπελα μπορει να βοηθησει ας μου απαντησει.

Σας Ευχαριστω

Soullitsa μου

Σε παρακαλω μπορεις να μου πεις λιγες λεπτομερειες για το προβλημα σας? εχουμε και μεις το ιδιο και ειμαστε απεγνωσμενοι! Εχουμε 1 εκ. και ολα ακινητα. Ολες οι εξετασεις μας ειναι φυσιολογικες.

Κανατε μικρογ. με ακινητα σπερματοζωαρια?

Πηρε καποια αγωγη ο συζηγος σου που να τον βοηθησε?

Πες μου σε παρακαλω οσα πιο πολλα μπορεις γιατι θα τρελλαθω:(

Πες μου για τον γιατρο σου αν μπορεις.

Οποια κοπελα μπορει να βοηθησει ας μου απαντησει.

Σας Ευχαριστω

karamellitsa καλησπερα. μην ειστε απεγνωσμενοι! υπομονη θελει αγαπη και επιμονη. εμενα εχει 300 χιλ / ml και ακινητα. εκανε ορμονικες, υπερηχο και εξεταση σε ουρολογο και ολα φυσιολογικα. πηγαμε κατευθειαν για εξωσωματικη και καναμε μικρογονιμοποιηση. ο συζυγος δεν πηρε αγωγη, τα σπερματοζωαρια οταν ερθει η ωρα τα επεξεργαζονται και τα ενδυναμωνουν, αλλωστε με τη μικρογον. τα τοποθετουν κατευθειαν μεσα στο ωαριο οποτε και ακινητα να ειναι δεν πειραζει. για τον γιατρο μου θα σου στειλω π.μ. γιατι δεν επιτρεπεται. μην απελπιζεσαι, λυση υπαρχει. ενα σπερματοζωαριο αρκει ποσο μαλλον 1 εκ!! προσπαθησε να εισαι ηρεμη και να πιστεψεισ σε αυτο που θα κανεις. οτι χρειασετεις στειλε μου πμ γιατι δυσκολα διαβαζω τα θεματα. και τωρα τυχαια το ειδα.

Σουλλιτσα μου σε ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησες αμεσως. Εχουμε κανει κ μεις τις εξετασεις που κανατε κ σεις κ ειναι ολες καλες. Δεν υπαρχει ουτε κιρσοκυλη ουτε τπτ. Εχουμε κανει κ μια αποτυχημενη μικρογονιμοποιηση τον φεβρουαριο σε εναν αλλο γιατρο οχι σε αυτο που παμε τωρα.Περνει καποια αγωγη ο συζηγος μου εδω κ 3 μηνες αλλα αποτελεσμα κανενα. Δεν ξερω πως να σου στειλω πμ συγχνωμη αν μπορει καποια κοπελα να μου εξηγησει.

karamellitsa μου γλυκιά, μην αγχώνεσαι, μικρογονιμοποίηση γίνεται με ακίνητα σπερματοζωάρια όπως σου έγραψε και η σουλίτσα.

Τώρα για προσωπικό μήνυμα (πμ) πήγαινε αριστερά στο όνομα της κοπέλας που θέλεις να στείλεις, κάνε κλικ και επέλεξε το "αποστολή προσωπικού μηνύματος"

• 5 years later...

Καλως όρισα στη παρέα σας. O άντρας μου διεγνώστη με αζωοσπερμία. Οι ορμονικες μας καλές εκτος της προλακτίνης (46 εμενα και 25 στον άντρα μου). Σε φυσική εξέταση,υπερηχογράφημα κτλ ολα καλα. Ο γιατρος μας χορηγησε dostinex για 1 μηνα και επανεξεταση αλλά κανείς απ΄τους γιατρους δε μας ειπε μέχρι σήμερα άν η αυξημενη προλακτινη μπορει να απέφραξε την παραγωγή ή έξοδο σπερματοζωαρίων.

Ο ενδοκρινολόγος μας ειπε οτι δέν ειναι εμφανες το τι υπαρχει αλλα ο ουρολογος πρεπει να ξερει.Δυστυχως ο δικος μας γιατρός μας ειπε να παμε σε εξωσωματική κατευθιαν.Μηπως ομως υπαρχει καποια άλλη λύση και δε μας την εισηγηθηκαν.Έχει καμία σας παρόμοια περίπτωση με προλακτίνη ή γνωρίζει κάτι περισσότερο?