Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ

LARA

Recommended Posts

:D ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΜΑΙ 27 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2007 ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΚΙΣΤΙΚΕΣ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΚΑΘΥΣΙΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΑ ΑΝΤΥΣΙΛΙΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΡΧΗΣΑ ΝΑ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ,ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΧΑ 19 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΚΑΝΑ Β ΧΩΡΙΑΚΗ ΚΑΙΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ 0, ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΝΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΩΟΡΡΗΞΙΑ. ΤΩΡΑ ΕΧΩ 22 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ Η ΦΟΒΙΕΣ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΟ ΕΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΟΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

417272mey8pz5lfi.gif

Διαφημίσεις

Καλωσηρθες LARA!

Δεν ξερω ποτε ακριβως σταματησες τα αντισυλληπτικα και τι ακριβως σου ειπε ο γιατρος σου,

αλλα και εγω επαιρνα αντισυλληπτικα (για 10 περιπου χρονια)

και η γιατρος μου συνεστησε οταν τα σταματησω να αφησω τον οργανισμο μου να "καθαρισει" και να επανερθει στα φυσιολογικα του και μετα απο 4-5 μηνες να ξεκινησω τις προσπαθειες για παιδακι.

Και μια συγγενης μου εχει πολυκυστικες κι ομως εμεινε εγκυος με την 1η και μαλιστα χωρις να το προγραμματισει,και τωρα εχει εναν κοριτσαρο!!!

Καλωσηρθες στο forum και σου ευχομαι συντομα να μπεις στη λιστα με τις μανουλες!!!

:lol: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΑΤΕ ΛΙΓΟ.

ROSANGEL ΠΕΡΝΩ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2007 ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΔΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ 2/12/07 ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΡΘΕ ΣΤΗΣ 21/12/07 ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ, ΕΚΑΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ, ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΚΥΟΣ ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΝΩ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΟΩΡΡΗΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΓΟΝΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ.

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?

417272mey8pz5lfi.gif

Διαφημίσεις

ι εγω εχω πολυκυστικες απο τοτε που με θυμαμαι... Εμεινα εγκυος τον πρωτο μηνα προσπαθειων. Μην αγχωνεσαι, ολα καλα θα πανε.

Μηπως Jean ειχες απλά πολυκυστική εικόνα ωοθηκων?Για να μεινεις τοσο ευκολα εγκυςο σημαινει οτι ειχες κυκλο νταν στην ωρα του...

:lol: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΑΤΕ ΛΙΓΟ.

ROSANGEL ΠΕΡΝΩ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2007 ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΔΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ 2/12/07 ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΡΘΕ ΣΤΗΣ 21/12/07 ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ, ΕΚΑΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ, ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΚΥΟΣ ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΝΩ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΟΩΡΡΗΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΓΟΝΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ.

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?

Την πρωτη φορα που προσπαθησα και εγω,δεν εμεινα εγκυος,τον επομενο μηνα μου εδωσε χαπια για να εχω ωορρηξια (και στο περιπου υπολογισα ποτε εχω ωορρηξια) και εμεινα εγκυος.Δυστυχως ομως ηταν εξωμητριο :cry:

Ξαναπροσπαθησα μετα απο 3 μηνες ΧΩΡΙΣ χαπια για ωορρηξια και εμεινα κανονικοτατα εγκυος!!!!!

Μεχρι στιγμης ολα πανε καλα,δοξα το Θεο και σε κανα 2 μηνακια γενναω! :D

Απλα εγω ειχα αφησει ενα 5μηνο να περασει και να "καθαρισει" ο οργανισμος μου απο τα αντισυλληπτικα.

Μου φαινεται παραξενο που σου ειπε οτι θα μεινεις εγκυος τοσο γρηγορα απο την στιγμη που επαιρνες τοσο καιρο χαπια(και εννοειται οτι η επιδραση τους χανεται μετα απο περισσοτερο καιρο).

Γνωμη μου ειναι να το αφησεις κανα 2-3 μηνες ακομα το θεμα "προσπαθεια για παιδακι" και αν μπορεις να παρεις και μια δευτερη γνωμη απο αλλον γυναικολογο.

Σου ευχομαι οτι καλυτερο!!!!!!!!!!!!!

Kάθε πότε είχες περίοδο rosangel?

Επαιρνα τα τελευται 10 χρονια αντισυλληπτικα και συμφωνα με αυτα μου ερχοταν κανονικα.

Πριν τα χαπια ομως,μπορει καθε 50 μερες,μπορει καποια φορα να μην ειχα,μπορει καθε 20 μερες....Αναλογα.....

Διαφημίσεις

Eγω πάλι κάθε 2-3 μήνες!

Πολύ άσχημο συναίσθημα.Οποτε κ δεν μπορώ να υπολογίσω καθόλου γόνιμες μέρες,που αμφιβάλλω αν έχω...

Οντως,ειναι ασχημο συναισθημα :?

Μην σε προβληματιζει και σε "χαλαει" αυτο τωρα ομως :)

Οταν με το καλο αποφασισετε για τριτο παιδακι,τοτε να το σκεφτεις!

Τι είναι το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Περίπου 4-5% των γυναικών πάσχουν από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, γεγονός που το κάνει μια από τις πιο συχνές ενδοκρινοπάθειες σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Παρ’ όλα αυτά, το σύνδρομο παραμένει αδιάγνωστο σε ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από το Γυναικολόγο ώστε η ασθενής να μην συγχέει το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών με τις πολυκυστικές ωοθήκες.

Οι τελευταίες είναι ένα εύρημα με αυξανόμενη συχνότητα λόγω της χρήσης υπερήχων στην γυναικολογική εξέταση ρουτίνας. Υπολογίζεται πως περίπου 20% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν πολυκυστικές ωοθήκες, αλλά λιγότερες από τις μισές έχουν τα βιοχημικά και ορμονικά ευρήματα που συνιστούν το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Διάγνωση

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών εμφανίζει έντονη οικογενή επίπτωση, πράγμα που δείχνει πως υπάρχει μεγάλη γενετική συμβολή στην εμφάνισή του. Δεν είναι ακριβώς γνωστό πώς κληρονομείται, αλλά οι τελευταίες μελέτες δείχνουν πως πρόκειται για έκφραση ενός επικρατούντος γονδίου.

Για να διαγνώσουμε το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, καταρχήν παίρνουμε ένα λεπτομερές ιστορικό από την ασθενή. Συνήθως αυτή παραπονιέται για παχυσαρκία ή τάση για αύξηση του βάρους της, ανώμαλο κύκλο (αμηνόρροια-ολιγομηνόρροια-αραιομηνόρροια σε ποσοστό 20-50%), αυξημένη τριχοφυΐα (65-70%), ακμή (25-35%) και αλωπεκία (3-6%).

Ένα σημαντικό ποσοστό (20-75%) των γυναικών αυτών πάσχει από υπογονιμότητα. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών διαγιγνώσκεται κατά τη διάρκεια της διερεύνησης των αιτίων της υπογονιμότητας του ζεύγους.

Η διερεύνηση συνεχίζεται με Διακολπικό Υπερηχογράφημα Ωοθηκών και εν συνεχεία με έλεγχο του ορμονικού προφίλ της ασθενούς με μια σειρά εξετάσεων (LH, FSH, Προλακτίνη, Προγεστερόνη, DHEAS, SHBG κ.ά.). Ταυτόχρονα ελέγχουμε και την λειτουργία των επινεφριδίων προκειμένου να αποκλείσουμε κάποιους αρρενοποιητικούς όγκους οι οποίοι είναι μεν σπάνιοι, όταν όμως εμφανιστούν μιμούνται τα συμπτώματα του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Συμπτώματα

Λόγω της περιφερικής μετατροπής των οιστρογόνων σε ανδρογόνα παρατηρούνται αρρενοποιητικά φαινόμενα. Δηλαδή υπερτρίχωση και ακμή, ενώ παράλληλα η περίοδος της γυναίκας δεν είναι τακτική. Ταυτόχρονα λόγω της επίδρασης των ορμονών στην ινσουλίνη παρατηρείται σημαντική τάση για παχυσαρκία.

Αναλυτικότερα μπορεί να υπάρξει μέτρια ή και έντονη τριχοφυΐα στο άνω χείλος (μουστάκι), κάτω σιαγόνα (πηγούνι) και στις παρειές (μάγουλα). Από εκεί και πέρα η υπερτρίχωση μπορεί ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων να επεκταθεί στα χέρια, τους ώμους, την κοιλιακή χώρα (ιδιαίτερα στο ‘μπικίνι’), αλλά και στην πλάτη, τους γλουτούς και τους μηρούς.

Η ακμή μπορεί να είναι αρκετά έντονη. Μπορεί να εμφανίζεται περιοδικά, με εξάρσεις και να αφήνει ουλές με την αποδρομή της.

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η τάση για αύξηση βάρους. Υπάρχουν ασθενείς οι οποίες πραγματικά ασκούνται τακτικά και με δίαιτα για να διατηρήσουν το βάρος τους και δεν τα καταφέρνουν. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου ασθενείς συναντούν ένα τείχος δυσπιστίας όταν λένε πως κάνουν δίαιτα χωρίς αποτέλεσμα.

Εδώ ο Γυναικολόγος θα πρέπει να διακρίνει το πρόβλημα και να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις ή αλλαγή θεραπείας προκειμένου να έχει αποτελέσματα. Όσο πιο υπέρβαρη είναι μια ασθενής τόσο πιο έντονα είναι τα προβλήματα αυτά και άλλο τόσο δύσκολο είναι γι’αυτήν να χάσει βάρος.

Η ανωμαλία της εμμήνου ρύσεως (περιόδου) είναι ο πιο συχνός λόγος επίσκεψης στον Γυναικολόγο. Αφού αποκλειστεί πιθανή εγκυμοσύνη θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών. Οι ορμονικές ανωμαλίες οδηγούν αρκετά συχνά σε ανωοθυλακιορρηκτικούς κύκλους με συνέπεια αφενός την κλασσική εικόνα των πολυκυστικών ωοθηκών, αφ’ετέρου τον άστατο κύκλο ή/και αμηνόρροια και συνεπακόλουθη υπογονιμότητα.

Συγκεκριμένα καθώς κανένα από τα ωοθυλάκια των ωοθηκών δεν ωριμάζει, αυτές εμφανίζονται στο υπερηχογράφημα διογκωμένες, με παχύτερο στρώμα (πυρήνα) και πολλές μικρές περιφερικές κύστεις (άρρηκτα ωοθυλάκια). Η μη ρήξη του ωοθυλακίου οδηγεί στην αδυναμία παραγωγής ωαρίου. Κατ’αυτόν τον τρόπο η γυναίκα είναι ουσιαστικά υπογόνιμη. Όταν δεν έχει τακτικό ή καθόλου κύκλο δεν παράγει ωάρια ή και αν παράγει δεν γνωρίζει τις γόνιμες ημέρες της.

Θα πρέπει να τονιστεί πως οι γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών όταν μείνουν έγκυες έχουν δυστυχώς αυξημένες πιθανότητες αυτόματης αποβολής (30-50%) σε σύγκριση με μη πάσχουσες εγκύους ((10-15%). Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH).

Επίδραση του Συνδρόμου στην Υγεία

Αν το σύνδρομο διαγνωσθεί κλινικά , υπερηχογραφικά και εργαστηριακά, τότε προχωρούμε και σε περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να διερευνήσουμε πιθανή αντίσταση του οργανισμού στη δράση της Ινσουλίνης. Η διερεύνηση αυτή είναι σημαντική διότι έχει βρεθεί από συστηματικές μελέτες πως οι παχύσαρκες πάσχουσες γυναίκες που έχουν αντίσταση στη δράση της ινσουλίνης διατρέχουν κίνδυνο έως και 20% να νοσήσουν στο μέλλον από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ (μη ινσουλινο-εξαρτώμενος). Ωστόσο ακόμη και οι ασθενείς που δεν είναι παχύσαρκες, αλλά έχουν αυξημένο σωματικό βάρος (δείκτης σωματικής μάζας >27) έχουν αυξημένο ρίσκο εμφάνισης της νόσου.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να τονιστεί πως οι έγκυες γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση Διαβήτη της Κύησης και κατά συνέπεια θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από το Μαιευτήρα τους με αιματολογικές εξετάσεις και υπερηχογραφήματα ανάπτυξης του εμβρύου.

Πρέπει επίσης να τονιστεί πως λόγω των διαταραγμένων ορμονών (αρρενοποίηση, υπερινσουλιναιμία, παχυσαρκία) οι ασθενείς με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών εμφανίζουν συχνά ανώμαλο λιπιδαιμικό προφίλ (υψηλά τριγλυκερίδια και χοληστερόλη) με συνεπακόλουθο να διατρέχουν μακροπρόθεσμα μεγαλύτερο κίνδυνο για Υπέρταση και Έμφραγμα του Μυοκαρδίου.

Επίσης το γεγονός πως οι γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών έχουν ανώμαλη περίοδο μπορεί να οδηγήσει σε Υπερπλασία του Ενδομητρίου-του εσωτερικού δηλαδή στρώματος της μήτρας. Γι’ αυτό πρέπει να δίνεται παραπάνω προσοχή ασθενείς που δεν έχουν περίοδο για 3 ή και περισσότερους μήνες έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή εξαλλαγή των υπερπλαστικών κυττάρων του ενδομητρίου σε κακοήθη.

Θεραπεία

Ο γυναικολόγος θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν του όλα τα κλινικά, εργαστηριακά και απεικονιστικά δεδομένα. Συνήθως αρχικά γίνεται επιλογή ανάμεσα σε ένα απλό αντισυλληπτικό χάπι ή οξική κυπροτερόνη με προγεστρερινοειδές προκειμένου να επιτευχθεί σταθερός καταμήνιος κύκλος και να προστατευθεί το ενδομήτριο. Ταυτόχρονα συνίσταται τακτική άσκηση και δίαιτα.

Αν χρειαστεί και καταδειχθεί από τον έλεγχο ινσουλίνης/γλυκόζης τότε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα μπορεί σταδιακά να χορηγηθεί μετφορμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ, με ικανοποιητικά αποτελέσματα στον έλεγχο του βάρους, την τριχοφυΐα, αλλά και την ωορρηξία.

Συγκεκριμένα για την τριχοφυΐα, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι θεραπείας (laser, ηλεκτρόλυση κ.ά.), αλλά η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται μετά από εξέταση από ειδικευμένο Δερματολόγο.

Το ίδιο ισχύει και για την ακμή, όπου η απλή θεραπεία με αντιβακτηριδιακά και αντιβιοτικά μπορεί να δώσει τη θέση της σε μια πιο εξειδικευμένη (σπιρονολακτόνη, χημική αποφωλίδωση-peeling κλπ).

Σχετικά με την υπογονιμότητα, ένα ποσοστό ασθενών αντιδρά θετικά στην πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας με κιτρική κλομιφαίνη όταν αυτή παρακολουθείται στενά με υπερηχογραφήματα. Αν αυτή δεν επιτύχει, τότε ακολουθείται η οδός της σπερματέγχυσης ή της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτές θα πρέπει να γίνονται πάντα από εξειδικευμένους γυναικολόγους σε αναγνωρισμένα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης του Συνδρόμου Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών.

Όσον αφορά στην αυξημένη πιθανότητα αποβολής δεν υπάρχουν ουσίες που να θεραπεύουν το πρόβλημα. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε, για μια ακόμη φορά, πόσο σημαντική είναι η διακοπή του καπνίσματος, του αλκοόλ και η μείωση της κατανάλωσης καφέ στην εγκυμοσύνη.

Τέλος αν ο Γυναικολόγος κρίνει αναγκαίο μπορούμε με λαπαροσκοπική επέμβαση να εκτελέσουμε διαθερμία στις ωοθήκες με σκοπό να ελαττώσουμε την υπέρμετρη παραγωγή ορμονών. Και πάλι, όμως, πρόκειται για μια επέμβαση που πρέπει να γίνεται με προσοχή και γνώση διότι παραπάνω ‘κάψιμο’ των ωοθηκών μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μόνιμη καταστολή της λειτουργίας τους.

Κοριτσια,τι ειναι η πολυκυστικη εικονα ωοθηκων;

Είναι το ότι στον υπέρηχο φαίνεται η ωοθήκη με πολλά μικρά κυστίδια,σαν αυτά των πολυκυστικών ωοθηκών αλλά δεν υπάρχει κανένα άλλο σύμπτωμα,πχ καθυστέρηση περιόδου,τριχοφυία,παχυσαρκία που υπάρχει στις γυναίκες με πολυκυστικές.

ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΝΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΩΟΡΡΗΞΙΑ
.

Οι τρεις μήνες είναι πολύ μικρό διάστημα για να επανέλθει η ορμονική ισορροπία του οργανισμού μετά τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών. Συνήθως χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν αρχίσουν οι παρεμβάσεις (χάπια που προκαλούν πολλαπλή ωορρηξία). Εκτός και αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που συνηγορούν σε αυτό.

Επίσης η διαβεβαίωση ότι δεν θα έχεις πρόβλημα να μείνεις έγκυος, είναι κάπως επιπόλαιη. Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό αν δεν έχεις ήδη μείνει έγκυος.

Μήπως μια δεύτερη γνώμη θα σε βοηθούσε να ξεκαθαρίσεις καλύτερα την παρούσα κατάσταση;

Διαφημίσεις

Eπίσης μετά από μακροχρόνια λήψη αντισυλληπτικών μπορεί να προέλθει δευτεροπαθής αμηνόρροια,δηλ η γυναίκα να μην έχει περίοδο για κάποιους μήνες.

Embryoula,δηλαδη υπαρχει μια εικονα πολυκυστικων χωρις ομως να υπαρχουν συμπτωματα.Αυτο σημαινει οτι υπαρχουν και οι επιπτωσεις των πολυκυστικων;Δηλαδη σε ωοθηκες με εικονα πολυκυστικων χωρις ομως συνδρομο πολυκυστικων υπαρχει προβλημα;

Οχι joe μου.Από τη στιγμή που ο κύκλος είναι σταθερός δεν μιλάμε για πολυκυστικές αλλά για πολυκυστική εικόνα.Απλά δηλ υπάρχουν πολλά ωοθηλάκια στην ωοθήκη.Οι πολυκυστικες ωοθηκες ειναι αλλο κ επιπονο θεμα... :cry::cry:

ι εγω εχω πολυκυστικες απο τοτε που με θυμαμαι... Εμεινα εγκυος τον πρωτο μηνα προσπαθειων. Μην αγχωνεσαι, ολα καλα θα πανε.

Μηπως Jean ειχες απλά πολυκυστική εικόνα ωοθηκων?Για να μεινεις τοσο ευκολα εγκυςο σημαινει οτι ειχες κυκλο νταν στην ωρα του...

Εχω πολυκυστικές ωοθήκες κι ενα κυκλο αστα να πανε. Συνηθως κυμαινεται μεταξυ 30 και 45 ημερες, αλλα δεν σημαινει οτι δεν θα μου ερθει και στις 28 οπως δεν αποκλειεται και να "πηδηξω" μηνα. Κι ομως εμεινα εγκυος με τη μια κι απο οτι ειπε εκ των υστερων ο γιατρος ηταν η 23η μερα του κυκλου η τυχερη μου!!!

• 1 month later...

Γεια σας κοριτσια! Οδυνηρο αυτο το θεμα των πολυκυστικων! Εχω και εγω, και ο κυκλος μου..... χρειαζεται ολοκληρη μαθηματικη εξισωση για να τον βρεις!

τελος παντων, οταν εμεινα εγκυος στον Ιωαννη, παρ' ολο που δεν ειχα δωσει ιδιαιτερη σημασια, ηταν μετα απο 3 χρονια οχι προσπαθειων αλλα ομως ελευθερης συνευρεσης. Και το αυτο συνεχιστηκε και μετα την γεννηση του Ιωαννη. Εχουν περασει λοιπον αισιως 4 χρονια, εγκυος δεν εχω ξαναμεινει, και οταν προ καιρου επισκευτηκα τον γιατρο για τον ετησιο ελεγχο, και του δηλωσα οτι σιγα σιγα θα ηθελα να κανω και ενα δευτερο , μου ειπε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να συλλαβω χωρις να προηγηθει θεραπεια με χαπια.

Τον ρωτησα γιατι ειναι τοσο απολυτος, και μου ειπε οτι την προηγουμενη φορα απλα ετυχε! Αλλα τωρα ειδικα που εχω μεγαλωσει(28 ειμαι) και εχω και καποια παραπανω κιλα αποκλειει και τον παραγοντα της τυχης!

Και η αληθεια ειναι οτι τοσο καιρο δεν το σκεφτομουν, νομιζαμε οτι ειμασταν πληρεις με το ενα παιδακι, ομως δεν ειναι ετσι! Ο Ιωαννης ζηταει αδερφακι και εμεις θελουμε αλλο ενα μωρακι. Πολυ φοβαμαι ομως οτι δεν θα ειναι και τοσο ευκολο τελικα! Συγνωμη αν σας κουρασα......

age.png

age.png

μου ειπε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να συλλαβω χωρις να προηγηθει θεραπεια με χαπια.

Τον ρωτησα γιατι ειναι τοσο απολυτος, και μου ειπε οτι την προηγουμενη φορα απλα ετυχε! Αλλα τωρα ειδικα που εχω μεγαλωσει(28 ειμαι) και εχω και καποια παραπανω κιλα αποκλειει και τον παραγοντα της τυχης!

Καλημέρα βάλλια μου, πρέπει να σου πω οτι θα ήταν καλό να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη .... Πολύ απόλυτος είναι ρε παιδί μου αυτός ο γυναικολόγος σου! Και εγώ 28 χρονών είμαι και σιγα την ηλικία! Θα σου πω το εξής : είχα ένα γυναικολόγο που μου έλεγε οτι αποκλείεται να μείνω έγκυος λόγω πολυκυστικών( Επέμενε να πάρω αντισυλληπτικά για τουλάχιστον 1 χρόνο και βλέπουμε) ! Με είχε πιάσει κατάθλιψη και είχα σπάσει και τα νεύρα του άντρα μου , ο οποίος επέμενε οτι όλα θα πάνε καλά! Αλλάξα γιατρό και πήγα στης αδερφής μου ο οποίος μου τα έκοψε και σε 2 μήνες ήμουν έγκυος!! Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο δικός σου γιατρός είναι ,... σίγουρα ξέρει κάτι παραπάνω, αλλά κάποιο ρόλο παίζει και ο ψυχολογικός παράγοντας! Εγώ θα πήγαινα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη και θα προσπαθούσα να χάσω και μερικά κιλά!

Οσο για την ηλικία , μη τρελαθούμε οτι στα 28 είσαι μεγάλη!!!! :x

Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε οτι και αν κάνεις και σύντομα να ακούσεις τα πολυπόθητα νέα :wink:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Καλημερα bon bon και σε ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα σου λογια. Ισως να εχεις δικιο.

Μαλλον πως θα παω να παρω και μια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο γιατρο.

Οσον αφορα ομως τα κιλα. αστο πικραμενη ιστορια.

Προσπαθω αλλα το μονο που καταφερνω ειναι να χανω πολυ αργα καποια κιλα.

δεν πειραζει ομως υπομονη εχω, και επιμονη, αρα θα εντατικοποιησω τη διαιτα και νομιζω οτι ολα θα πανε καλα!

age.png

age.png

ενα πραγμα δεν καταλαβαινω ..γιατι οι γιατροι αγχωνουν τοσο πολυ τις γυναικες με την ηλικια τους...Βαλλια εισαι 28 χρονων δεν εισαι και σαν τον Παρθενωνα ..ελεος δηλ.

η ξαδερφη του αντρα μου που ειναι γιατρος λογο σπουδων και επαγγελματικης αποκαταστασης το πρωτο το εκανε 38 χρονων και το δευτερο 44..ειναι μια γλυκητατη μικρουλα που κανενας δεν καταλαβαινει την ηλικια της..εκανε ολο τον ελεγχο με αμνιο κλπ και ολα πηγαν φινα.

μια χαρα εισαι πιτσιρικι βαλλια μου και εχεις πολλα χρονια προσπαθειων μπροστα σου...

Τωρα και εμενα η περιοδος μου ηταν και ειναι ενα αλυτο προβλημα...

μου ερχεται περιοδος οποτε θυμηθει και πολλες φορες μετα απο 4η και 5 μηνες...

δεν εχω πολυκυστυκες και επαιρνα αντισυλληπτικα..μολις τα εκοψα σε 2 μηνες εμεινα εγκυος....δεν το πιστευε κανενας γιατρος ...

δεν ξερω πως εγινε αυτο..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...