Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα βοηθησετε και εμενα λιγο??

nxd

Recommended Posts

Κοριτσια ψαχνω παρα πολυ καιρο συνταγη για το πως φτιαχνεται η σοκολατα που παγωνει(αυτη που οταν τη ριχνουμε πανω στο παγωτο παγωνει αμεσως)και δυστυχως δεν εχω βρει και καταφερει τιποτα.Μηπως καποια απο εσας ξερει καμια συνταγουλα??

Διαφημίσεις

δε ξέρω συγκεκριμενη συνταγη....αλλα μια φορα με το συζηγο που κοινως σαβουριάζαμε...λιωσαμε lacta σε ενα κατσαρολακι κ μετα οταν τη βαλαμε πανω στο παγωτο κοκκαλωσε!!!!!!!!!!!!!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

αχ ναι τελεια ειναι!!:rolleyes::rolleyes:

γενικα παιρνεις το παφωτο που σου αρεσει την σοκολατα μου κθφουρευεσαι εκεθνη τη στθγμη τη λιωνεις τη βαζεις πανω απο το παγωτο και γινεται κολαση!!!!

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

δε ξέρω συγκεκριμενη συνταγη....αλλα μια φορα με το συζηγο που κοινως σαβουριάζαμε...λιωσαμε lacta σε ενα κατσαρολακι κ μετα οταν τη βαλαμε πανω στο παγωτο κοκκαλωσε!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΟΒΑΡΑ!!!Καλα δε ξερεις ποσο χαρουμενη με κανεις:D,αυριο θα φτιαξω βαφλιτσες(θα φτιαχνα τωρα αλλα με ρουφαει ο γιος μου και δεν τον κοβω να τελειωνει γρηγορα:Dτο απολαμβανει βλεπεις)και θα λιωσω lacta και θα γινει κολαση!!!

Θα σας ενημερωσω σιγουρα.

sabrina thanks.

ΣΟΒΑΡΑ!!!Καλα δε ξερεις ποσο χαρουμενη με κανεις:D,αυριο θα φτιαξω βαφλιτσες(θα φτιαχνα τωρα αλλα με ρουφαει ο γιος μου και δεν τον κοβω να τελειωνει γρηγορα:Dτο απολαμβανει βλεπεις)και θα λιωσω lacta και θα γινει κολαση!!!

Θα σας ενημερωσω σιγουρα.

sabrina thanks.

τις βαφλες πως τις φτιαχνεις;;;;;;;

εχεις την συσκευη;;;;;

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Διαφημίσεις

τις βαφλες πως τις φτιαχνεις;;;;;;;

εχεις την συσκευη;;;;;

BIKY74 επειδη χτες εγραψα ξανα για τις βαφλες και τη σοκολατα σου βαζω ακριβως τι εγραψα μιας και τα καλυπτει ολα και συνταγη και συσκευη(παντως αν εχεις σκοπο να αγορασεις βαφλιερα στην προτινω με κλειστα τα ματια ειναι τελεια τα αξιζει τα λεφτα της αν και εχει πεσει αρκετα η τιμη της απο τοτε που την αγορασα εγω).

Κοριτσια καλησπερα!

Εμας οι βαφλες οικογενειακως ειναι οτι πιο αγαπημενο εχουμε ειτε γλυκιες ειτε αλμυρες(ο αντρουλης μου κυριως τις προτιμα ετσι)και μετα απο αρκετα ευρω που εχουμε καταθεσει στα Haagen Danz αποφασισαμε να αγορασουμε μια δικια μας βαφλιερα και ετσι παραγγειλαμε μετα απο παρα πολυ ψαξιμο(μα παρα πολυ ομως)μια της cuisinart(WMK300) απο το amazon.

Την εχουμε δυο χρονια και πραγματικα ειναι ισως η καλυτερη αγορα που εχουμε κανει μεχρι τωρα,την πηραμε 110 ευρω αλλα εχουμε φτιαξει τις απειρες βαφλες!

Μεχρι σημερα εφτιαχνα μια απλη συνταγη που μου ειχε δωσει μια φιλη μου αλλα διαβαζοντας το θεμα αποφασισα να δοκιμασω και καμια αλλη συνταγη και ετσι ψαχνοντας ανακαλυψα μια συνταγη στο greekmasa με τιτλο "οι τελεις βαφλες".

Πραγματικα τις εφτιαξα πριν απο λιγο και ηταν απιθανες!Δοκιμαστε τες ειναι πολυ καλη η συνταγη,αν και την επομενη φορα θα δοκιμασω με 2 και οχι 3 αυγα για να δω πως θα γινουν.

Θα ηθελα αν ξερει καποια να μου πει πως φτιαχνουμε τη σοκολατα που οταν τη ριχνουμε πανω στο παγωτο παγωνει.

Παλευω να την ανακαλυψω παρα πολλη καιρο αλλα τιποτα.

Ελπιζω να με βοηθησει καποια απο σας.

Πολλα φιλια και συγνωμη αν σας κουρασε το μεγαλο post μου.

ν*χ σ'ευχαριστω για την πληροφορια!!!!

νομιζω οτι θα βρω στο λιντλ βαφλιερα !!!!θα μπω και στο σαιτ για την συνταγη και θα το δοκιμασω!!!!!

περιμενω και κοσμο λογο καρναβαλιου.....οποτα να το γλυκο που θα φτιαξω!!!!!

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Κοριτσια ψαχνω παρα πολυ καιρο συνταγη για το πως φτιαχνεται η σοκολατα που παγωνει(αυτη που οταν τη ριχνουμε πανω στο παγωτο παγωνει αμεσως)και δυστυχως δεν εχω βρει και καταφερει τιποτα.Μηπως καποια απο εσας ξερει καμια συνταγουλα??

Καλημερα:)

Εγώ το μονο που ξερω ειναι για την κουβερτουρα.Τις προάλλες έκανα τουρτα για τον μικρό μου και έλειωσε σε μπεν μαρί κουβερτουρα με λίγο ηλιέλαιο για να γυαλίσει και με το κορνε έκανα σχεδια , αμεσως ήρθε και κοκάλωσε, δεν κουνιοταν τιποτα όπως και σε παγωτό που λες πάλι κουβερτουρα λιωμενο έβαλα...........παγώνει αμεσως

a63700a23b.png 87032dd023.png

Καλημερα:)

Εγώ το μονο που ξερω ειναι για την κουβερτουρα.Τις προάλλες έκανα τουρτα για τον μικρό μου και έλειωσε σε μπεν μαρί κουβερτουρα με λίγο ηλιέλαιο για να γυαλίσει και με το κορνε έκανα σχεδια , αμεσως ήρθε και κοκάλωσε, δεν κουνιοταν τιποτα όπως και σε παγωτό που λες πάλι κουβερτουρα λιωμενο έβαλα...........παγώνει αμεσως

Εχω φτιαξει και δυστυχως ποτε δε μου κοκκαλωσε και δε ξερω τι κανω λαθος,βεβαια τωρα που το σκεφτομαι οποτε εχω παρει παγωτο απο μηχανη τη λιωμενη σοκολατα την εχουν σε ανοξειδωτο σκευος και ισως να ειναι και θερμαινομενο(λεω εγω τωρα)ετσι ωστε να πεφτει η ζεστη σοκολατα στο παγωτο και να κοκκαλωνει.

Παντως θα το ξαναδοκιμασω σημερα οπωσδηποτε γιατι τα εχω παρει που ακομα δεν το εχω καταφερει.

Thanks Minnie!

Διαφημίσεις

Εγώ έφτιαξα από μόνη μου ένα κορνε με πολύ ψιλή μυτουλα (το είχα δει στην εκπομπή του Παρλιάρου) αλλά ζεστή δεν έβαλα την σοκολάτα μεσα καπως χλιαρή το πιέσα και βγηκε τελεια!!!!!

Μήπως δεν κοκκάλωσε γιατί τη σοκολάτα την έριξες κατευθείαν στη ζεστή βάφλα; Γιατί αν το έκανες τότε δεν θα κοκκαλώσει η σοκολάτα γιατί δεν θα κρυώσει. Θα πρέπει να τη βάλεις πάνω στο παγωτό για να κοκκαλώσει. Η αν τη βάλεις σε τούρτα νομίζω ότι θα κοκκαλώσει αφού μπει στο ψυγείο ή αν μείνει έξω θα πάρει περισσότερη ώρα. Η απλή κουβερτούρα που δεν έχει γάλα γίνεται πιο σκληρή ενώ αν λιώσεις σοκολάτα γάλακτος θα είναι πιο μαλακή.

Εγώ τη σοκολάτα την έλιωνα στο φούρνο μικροκυμμάτων σε γυάλινο σκεύος (όχι σε τέτοιο βαθμό που να γίνει σαν σιρόπι, αλλά σε μεγαλύτερη θερμοκρασία όπου γινόταν σαν κρέμα όταν ήταν λιωμένη) και έκανα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς. Σε όσο πιο μεγάλη θερμοκρασία την ανεβάσεις τόσο πιο ρευστή θα είναι.

Επειδή την θέλεις για βάφλες μάλλον βολεύει να είναι ρευστή σαν σιρόπι.

Μήπως τη σοκολάτα την έριξες κατευθείαν στη ζεστή βάφλα; Γιατί αν το έκανες τότε δεν θα κοκκαλώσει η σοκολάτα γιατί δεν θα κρυώσει. Θα πρέπει να τη βάλεις πάνω στο παγωτό για να κοκκαλώσει. Η αν τη βάλεις σε τούρτα νομίζω ότι θα κοκκαλώσει αφού μπει στο ψυγείο ή αν μείνει έξω θα πάρει περισσότερη ώρα. Η απλή κουβερτούρα που δεν έχει γάλα γίνεται πιο σκληρή ενώ αν λιώσεις σοκολάτα γάλακτος θα είναι πιο μαλακή.

Μπραβο έτσι ακριβώ ειναι!!!!!!!!

Πολύ σωστή, η απλή κουβερτουρα γίνεται σκληρη, δοκιμασμενο:lol:

............έχω βάλει φωτό με την τουρτα στο θεμα ''παιδικες τουρτες ιδεες'' να δεις πως ειναι η σοκολατα αν αυτό ζητας!!!:):)

Οντως ακριβως αυτο ζηταω:D!!!

Για την τουρτα δεν εχω λογια,εντυπωσιαστηκα γιατι ενω ειναι τοσο απλη ειναι ακριβως αυτο Ο SPIDERMAN!!!

Πω,πω δε νομιζω οτι θα σκεφτομουν ποτε να φτιαξω απλα τον ιστο θα εσπαγα το κεφαλι μου να κανω κατι ιδιαιτερο και θα κατεληγα στο τελος να παραγγειλω:?:cry:(και εχω και γιο τρομαρα μου,να δω τι θα του φτιαχνω του λεβεντη μου).

Εφτιαξα και εγω στις 2/2 την πρωτη μου τουρτα για τα γενεθλια του αντρουλη μου(τουρτα καραμελα)και εγινε τελεια αφου ολοι πλην της μαμας που ηξερε οτι την εφτιαξα εγω νομιζαν οτι την ειχα παρει απο ζαχαροπλαστειο(βεβαια ξεκινησα στις 05.30 και την τελειωσα στις 12.00!!! αλλα βλεπεις ο γιος μου οταν με ρουφαει ξεχναει να με αφησει:lol:).

Σε ευχαριστω παρα πολυ παντως για τη βοηθεια θα σε ενημερωσω οταν θα εχω νεοτερα.Πολλα φιλια χρυσοχερα!!!

Μήπως δεν κοκκάλωσε γιατί τη σοκολάτα την έριξες κατευθείαν στη ζεστή βάφλα; Γιατί αν το έκανες τότε δεν θα κοκκαλώσει η σοκολάτα γιατί δεν θα κρυώσει. Θα πρέπει να τη βάλεις πάνω στο παγωτό για να κοκκαλώσει. Η αν τη βάλεις σε τούρτα νομίζω ότι θα κοκκαλώσει αφού μπει στο ψυγείο ή αν μείνει έξω θα πάρει περισσότερη ώρα. Η απλή κουβερτούρα που δεν έχει γάλα γίνεται πιο σκληρή ενώ αν λιώσεις σοκολάτα γάλακτος θα είναι πιο μαλακή.

Εγώ τη σοκολάτα την έλιωνα στο φούρνο μικροκυμμάτων σε γυάλινο σκεύος (όχι σε τέτοιο βαθμό που να γίνει σαν σιρόπι, αλλά σε μεγαλύτερη θερμοκρασία όπου γινόταν σαν κρέμα όταν ήταν λιωμένη) και έκανα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς. Σε όσο πιο μεγάλη θερμοκρασία την ανεβάσεις τόσο πιο ρευστή θα είναι.

Επειδή την θέλεις για βάφλες μάλλον βολεύει να είναι ρευστή σαν σιρόπι.

Οχι πανω στο παγωτο την ειχα βαλει και την ειχα λιωσει και σε μπεν μαρι και σε μπρικακι και σε μικροκυμματων και δεν ειχα καταφερει τιποτα(μαλλον κατι εκανα λαθος γιατι και τη βασιλοπιτα με κουβερτουρα τη στολιζω καθε χρονο).

Θα κανω και με σοκολατα γαλακτος(οπως προτινει και η sabrina)και βλεπουμε(αν θυμαμαι καλα και στα Haagen Danz σοκολατα γαλακτος την αναφερουν).

Καλα ειστε φοβερες παντως,η βοηθεια σας ειναι συγκλονιστικη!!!

Διαφημίσεις

Οντως ακριβως αυτο ζηταω:D!!!

Για την τουρτα δεν εχω λογια,εντυπωσιαστηκα γιατι ενω ειναι τοσο απλη ειναι ακριβως αυτο Ο SPIDERMAN!!!

Πω,πω δε νομιζω οτι θα σκεφτομουν ποτε να φτιαξω απλα τον ιστο θα εσπαγα το κεφαλι μου να κανω κατι ιδιαιτερο και θα κατεληγα στο τελος να παραγγειλω:?:cry:(και εχω και γιο τρομαρα μου,να δω τι θα του φτιαχνω του λεβεντη μου).

Εφτιαξα και εγω στις 2/2 την πρωτη μου τουρτα για τα γενεθλια του αντρουλη μου(τουρτα καραμελα)και εγινε τελεια αφου ολοι πλην της μαμας που ηξερε οτι την εφτιαξα εγω νομιζαν οτι την ειχα παρει απο ζαχαροπλαστειο(βεβαια ξεκινησα στις 05.30 και την τελειωσα στις 12.00!!! αλλα βλεπεις ο γιος μου οταν με ρουφαει ξεχναει να με αφησει:lol:).

Σε ευχαριστω παρα πολυ παντως για τη βοηθεια θα σε ενημερωσω οταν θα εχω νεοτερα.Πολλα φιλια χρυσοχερα!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!

Και να φανταστείς ειχα παρει μαυρο χρώμα να βάλω στην σαντιγυ αλλά όσο έβαζα γινοταν γκρι αλλά και πολύ χρώμα δεν κανει καλό ιδιώς για τα παιδάκια, μετά μου ήρθε μια φλασιά να δοκιμάσω με μιξη χρωματων να δω αν θα βγει το μαυρο αλλά τίποτα και τέλος κατέληξα στην κουβερτουρα αποτελεσμα σιγουρο όπως είδες και΄συ!!!!!

Άλλη λύση για τον spiderman ήταν να κανω κοκκινη σαντιγυ και από πανω πάλι κουβερτουρα με γραμμες για ιστό όπως είναι η μασκα του αλλά ειχα στρώσει την ασπρη και δεν γινοταν αλλά ωραιο αποτελεσμα ειχε!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!

Και να φανταστείς ειχα παρει μαυρο χρώμα να βάλω στην σαντιγυ αλλά όσο έβαζα γινοταν γκρι αλλά και πολύ χρώμα δεν κανει καλό ιδιώς για τα παιδάκια, μετά μου ήρθε μια φλασιά να δοκιμάσω με μιξη χρωματων να δω αν θα βγει το μαυρο αλλά τίποτα και τέλος κατέληξα στην κουβερτουρα αποτελεσμα σιγουρο όπως είδες και΄συ!!!!!

Άλλη λύση για τον spiderman ήταν να κανω κοκκινη σαντιγυ και από πανω πάλι κουβερτουρα με γραμμες για ιστό όπως είναι η μασκα του αλλά ειχα στρώσει την ασπρη και δεν γινοταν αλλά ωραιο αποτελεσμα ειχε!!!!!!!

Απλα ωραιο?! ΦΟΒΕΡΟ!!!

Kαλησπέρα..........

Τι έγινε εκανες κατι με την σοκολάτα που έλεγες;;;;;;;;

Minnie! ξεχαστηκα συγνωμη:(!

Τελικα χτες αξιωθηκα και εφτιαξα βαφλες.

Ελιωσα 2 σοκολατες ιον αμυγδαλου:P και εριξα λιγο ηλιελαιο(την επομενη θα ριξω λιγο παραπανω για να γινει πιο νερουλη η σοκολατα)και εγινε απλα τελειο!!!

Τελικα πιστευω πως μονο με σοκολατες γαλακτος βγαινει αυτο το αποτελεσμα γιατι με κουβερτουρα που δοκιμασα δεν παγωσε τοσο.

Σημασια εχει οτι της τσακισαμε(δεν ξερω να βαζω και φωτο γμτ:()και ολοι ηθελα και δευτερη:D!

Σας ευχαριστω ολες.

Εσενα Minnie! σιγουρα θα σε ξαναενοχλησω γιατι οι τουρτες που φτιαχνεις απλα δε παιζονται και θελω να φτιαξω και εγω στο μικρο μου(ευτυχως τα χερακια μου πιανουν,εχω ενα κολημα με τη ζαχαροπλαστικη).

Με τοσες ωραιες ιδεες που μας δινεις αμαρτια ειναι να παρω ετοιμη:D!

Καλησπέρα!!!!!!!:P

Ναι βρε κρίμα ειναι να πέρνεις έτοιμα την στιγμη που μπορεις ρωτα με ότι θες, μην νομίζεις και΄γω λάθη κανω αλλά με αρεσει να προσπαθω και κατι καινουριο όταν δω θα σκασω αλλά θα το καταφερω:lol::lol::lol::lol:

Λοιπόν εγώ να πω την αλήθεια βολεύομαι πολύ με την κουβερτουρα όπως σου είπα και έκανα τον ιστό του spiderman, δεν ειναι δυσκολη , γιατί δεν σου παγωσε αμεσως που είπες;;;;;;;;

Εμένα με το που την σχεδιάσα πώνα στην τούρτα και σε πέντα λεπτά άρχισε να παγώνει!!!!!!!!!

Δες και μερικές άλλες που έβαλα φωτό στις τουρτες για ιδεες αλλά πιο πολύ για κορίτσι ειναι:mrgreen::mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...