Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απορια για τα ml!

mariazante

Recommended Posts

οταν φτιαχνω 150 ml να το υπολογιζω ως 150 η ως 170 που γραφουν πανω τα κουτια;.ποιο ειναι το πιο σωστο.θελω να ξερω για να ξερω ποσο πινει τελικα η μπεμπα μου!

dev081pp___.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συγγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω την απορια σου! Οταν φτιαχνεις 150 ml γαλα, ειναι 150 ml γαλα.. Αν συμπεραινω σωστα απο την ηλικια που εχετε με βαση το ticker σου, πινετε ακομα γαλα σε σκονη. Οποτε στα 150 ml αντιστοιχουν 5 κοφτες μεζουρες σκονη. Προσθετεις αλλη μια κοφτη μεζουρα σκονη, οταν αυξανεις το νερο κατα 30 ml (Δηλαδη στα 180 ml αντιστοιχουν 6 κοφτες μεζουρες, στα 210 ml αντιστοιχουν 7 κοφτες μεζουρες, στα 240 ml αντιστοιχουν 8 κοφτες μεζουρες και παει λεγοντας).

Αν επιτρεπεται ποιο γαλα χρησιμοποιεις? Πανω σε ποιο κουτι βασιζεσαι για να υπολογισεις τα ml: στο κουτι του γαλακτος ή στο μπιμπερο?

Αν δεν εχω καταλαβει καλα, επαναδιατυπωσε την ερωτηση σου για να μπορεσω να καταλαβω καλυτερα και να σε βοηθησω!

Να σου ζησει το μωρακι σου!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

αν δεν καταλαβες απο την απαντηση που μου εδωσε η δημητρα...σου λεω οτι βαζεις 150 νερο,προσθετεις 5 μεζουρες και η ποσοτητα αυξανεται σε 170.το γαλα γραφει επανω οτι τα 150 νερο αφου βαλεις τις μεζουρες με το γαλα,εχεις 170 ετοιμο γαλα

dev081pp___.png

Διαφημίσεις

οταν λες να υπολογιζεις ποσο πινει τι εννοεις?πχ αν αφησει 30 μλ αν τα αφαιρεις απο τα 150 η απο τα 170 για να δεις ποσο ηπιε?αυτο λες?

Καλως! Εγω μεχρι στιγμης δεν το ειχα ψαξει τοσο, εδινα στη μικρη frisolac comfort (εχουμε ΓΟΠ) και μετα τον 6ο της εδινα frisomel comfort. Ακολουθουσα τις οδηγιες που εγραφε απο πισω αλλα δεν ειχα παρατηρησει κατι τετοιο (να λεει δηλαδη πως τα 150 ml νερο μαζι με τις μεζουρες δινουν 170 ml γαλα), οποτε και δεν ειχα ασχοληθει, οποτε και δεν ξερω να σου πω. Καλυτερα να σου απαντησουν οι υπολοιπες μανουλες που το ειχαν ψαξει γιατι εγω βλακειες θα σου πω. Για να στο λεει παντως η Δημητρα, αυτο θα ισχυει.

Καλη συνεχεια με το μικρακι σου και παλι να σου ζησει!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

απλα επειδη δεν πινει παρα πολυ γαλ θελω να ξερω ακριβως ποσα πινει.τις φτιαχνω 150 και αφηνει καμια 20αρια μλ.αρα πινει 150-20=130 η 170-20=150.εχει μεγαλη σημασια γιατι στο συνολο της ημερας εχει μεγαλη διαφορα.αγχωνομαι πολυ μαλλον.εμεις πινουμε τις τλευταιες μερες το humana ar.πριν πιναμε το aptamil ar.εχουμε αλλαξει αρκετα γαλατα.μαλλον δεν της πολυαρεσει.τι να πω.αλλα μωρα στην ηλικια της πινουν μεχρι και 1000 την ημερα.εμενα με το ζορι 750 στην καλυτερη περιπτωση.ειναι τωρα γυρω στα 6500 κιλα

dev081pp___.png

Βάζεις νερό (150 ml) και προσθέτεις γάλα (... όσο λέει το κουτί). Αυτά είναι ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. Το αποτέλεσμα είναι 170 ml ΓΑΛΑ (ή όσο λέει το μπουκάλι σου).

Για να υπολογίσεις από αυτό πόσο ήπιε, αφαιρείς από τον αρχικό όγκο, τον τελικό.

Δηλαδή... εσύ έφτιαξες ΣΥΝΟΛΙΚΑ 170 γάλα. Αν υποθέσουμε πως άφησε 25 ml, τότε έχει πιει: 170 ml - 25 ml = 145 ml.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

εμεις τωρα που φτασαμε τα 210 , τα υπολογιζα κανονικα δηλ, βάση με το νερο, 150 με 5, 180 με 6 κ ουτω καθεξης, κ ας πηγαινε μετα 20,30 παραπάνω , μου το πε ο γιατρος με το αρχικο νερο να τα μετραω!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Ο γιατρός σου μάλλον δεν ήταν καλός στη φυσική και κυρίως... χάλια στη χημεία! :lol::P

Άλλο το συστατικό... κι άλλο το τελικό σου διάλυμα (δηλαδή το γάλα). Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Σκέψου δηλαδή το συμπυκνωμένο γάλα....

Εκεί βάζεις μισό νερό μισο γάλα. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, αν βάλω 100 ml συμπυκνωμένο γαλα... και άλλα 100 ml νερό ... δε θα έχω 200 ml γάλα,αλλά 100ml !!! :shock: :shock: :shock: Δεν πάει έτσι!!! :lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ο γιατρός σου μάλλον δεν ήταν καλός στη φυσική και κυρίως... χάλια στη χημεία! :lol::P

Άλλο το συστατικό... κι άλλο το τελικό σου διάλυμα (δηλαδή το γάλα). Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Σκέψου δηλαδή το συμπυκνωμένο γάλα....

Εκεί βάζεις μισό νερό μισο γάλα. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, αν βάλω 100 ml συμπυκνωμένο γαλα... και άλλα 100 ml νερό ... δε θα έχω 200 ml γάλα,αλλά 100ml !!! :shock: :shock: :shock: Δεν πάει έτσι!!! :lol:

συμφωνω βρε alcyon!!!αλλα αν ηταν ετσι θα πρεπει να ειχαμε καταργησει τα κανονικα τα ml που τα υπολογιζουμε όλοι κ να μετραμε με βαση τα 20-30 παραπάνω!!!επειδη ειχα μπερδευτει κ γω ίσως να μου το πε!!!αλλά θυμαμαι επειδη ο δικος μου ειναι πολυ φαγανος τωρα ειμαιστε 7,50 κιλα, οταν του ζητουσα να του αυξησω το γαλα μου λεγε οχι ακομα γιατι μετα ανεβαινει.....ναι ναι:rolleyes:, τωρα καταλαβα τι εννοουσε!!!

να σαι καλά ρε συ.........πω πω μετα απο τοσο καιρό τωρα καταλαβα γιατι μου πε να μη το ταιζω παραπάνω:lol:

xWWzp2.png

Διαφημίσεις

:lol:

Πάντως αν μου το γράψει αυτό σε διαγώνισμα... εγώ τον "κόβω". Στη β' γυμνασίου για επανάλληψη θα τον βάλω! :lol::lol::lol:

Πλακίτσα κάνω... μην παρεξηγηθώ!! Δε σχολιάζω το γνωστικό του αντικείμενο στο οποίο φαντάζομαι θα είναι άψογος (για να τον έχεις επιλέξει). :) :) :)

καθε φορά που τον φέρνω σπίτι τον καομοιρη τον γιατρό τον τρελαινω στις ερωτησεις, κ η μανα μου απο κοντα να δεις:lol:

ε...με τοσο μπουρ μπουρ, τα μισά θυμαμαι μετα!!!

φίλη σορυ για την κατάχρηση του τοπικ σου:oops:

xWWzp2.png

οταν φτιαχνω 150 ml να το υπολογιζω ως 150 η ως 170 που γραφουν πανω τα κουτια;.ποιο ειναι το πιο σωστο.θελω να ξερω για να ξερω ποσο πινει τελικα η μπεμπα μου!

μετρας το νερο μονο.ποσο θα φτασει με τη σκονη δεν σε αφορα

μετρας το νερο μονο.ποσο θα φτασει με τη σκονη δεν σε αφορα

Αυτό είναι εντελώς λάθος!

Διάβασε λίγο παραπάνω για να καταλάβεις.

Εγω συμφωνα με το γιατρο ξερω αυτο που ειπε η αλκυον.οτι εφοσον με τη σκονη παει πχ 200γρ ΓΑΛΑ γιατι να μετρας τα 180 γρ νερο?αν το μωρο απο τα 200 γρ. το πιει ολο ΠΟΣΑ γραμμαρια θα εχει πιει?200 η 180?

αλκυον στη χημεια ημουν χαλια αλλα στα μαθηματικα τα πηγαινα καλυτερα:mrgreen:

πω πω εριξα πριν ενα μηνα , ενα τσακωμο με τον αντρα μου για αυτο το θεμα.... ΤΟΥΡΜΠΟ με εκανε . ειδικα αφου στο τελος ηρθε ολο "κατανοηση " κ με χαιδεψε κ μου λεει. ο γιατρος ειπε να σου λεμε ναι.

ΑΦΟΥ Η ΑΛΚΥΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!!!!!!!!!

uDuOp2.png

το γαλα πισω γραφει το νερο+τη σκονη.δεν γινεται να μετρας ποσο φτανει η σκονη μετα αλλα ποσο νερο εχεις πριν. κ εγω ειχα διαφωνια με τον αντρα μου αλλα κ στο μαιευτηριο κ η παιδιατρος μου ειπαν οτι θε μετραω το νερο στην αρχη.

τι ακριβως μετραμε?το ποσο νερο η το ποσο γαλα εχουμε?αν μετραμε το ποσο νερο βρισκεται στο δυαλλημα τοτε υπαρχει 180 γρ νερο.το αποτελεσμα μιξης νερου με σκονης ειναι γαλα.αν μετραμε το ποσο γαλα (δηλαδη ποσο ζυγιζει το αποτελεσμα της μιξης) εχουμε τοτε ειναι 200γρ

πες ρε αλκυον!:P:p:lol::lol:

τι ακριβως μετραμε?το ποσο νερο η το ποσο γαλα εχουμε?αν μετραμε το ποσο νερο βρισκεται στο δυαλλημα τοτε υπαρχει 180 γρ νερο.το αποτελεσμα μιξης νερου με σκονης ειναι γαλα.αν μετραμε το ποσο γαλα (δηλαδη ποσο ζυγιζει το αποτελεσμα της μιξης) εχουμε τοτε ειναι 200γρ

πες ρε αλκυον!:P:p:lol::lol:

το αρχικο υγρο μας ενδιαφερει. ρωτηστε κ καποιο γιατρο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...