Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρνείται να μασήσει...


Recommended Posts

τα αγοράκια μου είναι πλέον 15 μηνών!

και τα δύο έχουν αρκετά δοντάκια πλέον, ο ένας έχει 12 και ο άλλος 16. Αυτός που εχει τα λιγότερα τρώει τα πάντα αλεσμενα και μη, ενώ ο άλλος που έχει περισσότερα αρνείται να φαει μη αλεσμένα και τα φτύνει, ενώ παράλληλα του έρχεται εμετός. Από ότι καταλαβαίνω, δεν προσπαθεί καν να μασήσει αλλα να καταπιεί το φαγητό, και ίσως γιαυτο και του έρχεται αναγούλα και αρνείται.

έχω απογοητευτεί γιατί βλέπω ότι έχουν φοβερή διαφορά μεταξύ τους πάνω σε αυτό το θέμα, και με δυσκολεύει πολύ το γεγονός ότι θέλει να τρώει μόνο αλεσμένα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;δεν θέλω και να τον πιέσω για να μην πάρει από φόβο το φαγητό. :?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλως όρισες συναδέλφισα. Ο δικός μου είναι 26 μηνών και εκτός απο πατάτες τηγανητές, ψωμι, πατατάκια, μπισκοτάκια και στα μεγάλα κέφια πίτσα όλα τα άλλα τα τρώει ακόμη λιωμένα. Τώρα τελευταία κάναμε κάποια πρόοδο και τρώει σουπίτσα με ότι πιο μικρό ζυμαρικό, πάλι οποτε θέλει αυτός. Ακριβώς το ίδιο με τον δικό σου, τα φτύνει και του έρχεται αναγούλα. Αν τον πιέσεις μπορεί να κάνει και εμετό.

Μην το πιέσεις δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτε. Εχω δοκιμάσει τα πάντα, να τρώμε στο τραπεζί μαζί, βαζοντάς του πιάτο κανονικά τίποτε, ολα καταλήγουν στο πάτωμα, έξω, να κάνω τον καραγκιόζη τίποτε. Κάθε φορά ρωτώ την παιδίατρο το ίδιο πράγμα τι να κάνω? Μου απαντά να του δώσω τον χρόνο του και οταν νοιώσει έτοιμος θα το ζητήσει μόνος του.

Και μην τα συγκρίνεις μεταξύ τους, το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.

Να τα χαίρεσαι και να μην αγχώνεσαι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

ωχ...τι με περιμένει...

φαντάζομαι τι έχεις περάσει, εμενα τα νεύρα μου τσατάλια!

απλά μου κάνει εντύπωση που δεν μπορεί ενώ έχει τόσα δόντια. πιθανόν να είναι ψυχολογικό! και συ να τον χαίρεσαι και σε ευχαριστώ:)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί το ίδιο θέμα έχω με τη μεγάλη,με τη διαφορά ότι δεν αναγουλιάζει αλλά τα κρατάει στο στόμα μέχρι που γίνονται τσίχλα και μετά τα φτύνει.

Απλά δεν είσαι μόνη,έχω περάσει και περνάω πάρα πολλά με το θέμα του φαγητού...Βέβαια έχω μεγαλύτερο πρόβλημα,δεν τρώνε κανένα φαγητό εκτός από τραχανά ή λίγα μακαρόνια σκέτα...

Μπισκότα,τόστ,μήλο,τυροπιτάκια και διάφορα τέτοια τα τρώνε.

 

Η μικρή πάντως είχε λιγότερα δόντια και μασούσε μια χαρά και κρέας(τότε που το έτρωγε) και μήλο.Η μεγάλη τίποτα.Μου έδινε την εντύπωση ότι βαριόταν να μασήσει,όχι ότι δεν ήξερε ή δεν μπορούσε.Τώρα τελευταία τρώει μήλο επιτέλους και δεν το φτύνει πια.

 

Προσωπικά αποφάσισα πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο εκτός από υπομονή.Θα φάνε όταν θα νιώσουν έτοιμες...Η πίεση στην καλύτερη περίπτωση μόνο αποτέλεσμα δεν θα φέρει.

 

Υπομονή.Εύχομαι να έχετε μια γρήγορη και καλή εξέλιξη πάντως.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Ουφ, μια απ'τα ίδια. Η μία αρνείται κατηγορηματικά να φάει το φαγητό της αν δεν είναι αλεσμένο, ενώ τα μπισκοτάκια και τα τυροπιτάκια της γιαγιάς και τα κουλουράκια μια χαρά τα μασάει. Η άλλη ενώ μέχρι τώρα μάσαγε το φαγητό της (πιρουνιαστό ναι μεν, αλλά το μάσαγε), τώρα τελευταία ξεκίνησε να το κρατάει στο στόμα και μετά ν'αρνείται ακόμη και να το ανοίξει. Και σ'αυτήν η μόνη λύση αλεσμένη τροφή που δεν μπορεί να την κρατήσει, αλλά και να το καταφέρει, δε θα πνιγεί. Η παιδίατρος είναι καθησυχαστική: όταν εκείνες θελήσουν, θα ζητήσουν να μασήσουν το φαγητό τους. Φοβάμαι, όμως, οτι μέχρι να το θελήσουν, δε θα μου το ζητήσουν απλώς αλλά θα μου το γράψουν ως έκθεση στην τρίτη Λυκείου :?

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

xaxaxa nasai kala, me ekanes kai gelasa...

einai fovero pantos posi diafora exoun metaksi tous...otan pame ekso na fame, o enas troei TA PANTA masita, efage mexri kai xilopites makries, kreatosoupa me kommatia mosxari...o allos apisteuto, ftinei ta panta an sinantisei sti glossa tou empodio...

euxomai na ksemperdepso grigora me auto...prin pane stratiotes...xaxa

kali xronia na exete!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...