Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς βγαίνει το καμένο γάλα από την κατσαρόλα?

kalliopaki

Recommended Posts

Ρε παιδιά πήγα να ζεστάνω γαλατάκι σε ένα κατσαρολάκι και το κάψα!!!

Μιλάμε κατάμαυρος ο πάτος, με 2 δάχτυλα καμένο-κολλημένο γάλα.

Πώς βγαίνει? Καμιά ιδέα? Τρίβω τρίβω αλλά τίποτα...

Διαφημίσεις

Δεν εχω ζησει τετοια δυσκολη περιπτωση, αλλά νομιζω οτι για αρχη μπορεις να το αφησεις με νερο να μουλιασει για καποια ωρα κα μετα τα καμμενα θα φυγουν πιο ευκολα..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Εγω βαζω νερό κ το αφήνω να μουλιάσει,μετα το τριβω με ενα μεγαλο κουτάλι να φυγουν τα πολλά και μετά συρματάκι.

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μια νύχτα το μούλιαζα, μετά σύρματάκι αλλά και πάλι η μαυρίλα παραμένει. Ο πάτος ο κανονικός δεν φαίνεται, μόνο μία κουκίδα ασημί μέσα στην μαυρίλα!

Πάντα ο πάτος μαυρίζει λίγο με το γάλα όταν το ζεσταίνω (γίνεται να το αποφύγουμε αυτό?), αλλά τουλάχιστον έφευγε. Τώρα τίποτα.

Διαφημίσεις

Εγω βαζω νερό κ το αφήνω να μουλιάσει,μετα το τριβω με ενα μεγαλο κουτάλι να φυγουν τα πολλά και μετά συρματάκι.

αυτο κανω κ γω!με κουταλακι μικρο θα το ξυσεις!

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μια νύχτα το μούλιαζα, μετά σύρματάκι αλλά και πάλι η μαυρίλα παραμένει. Ο πάτος ο κανονικός δεν φαίνεται, μόνο μία κουκίδα ασημί μέσα στην μαυρίλα!

Πάντα ο πάτος μαυρίζει λίγο με το γάλα όταν το ζεσταίνω (γίνεται να το αποφύγουμε αυτό?), αλλά τουλάχιστον έφευγε. Τώρα τίποτα.

για να μη πιανει ο πατος απο την κατσαρολα πριν βαλουμε το γαλα ριχνουμε ννερο στο κατσαρολακι κ μετα το αδειαζουμε κ βαζουμε το γαλα.αν ο πατος ειναι υγρος κ μετα βαλουμε γαλα τοτε δεν χρειαζεται ξυσιμο μετα το ζεσταμα γιατι δεν πιανει καθολου.μονο με σφουγγατι πλενεις. κανονικα δηλαδη..

Διαφημίσεις

• 2 months later...
  • 8 months later...

Κορίτσια αν και λίγο καθυστερημένα, σας λέω ότι η καλύτερη λύση στο καμμένο γάλα, είναι να βάλετε λάδι (να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας) και να το κάψετε λίγο στο μάτι της κουζίνας.Σιγά- σιγά (με τρίψιμο βέβαια), θα φύγουν οι μαυρίλες σαν πέτσα! Είμαι καμμένη και είναι το μόνο που έπιασε και σώθηκε η κατσαρόλα μου! Φιλιά!:P

G0vpp3.png

9Aq8p3.png

Θα σας πω τι έχω διαβάσει εγώ, αλλά μη γελάσετε, μπορεί και να είναι αλήθεια. Βάζεις λέει coca cola να βράσει λίγο και τη γυαλίζει την κατσαρολίτσα. Ακόμα και να μην πιάνει, ακούγεται ανώδυνο. Δοκίμασέ το σε παρακαλώ γιατί θα σκάσω να δω αν δουλεύει

• 2 χρόνια μετά...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ... Μην περιμένεις να ξεραθούν τα υπολείμματα των τροφών για να αποφασίσεις να τα καθαρίσεις. Ειδικά το αλάτι, το ξίδι, οι χυμοί των εσπεριδοειδών και η μουστάρδα, αν παραμείνουν για πολύ καιρό, μπορεί να διαβρώσουν την ανοξείδωτη επιφάνεια. Golden Magazine

Χλωρίνες τώρα και άλλα χημικά φαντάζομαι είναι επικίνδυνα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...