Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο μεγαλύτερος παιδότοπος των Βαλκανίων στο Παλαιό Φάληρο

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει είδηση !!!

:P

Ο Νέος δημοτικός παιδότοπος του Παλαιού Φαλήρου

Ύστερα από ένα χρόνο μελετών, σχεδιασμού και κατασκευής, εγκαινίασε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ο Δήμος Π. Φαλήρου το μεγαλύτερο παιδότοπο των Βαλκανίων.

Καταλαμβάνει έκταση 13 στρεμμάτων παραθαλάσσιων, που βρίσκεται μεταξύ του Φλοίσβου και της ομώνυμης μαρίνας, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, και θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1,400 παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών. Το πάρκο είναι περιφραγμένο και τις βραδινές ώρες που θα κλείνει θα φυλάσσεται . Σε όλο το μήκος και πλάτος της έκτασης τοποθετήθηκε φωτισμός και 80 παγκάκια, ενώ φυτεύτηκαν πάνω από 1,500 ρίζες διαφόρων δέντρων και φυτών.Η έκταση ανήκει στην «κτηματική εταιρεία του δημοσίου», η οποία την παραχώρησε στο δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ δήμου και ιδιωτών αφού το κόστος για την ακτασκευή του παιδότοπου που ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ καλύφθηκε από επιχειρήσεις που θα διαφημίζουν εκεί τα προϊόντα τους.

Ο χώρος διακρίνεται σε έξι τμήματα: ένα με παιχνίδια που απευθύνονται σε νήπια 2-5 ετών, ένα για παιδιά μέχρι 12 ετών, ένα για περίπατο, μια έκταση για αθλοπαιδιές με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και γήπεδα mini soccer και καλαθοσφαίρισης, ξύλινο αμφιθέατρο 80 θέσεων όπου θα διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και καντίνα απ\\\\\\\' όπου οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να επιβλέπουν τα παιδιά τους.

Όλα τα όργανα του παιδότοπου πληρούν τις προδιαγραφές του «ελληνικού οργανισμού τυποποίησης» (ΕΛΟΤ) και επιτρέπουν στα πιτσιρίκια να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους και παράλληλα να διασκεδάσουν μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Το δάπεδο γύρω από τα παιχνίδια είναι από ελαστικό καουτσούκ, ώστε σε περίπτωση πτώσης οι μικροί επισκέπτες να μην τραυματίζονται, ενώ σε κάποια παιχνίδια όπου στον περιβάλλοντα χώρο δεν μπορεί να τοποθετηθεί ελαστικό δάπεδο, στρώθηκε ποταμίσια άμμος, υλικό που μπορεί να απορροφά τους κραδασμούς.

Εκτός από κούνιες, τραμπάλες και τα υπόλοιπα γνωστά παιχνίδια, έχουν στηθεί θεματικά κάστρα, πύργοι και καράβια.

Ο παιδότοπος με αριθμούς:

-2,950 m2 καταλαμβάνει το τμήμα με τα παιχνίδια για παιδιά 2-12 ετών, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 920 μικρούς επισκέπτες.

-1,841 m2 φθάνει το τμήμα που απευθύνεται στα νήπια και μπορεί να υποδεχθεί 430 παιδιά.

-1,500 ρίζες διαφόρων φυτών και δέντρων (όπως δάφνες, πικροδάφνες κ.λπ.) φυτεύτηκαν στο χώρο.

Η είσοδος στο δημοτικό παιδότοπο θα είναι δωρεάν.

Αντε να φτιάξει ο καιρός να τον επισκεφτούμε !!! :P:P:P

.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Λοιπον πηγαμε σημερα το μεσημερι στον παιδοτοπο αυτο που λετε πιο πανω..

Καλα ηταν.... συμπαθητικα.. δεν ξετρελαθηκα κιολας..

Οντως τα παιχνιδια ειναι οτι πιο καινουργιο κυκλοφορει στην αγορα.. παιχνιδια αυτου του τυπου.. http://www.merrylandpark.com/images-products/G740-100.jpg

Ο χωρος ειναι αρκετα μεγαλος αλλα δεν θα ελεγα οτι μπορει πχ ο χωρος για τα μικρα να φυλοξενησει και 920 παιδια.. Αντε καμια 200 και παλι χαμος θα γινεται, θα σκοτωνονται.. Μαλλον αυτος που το εγραψε το παραπανω κειμενο δεν γνωριζει τι εστι διχρονο και ποσο χωρο χρειαζεται για να παιξει..

Τα παιχνιδια αυτα εν τω μεταξυ μονο για 2 χρονα δεν κανουν.. εχουν τοσες πολλες εξοδους (ολα ανεξαιρετως) που θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον και οι δυο γονεις παροντες (για να μην πω και οι παπουδες μαζι) γιατι δεν ξερεις απο που θα πρωτοκατεβει το απιδι σου... και δεν ειναι ολες οι εξοδοι του παιχνιδιου τοσο ασφαλης για τα διχρονα (πιανω την μικροτερη ηλικια μιας και αναφερεται). Εγω αναγκαστηκα να ανεβω μαζι με τον Χαρη.. (και να κατεβω απο τσουληθρες εννοειτε..)

Αλλο προβλημα ειναι οτι εχει μονο 8 κουνιες για τα νηπια και αλλες τοσες νομιζω για τα μεγαλυτερα παιδακια και 2 τραμπαλες..

Καντινα δεν υπηρχε (μαλλον ειναι στο προγραμμα να φταχτει γιατι ειδα εναν ενδιαμεσο χωρο με παγκακια σκεπαστο που μαλλον εκει σκεφτονται να την βαλουν που ειναι αναμεσα στους δυο χωρους..)

Σκια δεν υπηρχε πουθενα... Αυτο σημαινει οτι το καλοκαιρι μεχρι αργα το απογευμα που θα δροσιζει δεν θα μπορει να παει κανεις.. Ασε που το πλαστικο θα βραζει και με την τριβη μπορουν να παθουν μεχρι και εγκαυματα τα παιδια..

Δε το αποθέωμα???????????

Που μου πεταχτηκανε τα ματια εξω καπως ετσι :shock:

Στο τελος του χωρου για τα μεγαλυτερα παιδια υπαρχει μια τεραστια αμμοδοχος μεσα στην οποια ειναι τοποθετημενο ενα τερατουργημα-κατασκευη με σχοινια σαν τον πυργο του Αιφελ κατι φανταστειτε υχους υποθετω περιπου στα 10-12 μετρα στην οποια τα παιδια εχουν τη δυνατοτητα να σκαρφαλωνουν...

Και αντε να πεισεις εσυ τον 9χρονο γιο σου οτι "οχι δεν θα ανεβεις εκει γιατι ειναι σαφως επικινδυνο"

Για μενα ειναι θεμα χρονου να ακουσουμε για ατυχημα εκει (στο συγκεκριμενο παιχνιδι)..

Δεν τρελαθηκαμε οποτε μαλλον δεν θα ξαναπαμε συντομα τουλαχιστον..

θα προτιμησουμε κατι πιο συμβατικο....

Ας παει και κανας αλλος να μας πει τη γνωμη του γιατι μπορει να ειμαι και υπερβολικη..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

για το πυργο του αιφελ, AX AN EINAI AYTO ΠΟΥ ΛΕΣ,...... τι μου θύμισες!

:):):) είναι το αγαπημένο παιχνίδι (καρδούλες καρδούλες) που έπαιζα μικρή στην Γερμανία, είχε πολλά τέτοια.

είχε κοκκινωπό σχοινί? και ενωμένο στα σημεία με ειδικά "πιαστράκια"?

ΠΑΝΤΑ τρελλαινόμουνα, και στο Μόναχο είχε ένα τέτοιο φαντάσου απο το 80' !

κοίτα, τα παιχνίδια σκαρφαλώματος πάντα είναι για να βοηθούν οι γονείς τα παιδιά τους μέχρι κάποια ηλικία.

Τώρα ακόμα ίσως να είναι μακριά να φανταστείς το Χάρη να είναι μεγάλος και να προσέχει, αλλα θα δείς όταν μεγαλώσει που θα προσέχει απο μόνος του.

Μετά απο κάποια ηλικία τα παιδιά φοβούνται και δεν κάνουν μια απερισκεψία πάνω σε τέτοιο παιχνίδι, γιατί εκεί βλέπεις πόσο ψηλά είσαι απο το πάτωμα και ότι πατάς σε ένα σχοινί.

αν είναι αυτό το παιχνίδι, σίγουρα είναι για παιδιά απο 6 ετών..

σε λίγο Dora, θα μπορεί ο Χάρης να τα κάνει όλα :) θα είναι ένας μικρός Ταρζάν :)

πάντως το σίγουρο είναι ότι όλα τα παιδιά για να μάθουν να έχουν καλή αίσθηση του σώματός τους και ισορροπία πρεπει να μαθαίνουν απο μικρά σε μικρά εμποδιάκια.

είναι καλό θέμα αυτό, στο σπίτι πχ είναι πολύ καλό να φτιάχνετε κάτι τέτοιο απο κούτες παπουτσιών στο πάτωμα πχ γεμάτες με πολλές εφημερίδες για να μη βαθουλώνουν, και κρατώντας το ένα χεράκι να ανεβαίνουν να κατεβαίνουν, και τέτοια. να φτιάχνετε σκαλοπάτια, να περνούν πάνω και κάτω απο πράγματα, κτλ κτλ.

τα παιδιά που δεν μαθαίνουν απο νωρίς, και ξαφνικά

έχοντας την σωματική ικανότητα να σκαρφαλώσουν

αλλά όχι την βιωματική εμπειρία του να σκαρφαλώνουν και να ανεβαίνουν σε πράγματα απο μικρά,

πάνε να σκαρφαλώσουν,

αυτά είναι τα παιδιά που θα κάνουν την απερισκεψία πάνω στον ενθουσιασμό τους.΄

οπότε το όποιο πεσιματάκι τώρα με την επίβλεψη του γονιού, είναι ένα βήμα μάθησης, που θα τα προετοιμάσει για τις σωματικές δυνατότητες που θα έχουν μετά.

λαμβάνοντας αυτό υπόψη, σε ηλικίες μικρές, φυσικά οι γονείς θα πρέπει να μπούν μέσα στα παιχνίδια στα οποία δεν έχουν ορατότητα κτλ κτλ....

και για ένα παιδί 9 ετών που στην ζωή του δεν ξαναέχει σκαρφαλώσει ποτέ, ναι μπορεί να είναι επικίνδυνο.

όμως θα έλεγα ότι 9 ετών τα περισσότερα έχουν σκαρφαλώσει κάπου και εγώ αν θυμάμαι σε τέτοια ηλικία το ανέβαινα αλλά ήμουν και μικρή ταρζανούλα απο μικρή :) . και θυμάμαι που έβλεπα μεγαλύτερα αγόρια που ανέβαιναν στην κορυφή και τα ζήλευα!!!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαλλον τετοιο ειναι Μαρια... Δεν ξερω.. το θεωρησα ιδιαιτερα επικινδυνο.. Μπορει τα παιδια να προσεχουν, αλλα σκεψου οτι και ο οικοδομος προσεχει και ειναι και ενηλικος και παλι καθε τοσο ακουμε για ατυχηματα... Για μενα ειναι λαθος κινηση η τοποθετηση τετοιων παιχνιδιων. Γιατι να προκαλουμε την τυχη μας? Ισως παλι να εχεις δικιο.. ισως ειμαι υπερπροστατευτικη και οταν εισαι σκεφτεσαι παντα πρωτα το κακο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Ειναι μεσα στο Φλοισβο πραγμα που σημαινει οτο εχει παρα πολυ χωρο.. βεβαια δεν ξερω τι μπορει να γινεται τις Κυριακες αλλα προχτες που πηγαμε εμεις ειχε πολυ ανετο παρκινγκ...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

εγω παιδια θα συμφωνησω οτι καποια παιχνιδια θελουν ιδιαιτερη προσοχη,αλλα θα σας πω απλα οτι παω μονη μου τις διδυμες και τις καθημερινες αλλα και τα σαββατοκυριακα γιατι μας αρεσει πιο πολυ απο οποιαδηποτε αλλη εναλλακτικη στα περιξ(μενουμε καλλιθεα)και περναμε 2-3 ωρες εκει χωρις προβλημα.Φυσικα Σ/Κ γινεται χαμος..δεν το συζητω..

Η σκια ειναι πεισης ενα θεμα μιας και υπαρχουν 3-4 παγκακια που εχουν μοναχα σκια..οποτε αντιλαμβανεστε τι γινεται

Οσο για το σκαμμα και τον πυργο απο σκοινι εμενα δε μου εκανε αρνητικη εντυπωση..ισως γιατι εγω τις εχω ακομη κατω στην αμμο με τα κουβαδακια και δεν εχει χρειαστει να αντιμετωπισω την αναβαση

Γενικοτερα παντως ειναι ενα ιδανικο μερος για βολτα

Δεν έχω πάει ακόμα αλλά απ'ότι κατάλαβα ειναι μεσα στο παλιό Sea park οποτε βολεύει και το τραμ (πρέπει να κάνει στάση απ'έξω). Σωστά Dora;

δεν μπορω να σου απαντησω σε αυτο Pam.. δεν ειχα ξαναπαει γενικα στο Φλοισβο ποτε μου αν και μενω σχετικα κοντα οποτε δεν ξερω τι ειχε πριν..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Pam έγραψε: Δεν έχω πάει ακόμα αλλά απ'ότι κατάλαβα ειναι μεσα στο παλιό Sea park οποτε βολεύει και το τραμ (πρέπει να κάνει στάση απ'έξω).

Ακριβώς εκεί είναι.

Πάντως καλύτερα να αποφύγετε τα κυριακάτικα πρωινά γιατί χάνει ή μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Εμάς μας άρεσε πάρα πολύ και ο Θάνος και τα δίδυμα ενθουσιάστηκαν.:lol:

Απλώς το κηνύγι 3 παιδιών τέτοιας ηλικίας σε τόσο μεγάλο χώρο είναι πολύ κουραστικό και μετά θέλεις ένα spa για να στανιάρεις... :D

Όσο για το παιχνίδι με τα σχοινιά είναι το αγαπημένο του Θανούλη. Είναι 4,5 χρονών και επειδή έχει ξεκινήσει από τα 3 την προσπάθεια (με τη βοήθειά μας βέβαια) να το σκαρφαλώσει μέχρι τέρμα, τώρα πια φτάνει μόνος του σχεδόν μέχρι την κορυφή. Προσέχει δε τον εαυτό του πάρα πολύ... Άλλωστε μετά από τόσες δοκιμές με μας μαζί σε τέτοιου είδους παιχνίδια-προκλήσεις έχει καταλάβει τους κινδύνους και δεν κάνει απερισκεψίες. Ίσως τα ξεκινήσαμε λίγο νωρίς αλλά νομίζω πως εξαρτάται και από το παιδί. Και μας Ταρζάν ήταν από μικρός και αναζητούσε πάντα το κάτι παραπάνω από κούνιες και τσουλήθρες. Βλέπαμε πόσο πρόσεχε, πόσο σταθερός ήταν και έτσι του δείξαμε περισσότερη εμπιστοσύνη και κυρίως απέκτησε και ο ίδιος και αίσθηση του κινδύνου αλλά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όρια φυσικά του βάζουμε, δεν τον αφήνουμε μόνο του όπου νά'ναι ούτε παραβλέπουμε τους κινδύνους αλλά όταν βλέπουμε ότι είναι εφικτό, προσπαθούμε να μάθουμε στο παιδί να τους ζυγίζει και να τους αντιμετωπίζει ή αλλιώς να καταλαβαίνει από μόνο του ότι δεν είναι ακόμα έτοιμο για κάτι τέτοιο.

'Ισως η τακτική μας δεν είναι η σωστή, δεν ξέρω, αλλά πάντως σε καλό μας έχει βγει και το ίδιο κάνουμε τώρα και με τα κορίτσια... Άλλωστε νομίζω ότι πολλές φορές στο μεγάλωμα των παιδιών μας θα χρειαστεί να καταπνίξουμε φόβους και ανησυχίες για να αφήσουμε τα παιδιά να προχωρήσουν μπροστά είτε αυτό σημαίνει να πάνε παιδικό σταθμό, είτε να σκαρφαλώσουν είτε αργότερα να βγουν για πρώτη φορά έξω με τους φίλους τους...

Για μένα -προσωπική άποψη- αυτά τα παιχνίδια (ανάλογα βέβαια με την ηλικία κσι τις δυνατότητες του κάθε παιδιού) είναι θαυμάσια και μπορούν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο. Εννοείται πως στην αρχή κάποιος γονιός θα κάνει και κείνος τον κασκαντέρ μαζί με τον Ταρζάν και η πρόδος θα γίνεται σιγά σιγά. Καμία κορυφή άλλωστε δεν κατακτήθηκε μέσα σε μια μέρα...

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!