Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

11 μερες που κάναμε το MMR..Σήμερα άκεφος και εξαγωγές...Υπάρχει καμια σχέση;

candy1234

Recommended Posts

πολυ σωστος ο γιατρος....ετσι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Διαφημίσεις

Κι εμεις προχτες καναμε το mmr το πολλαπλο.. Ο γιατρος ειπε πως μπορει να κανει πυρετο μετα απο 8 - 10 μερες.. Η αληθεια ειναι πως εχω θορυβηθει αρκετα αλλα πλεον η 1η δοση εγινε, δεν μπορω να γυρισω πισω το χρονο και απλα αναμενω.. Να ρωτησω κι εσας τις πιο εμπειρες μανουλες.. Αν κανει τελικα πυρετο η μικρη στις 8 - 10 μερες, μεχρι ποσο μπορει να φτασει? Εσας ποσο πυρετο εκαναν μετα το συγκεκριμενο εμβολιο?

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

εμενα μου ειπε σε μια εβδομαδα απο το εμβολιο πιθανον να κανει 3 μερουλεσ υψηλο πυρετο....κ ακριβωσ...την Τεταρτη-πεμπτη-παρασκευη ειχαμε 38,3 κ καθολου ορεξη για φαγητο...ειναι που ειναι μια σταλιτσα......

εμενα μου ειπε σε μια εβδομαδα απο το εμβολιο πιθανον να κανει 3 μερουλεσ υψηλο πυρετο....κ ακριβωσ...την Τεταρτη-πεμπτη-παρασκευη ειχαμε 38,3 κ καθολου ορεξη για φαγητο...ειναι που ειναι μια σταλιτσα......

Καταλαβα.. Και η μικρη μου ειναι που ειναι γκρινιαρικο μωρακι, σκεψου τοτε που θα ταλαιπωρειται κιολας τι εχουμε να περασουμε.. Θα μου πεις αυτο ειναι το λιγοτερο.. Ας ειναι γερη και ολα τα αλλα περνανε..

Εσυ εδωσες αντιπυρετικο? Πως το αντιμετωπισες?

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Καταλαβα.. Και η μικρη μου ειναι που ειναι γκρινιαρικο μωρακι, σκεψου τοτε που θα ταλαιπωρειται κιολας τι εχουμε να περασουμε.. Θα μου πεις αυτο ειναι το λιγοτερο.. Ας ειναι γερη και ολα τα αλλα περνανε..

Εσυ εδωσες αντιπυρετικο? Πως το αντιμετωπισες?

μου ειχε πει να του δωσω Δεπον μονο αν κανει πανω απο 38 (12 κιλα να δωσω 8μλ) κ να παρακολουθω ποτε θα ξανανεβασει...αν ανεβασει στο 3ωρο να δωσω Πονσταν...(12 κιλα 6μλ) αν ανεβαζε ομως στις 4 η 5η 6 ωρες και πανω να δωσω παλι ντεπον....πολλα υγρα...τον εκανα και ντουζ αν αναβε πολυ...κ δεν τον ζοριζα με το φαγητο γτ κανει ευκολα εμμετο....και το βασικο....ΥΠΟΜΟΝΗ!περασε κ αυτο...αυτο το ΜΜΡ δεν ειναι εμβολιο...τσερνομπιλ ειναι...τετοια ταλαιπωρια δεν ξαναειχε με εμβολιο!!!:?

Λοιπόν να πω κι εγώ την εμπερια μου... το ειχα ψαξει πολυ για αυτισμο-μμρ αλλα τελικα αποφασισαμε να το κανουμε, κυριως ο γιατρος επεισε τον μπαμπα μας.

Η μικρή μου δεν εχει κανει πυρετο σε κανενα εμβολιο.Ποτε. Το καθυστερησα οσο μπορουσα, ο παιδιατρος ελεγε 15 μηνων εγω το εκανα 18.

Το παιδι ανεβασε πυρετο μετα απο 10 μερες 40. 40 ακατεβατο για 6 μερες σχεδον. Δεν θελω καν να το θυμαμαι...εδινα ντεπον και πονσταν εναλλαξ επεφτε στο 38 και ανεβαινε συνεχεια , ψηθηκε το παιδακι και ηταν και καλοκαρι...και την τυλιγα με βρεγμενες πετσετες...το καημενο ουτε δυμανη να κλαψει δεν ειχε. Ευτυχως θηλάζα και μπορουσα να την κραταω ξαπλωμενη χωρις να διαμαρτυρεται για πετσετες κλπ...Ηταν και η μοναδικη φορα που αρρωστησεεως τωρα 2 μχρονων και κατι. Και εβγαλε και εξανθημα εντονο. Περασε κανονικότητα την Ιλαρα. Ο παιδιατρος διαφωνει, αλλα εγώ είμαι σίγουρη. Εψαξα και το συγκεκριμενο εξανθημα και ο υψηλος πυρετος δειχνουν Ιλαρα...

Κι εγώ μικρή είχα περάσει την Ιλαρα δεν επαθα κάτι. Γνωμη μου ειναι αν αποφασισετε να το κανετε να το καθυστερησετε κοντα στα 2 ή και αργότερα...

Ειναι το χειροτερο εμβολιο.

eNeap2.pngNziDp2.png

Καταλαβα... Κι εγω τον τρεμω που τον τρεμω τον πυρετο, αν ανεβασει τοσο πολυ θα φρικαρω! Ειλικρινα σας το λεω δεν θα αντεξω αν μιλαμε για θερμοκρασιες ανω του 38.5!

Εχω αρχισει και σκυλομετανιωνω που το καναμε αυτο το εμβολιο... :(:(:(

nDtZp2.png

την περασε εμμέσως ως παρενεργεια του εμβολίου. Προφανώς το πηρε πολυ βαρια το εμβολιο, ωστε να εκδηλωσει σχεδον την αρρωστεια. Οπως ειπα εκανε πυρετο 40 6 μερες σχεδον...

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

την περασε εμμέσως ως παρενεργεια του εμβολίου. Προφανώς το πηρε πολυ βαρια το εμβολιο, ωστε να εκδηλωσει σχεδον την αρρωστεια. Οπως ειπα εκανε πυρετο 40 6 μερες σχεδον...

καλημερα!

μα υπαρχει περιπτωση να νοσησει καποιος απο το ιδιο το εμβολιο?

πρωτη φορα το ακουω,

ο παιδιατρος σου, απο οτι εγραψες διαφωνει αλλα και πως το δικαιολογησε?

''...for those about to rock we salute you...''

καλημερα!

πρωτη φορα το ακουω,

Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι από ζωντανούς, αλλά "απενεργοποιημένους" ιούς της ιλαράς και για αυτό θεωρείται βαρύ και το παιδί είναι σα να νοσεί από την ίδια την αρρώστια για την οποία γίνεται το εμβόλιο και να περνάει (σε πολύ πιο ελαφριά μορφή εννοείται) την ιλαρά. Εμάς η γιατρός είπε μπορεί να κάνει από πολύ πυρετό (40ρια) για μέρες, μέχρι καθόλου πυρετό. Και τα δυο είναι ακραίες περιπτώσεις και το πιο συνηθισμένο είναι να κάνει πυρετό 38 περίπου για κάποιες μέρες.

Galat συμφωνώ μαζί σου ότι το μωράκι σου πρέπει να πέρασε την ιλαρά σαν παρενέργεια του εμβολίου, όμως άραγε τι θα γινόταν αν την κολλούσε κανονικά και την περνούσε σαν κανονική αρρώστια?Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις και προφανώς δε θα το μάθεις ποτέ, αλλά η γιατρός μου μίλησε ακόμα και για εγκεφαλίτιδα αν το μωρό κολλήσει ιλαρά και την περάσει κανονικά (χωρίς εμβόλιο δηλ...)

μα ουσιαστικα κανονικα την περασε 6 μερες 40 πυρετο? δεν κανει παραπανω η Ιλαρα... παντως κι εγώ που την περασα χωρις εμβολιο δεν επαθα κατι. Γενικώς οι παιδικές αρρωστιες στις περισσοτερες περιπτωσεις με προσοχη ειναι αντιμετωπισιμες..και ανεμοβλογια περασα και μαγουλαδες...οι γονεις μας τρεχανε να μας πανε να κολλησουμε να τα περασουμε μικρα...

ΕΠισης "κακο" εμβολιο ειναι της ανεμοβλογιας της ειχε κανει τρομερη υπερενταση, οχι πυρετο...

Και δεν λεω να μην το κανουμε, απλα λεω να το κανετε λιγο αργοτερα...ε, δεν πιστευω οτι σε ενα εξαμηνο εχεις τοσες πολλες πιθανοτητες να κολλησεις ιλαρα πια... εξαλλου ειναι πλεον πολυ σπανια...

eNeap2.pngNziDp2.png

καλημερα!

πρωτη φορα το ακουω,

το δικαιολογησε οτι ισως συνεπεσε καποια αλλη ιωση μαζι με τη φυσιολογικη παρενεργεια του εμβολιου... αποκλειεται διοατι δεν παει παιδικο, δεν ειχε επαφη με αρρωστους και ηταν και καλοκαιρι...

Επισης οταν την ειδε το εξανθημα ηταν ελαχιστο δεν ειχε φουντωσει...

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

το δικαιολογησε οτι ισως συνεπεσε καποια αλλη ιωση μαζι με τη φυσιολογικη παρενεργεια του εμβολιου... αποκλειεται διοατι δεν παει παιδικο, δεν ειχε επαφη με αρρωστους και ηταν και καλοκαιρι...

Επισης οταν την ειδε το εξανθημα ηταν ελαχιστο δεν ειχε φουντωσει...

και μενα ο γιος μου μετα απο καποιο εμβολιο,σιγουρα οχι το mmr,εμφανισε σπυρακια και πυρετο και απο οτι μου ειπε η παιδιατρος ηταν καποια ιωση που ετυχε να εμφανιστει 2 μερες μετα το εμβολιο,και θυμαμαι του ειχε δωσει και αντιβιωση,

και τωρα που το σκεφτομαι,και εμβολιο και μετα απο δυο μερες και αντιβιωση,πολυ χημεια...:rolleyes::evil:

''...for those about to rock we salute you...''

Eμείς κάναμε το Priorix tetra (είναι MMR-Varilrix) πριν από μια βδομάδα σε ηλικία σχεδόν 18 μηνών και μετά από αναβολή που ζήτησα. Από την Τρίτη (2/3) έχουμε τρελή ανησυχία, ταραγμένο ύπνο και από την Τετάρτη ανεβοκατεβαίνει πυρετός (από δέκατα μέχρι 38,5). Συνέπεσαν και οι κυνόδοντες βέβαια... Να θεωρήσω οτι αυτά είναι από το εμβόλιο ή να περιμένω σε 10-20 μέρες και άλλα χειρότερα...;;;;;

Αρκετοι παρουσιαζουν ιλαρα μαεσως μετα το εμβολιο, ειναι συνηθισμενη παρενεργεια, απλα ο γιατρος προτιμησε να κανει την παπια για να μη του ζητησουν τα ρεστα......

Διαβαστε κι αυτο το αρθρο, που λεει οτι το συγκεκριμενο εμβολιο καλλιστα μπορει να μη λειτουργησει....

Vaccine Failure -- Over 1000 Got Mumps in NY in Last Six Months

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/03/06/vaccine-failure--over-1000-get-mumps-in-ny-in-last-six-months.aspx

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κι εμείς μετά από πολλή σκέψη το κάναμε το εμβόλιο πριν από 9 μέρες και σήμερα εμφανίσαμε λίγο πυρετό 37,4 και είναι και η πρώτη φορά , που μου κάνει λίγο πυρετό .

Ξέρετε πόσο κρατάει και εαν μπορεί να ανέβει πολύ ; Αχ τα καημένα τα παιδάκια μας .

• 1 χρόνο μετά...

Εμένα τη 10η μερα μου έκανε διαρροια. Πήρα το γιατρό και μου απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι από το εμβόλιο. Εγώ δεν το πιστεύω γιατί το παιδι δεν ήρθε σε επαφή με παιδιά και γενικά με κόσμο τουλάχιστον τρεις μέρες πριν. Απο που κόλλησε την ελαφριά γαστρεντερίτιδα που μου είπε;Έτρωγε τα ίδια που τρώει γενικώς. Το έχω μετανιώσει που έκανα το εμβόλιο τόσο νωρίς, αλλά πριν δεν το είχα ψάξει ιδιαίτερα. Τώρα θα καθυστερήσω τη δεύτερη δόση αρκετα.Και της ανεμοβλογιάς μπορεί να μην το κάνω και καθόλου (είναι και το τελευταίο που μας έμεινε).

εμεις ο,τι εμβολιο κι αν του εχουμε κανει ειναι για κανα 20ημερο κακοκεφος με γκρινια και καταβολη ενω κοιμαται ανησυχα,,,η παιδιατρος μου ειπε οτι επειδη αντιδρα ετσι να μην κανουμε το MMR γιατι ειναι στουκας

στις οδηγιες θα δεις οτι γραφει οτι σε ενα μικρο ποσοστο παιδιων παρατηρειται ανησυχια για καμμια 15ρια μερες,,η παιδιατρος μου μου ειπε οτι εχει δει να κραταει και 20ημερο σε λιγα παιδακια

πάντως εμάς τα εμφάνισε όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω: Πυρετό μέχρι 40 για 3,5 μέρες, σπυριά σε ΟΛΟ της το σώμα (ακόμα δεν έχουν φύγει) και διάρροια (την οποία ξέχασα να αναφέρω στο γιατρό ,φαντάζομαι όμως ότι κι αυτή από το εμβόλιο ήταν). Πολύ χάλι. τη λυπήθηκε η ψυχή μου. στο μεταξύ τον προηγούμενο μήνα (τη μέρα που ήταν κανονικά να κάνουμε το MMR) ξύπνησε το πρωί με πυρετο και γεμάτη σπυράκια, την είδε ο γιατρός και μας είπε ότι είναι οστρακιά (πού στο καλό την κόλλησε ακόμα αναρωτιόμαστε). μετά από 10 μέρες κόλλησε και μια ιωσούλα από τον άντρα μου και μετά από άλλες 10 μέρες κάνουμε και το MMR και γίναμε μια ωραία ατμόσφαιρα! Θυμώνω με τον εαυτό μου που ενώ είχα διαβάσει τόσα για τη σύνδεση του εμβολίου με το αυτισμό, δεν είδα πουθενά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για υψηλό πυρετό. επίσης θυμώνω με το γιατρό μας που δεν είπε "ας την αφήσουμε λίγο να ανασάνει, μην της πέσει κι άλλος πυρετός τώρα". Την τρύπησε πρώτα, και μετά μας λέει "να έχετε το νου σας γιατί είναι πολύ πιθανό να κάνει πυρετό μετά από μια εβδομάδα, να μην νομίζετε ότι αρρώστησε πάλι". Μας υποχρέωσε.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Αχ, κορίτσια μου, κι εμείς χάλια!

Εμείς την πήγαμε για το MMR ενώ ήταν εντελώς καλά για 2 μήνες ακριβώς, αλλά εκείνο το απόγευμα κόλλησε στο ιατρείο ίωση με πολύ πυρετό μέχρι 39. Την ίωση την εμφάνισε από το επόμενο πρωί και για 8 μέρες είχε συνέχεια πυρετό. Πότε πρόλαβε κι επωάστηκε το μικρόβιο, δεν ξέρω. Σίγουρα το εμβόλιο το έκανε χειρότερο. Μας έσκασε κι ένα δόντι και το ξενύχτι δεν περιγράφεται. Δυστυχώς μας έκανε και βροχικά και πήρε κι αντιβίωση. Τώρα 13 μέρες μετά το εμβόλιο εμφανίστηκαν σπυράκια σ'όλο της το σώμα. Σταματήσαμε την αντιβίωση. Δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τι άλλο θα εμφανίσει η μικρή με το εμβόλιο και την αντιβίωση. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

w94ip2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...