Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ξερω παιδακι που θηλαζε μεχρι 4,5 χρονών ........πηγαινε στο νηπιαγωγείο η μαμα να το θηλασει......λοιπον, για να μην φτασεις εκει, μήπως να εβαζες , να άλοιφες, επανω στο στηθος σου γαλα απο το ξενο, ωστε σταδιακα να μην του μυριζει το δικο σου γαλα? λεω τωρα....μηπως να βαλεις στο στηθος σου αυτες τις ρωγες που βαζαμε καποιες οταν πρωτοθηλασαμε και τα μικρα μας μας ειχαν κοψει τις ρωγες? ισως ετσι συνηθισει την ανατομια της ρώγας του μπουκαλιου...υπαρχει και το χειροτερο σεναριο...οχι να το αφησεις νηστικο, αλλα μην του δωσεις δικο σου και αστον...θα πεινασει, θα κλαψει, δεν θα πιει το ξενο, αλλα θα το πιεί πιο μετα. Δεν φανταζομαι οτι θα κατσει να ψοφησει της πεινας ! υπαρχει το ενστικτο της αυτοσυντηρησης και σε αυτην την μικρη ηλικία.

Δηλαδή λεω τωρα..λεω.........κατι μακαβριο....παθαινει κατι μια μανούλα.....πώς θα ζησει το μωρό? δεν θα μαθει να πινει απο το μπουκαλι, αργα ή γρήγορα ? την δικιά μου την μανούλα την ελεγαν γκρινιάρα γιατι 11 μηνών εμεινε μοναχούλα, ''εφυγε'' η μαμα της....ομως οσο και να εκλαψε, εμαθε να πινει απο το μπουκαλι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απ' όσα έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ αλλά και στο βιβλίο της Πατσούρου, ο καλύτερος τρόπος φυσικού αποθηλασμού ειναι να εφαρμόσεις το "δεν προσφέρω, δεν αρνούμαι". Δλδ στήθος δε δίνεις, παρά μόνο αν στο ζητήσει. Για να το αποφεύγεις, προσπαθείς να έχεις το μωρό απασχολημένο, ίσως και να μη σε βλέπει καθιστή για να μη σου τραβολογάει τη μπλούζα... Τώρα για το πώς θα κοιμάται... Ειχαμε κι εμείς θεμα (έχουμε μάλλον, αλλά εντάξει, εμένα προς το παρόν δε με ενοχλεί), αλλά τελικά βλέπω ότι το μωρό προσαρμόζεται πιο ευκολα σε νέες συνθηκες απ' ότι νομίζουμε. Για παράδειγμα, εμενα τον μικρό τον κρατάει μια ξαδέλφη μου τις ώρες που λειπω στη δουλειά. Στην αρχή πίστευα ότι δε θα κοιμάται καθόλου όσο είναι μαζί της, γιατι έχει μαθει να κοιμάται στο στήθος. Κι όμως τελικά ήταν τόσο απλό: απλά πέφτει στον ώμο της και κοιμάται! μέχρι και από μόνος του έχει κοιμηθεί, εκεί που έπαιζε, ξάπλωσε και κοιμηθηκε! κάτι απίστευτο για τα δεδομένα του, όπως τα βλεπω εγω! Και πολλά βράδυα, τον κοιμίζει ο μπαμπάς του, τον παιρνει αγκαλιά, του λέει τραγούδια, τον κανει βόλτες και κοιμάται! Ίσως το θεμα ειναι αυτό, να μη σε βλέπει. Βάλε τον μπαμπα να τον κοιμήσει, εσύ να είσαι σε άλλο δωμάτιο, ούτε να σε βλέπει ούτε να σε ακούει. Για το γάλα, δοκίμασε να του δώσεις με το ποτηράκι που πίνει νερό ή με κουταλάκι. Εστω λίγο κάθε φορά, μήπως και συνηθίσει τη γεύση.

Να σου πω και κάτι ακόμα. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε στο ικα για εμβόλιο. Εκεί η παιδίατρος μου είπε να κόψω το θηλασμό επειδή είμαι έγκυος (καλά, δεν προκειται να την ακολουθήσω αυτή τη συμβουλη τεσπα) και να αρχίσω να δίνω φορμουλα. Μου είπε να δίνει το γάλα άλλος, εγώ να μην είμαι μπροστά και ότι η όλη διαδικασία αποθηλασμού θα μας παρει περίπου ένα μήνα. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάζω γάλατα, ας διαλέξω ένα και να του δίνω λίγο λίγο κάθε μέρα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστά όλα αυτά, παιδιατρος μου τα είπε, εγώ όπως είπα δε θέλω να αποθηλάσω ακόμα, αλλά ίσως εσενα σου φανούν χρήσιμα.

Υπομονή κοριτσάκι, δώσε λίγο χρόνο στο μπεμπάκι να προσαρμοστεί.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ξερω παιδακι που θηλαζε μεχρι 4,5 χρονών ........πηγαινε στο νηπιαγωγείο η μαμα να το θηλασει......λοιπον, για να μην φτασεις εκει, μήπως να εβαζες , να άλοιφες, επανω στο στηθος σου γαλα απο το ξενο, ωστε σταδιακα να μην του μυριζει το δικο σου γαλα? λεω τωρα....μηπως να βαλεις στο στηθος σου αυτες τις ρωγες που βαζαμε καποιες οταν πρωτοθηλασαμε και τα μικρα μας μας ειχαν κοψει τις ρωγες? ισως ετσι συνηθισει την ανατομια της ρώγας του μπουκαλιου...υπαρχει και το χειροτερο σεναριο...οχι να το αφησεις νηστικο, αλλα μην του δωσεις δικο σου και αστον...θα πεινασει, θα κλαψει, δεν θα πιει το ξενο, αλλα θα το πιεί πιο μετα. Δεν φανταζομαι οτι θα κατσει να ψοφησει της πεινας ! υπαρχει το ενστικτο της αυτοσυντηρησης και σε αυτην την μικρη ηλικία.

Δηλαδή λεω τωρα..λεω.........κατι μακαβριο....παθαινει κατι μια μανούλα.....πώς θα ζησει το μωρό? δεν θα μαθει να πινει απο το μπουκαλι, αργα ή γρήγορα ? την δικιά μου την μανούλα την ελεγαν γκρινιάρα γιατι 11 μηνών εμεινε μοναχούλα, ''εφυγε'' η μαμα της....ομως οσο και να εκλαψε, εμαθε να πινει απο το μπουκαλι.

Χμχμχ ενδιαφέρονται όλα! Θα δω τον τρόπο με τις ΄΄ρωγες΄΄. Σ' ευχαριστώ πολύ baby αν και μπορεί να κακοχαρακτηριστώ απο την Marirena

Σωτηρια μου οπως ξερεις ειμαι κι εγω σε φαση αποθηλασμου. Τωρα θηλαζω μονο 9 με 9 δηλαδη 9 το βραδυ με 9 το πρωι οποτε χρειαστει γιατι ο δικος μου ξυπναει και 2-3 φορες τη νυχτα! Νομιζω οτι ο πρωτος στοχος του αποθηλασμου ειναι να εισαγεις τις στερρεες τροφες και να περιορισεις το θηλασμο στις απαραιτητες ποσοτητες γαλακτος για την ηλικια του. Η παιδιατρος μου μου ειπε οτι πρεπει να πινει 500ml γαλα σαυτη τη φαση και τα υπολοιπα να ειναι στερρεες. Επειδη εκτος απο μεσημεριανο (κρεας, ψαρι) δεν τρωει φρουτα, κρεμες, αυγο κτλ. το χουμε ριξει στα γιαουρτια (που εχουν και ασβεστιο).

Γενικα ειχα συνειδητοποιεισει οτι το μωρο ηθελε στηθος για να κοιμηθει μεσα στη μερα (εκανε τουλαχιστον 2 ημερησιους υπνους) αλλα παρεπιπτωντος ετρωγε κιολας. Ετσι κατοπιν παροτρινσης του συζηγου σταματησα να θηλαζω τη μερα και οταν ειναι να κοιμηθει τον κουναω με καροτσι πανω κατω να τον παρει καλα καλα ο υπνος και μετα τον βαζω στην κουνια. Ετσι χωρις να το περιιμενω ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ηταν σταματησα να θηλαζω μεταξυ 9 με 9. Οποτε πεινασει μεσα στη μερα δινω φαγητο ή γιαουρτι. Γαλα δε χρειαζεται να πιει μεσα στη μερα στην ηλικια του.

Τωρα το βραδυ δηλαδη μεταξυ 8 και 9 (που θελω να τον βαλω για υπνο) του δινω ενα αλμυρο μπισκοτο να μασουλαει για να τον κανω να διψαει και αντι νερο του δινω ξενο γαλα (Humana ή Almiron) σε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ποτηρακι (γιατι μπιμπερο δεν παιζει καθολου) και μαλιστα με ΚΡΥΟ νερο βρυσης (ζεσταμενο δεν του αρεσει). Θα πιει λιγο λιγο σε διαστημα 1 ωρας οπου θα μου βγαλει την πιστη μεταξυ 70 και 100ml συν το μπισκοτακι. Μετα θα τον βαλω στο στηθος οπου θα κατσει με το ζορι 5 λεπτα (γιατι ισως εχει αρχισει να μην το ενδιαφερει πλεον) και μετα κουνημα καροτσι για υπνο. Τη νυχτα 2-3 φορες που θα ξυπνησει τον βαζω στηθος και τρωει κανονικα οπως και το πρωι που ξυπναει.

Δοκιμασε να κανεις κατι τετοιο. Εγω μπορει να μην τον εχω αποθηλασει πληρως, μπορει να μην τον εχω καταφερει να πινει κανονικα ξενο γαλα, μπορει να μην τρωει τις τροφες που θα επρεπε αλλα η ξεγνοιασια που νιωθω τωρα που δεν θηλαζω τη μερα πιστεψε με ειναι πολυ μεγαλη. Παιρνεις θαρρος να συνεχισεις!!! Τωρα κανω ονειρα μηπως καταφερω να παω καμια ημερησια εκδρομη!

Βαλε στοχο ενα μερικο αποθηλασμο και οταν το καταφερεις τοτε βλεπεις τι κανεις μετα! Ελπιζω να βοηθησα!

.. φοβαμαι ρε κοριτσια ομως οτι δεν χορταινει οτι πινει ελαχιστο γαλα για την ηλικια του αυτο φοβαμαι:(

συγγνωμη που καπου δεν προσεξα την εκφραση μου και σου φανηκα εριστικη δεν ηταν αυτη η προθεση μου :oops:

Σε αυτο που εγραψες τωρα οτι φοβασαι οτι δεν πινει αρκετο γαλα

το μωρο σου πινει οσο ακριβως χρειαζεται και θελει σε λιγο καιρο ακομα και αν αποθηλασεις το μικρο σου θα μπορει να παρει ασβεστιο απο αλλες τροφες

Καλη επιτυχια!!!!!

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

Χμχμχ ενδιαφέρονται όλα! Θα δω τον τρόπο με τις ΄΄ρωγες΄΄. Σ' ευχαριστώ πολύ baby αν και μπορεί να κακοχαρακτηριστώ απο την Marirena

αμα θες κολπα για να κοψεις τον θηλασμο οπως και δηποτες να σου παραθεσω και εγω

μια θεια του αντρα μου που βαρεθηκε να θηλαζει τη κορη της 15 μηνων εβαζε αλατι στο στηθος πριν της το δωσει μεσα σε 4-5 μερες το ειχε αφησει εντελως αλλα δεν ξαναηπιε αλλο γαλα για τα επομενα 7 χρονια της ζωης της:D

και ενα αλλο παιδακι που το αφησε η μαμα του νηστικο γιατι ηθελε και εκεινη να το κοψει δεν ξαναηπιε ποτε γαλα!!!!!φιλος του αντρα μου μου εκανε την ιστορια η μανα του την αρχη οταν θηλαζα γιατι της ειπα οτι δεν της δινω μπουκαλι!!!!!!!:D:D

( νηστικο λεγοντας οτι δεν του εδινε στηθος μονο οχι αλλες τροφες για να πεινασει και να παρει μπουκαλι)

328e.jpg328ep3.png

Τωρα το βραδυ δηλαδη μεταξυ 8 και 9 (που θελω να τον βαλω για υπνο) του δινω ενα αλμυρο μπισκοτο να μασουλαει για να τον κανω να διψαει και αντι νερο του δινω ξενο γαλα (Humana ή Almiron) σε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ποτηρακι (γιατι μπιμπερο δεν παιζει καθολου) και μαλιστα με ΚΡΥΟ νερο βρυσης (ζεσταμενο δεν του αρεσει). Θα πιει λιγο λιγο σε διαστημα 1 ωρας οπου θα μου βγαλει την πιστη μεταξυ 70 και 100ml συν το μπισκοτακι. Μετα θα τον βαλω στο στηθος οπου θα κατσει με το ζορι 5 λεπτα (γιατι ισως εχει αρχισει να

Για το αλμυρό μπισκοτάκι που λες έχω σοβαρούς ενδοιασμούς. Μέχρι τον πρώτο χρόνο δεν επιτρέπεται το αλάτι στα μωρά καθόλου (τουλάχιστον ο δικός μου παιδίατρος ήταν κάθετος). Ακόμα και μετά τον 1 χρόνο μας συμβούλεψε φαγητό από το δικό μας αλλά πάλι χωρίς αλάτι. Το μπισκοτάκι έχει μικρή ποσότητα αλατιού αλλά αν το δίνεις καθημερινά το μήνα παίρνει αρκετή ποσότητα. Εγώ δεν θα έδινα αλμυρό καθόλου αλλά πάντα μιλάω για τον εαυτό μου.

για να δεις αν παιρνει αρκετο γαλα κ αν τρεφεται καλα τελοσπαντων βλεπεις την αναπτυξη στις καμπυλες του βιβλιαριου κ συμβουλευεσαι παιδιατρο, τοσο απλα. :rolleyes:

για να πιει ξενο δεν χρειαζεται καμια βαρβαρη μεθοδος , σε ανθρωπο απευθυνομαστε δλδ ελεος....

αναμιγνυεις αρχικα με δικο σου αντλημενο ή αν μπορεις βγαζεις με το χερι κ προσθετεις ολο κ περισσοτερο ξενο.

Για το αλμυρό μπισκοτάκι που λες έχω σοβαρούς ενδοιασμούς. Μέχρι τον πρώτο χρόνο δεν επιτρέπεται το αλάτι στα μωρά καθόλου (τουλάχιστον ο δικός μου παιδίατρος ήταν κάθετος). Ακόμα και μετά τον 1 χρόνο μας συμβούλεψε φαγητό από το δικό μας αλλά πάλι χωρίς αλάτι. Το μπισκοτάκι έχει μικρή ποσότητα αλατιού αλλά αν το δίνεις καθημερινά το μήνα παίρνει αρκετή ποσότητα. Εγώ δεν θα έδινα αλμυρό καθόλου αλλά πάντα μιλάω για τον εαυτό μου.

Το ξερω οτι οι παιδιατροι συστηνουν οχι αλατι και ζαχαρη τον πρωτο χρονο αλλα χρειαζεται δεν ειναι για να τρελαθεις. την εποχη που μας μεγαλωναν οι μαναδες μας δεν ηταν ετσι απαγορευμενο το αλατι και δεν παθαμε τιποτα που τρωγαμε απο μωρα. Ο καθενας πρατει αναλογα με το τι πιστευει απλως αν εχεις φτασει στο αμην (οπως η σωτηρια και την καταλαβαινω απολυτα) αρχιζεις να συμβιβαζεσαι γιατι στο τελος θα τρελαθεις!

Το ξερω οτι οι παιδιατροι συστηνουν οχι αλατι και ζαχαρη τον πρωτο χρονο αλλα χρειαζεται δεν ειναι για να τρελαθεις. την εποχη που μας μεγαλωναν οι μαναδες μας δεν ηταν ετσι απαγορευμενο το αλατι και δεν παθαμε τιποτα που τρωγαμε απο μωρα. Ο καθενας πρατει αναλογα με το τι πιστευει απλως αν εχεις φτασει στο αμην (οπως η σωτηρια και την καταλαβαινω απολυτα) αρχιζεις να συμβιβαζεσαι γιατι στο τελος θα τρελαθεις!

συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα.

από παντού ακούω "εμείς που δεν θηλάσαμε δεν πάθαμε τίποτα", "εγώ που άφηνα τα παιδιά μου να πλαντάζουν όλη νύχτα δεν πάθανε τίποτα", "εγώ που έτρωγα ζάχαρη από 2 μηνών δεν έπαθα τίποτα". Μου έλεγε τις προάλλες μια κοπέλα με σοβαρή παχυσαρκία ότι και που δεν θήλασε δεν έπαθε τίποτα, και το έλεγε και το πίστευε!

Δηλαδή τι θέλετε να πάθετε, να φυτρώσουν κέρατα ή να γίνετε πράσινοι;

Το ότι η παχυσαρκία, το άσθμα, οι αλλεργίες, ο παιδικός διαβήτης και τα ψυχολογικά προβλήματα όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται δεν σημαίνει τίποτα;;;

Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στο αλάτι, ότι προκαλεί όλα αυτά, αλλά και το ότι δεν έχουμε πάθει τίποτα και είμαστε μια χαρά υγιέστατοι δεν ισχύει

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα.

από παντού ακούω "εμείς που δεν θηλάσαμε δεν πάθαμε τίποτα", "εγώ που άφηνα τα παιδιά μου να πλαντάζουν όλη νύχτα δεν πάθανε τίποτα", "εγώ που έτρωγα ζάχαρη από 2 μηνών δεν έπαθα τίποτα". Μου έλεγε τις προάλλες μια κοπέλα με σοβαρή παχυσαρκία ότι και που δεν θήλασε δεν έπαθε τίποτα, και το έλεγε και το πίστευε!

Δηλαδή τι θέλετε να πάθετε, να φυτρώσουν κέρατα ή να γίνετε πράσινοι;

Το ότι η παχυσαρκία, το άσθμα, οι αλλεργίες, ο παιδικός διαβήτης και τα ψυχολογικά προβλήματα όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται δεν σημαίνει τίποτα;;;

Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στο αλάτι, ότι προκαλεί όλα αυτά, αλλά και το ότι δεν έχουμε πάθει τίποτα και είμαστε μια χαρά υγιέστατοι δεν ισχύει

Ακριβως αυτο....!!!!ΜΕ λιγα λογια,περιεγραψες την εννοια του θηλασμου....

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

το καταλάβαινεις πως αυτο που λες ειναι επικινδυνο για την υγεια του παιδιου;;;το αλατι επιβαρυνει τα νεφρα!!ας μη λεμε ελαφρα τη καρδια πραγματα για τα οποια δεν εχουμε ιδεα....αν ειναι δυνατον...:shock:

το οτι δεν επαθες τιποτα εσυ δεν σημαινει απολυτως τιποτα για την υγεια ενος αλλου παιδιου για το οποιο δινεις επικινδυνες συμβουλες.....:shock:

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι εγώ προσωπικά προτιμώ να ακούω τον παιδίατρο στα περισσότερα θέματα και να μην κάνω του κεφαλιού μου ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία του παιδιού μου παρά να ακούω την κάθε μάνα μου, θεία μου, γιαγιά μου κτλ. Οχι ότι δεν ξέρανε, εμπειρικά το πήγαιναν το πράγμα. Δηλαδή όσα παιδιά έχουν μεγαλώσει αυτές κανένα δεν έπαθε ποτέ τίποτα???? Μην τρελλαθούμε. Το έχω πει και κάπου αλλού. Το γεγονός ότι δεν έχει συμβεί στο παιδί μου δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί ποτέ. Δηλαδή επειδή δεν με έχουν ληστέψει σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ληστές???

Κάτι παραπάνω θα ξέρουν, τουλάχιστον από μας οι παιδίατροι... έτσι δεν είναι?δεν σπουδάζουν τσάμπα.

Διαφημίσεις

Εδώ και 4νύχτες απο τις 12 μέχρι τις 7 μου ξυπνάει ανά 1ώρα και τον βάζω στο στήθος και σταματάει:confused::confused::confused:

και εμεις ετσι ειμαστε κουραγιο εμεις βγαζουμε δοντια ....

οσο για τομ θεμα αλατιου οπως καθε μανα μπορει να τα καταφερει σε συνεργασια με το ιατρο της δεν ειμαι υπερ αλλα εαν δεν αντιμετωπισεις δυσκολο παιδι δεν το καταλαβαινεις εμενα ομικρος με προσπαθειες μηνων αρχισαμε 7 και μεχρι σημερα δεν τρωει αναλατα ,λιωμενα και κρεμες ευτιχως με τον θηλασμο περνει απο μενα και αλλες βιταμινες εαν δεν θηλαζε θα ηταν ακομα ποιο δυσκολα η παιδιατρος μου ειπε στην δικια μου περιπτωσει απο το να μην τρωει κθλ καλυτερα να τρωει 5.6 κουταλακια απο το δικο μου κανονικα μαγειρεμενο φαγητο απλα με λιγοτερο αλατι τωρα εαν παθει κατι τι να πω το ποιοειναι σωστο η λαθος ειναι λιγο αντιφατικο κ ειναι δικαιωμα της καθε μανας ποια αποφαση θα παρει με την συμβουλη του δικου της γιατρου.... ακομα οι παιδιατροι αυτοι οι σοφη ανθρωποι ειναι λιγη υπερ του θηλασμου και προτεινουν κρεμες, σκονες γαλατα αντιβιωσεις , και ενα σορο αλλα προιοντα που περιεχουν κρυμενη ζαχαρι ,αλατι συντιρητικα και ενα σορο απο αλλα χημικα ακμα και ηλιελαιο περιεχουν τα γαλατα που προτεινουν αντι για αγελαδινο που ειναι γιαυτους ΑΠΟΓΟΡΕΥΜΕΝΟ λογω μεγαλυτερης ποσοτητας ασβεστιου και πασαρουν γαλατα εμπλουτισμενα με βιταμινες και ασβεστιο τι να πω καθε μανα πρεπει να εχει ανοικτα τα ματια της και τα αυτια της και να ειναι τυχερη στην επιλογη του παιδιατρου της δεν ειμαι υπερ του αλατιου και της ζαχαρης αλλα τα προτειμω απο τα συντηρητικα και οτι αλλο πασαρουν με τις κρεμες..

Τα 2 κατω βγηκαν ειναι ολοκληρα :-) τα πανο ειναι μισα :-) κοιταξα να δω μηπως βγαινει αλλο αλλα δεν βγαινει.... Αχ κοριτσια κουτουλαω απο την νυστα το πρωι στην δουλεια. Εκανα αυτο που μου ειπαν μερικα κοριτσια τον πηρα στο κρεβατι μου για να μην σηκωνομαι καθε 1 ωρα. Το αποτελεσμα ειναι να ειμαι και πιασμένη απο πάνω...... Ωρες ωρες απελπίζομαι και λεω αν κανω δευτερο θα το θηλασω το πολυ μεχρι τους 6μηνες, αλλες φορες με πιανει απελπισαι και λεω δεν θα το θηλασω καθολου το αλλο .......... ειναι τοσο ασχημα αυτα τα λογια το ξερω........ :oops::oops: δεν μπορω αλλο......... καταρρεω....... τι θα κανω δεν ξερω........... οσες φορες δοκιμασα το ξενο με τιποτα. Το βραδυ ομως ειναι το προβλημα μου. Τουλαχιστον ας το θηλαζα αλλα να μην ξυπναγε το βραδυ. Τωρα 4 νυχες τα εχω παιξει καθε μια ωρα κοριτσια το καταλαβαινετε???

Ε πώς δεν το καταλαβαίνουμε, τα ίδια περάσαμε κι εμείς! Ο δικός μου μάλιστα το είχε σύστημα και πριν τις 1-2 το βράδυ δεν κοιμόταν... και 3 μας πήγαινε πολλές φορες... και ξύπνημα κάθε μια ώρα... και το πρωί άντε να σηκωθείς για τη δουλεια...

Παντως τον τελευταίο καιρο εμείς πάμε καλύτερα, άρχισε να κοιμάται και νωρίτερα, γύρω στις 10-11 και ξυπνάει μόνο μια φορά το βράδυ (εννοείται θηλάζει και μετά ξανακοιμάται). Ισως απλά να περνάτε άλμα ανάπτυξης κοριτσάκι. Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι αλλο να σου πω, περα από το να κάνεις υπομονή. Μέσα στην ημέρα πώς είναι ο μπεμπάκος? Προσπάθησε να κοιμάται όσο το δυνατον λιγότερο, ασχολήσου μαζι του, παιξτε, πηγαινε τον βολτίτσες... και το βραδάκυ μπανάκι, γαλατάκι και ύπνο. Πιστεύω ότι θα φτιάξουν τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι νομίζεις, μην απογοητεύεσαι, μια φάση είναι, δε θα κρατήσει για πάντα!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ε πώς δεν το καταλαβαίνουμε, τα ίδια περάσαμε κι εμείς! Ο δικός μου μάλιστα το είχε σύστημα και πριν τις 1-2 το βράδυ δεν κοιμόταν... και 3 μας πήγαινε πολλές φορες... και ξύπνημα κάθε μια ώρα... και το πρωί άντε να σηκωθείς για τη δουλεια...

Παντως τον τελευταίο καιρο εμείς πάμε καλύτερα, άρχισε να κοιμάται και νωρίτερα, γύρω στις 10-11 και ξυπνάει μόνο μια φορά το βράδυ (εννοείται θηλάζει και μετά ξανακοιμάται). Ισως απλά να περνάτε άλμα ανάπτυξης κοριτσάκι. Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι αλλο να σου πω, περα από το να κάνεις υπομονή. Μέσα στην ημέρα πώς είναι ο μπεμπάκος? Προσπάθησε να κοιμάται όσο το δυνατον λιγότερο, ασχολήσου μαζι του, παιξτε, πηγαινε τον βολτίτσες... και το βραδάκυ μπανάκι, γαλατάκι και ύπνο. Πιστεύω ότι θα φτιάξουν τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι νομίζεις, μην απογοητεύεσαι, μια φάση είναι, δε θα κρατήσει για πάντα!

Ευχαριστώ ζουζουνελ μου αν και εχω δοκιμάσει τα πάντα ............ Εσυ πως πας με το μωρακι στην κοιλίτσα?

Σωτηρια κ εμεισ μια απο τα ιδια , αν κ δεν της εδεινα ντεπον χθες απο την πολυ κουραση κ την αιπνια κ την δικια μ κ την δικια της , της εδωσα οταν ξυπνησε το βραδυ κ ουρλιαζε, μετα απο κανα μισαωρο κοιμηθικε κ δεν ξαναξυπνησε (αν κοιματε μαζι μ βεβαια δεν ξυπναει αν ειναι στην κουνια της καθε μιση ωρα ορθια ειναι κ κλεει :twisted: ) εσκασαν τα κατω πριν 3 μερες, αντε να δουμε, υπομονη 6 μηνες να βγουν κ τα αλλα!!

Εδώ και 4νύχτες απο τις 12 μέχρι τις 7 μου ξυπνάει ανά 1ώρα και τον βάζω στο στήθος και σταματάε

που τον κοιμηζεις???

328e.jpg328ep3.png

Στο δωμάτιο του κοιμάται πάντα αλλα 2 νυχτες τωρα επειδή ειμαι πολυ κουρασμενη τον φέρνω στο κρεβάτι μου και ειμαι και πιασμενη. Ξερω οτι ειναι λαθος και με το που κλαιει τον βαζω στο στηθος και σταματει

απλα τοτε σε θελει διπλα του να σε νιωθει και να σε μυριζειο τωρα απλα περναει μια φαση ανασφαλειας (λεω τωρα)0

Η κορη μου κοιμαται στο δωματιο μας κολλητα η κουνια της στο δικο μας κρεβατι και τα κρεβατια επικοινωνουν μεταξυ τους

πριν ενα μηνα μου εκανε και εμενα ταιδια

την εβαζα συο κρεβατακι της και ξυπνουσε σχεδον αμεσως εβαζε τα κλαματα και την ξαναππαιρνα διπλα μου να την θηλασω να κοιμηθει σε κλασματα δευτερολεπτου!!!την ξαναπηγαινα στο κρεβατακι της μετα απο μια ωρα να σου παλι τα ισια

για μια βδομαδα ημουν συνεχωςε πιασμενη και πονουσα γιατι με το να θελει να ειμαι διπλα της για να κοιμηθει δεν μπορουσα να κουνησω εκατοστο:|

μετα της περασε και δεν εχει προβλημα να κοιμηθει και 5 και 6 ωρες σερι μονη στο κρεβατακι της

φαντασου τα κρεβατια διπλα κολλημενα να επικοινωνουν και ηθελε να ειναι κολλημενη σχεδον απανω μου να κοιμηθει:shock:

Κριση ειναι θα περασει!!!!!!!!

328e.jpg328ep3.png

απλα τοτε σε θελει διπλα του να σε νιωθει και να σε μυριζειο τωρα απλα περναει μια φαση ανασφαλειας (λεω τωρα)0

Η κορη μου κοιμαται στο δωματιο μας κολλητα η κουνια της στο δικο μας κρεβατι και τα κρεβατια επικοινωνουν μεταξυ τους

πριν ενα μηνα μου εκανε και εμενα ταιδια

την εβαζα συο κρεβατακι της και ξυπνουσε σχεδον αμεσως εβαζε τα κλαματα και την ξαναππαιρνα διπλα μου να την θηλασω να κοιμηθει σε κλασματα δευτερολεπτου!!!την ξαναπηγαινα στο κρεβατακι της μετα απο μια ωρα να σου παλι τα ισια

για μια βδομαδα ημουν συνεχωςε πιασμενη και πονουσα γιατι με το να θελει να ειμαι διπλα της για να κοιμηθει δεν μπορουσα να κουνησω εκατοστο:|

μετα της περασε και δεν εχει προβλημα να κοιμηθει και 5 και 6 ωρες σερι μονη στο κρεβατακι της

φαντασου τα κρεβατια διπλα κολλημενα να επικοινωνουν και ηθελε να ειναι κολλημενη σχεδον απανω μου να κοιμηθει:shock:

Κριση ειναι θα περασει!!!!!!!!

Μακάρι σήμερα θα πάω και στον γιατρό να δούμε τι θα μου πει.. Απόψε σηκωνόταν ανά 2ώρες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...