Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Rooming-in στο Μητέρα

kyveli

Recommended Posts

Επειδη οπωs σου ειπα ετυχε να ειμαι μονη μου τα δυο πρωτα βραδια εμεινε η μαμα μου και τα δυο επομενα η αδερφη μου. Το πρωτο βραδυ επειδη ημουν με ορο και καθετηρα δεν μπορουσα να σηκωθω οποτε τον αλλαζε και τον επλενε η μαμα μου γιατι ολη την ωρα εκανε κακα. Τα επομενα βραδια δεν χρειαζομουν ουσιαστικη βοηθεια απλα μενανε για παρεα. Μπανακι τον καναμε στο νιπτηρα. Μεσα στο δωματιο υπαρχει αλλαξιερα εξοπλισμενη με οτι χρειαστεισ pampers ορουs κρεμεs γαζεs οινοπνευμα σεντονακια και αυτα τα νυχτικακια που τουσ φορανε. Δεν εισαι ομωσ αναγκασμενη να τα κανειs ολα αυτα... εμειs απλα θελαμε και τα καναμε ολα μονεs μαs. Διαφορετικα τισ περνεισ τηλεφωνο και ερχονται.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οχι, ισα ισα που θελω να τα κανω απο την αρχη μονη μου ή εστω με βοηθεια απο σύζυγο ή μαμα, απλα δεν ηξερα αν υπαρχει ''εξοπλισμος'' πανες κ τα σχετικα!! Μια χαρα τοτε!!

Να σε ρωτησω και κατι ακομα!!

Στο επισκεπτηριο αν πλακωνει πολυς κοσμος μπορεις να δωσεις το μωρο στο θαλαμο;;

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Πιστευεις οτι ΜΟΝΟ 2 θα φαει στο μαιευτηριο???

Το καθε παιδι ειναι διαφορετικο,δεν ειπα οτι σε ολα θα συμβει.

Και στο δικο μου εδωσαν ξενο,αλλα εγω συνεχησα το δικο μου.!!

Εγώ θα ήθελα να ξέρω σε πόσα μωράκια συμβαίνει, γιατί υποθέτω ότι συμβαίνει πολύ σπάνια, ΑΝ συμβαίνει. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω καμία περίπτωση, αλλά διαβάζοντας τα σχόλια στο φόρουμ, θα έλεγες ότι συμβαίνει κατά κόρον. Από προσωπική εμπειρία, ο γιος μου θήλασε ελάχιστα τη δεύτερη μέρα και μετά πάλι 10 μέρες αργότερα, και όμως δεν δυσκολεύτηκε. Άρα προς τι το άγχος;

Τρόπος του λέγειν ήταν το "δύο φορές".

οποιαδηποτε στιγμη θεσ το δινεισ μεσα. Στο διπλα δωματιο που ηταν τρεισ κοπελεs μαζευονταν πολλοι επισκεπτεs και ειδα οτι η τελευταια που ηταν στο παραθυρο ειχε ζητησει και τησ ειχαν φερει ενα παραβαν. Γι αυτο νομιζω οτι πρεπει να υπαρχει συννενοηση μεταξυ των κοριτσιων για το επισκεπτηριο γιατι 3 να εχει η καθεμια γινεται χαμοs...

Διαφημίσεις

Αναδουλειές τα ιδιωτικά μαιευτήρια...τρικλινα με ένα μονο κατελλημένο κρεββάτι?

Αυτο θα πει.... τυχη βουνο! Αφου οσοι ηρθαν να με δουν έμειναν εκπληκτοι....

Εγώ θα ήθελα να ξέρω σε πόσα μωράκια συμβαίνει, γιατί υποθέτω ότι συμβαίνει πολύ σπάνια, ΑΝ συμβαίνει. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω καμία περίπτωση, αλλά διαβάζοντας τα σχόλια στο φόρουμ, θα έλεγες ότι συμβαίνει κατά κόρον. Από προσωπική εμπειρία, ο γιος μου θήλασε ελάχιστα τη δεύτερη μέρα και μετά πάλι 10 μέρες αργότερα, και όμως δεν δυσκολεύτηκε. Άρα προς τι το άγχος;

Τρόπος του λέγειν ήταν το "δύο φορές".

Το αγχος ειναι στο οτι τα μωρα χορτενουν περισσοτερο ενω στη αρχη οχι και τοσο με το μητρικο.Με αποτελεσμα να ξυπναει πιο γρηγορα απο οτι στο εφερναν στο δωματιο,νακλαιει..και δεν ξερεις αν πρεπει να το ταιζεις πιο συχνα. Αν λοιπον δεν εχουμε την υπομονη να το ξαναφερουμε στο δικο μας και παμε στην ευκολη λυση...???

Δεν ξερω το ποσοστο,ομως συμβαινει.!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Kαι ποτε δηλωνεις οτι θελεις rooming in?και σε βαζουν σε θαλαμο μαζι με αλλες μαμαδες που εχουν επιλεξει κ αυτες το ιδιο?

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Αν λοιπον δεν εχουμε την υπομονη να το ξαναφερουμε στο δικο μας και παμε στην ευκολη λυση...???

Με αυτό το σκεπτικό, αν δεν έχουμε την υπομονή να θηλάσουμε, δεν θηλάζουμε. Δεν μας φταίει το μαιευτήριο όμως.

Δεν είναι και τραγικό να ξυπνάει μωρό παιδί κάθε 1.5-2-3 ώρες, άσε που μπορεί να συμβεί και σε παιδάκια που πίνουν αποκλειστικά γάλα σκόνη.

Αναδουλειές τα ιδιωτικά μαιευτήρια...τρικλινα με ένα μονο κατελλημένο κρεββάτι?

Τελείως τυχαίο είναι... Εγώ έμεινα στο Μητέρα 8 μέρες. Τις πρώτες 6 ήμασταν συνεχώς 3 κοπέλες στον θάλαμο (έφευγε μία, ερχόταν άλλη), την έβδομη μέρα μείναμε 2 και την τελευταία που έφυγα έμεινε η άλλη κοπέλα μόνη της για 2 μέρες. Ίσως να μη κάνουν χρυσές δουλειές και λογικό είναι, ειδικά από τότε που άνοιξε το Ρέα, αλλά δεν είναι και άδειο.

Διαφημίσεις

2αγορακια καλησπερα!!

Το δηλωνεις κατα την εισαγωγη στο μαιευτηριο...

Αν επιλεξεις οικονομικο 3κλινο με rooming in θα ειναι κ αλλες 2 μαμαδες μεσα με τα μωρα τους... Λιγο πανικος δηλαδη!!χιχιχχι!!

Αλλα μπορει να εισαι και συ τυχερη σαν την kallisto και να εισαι μονη σε ενα δωματιο...

Αν εχεις τυχη διάβαινε...

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Απο θεμα χωρου?Ειναι πιο ανετα τα 3κλινα με το rooming in?Βασικα δεν εχει τυχει να παω προσφατα να τα δω.Εγω γεννησα τα αλλα 2 σε 4κλινο.

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Απο θεμα χωρου?Ειναι πιο ανετα τα 3κλινα με το rooming in?Βασικα δεν εχει τυχει να παω προσφατα να τα δω.Εγω γεννησα τα αλλα 2 σε 4κλινο.

Σκεψου οτι ολα τα 4κλινα εγιναν 3κλινα οποτε αυτοματωs εγιναν πιο ευρυχωρα..

Α! Και κατι ακομα ηθελα να ρωτησω... Τα δωματια με υπηρεσια rooming in ειναι ολα μαζι σε εναν οροφο;; Δεν εχει βεβαια κ τοση σημασια συτο..αλλα λεμε!! (Διαβασα οτι αυτο ισχυει σε αλλο ιδιωτικο μαιευτηριο...)

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Α! Και κατι ακομα ηθελα να ρωτησω... Τα δωματια με υπηρεσια rooming in ειναι ολα μαζι σε εναν οροφο;; Δεν εχει βεβαια κ τοση σημασια συτο..αλλα λεμε!! (Διαβασα οτι αυτο ισχυει σε αλλο ιδιωτικο μαιευτηριο...)

Αυτο δεν το ξερω σιγουρα αλλα νομιζω πωσ οχι... γιατι το μητερα εχει σε διαφορετικουσ οροφουs τα 2κλινα απο τα 1κλινα κλπ οποτε αντιστοιχα θα ειναι και τα rooming in...

Διαφημίσεις

Γέννησα το μάιο που μας πέρασε στο Μητέρα με rooming in σε τρίκλινο. Είμαι γενικα αρκετά ευχαριστημένη και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το πρώτο βράδυ και γω έτυχε να είμαι μόνη μου. Τα επόμενα βράδυα με μια ακόμη κοπέλα. Δεν κάναν καμία προσπάθεια να πλασάρουν ξένο γάλα απλούστατα γιατί το παιδί το είχα συνέχεια δίπλα μου. Το δεύτερο βράδυ έκλαιγε συνέχεια και μπήκα στον πειρασμό να ζητήσω ξένο. Ευτυχώς ήπιε μόνο 10 Ml και τώρα είμαστε 4 μηνών και θηλάζουμε ακόμα αποκλειστικά. Οι μαίες δεν θα ρθουν μόνες τους πρέπει να τις φωνάξεις, τουλάχιστον είναι πρόθυμες να σου δείξουν όχι βέβαια ότι δε λέει η καθεμία τα δικά της. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αν κανω δεύτερο παιδί πάλι θα ζητήσω rooming in. Μέχρι να γυρίσεις σπίτι έχεις μάθει τα βασικά για το παιδί και δε σου φαίνονται βουνό. Ό,τι θέλετε ρωτήστε με!με το καλό τα παιδάκια σας!

Καλησπέρα

εγω γεννησα περυσι στο Μητερα αλλα τοτε δυστυχως δεν ηξερα οτι υπαρχει υπηρεσια με rooming in. Αυτο χρεωνεται εξτρα ή οπως το οικονομικο τρικλινο ιδια τιμη????:P

Ίδια τιμή είναι. Το ζητάς κατά την εισαγωγή και είναι υποχρεωμένοι να σου βρουν κρεβάτι σε τέτοιο δωμάτιο. Αν και όταν ήμουν εγώ ήταν ψιλοάδεια τα δυο δωματια του ορόφου με rooming in. Δεν το πολυπροτιμάν γιατί ακόμα και η δική μου γιατρός με είχε φοβίσει του στυλ "είναι μεγάλη κούραση" κτλ κτλ

Εγώ γέννησα 8-8-11 και δεν ήξερα για το rooming in. Με αποτέλεσμα να μου έρχετε και σε 5 λεπτά να κοιμάται και να μην ξυπνάει με τίποτα.Πιστεύω πως τα ταίζουν και ας χτυπιούνται πως όχι...Είχε έρθει και είχε χωνεμένο γαλατάκι...Παρόλο που είχα ζητήσει αποκλειστικό τίποτα.Ερχόταν με τα υπόλοιπα παιδάκια.Κρίμας θα το είχα επιλέξει σίγουρα...Ευτυχώς θηλάζουμε κανονικά γιατί φοβόμουν πως θα το έχανα...;);)

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Με το καλό τα νεα μωράκια!!!

Εγώ γέννησα στο Μητέρα με rooming in στον 6ο όροφο αν έχετε διαβάσει κι αλλόυ στο forum που είναι μονόκλινα σε τιμή δίκλινου (είναι πολύ λίγα αν έχετε μαία πείτε της να σας φυλάξει αν υπάρχει άδειο την ημέρα του τοκετού)..

Πραγματικά πάρα πολύ ωραία εμπειρία!!! Για μένα ήταν το πιο φυσικό πράγμα να έχω το μπεμπάκι μου συνεχ'ως δίπλα, δεν ένιωσα extra κούραση αντιθέτως είχα πολύ πιο ήσυχο το κεφάλι μου για το αν θα του δώσουν άλλο γαλα κλπ..

Οι μαίες ήταν εξαιρετικές με βοήθησαν πάρα πολύ κ ήταν πρόθυμες να έρθουν μόλις τις καλέσεις..Εγώ προσώπικά το έδωσα κ 2,3 φορές το μωράκι στο θάλαμο όταν κοιμόταν την νύχτα μιας κ σε όλο τον όροφο υπήρχαν μόνο 4 νεογνά!! Για να κοιμηθώ λιγακι...

Σιγουρα αν θέλετε να θηλάσετε με ηρεμία κ όχι με πίεση κ βιασύνη επιλέξτε rooming in εγώ το ευχαριστήθηκα!! κ δεν είχα κ πάντα άλλο δικό μου πρόσωπο στο δωμάτιο..

Yugup3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Γειά σας κι από μένα!!! θα γεννήσω στο μητέρα σε τρικλινο και με ενδιαφέρει το rooming in!! Έχω όμως κάποιες απορείες... όταν ξυπνάει ενα απο τα 3 μωράκια στο δωμάτιο και κλαίει, δεν θα ξυπνάει και τα άλλα 2??? Επίσης πόσο εύκολο είναι να συννενοηθείς με τις άλλες κοπέλες για τα ωράρια των επισκεπτών????

q2aezf3j9gb2ojly.png

Γειά σας κι από μένα!!! θα γεννήσω στο μητέρα σε τρικλινο και με ενδιαφέρει το rooming in!! Έχω όμως κάποιες απορείες... όταν ξυπνάει ενα απο τα 3 μωράκια στο δωμάτιο και κλαίει, δεν θα ξυπνάει και τα άλλα 2??? Επίσης πόσο εύκολο είναι να συννενοηθείς με τις άλλες κοπέλες για τα ωράρια των επισκεπτών????

Φανταζομαι οτι ειναι στο καθε μωρο... αν κοιμαται με φασαρια ή οχι!

Αλλα και παλι η καθε μανουλα οταν ακουει το παιδι της να κλαιει θα το παιρνει αγκαλια ή θα το ταιζει, οπως και να χει καλυτερα ειναι(για μενα παντα) να βρισκεται σε ενα δωματιο με αλλα 2 μωρα κ τη μαμα του παρα σε μια αιθουσα με αλλα 30....:shock:

Τωρα για το αλλο θεμα, υπαρχουν ωρες επισκεπτηριου αλλα δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει συνεπεια σ'αυτο..

Αν παρολα αυτα δεις οτι γεμιζει το δωματιο με πολυ κοσμο, μπορεις να πεις στις μαιες να το παρουν το μωρο για λιγο!

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Προκειται να γεννησω το Νοεμβριο με το καλο στο Μητερα, και σκεφτομαι να ζητησω την υπηρεσια rooming-in μιας και θελω να θηλασω αποκλειστικα..

Ειχε καποια μανουλα προσφατη εμπειρια στο μαιευτηριο αυτο;;

Γέννησα στο Μητέρα τον Δεκέμβριο. Είχα κλείσει τρίκλινο, αλλά το πρώτο βράδυ έμεινα μόνη μου. Γνώριζα για την υπηρεσία rooming in, αλλά είχα φοβηθεί να το ζητήσω. Αλλωστε το μωράκι μου το έφερναν συνέχεια. Οι μαίες ήταν πολύ εξυπηρετικές. Στο θέμα δε του θηλασμού με βοήθησαν οι συμβουλές μιας κοπέλας που ήμασταν μαζί στο δωμάτιο. Οχι ότι οι μαίες δεν ασχολήθηκαν.

Κάθε φορά που έφερναν το μωρό για φαγητό προσπαθούσα να το θηλάσω και του έδινα γάλα και από το μπουκαλάκι. Δεν αγχώθηκα με σκέψεις "ή μόνο το δικό μου γάλα ή τίποτα". Θεώρησα θετική έστω και την προσπάθεια. Το μωράκι αποδείχθηκε καλόβολο, γιατί στην πορεία έπινε πρώτα το δικό μου γάλα που αντλούσα με το θήλαστρο κι έπειτα το συμπλήρωμα. Μετά από 50 περίπου ημέρες είχα άφθονο γάλα και δεν του έδινα συμπλήρωμα. Οταν άρχισε να λιγοστεύει το δικό μου, πρόσθεσα πάλι ξένο. Αυτο συνεχίστηκε μέχρι πριν από ένα μήνα.

Οσο αφορά το μαιευτήριο οι εντυπώσεις είναι μόνο θετικές.

Δεν είναι ωραίο να σας κουράζω, αλλά θέλω να σας πω οτι έχω μπερδευτεί και προβληματιστεί πάρα πολύ με αυτό το θέμα!!!!!!!!!!!! Δεν ξέρω τι να κάνω!!!

μίλησα με το γιατρό μου και η δική του άποψη είναι οτι θα είμαι εξαντλημένη από τον τοκετό και γενικά αυτές οι 3-4 μέρες βοηθάνε πολύ να ισορροπήσουν τα ''μέσα'' μιας γυναικας.. οτι θα χρειαστώ ξεκούραση και δε χρειάζεται να έχω το μωρό μαζί μου συνεχώς.. έπίσης μου είπε οτι οποιαδήποτε στιγμή θέλω μου το φέρνουν οι μαίες για όσο θέλω... και οτι οι επισκεπτες γενικα δεν ειναι τοσο διακριτικοι και θα εχουμε συνεχεια κοσμο στο δωματιο και οτι θα ειναι δύσκολο να συννενοηθώ με τις άλλες 2 μανούλες γιατί μπορει να έχουμε διαφορετική άποψη του τι ειναι σωστο και καλο για τα μωράκια μας..Παρόλα αυτά αν εγώ θέλω να επιλέξω rooming in ειναι καθαρά δική μου απόφαση και θα τη στηρίξει!!! Ο άντρας μου λέει οτι κατι θα ξέρει ο γιατρός και λεει οτι συμφωνεί μαζί του... Εγώ από την άλλη εμπιστεύομαι πολύ το γιατρό μου αλλά μέσα μου νιώθω οτι θέλω να έχω το μπέμπη κοντά μου.. και αν δεν το επιλέξω δεν θα νιώθω ωραία μέσα μου.. Αχ πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω??? Μπορείτε να με βοηθήσετε?????

q2aezf3j9gb2ojly.png

Δεν είναι ωραίο να σας κουράζω, αλλά θέλω να σας πω οτι έχω μπερδευτεί και προβληματιστεί πάρα πολύ με αυτό το θέμα!!!!!!!!!!!! Δεν ξέρω τι να κάνω!!!

μίλησα με το γιατρό μου και η δική του άποψη είναι οτι θα είμαι εξαντλημένη από τον τοκετό και γενικά αυτές οι 3-4 μέρες βοηθάνε πολύ να ισορροπήσουν τα ''μέσα'' μιας γυναικας.. οτι θα χρειαστώ ξεκούραση και δε χρειάζεται να έχω το μωρό μαζί μου συνεχώς.. έπίσης μου είπε οτι οποιαδήποτε στιγμή θέλω μου το φέρνουν οι μαίες για όσο θέλω... και οτι οι επισκεπτες γενικα δεν ειναι τοσο διακριτικοι και θα εχουμε συνεχεια κοσμο στο δωματιο και οτι θα ειναι δύσκολο να συννενοηθώ με τις άλλες 2 μανούλες γιατί μπορει να έχουμε διαφορετική άποψη του τι ειναι σωστο και καλο για τα μωράκια μας..Παρόλα αυτά αν εγώ θέλω να επιλέξω rooming in ειναι καθαρά δική μου απόφαση και θα τη στηρίξει!!! Ο άντρας μου λέει οτι κατι θα ξέρει ο γιατρός και λεει οτι συμφωνεί μαζί του... Εγώ από την άλλη εμπιστεύομαι πολύ το γιατρό μου αλλά μέσα μου νιώθω οτι θέλω να έχω το μπέμπη κοντά μου.. και αν δεν το επιλέξω δεν θα νιώθω ωραία μέσα μου.. Αχ πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω??? Μπορείτε να με βοηθήσετε?????

Κοριτσακι μου μην προβληματιζεσαι τοσο,, ζυγισε τα πραγματα και δες τι θες να κανεις πιο πολυ..

Αν πιστευεις πως θα εισαι καταβεβλημενη μετα τον τοκετο κ δε θα μπορεις να τα καταφερεις με το μωρο τοτε καλυτερα να μην επιλεξεις το rooming-in..

Αν ειναι ομως να νιωθεις τυψεις που εχεις διαλεξει να μην εχεις το μπεμπη μαζι σου, τοτε καλυτερα να κανεις αυτο που λεει η καρδια σου και να μην ακους κανεναν αλλο!Αν το βαλεις πεισμα μια χαρα θα τα πας!!!! Η φυση μας κανει δυνατες για να τα καταφερουμε σ'αυτη τη φαση..:wink:

Βοηθεια θα εχεις απο καποιον οσο θα εισαι στο μαιευτηριο;

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...