Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αναρρωτικη κατα την εγκυμοσυνη και διαδικαστικα

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες.Ειμαι με επαπειλουμενη εδω και 2 εβδομαδες. Εργαζομαι στο Δημοσιο αλλα με συμβαση αοριστου χρονου κι εχω ασφαλιση ΙΚΑ. Η κανονικη μου αδεια τοκετου ξεκινα περιπου τελη Δεκεμβρη. Επειδη δεν εχω ξαναπαρει αναρρωτικες αδειες θελω να ρωτησω το εξης. Μετα τις 15 μερες και καθε 15 μερες αποτι ξερω περναω επιτροπη. Πως ειναι η διαδικασια;Με περνουν τηλ και παρουσιαζομαι; Eπειδη εγω δεν μπορω να σηκωθω να παω κι ουτε το διακινδυνευω μπορει ο αντρας μου; Και κατι αλλο βασικο. Πως θα πληρωνομαι απο το Ικα.Ακουσα οτι περνω μισα χρηματα απτην υπηρεσια μου και μισα απτο Ικα. Ισχυει;

Ευχαριστω :)

Διαφημίσεις

αγλαια γεια σου!!!και βεβαια μπορει να παει καποιος δικος σου αντι για σενα στην επιτροπη πχ ο αντρας σου...υπαρχει πιθανοτητα να σε παρουν τηλ. για εξακριβωση :D

οσο για τα χρηματα θα παιρνεις και απο τους δυο λιγα απο τον καθενα :(

τα πρωτα χρηματα θα τα χασεις για τις πρωτες μερες...

ευχομαι να σου πανε ολα καλα....

.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ....ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 15 ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ.....

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ.ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΛΑΣΗ(ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ).

ΚΑΙ 56 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΗΣΕΩΣ.

Περνάς επιτροπή κάθε μήνα,εφόσον ο γυναικολόγος του ΙΚΑ σου δώσει ασθένεια για 1 μήνα.Με το χαρτί που σου δίνει ο doctor πάς και κλείνεις ραντεβού στις επιτροπές(κάθε ΙΚΑ έχει γραφείο,χρειάζονται οπωσδήποτε το χαρτί του γιατρού).Εκείνη τη στιγμή σου λένε πότε να πάς για επιτροπή.Πηγαίνει όποιος να είναι,εμένα πήγαινε η μάνα μου.Μετά,για να πάρεις τα χρήματα,θα κάνεις εξουσιοδότηση στο πρόσωπο που θα περνάει απο την επιτροπή αφού δεν θέλεις να πηγαίνεις εσύ και με τη βεβαίωση διακοπής εργασίας απο τον εργοδότη σου και το βιβλιάριο σου δίνουν τα χρήματα(ημερομίσθιο*ημέρες ασφάλισης).Απο τη δουλειά παίρνεις περίπου τα άλλα μισά.Παντως θυμάμαι οτι έπαιρνα ακριβώς τα ίδια με τις τακτικές αποδοχές μου(βασικός +επιδόματα απο ΙΚΑ και εταιρεία).

P203p2.png 

Γεια σου Αγλαϊα. Εργάζομαι και εγώ σε ΝΠΔΔ, είμαι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με ασφάλεια ΙΚΑ. Η άδεια κυοφορίας μου ξεκινά, στις 2 Ιανουαρίου 2009, και είναι ακριβώς 2 μήνες και όχι 56 ημέρες όπως στις κοπέλες, που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, μου είπαν ότι θα πληρώνομαι κανονικά από την υπηρεσία μου.

Τώρα, όσον αφορά την αναρρωτική άδεια, είχα πάρει στην 20 εβδομάδα 10 ημέρες άδεια από νοσοκομείο. Έκανα την αίτηση κανονικά στην υπηρεσία μου, και κάποια στιγμή θα με φωνάξουν να περάσω από την πρωτοβάθμια υγειονομική υπηρεσία και όχι από το ΙΚΑ, και συνεχίζω να πληρώνομαι κανονικά. Δεν ξέρω να σου πω τι θα γινόταν στην περίπτωση, που θα έπρεπε να πάρω περισσότερη άδεια τι θα γινόταν. Απλά εμείς νομίζω ότι εμπίπτουμε στον δημοσιουπαλληλικό κώδικα.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

καλημερα κοριτσακια μου! βοηθηστε με λιγακι γιατι μπερδευτηκα παλι. εχω στα χερια μου την πρωτη αναρρωτικη μου αδεια μεσα στην εγκυμοσυνη. μετα βγαινω σε αδεια τοκετου. το τριπλοτυπο αυτο του ικα το παω στον εργοδοτη μου κ το σφραγιζει???? κ μετα το παω στο ικα ξανα κ πληρωνομαι??? εχω καποιο περιθωριο να το κανω αυτο??? μπορω να πληρωθω κ πριν περασουν οι 15 μερες αδειας???

88M1p3.png6KAgp2.png

• 10 months later...

γεια σασ!!

βρισκομαι στισ πρωτεσ μερεσ του 7μηνα και εχω γιατρο εκτοσ ικα..

με αποτελεσμα να εχω παει στο κεντρο μητερασ κ παιδιου που ανηκω

για να μου γραψει ο γιατροσ εκει την αδεια που θελω..

εκτοσ οτι με "εβρισε" μου εδωσε μονο 10 μερεσ αδεια και για να βγω στην

κανονικη αδεια "54 μερεσ πριν του τοκετου"θελω να ξαναπαω να μου γραψει

τισ υπολοιπεσ 20ημερεσ (φανταζομαι κ αυτεσ με δωσεισ θα μου τισ δωσει)

τι να κανω??να παω σε αλλο κεντρο μητερασ κ παιδιου??και ποτε ακριβωσ την ιδια μερα που τελειωνει η πρωηγουμενη αδεια??

αφου εγω τα εχω κανονισει με τη δουλεια μου και σταθηκα αξιοπρεπεστατα με ολεσ τισ υπερωριεσ που εκανα και 3 βδομαδεσ χωρισ περο..

αυτοι τι προβλημα εχουν??αμαν..:(

Καλη σου μερα,

Παιρνω μηνιαιες αναρρωτικες αδειες απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου λογω προβληματος και ποτε δεν ειχα προβλημα.

Μου γραφει την αδειες ο Γυναικολογος μου ( που δεν ειναι στο ΙΚΑ ), κλεινω ραντεβου με γυναικολογο του ΙΚΑ, μου την γραφει στο βιβλιαριο και μετα κλεινω ραντεβου και παιρναω απο επιτροπη. Δεν εχω παει ποτε εγω, στελνω τον αντρα μου. Εχει παντα μαζι του και τον τελευταιο υπερηχο.

Για οτιδηποτε θελεις ρωτα με.

τισ 10 μερεσ που μου εγραψε τωρα ο γιατροσ του ικα..χρειαστηκε μονο να παω στα κεντρικα του ικα να τισ υπογραψουν..δεν περασα απο καμια επιτροπη..εσενα σε κοιτανε καθε φορα??και τι κοιτανε??

εγω λεω να παω σε αλλο γιατρο του μητερα κ παιδιου την αλλη φορα μηπωσ και ειναι πιο πρακτικοσ..

Καλημερα,

Εγω και σε γυναικολογο στο κεντρο μανας και παιδιου που πηγε ο αντρας μου απο επιτροπη περασε μετα για μια μονο εβδομαδα. Ηταν η τελευταια αναρρωτικη και μετα πηρα τις 56 ημερες.

Στην επιτροπη ειχε παντα μαζι του τον τελευταιο υπερηχο το βιβλιαριο ασθενειας του ΙΚΑ ( μεσα στο βιβλιαριο εγραφε παντα ο γυναικολογος του ΙΚΑ της αδεια ) και τιποτα αλλο.

Διαφημίσεις

κοριτσια καλημερα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καμια πως γινεται η εξεταση καμπυλης σακχαρου και πως περνουμε λεφτα πισω απο αυτη την εξεταση?

τισ 10 μερεσ που μου εγραψε τωρα ο γιατροσ του ικα..χρειαστηκε μονο να παω στα κεντρικα του ικα να τισ υπογραψουν..δεν περασα απο καμια επιτροπη..εσενα σε κοιτανε καθε φορα??και τι κοιτανε??

εγω λεω να παω σε αλλο γιατρο του μητερα κ παιδιου την αλλη φορα μηπωσ και ειναι πιο πρακτικοσ..

για τις πρωτες 15 μερες του ετους δεν χρειαζεται να περασεις επιτροπη, για τις επομενες πρεπει να περασεις υποχρεωτικα απο επιτροπη (δεν σε εξεταζουν απλα ελεγχουν το χαρτι που σου εδωσε ο γυναικολογος του ικα κ το σφραγγιζουν)

οι μερα που βγαινεις σε αδεια κυησης ειναι 56 μερες πριν την πιθανη ημερα τοκετου κ οχι 54 που εγραψες εσυ...

κοριτσια καλημερα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καμια πως γινεται η εξεταση καμπυλης σακχαρου και πως περνουμε λεφτα πισω απο αυτη την εξεταση?
]

χριστινα εχει ολοκληρο θεμα για την καμπυλη σακχαρου ψαξε λιγο κ θα τα βρεις....

Γεια σας και απο μένα, σκεφτομαι και εγω να πάρω αναρρωτική ένα μήνα πρίν βγώ στην κανονική μου άδεια τοκετού. Ήθελα να ρωτήσω, η αμοιβή για αυτές τις αναρρωτικές είναι κανονική??ποίος πληρώνει ο εργοδότης ή το ΙΚΑ?

για τις πρωτες 15 μερες του ετους δεν χρειαζεται να περασεις επιτροπη, για τις επομενες πρεπει να περασεις υποχρεωτικα απο επιτροπη (δεν σε εξεταζουν απλα ελεγχουν το χαρτι που σου εδωσε ο γυναικολογος του ικα κ το σφραγγιζουν)

οι μερα που βγαινεις σε αδεια κυησης ειναι 56 μερες πριν την πιθανη ημερα τοκετου κ οχι 54 που εγραψες εσυ...

y8rbp3.png

Γεια σας και απο μένα, σκεφτομαι και εγω να πάρω αναρρωτική ένα μήνα πρίν βγώ στην κανονική μου άδεια τοκετού. Ήθελα να ρωτήσω, η αμοιβή για αυτές τις αναρρωτικές είναι κανονική??ποίος πληρώνει ο εργοδότης ή το ΙΚΑ?

οχι δεν ειναι κανονικη αμοιβη.τις 3 πρωτες μερες σε πληρωνει μονο ο εργοδοτης και σου δινει μισο ημερομησθιο.οι αλλες μερες ειναι αναλογια ικα και εργοδοτη.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Κοριτσάκια γειά σας..Είμαι στον 4μήνα,δουλεύω ως σερβιτόρα κ Πρέπει και εγώ να πάρω ανάρρωτικη όμως με προβληματίζει το μετά,μήπως αν πάρεις αυτή την άδεια στα κόβουν μετά

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...