Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

light γάλα λόγω παχυσαρκίας 2χρονου

Recommended Posts

Τώρα που γράτηκα στο forum θα βγάλω τα αποθυμένα μου (δίσταζα τόσο καιρό)!

Η μικρή μου μπαλού είναι δύο χρονών και παχύσαρκη (16 κιλά με 85 cm ύψος). Την έχει δεί ενδοκρινολογος στο Αττικό και στα πλαίσια της διατρόφής της μας είπε να δίνουμε πράσινο γάλα (και στην μεγάλη μου κορή που δεν έχει πρόβλημα βάρους) γιατί αυτό συστήνουν γενικά μετά τα 2 χρόνια!

Η παιδίατρος κάθετα αντίθετη!

Έχετε εμπειρία ή άποψη για το θέμα ?

Διαφημίσεις

εμπειρία δεν έχω αλλά μία φίλη που είχε πρόβλημα παχυσαρκίας με το γιο της 4 ετων τότε όχι δεν της είχα προτείνει πράσινο γάλα...

Κι εμένα γνωστή μου που πάει το παιδί σε διατροφολόγο και σε συνδυασμό πάντα με τη γνωμη του παιδιάτρου σε καμία περίπτωση δε δίνει πράσινο γάλα...καλό θα ήταν να ρωτήσεις όμως τον παιδίατρο το λόγο που δε θέλει το light....μηπως δεν έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά?? Γιατί σε αυτήτην περίπτωση καλύτερα να μειώσεις τις θερμίδες από αλλού παρά απότο γάλα..

Eίναι λίγο περίπλοκο. Μου το είχε εξηγήσει διατροφολόγος και θα προσπαθήσω να το θυμηθώ. Για την απορρόφηση του ασβεστίου χρειάζεται κάποια βιταμίνη (νομίζω η D χωρίς να πέρνω και όρκο) η οποία βιταμίνη είναι λιποδιαλυτή κι έτσι δεν υπάρχει στο light γάλα. Τώρα το πράσινο δεν είναι τελείως αποβουτυρωμένο οπότε κάποιοι διαιτολόγοι το συνιστούν, αλλά για παιδάκι είναι λίγο τραβηγμένο νομίζω. Ο λόγος της παχυσαρκίας της μικρής είναι η διατροφή? κι αν είναι η διατροφή η μόνη ατασθαλία είναι το γάλα ή τρώει και γλυκάκια? Δεν είμαι ειδική επί του θέματος αλλά ρωτήστε και κάποιον άλλο πριν δώσετε στο παιδί πράσινο γάλα

ssttaa

Τώρα που γράτηκα στο forum θα βγάλω τα αποθυμένα μου (δίσταζα τόσο καιρό)!

Η μικρή μου μπαλού είναι δύο χρονών και παχύσαρκη (16 κιλά με 85 cm ύψος). Την έχει δεί ενδοκρινολογος στο Αττικό και στα πλαίσια της διατρόφής της μας είπε να δίνουμε πράσινο γάλα (και στην μεγάλη μου κορή που δεν έχει πρόβλημα βάρους) γιατί αυτό συστήνουν γενικά μετά τα 2 χρόνια!

Η παιδίατρος κάθετα αντίθετη!

Έχετε εμπειρία ή άποψη για το θέμα ?

εαν μου επιτρεπεις, τι κιλα θα επρεπε να εχει γι'αυτό το υψος?

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ πιστεύω με σωστή, ισορροπημένη και καλή διατροφή το παιδάκι θα επανέρθει.Θεωρώ υπερβολή το πράσινο γάλα γι'αυτή την ηλικία..

martha μου ο γιος μου 16 κιλά ήταν 3 ετών και ύψος πάνω από 90 σίγουρα

εγω με τιποτα δεν θα εδινα light γαλα σε μωρο-παιδι.βασικα για το λογο οτι ολα τα light προιοντα ειναι κατακριτεα απο διαφορους επιστημονες κ εχει αποδειχτει οτι δεν ειναι τοσο "αθωα" οσο λενε.

οπωσ λενε κ τα αλλα κοριτσια θα προτιμουσα να φτιαξω τη διατροφη του καπως αλλιως κ να κοπουν οι θερμιδες απο αλλου παρα απ το γαλα...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Πάντως το light γάλα είναι το πιο αθώο από όλα τα light προϊόντα, καθώς στην ουσία απλά του έχει αφαιρεθεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό λίπους από ότι στο κανονικό γάλα. Δεν έχει έξτρα πρόσθετα ή περίεργες διαδικασίες όπως τα άλλα light προϊόντα (π.χ. το γιαούρτι ή το τυρί).

Απλοϊκά, το να δίνεις light γάλα σε ένα παιδί είναι σαν να του δίνεις ας πούμε "νερωμένο" το απλό γάλα. Δεν βρίσκω ότι είναι επικίνδυνο καθώς για ένα παιδάκι 2 χρονών δεν αποτελεί το γάλα πλέον βασικό στοιχείο της διατροφής του. Επίσης το light περιέχει λιπαρά απλά λιγότερα από το κανονικό, οπότε με την αντικατάσταση απλά περιορίζεις τα λιπαρά που παίρνει το παιδί συνολικά από τη διατροφή του.

Από την άλλη το βρίσκω και λίγο ανώφελο αν το δει κανείς αποσπασματικά. Δηλαδή, από το γάλα και μόνο παχαίνει το παιδί;

Θα βοηθούσε πολύ την απόφασή σου να ρωτήσεις τους δύο γιατρούς το σκεπτικό τους. Για ποιους λόγους ο ένας προτείνει το ελαφρύ γάλα και για ποιους ο άλλος το αποκλείει. Γενικότερα αφού το ψάχνεις, μάθε να μη δέχεσαι απλά τη γνώμη των γιατρών αλλά να ρωτάς πολύ συχνά "γιατί", ώστε να είσαι σε θέση να καταλάβεις το σκεπτικό τους. :wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η μπαλού μου θήλασε αποκλειστικά και ελευθερα 10 και βάλε μηνες. Τη βλέπω τώρα σε βρεφικές φωτογραφίες και φοβάμαι (τότε δεν το έβλεπα ότι ήταν φούσκα). Πάντα μου έλεγε η παιδίατρος καλά τι του κάνεις του παιδιού ! και γέλαγε γιατί ήταν ακόμα ήταν βρέφος. Μετά τους 14 μήνες (που την ανέλαβε η πεθερά μου η οποία πάσχει από το γνωστό συνδρομο "μην στεναχωρήχω το παιδί, έτσι το κρατάει το ψωμί, μπισκότο, καραμέλα κλπ δεν το τρώει" και άλλες χαζομάρες) έπαψε να γελάει η παιδίατρος και στους 20 μήνες με παρέπεμψε σε παιδοενδοκρινολόγο.

Έχει και 1 και 2 και 3 και 4 κιλά παραπάνω αναλόγως πώς το βλέπεις γιατί το ευρος της καμπύλης ανάπτυξης είνια μεγάλο. Μετά από 4 μήνες που πίνει light γαλα και της κόψαμε το μεταμεσονύκτιο γάλα (και πάει και σχολείο οπότε η διατροφή είναι συγκεκριμενη) το παιδί είναι στα ίδια κιλά αλλά έχει καλύτερη εμφάνιση (της δίχνει ότι έχει χάσει).

Ξέρω ότι το να μην τρώει ένα παιδί είναι πολύ δύσκολο αλλά και η πολυφαγία είναι εξίσου δύσκολη. Σε όλα είναι υπερβολική (πχ για να κοιμηθεί θέλει 600 Ml γάλα, για φρούτο θέλει 5 μανταρίνια, για σαλάτα θέλει μια ολόκληρη φούντα μπρόκολο και πάει λέγοντας).

Το μόνο που με παρηγορεί είναι η πορεία βάρους της μεγάλης μου κορης που αν την ακολουθήσει και η μικρή μου μπαλού θα είναι τελικά ευτυχής.

ο δικος μας παιδιτρος εχει τοιχοκολησει στο ιατρειο του "ολα τα παιδια απο 3 χρονων και πανω να πινουν γαλα και να τρωνε γιαουρτι με χαμηλα λιπαρα".

γενικως υπαρχει προβλημα παχυσαρκιας στη ελλαδα και εχουν παρει γραμμη οι παιδιατροι να αλλαξουν τη διατροφη των παιδιων. να τη χαιρεσαι την μπαλου σου και μην ανησυχεις λιγη προσοχη θελει. και η κορη μου ηταν χοντρουλα και θυμαμαι οτι ακομη και οταν τη θηλαζα της εκανα διαιτα γιατι ηταν παραπανω απο οσο επρεπε. τωρα ειναι κανονικοτατη αλλα επειδη εχει παρει απο εμενα (αφρατη) οταν τη βλεπω να παιρνει κανενα παραπανω κιλο αμεσως την προσεχω να μην ξεφυγει γιατι εγω εχω δεινιοπαθησει με τις διαιτες!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

εαν μου επιτρεπεις, τι κιλα θα επρεπε να εχει γι'αυτό το υψος?

Η δικιά μου είναι 2 χρονών, 85 πόντους και είναι 12 κιλά και κατά την παιδίατρο είναι φυσιολογική. Να φανταστείς μας είπε ότι του χρόνου τέτοια εποχή πρέπει να είναι 13 και όχι παραπάνω.

azHYp2.png

vwuep3.png

Η μπαλού μου θήλασε αποκλειστικά και ελευθερα 10 και βάλε μηνες. Τη βλέπω τώρα σε βρεφικές φωτογραφίες και φοβάμαι (τότε δεν το έβλεπα ότι ήταν φούσκα). Πάντα μου έλεγε η παιδίατρος καλά τι του κάνεις του παιδιού ! και γέλαγε γιατί ήταν ακόμα ήταν βρέφος. Μετά τους 14 μήνες (που την ανέλαβε η πεθερά μου η οποία πάσχει από το γνωστό συνδρομο "μην στεναχωρήχω το παιδί, έτσι το κρατάει το ψωμί, μπισκότο, καραμέλα κλπ δεν το τρώει" και άλλες χαζομάρες) έπαψε να γελάει η παιδίατρος και στους 20 μήνες με παρέπεμψε σε παιδοενδοκρινολόγο.

Έχει και 1 και 2 και 3 και 4 κιλά παραπάνω αναλόγως πώς το βλέπεις γιατί το ευρος της καμπύλης ανάπτυξης είνια μεγάλο. Μετά από 4 μήνες που πίνει light γαλα και της κόψαμε το μεταμεσονύκτιο γάλα (και πάει και σχολείο οπότε η διατροφή είναι συγκεκριμενη) το παιδί είναι στα ίδια κιλά αλλά έχει καλύτερη εμφάνιση (της δίχνει ότι έχει χάσει).

Ξέρω ότι το να μην τρώει ένα παιδί είναι πολύ δύσκολο αλλά και η πολυφαγία είναι εξίσου δύσκολη. Σε όλα είναι υπερβολική (πχ για να κοιμηθεί θέλει 600 Ml γάλα, για φρούτο θέλει 5 μανταρίνια, για σαλάτα θέλει μια ολόκληρη φούντα μπρόκολο και πάει λέγοντας).

Το μόνο που με παρηγορεί είναι η πορεία βάρους της μεγάλης μου κορης που αν την ακολουθήσει και η μικρή μου μπαλού θα είναι τελικά ευτυχής.

Εγώ διαφωνώ στο να κάνει δίαιτα το παιδί. Παιδί είναι ... μόνο τα γλυκά να προσέχεις. Να τρώει πολύ σπάνια. Κατά τα άλλα αν θέλει γάλα, μπρόκολο και φρούτα φώστου!!!! Για όνομα. Εγω παρακαλάω να φάει 1 μανταρίνι και να πιεί 100ml γάλα!!!!!!!!!

Και please μην το περάσεις αυτό στο παιδί ... ότι δλδ είναι χοντρο. Έχω πήρα από την αδερφή μου και δε λειτουργεί καλά ... πίστεψέ με!

azHYp2.png

vwuep3.png

η ξαδερφη του αντρα μου ειναι μια απο τις καλυτερες παθολογους λοιμοξιολογους τις θεσ-νικης..

σαν μανα μου ειπε να παρω light γαλα αν και το παιδι μου ειναι ελλιποβαρες θα ελεγα οχι παχυσαρκο γιατι απο πολυ μικρες ηλικιες ξεκινανε οι παθησεις ...

δεν το εκανα αλλα του δινω φρουτα και λαχανικα τα οποια λατρευει και προσπαθω να μην τρωει γλυκα...

η ιδια της δινει light γαλα στα παιδια της και το ιδιο σε τυρι κασερι...τι να πω?

Η δικιά μου είναι 2 χρονών, 85 πόντους και είναι 12 κιλά και κατά την παιδίατρο είναι φυσιολογική. Να φανταστείς μας είπε ότι του χρόνου τέτοια εποχή πρέπει να είναι 13 και όχι παραπάνω.

ακριβως στα ιδια ειμαστε και μεις αν και μικροτερες.

6bMYp2.png

Ο δικος μας παιδιατρος ειναι καθετος. Σε καμια περιπτωση δε δινουμε ελαφρυ γαλα στα παιδια, παρα μονο αν υπαρχει προβλημα χοληστερινης.

Οπως προαναφερθηκε, τη ζημια δεν την κανει το γαλα, αλλα αλλες τροφες, οπως η υπερβολικη χρηση γλυκων και υδατανθρακων.

Εγω, ως τα 10 μου χρονια, επινα γαλα αγελαδας! Οποια κοπελα εχει πιει, ξερει οτι ειναι ολοπαχο! Δεν ειχαμε ποτε ομως στο σπιτι, ουτε πολλα γλυκα, ουτε πολλα λιπαρα. Παντα καταναλωναμε πολλα φρουτα και λαχανικα, και εκει νομιζω ειναι το μυστικο. Η υγιεινη διατροφη, και οχι το πρασινο γαλα στα μικρα παιδια.

Διαφωνω με το οτι πολλοι γιατροι συνιστουν ολα τα παιδακια ανω των 2-3 ετων να πινουν ελαφρυ γαλα. Το βαρος πρεπει να πεφτει στη συνολικη διατροφη του παιδιου.

Διαφημίσεις

κουλ-α ενα παιδι 2 ετων πρεπει να πίνει 500 μλ γαλα τη μερα οχι τη φορα. Τα 600 που λες οτι πινει ειναι υπερβολή. Αν της το νερώσεις λιγο θα το καταλαβει; Ετσι μειωνεις την ποσοτητα του γαλακτος αλλά πινει οσο θελει. Ισως διψαει. Μπροκολο και φρουτα ας φαει οσα θελει αλλα οχι βουτηγμενο το μπροκολο σε ενα κιλο λαδι και 2 φετες ψωμι. Να τις τα κοβεις και μικρα κομματακια οποτε μπορεις να βαλει λιγοτερη ποσοτητα αλλά να φαινεται πιο πλουσιο το πιατο. Οσο για το λαιτ γαλα και η κουνιαδα μου δινει στα παιδια τις απο 2 χρονων(με συμφωνη γνωμη παιδιατρου) ενω και τα διο ειναι αδυνατα. Το λαιτ αλλώστε λενε οτι εχει πιο πολυ ασβεστειο.

Αν η διαφωνια του παιδιατρου ειναι μονο στο γαλα θα ακολουθουσα την διατροφη του ενδοκρινολογου και θα εδινα πληρες γαλα. Το θεμα ειναι αν εχουν περισσοτερες διαφωνιες.. Σε αυτη την περιπτωση θα παρακαλουσα τον παιδιατρο να επικοινωνησει με τον ενδοκρινολογο και να συνενοηθουν. Αλλωστε ο παιδιατρος σε παρεπεμψε στο συγκεκριμενο ενδοκρινολογο ετσι δεν ειναι?

Ηθελα να σχολιασω και την συμπεριφορα του παιδιατρου σου. Μπορει επειδη θηλαζες να μην ηθελε να σου πει κατι. Η δικια μου στο Βελγιο ειχε διαφορετικη αντιδραση. Οταν ο μεγαλος μου γιος πειρε 1300 γραμμαρια μεταξυ τριτου και τεταρτου μηνα μας εκοψε ενα γευμα. Το παιδι επρεπε να τρωει 4 φορες την ημερα και να κοιμαται 12 ωρες. Ετσι και εγινε και χωρις κανενα προβλημα (με εξαιρεση το πρωτο απογευμα). Προφανως τον ξυπναγα για να φαει και φυσικα ετρωγε! Το παιδι απλα αρχισε να παιρνει λιγοτερο βαρος και απο εκει που ηταν πανω απο τις καμπυλες ηρθε στα φυσιολογικα ορια. Δηλαδη απο 8 κιλα και 65 ποντους που ηταν 4 μηνων στο χρονο ηταν 11 κιλα και 76 ποντους. Τωρα που ειναι 2μιση χρονων ειναι 13 κιλα περιπου. Και πινει μπολικο γαλα πρωι βραδυ και μαλιστα εμπλουτισμενο με δημητριακα.

Τα κάνετε όλα να φαίνονται τόσο ευκολα! Μακάρι να ήταν έτσι.

Και οι δύο μου κόρες έχουν τρελή εξάρτηση από το γάλα. Ειδικά η μικρή μου μπαλού που όταν ήταν 10 μηνών και ακόμα θήλαζε γέλαγαν τα μάτια της από απόλαυση σε κάθε θηλασμό (έπινε γάλα ακόμα και μετά το γεύμα με μοσχάρι-λαχανικά).

Η πρώτη της λέξη μετά το μαμά ήταν "ρύζι" από τη χαρά της για το φαγητό. Πιστέψτε με γλυκά τρώει στο σχολείο (όλο ονομαστικές γιορτές και γεννέθλια έχουν τα παιδάκια) και στη γιαγιά την κυριακή.

Το παιδί είναι για εκπομπή "funniest home video". Όταν δεί κάποιον να τρώει γελάει και κλαίει ταυτόχρονα από τη χαρά του!

Όσο για το νερωμένο γάλα το κάναμε όταν δίναμε πλήρες αλλά διαφορά στο βάρος είδαμε μόνο όταν δώσαμε light και ανέρωτο.

Ξέρω ότι μεγιστη ποσότητα είναι τα 3 ποτήρια γάλα την ημέρα και στην μεγάλη το έχω καταφέρει πια στα 4 της χρόνια αλλά η μπαλού είναι μόλις 2 χρονών δεν παίρνει από λόγια στο θέμα φαγητού τουλάχιστον.

Σήμερα ξαγρύπνησα γιατί πάλι ήρθε 3 το πρωί στο κρεβάτι μας παρακαλώντας για γάλα και την πήρε ο ύπνος μόνο στην αγκαλιά του πατέρα της (κοιμόμαστε πλέον μαζί γιατί ο άντρας μου δεν αντέχει άλλο την γκρίνια μου - είμαι πιο σταθερή στις απόψεις μου ακόμα και την νύχτα - μπορώ να ξαγρυπνήσω ακούγοντάς την να κλαίει όμως ο σύζυγος δεν έχει πια τις ίδιες αντοχές)

Είναι να μην σου τύχει τελικά και πέσεις σε φαγανό παιδί!

Κι ομως....

πολλες σε καταλαβαινουμε γιατι εχει χρειαστει να κανουμε διαιτα και ξεροντας ποσο δυσκολο ειναι θα προτιμουσαμε να μην ειχαμε παρει τοσο βαρος. Ιδεες προσπαθουμε να δωσουμε...

Μηπως αν ακολουθουσατε ολη η οικογενεια την διατροφη του ενδοκρινολογου ηταν πιο ευκολο και για την μικρουλα να συμμετασχει? Οσο για τα γλυκα ζητησε απο την γιαγια να μην εχει γλυκο οταν πηγαινεται και απο το σχολειο να μην της δινουν. Αν ειχε αλεργια σε καποιο απο τα συστατικα και κινδινευε η ζωη της δεν θα ειχες απαγορεψει να της δινουν? Θα κλαψει σιγουρα αλλα..Ειναι θεμα υγειας και ως τετοιο πρεπει να το κοιταμε. Πιθανοτατα μεγαλονωντας θα μπορεσει να συμμετασχει σε σωματικες δραστηριοτητες και θα ομαλοποιηθει η κατασταση.

Παντα ημουν βαρυ παιδακι αν και κακοφαγη και τωρα ειμαι 20 κιλα πανω απο το κανονικο μου βαρος για αυτο στα γραφω ετσι..

Χθές διαβάζοντας ένα άλλο topic είδα το Logo μιας άλλης κοπέλας και παραλίγο να κλάψω. Στο τέλος κάθε απάντησής της έγραφε: ένα παιδί που δεν τρώει κάποια στιγμή θα φάει, ένα παιδί που τρώει δεν θα σταματήσει ποτέ.

Ίσως το λάθος μου να ξεκίνησε από πολύ πολύ νωρίς όταν η μπαλού μου θήλαζε ελεύθερα και αποκλειστικά. Ίσως να παρερμήνευσα το ελευθερα και την έβαζα (κουρασμένη και άυπνη απο τα δύο παιδιά) ανάμεσά μας στο κρεβάτι όταν ξύπναγε και γδυνόμουνα και έτρωγε όταν και όσο ήθελε τη νύχτα (μεταξύ 3 και 8 που σηκωνόμασταν από το κρεβάτι). Ίσως έπρεπε να έχω μεγαλύτερη δύναμη μετά το μεσσημεριανό πουρε κρεατος-λαχανικών να μην έπρεπε να ενδίδω στην απαίτησή της για στήθως. Ήταν όμως ακόμα βρέφος (6, 8 και 10 μηνών βλέπεις) και πίστευα αυτά που λένε ότι σε βρέφος δεν κάνεις δίαιτα. Να όμως που από την κούνια του το παιδί έμαθε συνέχεια να απασχολεί το στόμα του με φαγητό καθώς πιπίλα δεν πήρε ποτέ.

Χθές το στενοχώρησα το κορίτσι μου. Ενω είχε ήδη πιει 1,5 μπιμπερό πράσσινο γάλα και γύρναγε σαν δαιμονισμένη στο σπίτι και παρακάλαγε για την αγκαλιά του μπαμπά και χωνόνταν στο κρεβάτι μαζί μας είχαμε συννενοηθεί με τον άντρα μου και κάθε φορά που ερχόταν εμείς φέυγαμε και ξαπλώναμε στο δικό της κρεβάτι και λέγαμε " καθένας έχει το δικό του κρεβάτι, αν δεν το καταλαβαίνεις και έρχεσαι στο δικό μας, εμείς θα κοιμόμαστε στο δικό σου". Όταν απόκανε κατά τις 12 και το κατάλαβε ψέλισε το μανάρι μου "νόμη (συγνώμη) μαμά ", και την πήρε ο ύπνος με κλάματα στο κρεβάτι της και δεν ξύπνησε για γάλα ούτε ήρθε πάλι να ξαπλώσει μαζί μας.

Την είδα 7 το πρωί που έφυγα, να κρέμονται τα πόδια της απότο κρεβάτι (ήθελε προφανώς να κατέβει αλλά την πήρε ο ύπνος μισοκατεβασμένη γιατί ίσως τα λόγια της μαμάς και του μπαμπά να της θύμησαν οτι πρέπει να κομάται μόνη της και χωρίς γάλα).

Σου σπαράζει λοιπόν η καρδια να σε παρακαλάει το παιδί σου για γάλα ή όχι?

Μην αισθάνεσαι καθόλου τύψεις για τον απεριόριστο θηλασμό...και ο δικός μου παιδίατρος αυτό έλεγε τα βρέφη τρώνε όσο θέλουνε και κοιμούντε επίσης όσο θέλουνε..."αυτά ξέρουν"...

Και ο δικός μου όσο ήταν βρέφος ήταν παχουλούτσικος αλλά μετά το έτος ήταν μια χαρά...

Και εμείς περάσαμε τη φάση με το γάλα από τα 2 μέχρι τα 3, όλη μέρα και όλη νύχτα γάλα:( αλλά μόνο γάλα..εγώ ενέδιδα δυστυχώς...εμείς λόγο του ότι πίναμε πολύ γάλα δεν δημιοργήθηκε πρόβλημα παχυσαρκίας αλλά σιδηροπυνικής αναιμίας....

για την κοπέλα που ρώτησε αν είναι πολλά τα κιλά της μικρής, χθες είδα το δικό μας βιβλιάριο, ο μικρός μου 3 ετών ήταν 16 κιλά και 98 cm

Καταρχήν, έχω ακούσει ότι η νέα γραμμή είναι ότι ακόμη και στα παιδιά πρέπει απο μια ηλικία και μετά να δίνουμε γάλα και γενικώς γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λιπαρά.

Επίσης, χθες συγκεκριμένα που ρώτησα την παιδίατρο μας σχετικά με το γάλα (ο δικός μου γιος είναι στο αντίθετο άκρο, λόγω δυσανεξίας, δεν πίνει περισσότερο απο 200ml στο 24ωρο) μου είπε τα εξής:

Ότι στην Ελλάδα κάνουμε υπερκατανάλωση γάλακτος, με αποτέλεσμα τα στατιστικά να δείχνουν ότι τις περισσότερες φορές υπάρχουν προβλήματα στους ενήλικες πλέον, λόγω αυτής της υπερκατανάλωσης. Συγκεκριμένα, επειδή τα παιδιά λαμβάνουν περισσότερο ασβέστιο απο αυτό που μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός τους, αυτό αποβάλλεται απο τα ούρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ασβεστώσεις κλπ.

Επίσης, μου είπε ότι είμαστε το μόνο θηλαστικό που εξακολουθεί μετά την βρεφική ηλικία να πίνει γάλα.:mrgreen:

Φυσιολογική είναι η πρόσληψη 400ml στο 24ωρο είπε. Οπότε, στην περίπτωση μας με 200ml και γιαούρτι + τυρί ή αυγό, είπε ότι είμαστε μια χαρά. Καμία έλλειψη.

Τέλος, τα ανηψάκια μου και τα 3 -ζωή να 'χουνε- είναι ΠΟΛΥ φαγανά παιδιά. Οι γονείς τους όμως είναι συνειδητοποιημένοι και δεν ενδίδουν στις άπειρες, συνεχόμενες και ολοήμερες πιέσεις τους.:lol::lol::lol: Εάν το έκαναν, είναι σίγουρο ότι θα ήταν παχύσαρκα, ενώ τώρα είναι φυσιολογικότατα. Είναι απο τα παιδιά που μπορούν να τρώνε όλη μέρα, που θα πάνε να αρπάξουν φαγητό απο τα ξένα πιάτα, που μπορούν να φάνε ακόμη και αμέσως αφού έφαγαν :lol::lol::lol: κι όμως καταφέρνουν και τους βάζουν φρένο με σκεπτικό την υγεία τους.

Η παιδική παχυσαρκία προκαλεί προβλήματα που φαίνονται μετά στην ενήλικη ζωή, ακόμη κι αν το παιδί-ενήλικας αδυνατίσει αργότερα. Για παράδειγμα, το λίπος που συσσωρεύεται μέσα στις αρτηρίες απο την βρεφική ακόμη ηλικία, μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα στα 30 χρόνια και μετά να αναρωτιόμαστε απο τι έγινε...:confused:

Η άποψη μου λοιπόν Κούλ-α, είναι ότι ακόμη και αν σπαράζει η καρδούλα σου, πρέπει να σφίξεις τα δόντια και να βάλεις μέτρο στην μικρούλα σου, για το δικό της καλό. Εσύ είσαι αυτή που θα την προστατέψεις...έτσι δές το! Μπορεί τώρα να της κακοφανεί, αλλά κάποτε θα σε ευγνωμονεί. :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

για το θηλασμο να πω και γω πως ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.Ασχετως εαν ο καθε παιδιατρος σε κανει να αισθανεσαι ενοχη οτι το εχεις συνεχως στο στηθος.Φυσικα και θα το εχεις, ειναι μωρακι και εχει αναγκη το στηθος, την αγκαλια κτλ.Δεν σημαινει οτι παντα πινει γαλα οταν ειναι στο στηθος.Κληρονομικα αιτια παχυσαρκίας υπαρχουν?

6bMYp2.png