Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σχεση αυχενικης διαφανειας με εξεταση β΄επιπεδου

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 101
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ρενάτα υπάρχει ήδη το θέμα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?threadid=52048

τσέκαρέ το μήπως από κει βγάλεις κάποια άκρη.

Τώρα γιατρός δεν είμαι αλλά ότι υπάρχει τρομολαγνεία υπάρχει. Οι περιπτώσεις που ήταν πολύ σοβαρά ή που κατέληξαν ήταν άνθρωποι με πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό λόγω αθενειών ή αυτοί που είχαν μεγάλα καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. οπότε λογικό είναι να κινδυνεύουν. Τώρα φρόντισε και τον εαυτό σου πίνε κάθε μέρα φυσικό χυμό πορτοκάλι, ο σίδηρος βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού (πρώτα η έγκριση του γιατρού), προσοχή στους χώρους με πολύ κόσμο και όχι πολλά φιλιά...

τι να κάνουμε πρέπει να προσέχουμε, έχουμε γίνει αρρωστοφοβικοί όλοι

πωπω τρελαθηκα με την αποψη του γιατρού σου Ρενάτα μου για την γρίπη.Αν κανεις ενα γκάλοπ στο φορουμ θα δεις ποσες κοπέλες εγκυες περασαν την γριπη αυτη χωρις να το καταλάβουν.Ενα θα σου πω.Ο δικός μου γιατρός ειχε 6 περιστατικά και τα 6 εντελως ανωδυνα.Ακου λεει θα μπεις εντατική.Μα καλα ειναι σοβαρος ο ανθρωπος?????Αντε γιατι τα πηρα τωρα

YUfSp2.png

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΓΑΚΙ. ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ. ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ. ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ.

gzTDp3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΓΑΚΙ. ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ. ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ. ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ.

Ρενάτα καλή χρονιά!

Πως παει η εγκυμοσύνη σου???

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΟΥ. ΚΑΛ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΙΣΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ 23ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. ΤΟΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 21ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΑΝΤΗΣΗ. ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ ΔΗΛΑΔΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΥΧΟΜΑΙ !!!!

gzTDp3.png

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΟΥ. ΚΑΛ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΙΣΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ 23ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. ΤΟΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 21ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΑΝΤΗΣΗ. ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ ΔΗΛΑΔΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΥΧΟΜΑΙ !!!!

Μπράβο, πολύ χαίρομαι για σένα! Εχεις ακούσει το μωράκι σου??? το νοιώθεις?? σου είπε ο γιατρός τι είναι?? αν θέλεις φυσικά να το μοιραστείς μαζί μας, δεν θέλω να πιέσω!!

Τα πιο δύσκολα και αγχωτικά έχουν περάσει από άποψη εξετάσεων. Ξέρεις, η β-επιπέδου είναι σημαντική, το μωρό σου έχει μεγαλώσει και το βλέπουν πιο αναλυτικά, οπότε εφόσον όλα έδειξαν καλά, δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι... να προσέχεις τον εαυτό σου, να απολάυσεις την εγκυμοσύνη σου και να χαιδεύεις την κοιλίτσα σου!!!!!:P Αυτή είναι και η καλύτερη περίοδος, έχεις ξεπεράσει την έντονη νύστα του πρώτου τριμήνου και δεν είσαι βαριά όπως όταν θα πλησιάζεις στο τέλος και έχεις πιο πολύ όρεξη να κάνεις πράγματα.

ΟΝΤΩΣ ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ 18η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΩΘΩ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΛΩΤΣΙΤΣΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ 30/12. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ? ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

gzTDp3.png

ΟΝΤΩΣ ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ 18η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΩΘΩ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΛΩΤΣΙΤΣΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ 30/12. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ? ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Επειδή όταν με το καλό θα έχεις το μωρό στην αγκαλιά σου θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις και δεν θα έχεις χρόνο ούτε για μπάνιο!!!! απόλαυσε το διάστημα αυτό. Διάβασε βιβλία, δες τις αγαπημένες σου ταινίες. Ξεκαθάρισε συρτάρια και ντουλάπια, πάντα με προσοχή στις κινήσεις και χωρίς κούραση, ονειρέψου πως θα φτιάξεις το δωμάτιό του:D Κάνε πράγματα για σένα, μία μάσκα, ένα ωραίο μπανάκι, τηλέφωνα με φίλες, chat εδώ μαζί μας...

Τέλεια κι άλλο αγοράκι στην παρέα... νύφες να δούμε που θα βρούμε. Ξέρεις τώρα είσαι εσύ στο επίκεντρο, μετά θα είσαι αόρατη, όλοι πάνω από το μωρό. Πρέπει να είσαι ξαπλωμένη για κάποιο λόγο???

οσο πιο πολύ θα μεγαλώνει το μπεμπουλίνι θα το καταλαβαίνεις και περισσότερο, δεν είναι απαραίτητο να κλωτσάει συνεχώς

Διαφημίσεις

ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΑΡΙΕΜΑΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ. ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ. ΑΛΠΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΚΙ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΙΛΟΙΠΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΓΕΝΙΚΑ. ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥ (4 ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΕΣ) ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΙΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.

gzTDp3.png

Παιδιά, εγώ βλέπω ότι τελικά όλες οι εξετάσεις από την αυχενική μέχρι τον υπέρηχο β' επιπέδου είναι σχεδόν αφερέγγυες! Εμένα μου βγάλανε τέλεια την αυχενική, το α-τεστ έβγαλε πιθανότητα 1:119, το επανέλαβα και έβγαλε ποσοστό τη δεύτερη φορά 1:860 και τέλος ο β' επιπέδου βγήκε πολύ καλός! Οι περισσότερες πιθανότητες είναι πάντα να είναι υγιές ένα μωρό. Έχουν γίνει τόσα λάθη σ'αυτές τις εξετάσεις και μετά πηγαίνεις για την άμνιο κι όλα βγαίνουν μια χαρά! Ειδικά το α-τεστ στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να το καταργούν γιατί κάνει πολλά λάθη!

εγω πάλι εχω χάσει την μπάλα με ολες αυτες τις εξετασεισ και τα ποσοστα και κλπ κλπ κλπ :(

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

• 2 εβδομάδες μετά...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ.

gzTDp3.png

• 1 month later...

Λοιπόν αυτό το θέμα το έψαξα πάρα πολύ, γιατί με είχε ανησυχήσει ο γιατρός μου. Το φυσιολογικό της αυχενικής διαφάνειας είναι κάτω από 2mm. Από εκεί και πέρα οι ορμονολογικές εξετάσεις οι λεγόμενες papp-a είναι για το σύνδρομο down και την τρισωμία 18+13. Παρόλο που το αποτέλεσμά μου στην αυχενική ήταν τέλειο (όπως το χαρακτήρισαν) με 1,3mm, είχα αποτέλεσμα 1/134 για τρισωμία 18+13 και 1/5993 για σύνδρομο down. Κατευθείαν μου πρότειναν αμνιοπαρακέντηση. Έκανα την εξέταση και όλα καλά. Μετά όμως από καλό ψάξιμο και πολλές ερωτήσεις σε γιατρούς, ανακάλυψα πως οι ορμονολογικές εξετάσεις έχουν μεγάλο ποσοστό λάθους, και πολλοί γιατροί δεν τις παίρνουν υπόψιν τους. Αυτό λοιπόν που έχει περισσότερη σημασία είναι η αυχενική διαφάνεια και ο β΄ υπέρηχος, ο οποίος θα σου δείξει κάθε είδους σωματική ανωμαλία του μωρού.

Διαφημίσεις

Λοιπόν αυτό το θέμα το έψαξα πάρα πολύ, γιατί με είχε ανησυχήσει ο γιατρός μου. Το φυσιολογικό της αυχενικής διαφάνειας είναι κάτω από 2mm. Από εκεί και πέρα οι ορμονολογικές εξετάσεις οι λεγόμενες papp-a είναι για το σύνδρομο down και την τρισωμία 18+13. Παρόλο που το αποτέλεσμά μου στην αυχενική ήταν τέλειο (όπως το χαρακτήρισαν) με 1,3mm, είχα αποτέλεσμα 1/134 για τρισωμία 18+13 και 1/5993 για σύνδρομο down. Κατευθείαν μου πρότειναν αμνιοπαρακέντηση. Έκανα την εξέταση και όλα καλά. Μετά όμως από καλό ψάξιμο και πολλές ερωτήσεις σε γιατρούς, ανακάλυψα πως οι ορμονολογικές εξετάσεις έχουν μεγάλο ποσοστό λάθους, και πολλοί γιατροί δεν τις παίρνουν υπόψιν τους. Αυτό λοιπόν που έχει περισσότερη σημασία είναι η αυχενική διαφάνεια και ο β΄ υπέρηχος, ο οποίος θα σου δείξει κάθε είδους σωματική ανωμαλία του μωρού.

το papp A ειναι στατιστικα δεδομένα.η αυχενικη διαφανεια ειναι η πιο σοβαρη εξεταση του πρωτου τριμήνου οπου δε βλέπεις μόνο την τιμη της αυχενικης διαφάνειας μα και την ανατομια του εμβρυου,η εξεταση γινεται απο γιατρους γυναικολογους που εχουν εκπαιδευθει στην εμβρυομητρικη, οι υπολοιποι γυναικολογοι δε ξερουν να την κανουν ολοκληρωμενη εξεταση.και το Α TEST στη Γερμανια δε το δινουν το κανουν ειναι παλι στατιστικα δεδομενα και εχει 10% λιγοτερη ευαισθησια απο το papp A.

στο δευτερο τριμηνο γινεται ο β επιπεδου απο 19η - 23η εβδομάδα.και οσο νωριτερα τοσο καλυτερα για να μπορεσεις να προλαβεις ή να εχεις περιθωριο να παρακολουθησεις.

,,,,,,,?

Το Α τεστ μπορεί να διαγνώσει μόνο το 60% των περιπτώσεων με σύνδρομο ντάουν,ενώ ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ αυχενικής διαφάνεις και pappa φθάνει στο 90%,πολλές φορές και το 95%,με ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων 5%.Η papp a είναι καθοριστική ορμόνη,γιατί έχουν γίνει έρευνες ότι όταν η μήτρα έχει μωρό με σύνδρομο ντάουν η MoM βγαίνει κάτω από 1 και συνήθως κοντά στο 0,5.Αυτό δε σημαίνει ότι σε όποια κοπέλα βγει αυτό το νούμερο έχει παιδί με σύνδρομο ντάουν απλώς ανάβει αλάρμ για περαιτέρω εξετάσεις.Όσο πιο πάνω από το 1 είναι pappa τόσο απομακρύνεται η περίπτωση να πάσχει το παιδί από το συγκεκριμένο σύνδρομο,καθώς η ορμόνη αυτή δείχνει τον δείκτη ανάπτυξης του πλακούντα όταν λαμβάνει σωστά σήματα για την ανάπτυξη του εμβρύου στην μήτρα.Γι αυτό και οι κοπέλες που έχουν χαμηλή pappa και το παιδί τους δεν πάσχει τελικά από το σύνδρομο,πρέπει να παρακολουθούνται από κοντά μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης,γιατί τα μωράκια τους κινδυνεύουν να γεννηθούν με μικρότερο βάρος!!

εγω που ειχα 2 νταν ειναι οκ η ανησυχητικο;

wCzlp2.png

κοριτσια η τιμη της αυχενικής εξαρταται απο την μερα που γίνεται και απο το μεγεθος του εμβρυου.Δεν το γνωριζα,ρωτησα και εμαθα οταν μου βγηκε 2,5

Οποτε ενας αριθμος απο μονος του ψωρις να γνωριζουμε δεν λεει κατι

YUfSp2.png

• 1 χρόνο μετά...

παραθετω το αρθρο απο το βημα http://www.tovima.gr/science/article/?aid=150640 όπου μιλαει ο πλεον ειδικος

edit admin προστέθηκε περιγραφή του συνδέσμου 10/9/12Οι υπέρηχοι, τα έμβρυα και ο κύπριος «πατέρας» τους

Ο καθηγητής Κύπρος Νικολαΐδης, θεμελιωτής της εμβρυϊκής ιατρικής, μιλάει στο «Βήμα» για την επιστήμη η οποία συμβάλλει στο να έρχονται στον κόσμο γερά παιδιά

,,,,,,,?

• 2 χρόνια μετά...

όλα καλά θα μας πάνε....εγώ πιστεύω ότι αν βγει καλή η αυχενική είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάει καλά και η β΄επιπέδου!Αισιοδοξία να έχουμε και όχι άγχος γιατί κάνουμε κακό σοτ μπεμπέ!!

5o64p3.png

CQZ6p3.png

καναμε του πρωτου και δευτερου επιπεδου στον μαλιγιαννη και μας ειπε οτι ολα ηταν καλα και οτι δεν χρειαζεται αμνιοπαρακεντηση,και τελικα το παιδι γεννηθηκε με εξαδακτυλια κατω ακρων.μακρια απο τον μαλιγιαννη ειναι αναξιοπιστος.δεν μας αφησε κανενα περιθωριο οτι το παιδι θα βγει με αυτο το προβλημα ηταν απολυτα σιγουρος για της μετρησεις του τελικα δεν ειδε τιποτε.το ιδιο ειναι και ο τζιωρας στα γιαννενα και παλι και αυτος δεν ειδε τιποτε.

καναμε του πρωτου και δευτερου επιπεδου στον μαλιγιαννη και μας ειπε οτι ολα ηταν καλα και οτι δεν χρειαζεται αμνιοπαρακεντηση,και τελικα το παιδι γεννηθηκε με εξαδακτυλια κατω ακρων.μακρια απο τον μαλιγιαννη ειναι αναξιοπιστος.δεν μας αφησε κανενα περιθωριο οτι το παιδι θα βγει με αυτο το προβλημα ηταν απολυτα σιγουρος για της μετρησεις του τελικα δεν ειδε τιποτε.το ιδιο ειναι και ο τζιωρας στα γιαννενα και παλι και αυτος δεν ειδε τιποτε.

στη β επιπεδου οταν ρωτησα για τα δαχτυλα του ποδιου μου ειπε οτι ακομα δεν εχουν σχηματιστει κ γι αυτο δεν ανεφερε οτι ειναι 5 στο καθενα ποδι.

μπορουν οντως να τα δουν στη β επιπεδου;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...