Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σχεση αυχενικης διαφανειας με εξεταση β΄επιπεδου

Recommended Posts

ειμαι νεα στην παρεα σας και εχω την εξης απορια:οταν ερθει η ωρα με το καλο να κανω την β΄επιπεδου, θα εχουν καμία σχεση τα αποτελέσματα της αυχενικης διαφανειας;ξερω οτι στην β΄επιπεδου τα κοιτανε ολα στο μωρο.

η μετρηση της αυχενικης δεν παιζει ρολο;ρωταω γιατι με τα αποτελεσματα της αυχενικης μου δεν ξερω τι να σκεφτω (1:3.500 απο αυχενικη και τελικα μετα τις αιματολογικες 1:2.500).Η αληθεια ειναι οτι προσπαθω να χαλαρωσω και να περιμενω μεχρι την β΄επιπεδου αλλα δεν ξερω περι τινος προκειται αυτη η εξεταση...

μπορειτε να με διαφωτισετε;;;;

wCzlp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 101
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

H αυχενικη διαφανεια δεν ειναι αξιοπιστη εξεταση και σε συνεδριο των μαιευτηρων περσι, αποφασιστηκε να καταργηθει, γιατι ειναι στατιστικα τα αποτελεσματα και οχι διαγνωστικα. Γιατι τη ζητουν ακομα? Συνηθως για να μη χασουν τα ποσοστα τους...

Μη δινεις καμια σημασια απολυτως. Στην κορη μου που ειναι τωρα 6 μηνων, ειχε βγει 1:137... Μόνο το β΄επιπεδου ειναι διαγνωστικο.

Ιωάννα απο ότι κατάλαβα ανησύχησες που σου έριξαν οι αιματολογικές τα ποσόστα μην πανικοβάλεσαι το ίδιο συνέβη και σε εμένα και έκανα αμνιοπαρακέντηση αλλά όλα καλά. Συμφωνώ με την Ταρα οτι το Β επιπέδου είναι διαγνωστικό και ελέγχονται τα επιμέρως συστήματα του εμβρύου..

WNQ3p2.png

dev173pb___.png

Ιωάννα απο ότι κατάλαβα ανησύχησες που σου έριξαν οι αιματολογικές τα ποσόστα μην πανικοβάλεσαι το ίδιο συνέβη και σε εμένα και έκανα αμνιοπαρακέντηση αλλά όλα καλά. Συμφωνώ με την Ταρα οτι το Β επιπέδου είναι διαγνωστικό και ελέγχονται τα επιμέρως συστήματα του εμβρύου..

ανησυχησα πολυ!σκεφτηκα και εγω την αμνιοπαρακεντηση αλλα ξερω οτι πρεπει το ποσοστο να ειναι μεγαλυτερο απο 1:300.εγω με 1:2.500....δεν ξερω, τι να πω...

wCzlp2.png

κατερινα συμφωνω και εγω μαζι σου και σε εμενα στο πρωτο παιδι μου ετσι μου εκαναν ειδαν τις αιματολογικες και μετα μου ζητησαν αμνιοπαρακεντηση και ολα εδειξαν οκ. και εγω πιστευω οτι το β επιπεδου ειναι ποιο αποτελεσματικο και ποιο σιγουρη εξεταση. Ιωαννα ξερω οτι ανησυχεις αλλα μην πανικοβαλεσαι εισαι σε μια απο τις καλητερες φασεις της ζωης σου .και η ταρα εχει απολυτο δικιο .

Διαφημίσεις

κατερινα συμφωνω και εγω μαζι σου και σε εμενα στο πρωτο παιδι μου ετσι μου εκαναν ειδαν τις αιματολογικες και μετα μου ζητησαν αμνιοπαρακεντηση και ολα εδειξαν οκ. και εγω πιστευω οτι το β επιπεδου ειναι ποιο αποτελεσματικο και ποιο σιγουρη εξεταση. Ιωαννα ξερω οτι ανησυχεις αλλα μην πανικοβαλεσαι εισαι σε μια απο τις καλητερες φασεις της ζωης σου .και η ταρα εχει απολυτο δικιο .

βρε κοριτσια οταν λετε οτι σας ζητησαν αμνιοπαρακεντηση, εννοειτε οτι το ποσοστο σας ειναι υψηλης επικινδυνοτητας;ή οτι οι αιματολογικες απο μονες τους εχριζαν περαιτερω εξετασης,ανεξαρτητα απο το τελικο ποσοστό;;

ειλικρινα προσπαθω να απολαυσω την εγκυμοσυνη μου αλλα μετα τα αποτελεσματα της αυχενικης δεν ξερω τι μου γινεται...

wCzlp2.png

Εμενα ιωαννα το τεστ παρ-α και η αυχενικη το πακετο των δυο εξετασεων παρακινησαν το γιατρο μου να κανω αμνιοπαρακεντηση αν και ημουνα μονο 24 χρονων βεβαια ο γιατρος μου μου ειπε οτι μην αγχωνομαι λογο οτι αυτες η εξετασεις εχουν καποιες αποκλησεις αβεβαιωτητας . και να μην φοβηθω την αμνι. θελει προσοχη αλλα οχι φοβο οταν γινει , την εκανα στην 18 εβδομαδα .

Iwanna το ποσοστο σου ειναι καλο. 1:2500. Για σκεψου ποσο λιγες πιθανοτητες ειναι! Μην τρελαινεσαι χωρις λογο και απολαυσε την εγκυμοσυνη σου. Στη β' επιπεδου θα σου φυγει κι εντελως πια το αγχος αλλα μεχρι τοτε πρεπει να ηρεμησεις γιατι τα αποτελεσματα της αυχενικης σου ειναι μια χαρα! Για 1:300 και κατω σε στελνουν για αμνιο. Σκεψου ποσο πολυ απεχει το δικο σου αποτελεσμα απο αυτο. Και παλι, τοσες κοπελες εδω μεσα που εκαναν αμνιο λογω χαμηλων ποσοστων, αποδειχτηκε οτι τελικα ολα καλα. Γι'αυτο ηρεμησε και απολαυσε την εγκυμοσυνη σου. Το μωρακι σου ειναι μια χαρα!

RPNkp3.png

Επειδή η Ιωάννα είναι στις αρχές ακόμη,είναι λογικό να φοβάται το παραμικρό.Σε εμένα η αυχενική είχε δείξει ποσοστό για σύνδρομο down 1:19125,και νόμιζα ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα κι έτρεμα.

Το θέμα είναι αυτό που ήδη αναφέρατε.Η αυχενική είναι καθαρά ποσοστιαία πιθανότητα,τίποτα παραπάνω και την θεωρώ πολύ ανόητη.Το γράφει κι η ίδια η εξέταση πάνω ότι είναι σύμφωνα με στατιστικά,κι όχι διαγνωστική.Τουλάχιστον η δική μου έτσι έγραφε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας αγχώνουν τόσο.Εσύ Ιωάννα μου να σκέφτεσαι μόνο θετικά,μην αγχώνεσαι και φορτίζεις και το σποράκι σου.Τίποτα κακό δε θα συμβεί,όλα καλά θα πάνε.:wink:

Διαφημίσεις

ΙΩΑΝΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΜΕΝ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΕΔΕΙΞΕ 1/1579 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΟ 1/735. ΕΓΩ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΒΟΛΗΣ 1/200 ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΗΔΗ 4 ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΕΣ.ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 38 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΝΤΩΣ Η ΜΟΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ.

gzTDp3.png

ρε κοριτσια ειμαι 14 εβδομαδων..η αυχενικη πηγε παρα πολυ καλα...αλλα τωρα εχω αρχισει να σκεφτομαι και να τρεμω το β επιπεδου..υπαρχει περιπτωση να εχουν παει ολα πολυ καλα μεχρι τωρα και στο β επιπεδου να στραβωσει κατι?ναι ε?αχ πολυ αγχος:roll:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΟΥΠΕΡ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!! ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΜΕ.

gzTDp3.png

βρε κορίτσια, μάλλον τζάμπα ανησυχείτε. Οτιδήποτε κάτω από 1:250 είναι επικύνδινο στο Αλφα τεστ. Οι τιμές που είναι σε χιλιάδες είναι μία χαρά. Εμένα ο γιατρός μου μου είπε ότι η πιο σημαντική εξέταση από όλες και η πιο καθοριστική ειναι η αυχενική διαφάνεια. Πάλι εκεί το όριο είναι 3,5 - 3.

Η Ταρα έγραψε το αντίθετο βέβαια, αλλά από γιατρό σε γιατρό αλλάζουν οι γνώμες.... Οσο για την αμνιοπαρακέντηση, έχω διαβάσει τόσα και τόσα και έχω καταλήξει στο συμπερασμα ότι την κα΄νουν για τα λεφτά και για ψύλλου πήδημα, εννοείται όταν δεν υπάρχει πρόβλημα. Φίλη μου με αποτέλεσμα 1:80 (πολύ επικύνδινο) έκανε αμνιοπαρακέντηση και τελικά γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Απλά περασε όλη της την εγκυμοσύνη τρομοκρατημένη...

(Μ'αυτό το ποσοστό βέβαια κι εγώ θα την έκανα....)

εχω μπροστα μου το ενημερωτικό σημειωμα που μου ςδωσε ο γιατρος μου οταν εκανα το β'επιπέδου και λεει τα εξης:

ανωμαλία διαγνωση

δισχυδης ραχη 90%

ανεγκεφαλία 99%

υδροκεφαλία 60%

καρδιακές παθησεις 25%-50%

διαφραγματοκήλη 60%

εξώμφαλος-γαστρόσχιση 90%

νεφρικα προβλήματα 85%

ανωμαλίες των ακρων 90%

εγκεφαλική παράλυση δεν διαγιγνώσκεται

αυτισμός δεν διαγιγνώσκεται

συνδρομο down 40%

Οπότε καταλάβαίνετε ουτε το β' επιπέδου δεν κάνει θαυματα.Σιγουρα όμως ειναι αναγκαίο έστω και για αυτά τα ποσοστά

YUfSp2.png

Διαφημίσεις

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΗ ΜΟΥ Η ΕΙΡΗΝΗ ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ. ΑΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ. ΕΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΕΙΜΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ. ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ.

gzTDp3.png

ΟΛΓΑ δεν καταλαβα τιποτα απο το β επιπεδου...τι ειναι αυτα τα ποσοστα?πχ 90%σημαινει οτι κατα 90% δεν θα εχει τη συγκεκριμενη ανωμαλια?και καρδιακα γιατι εχει μικρο ποσοστο...πο πο τρελα τελικα ειναι το β επιπεδου....:wink:

ΟΛΓΑ δεν καταλαβα τιποτα απο το β επιπεδου...τι ειναι αυτα τα ποσοστα?πχ 90%σημαινει οτι κατα 90% δεν θα εχει τη συγκεκριμενη ανωμαλια?και καρδιακα γιατι εχει μικρο ποσοστο...πο πο τρελα τελικα ειναι το β επιπεδου....:wink:

τα ποσοστα αυτα ειναι κατα ποσο ανιχνευει η β'επιπέδου την κάθε ανωμαλια που γραφω

YUfSp2.png

η μονη σιγουρη εξεταση ειναι η αμνιοπαρακεντηση και η αυχενικη και η β επιπεδου δειχνουν ποσοστα βαση ηλικιας και ανιχνευουν υπερηχογραφικα τυχον προβληματα στο εμβρυο!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

η εξεταση papp-A δηλαδη που εντασσεται?

στην αυχενικη?

γιατι εκει δεν γινεται υπερηχογραφικη εξεταση αλλα ορμονολογικη

δεν καταλαβαινω,πολυ μπερδευομαι με ολα αυτα

γυναικολογοι θα γινουμε στο τελος

wCzlp2.png

Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ PAP-A ΕΙΝΑΙ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΝΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ DOWN ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

gzTDp3.png

κατσε βρε ρενατα γιατι δεν καταλαβαινω

κανουμε την αυχενικη διαφανεια για να δουμε αν υπαρχει ρινικο οστο και την ποσοτητα του υγρου στον αυχενα, ετσι?

και με βαση την ηλικια βγαινει ενα ποσοστο

σιγουρα ειναι στατιστικο

αλλα δεν υπαρχουν ενδειξεις για το συγκεκριμενο συνδρομο;

αν δηλαδη υπαρχει πολυ υγρο,ή δεν φαινεται το οστο, κατι δεν δειχνει αυτο;

νομιζα οτι η συγκεκριμενη εξεταση ακριβως αυτο διαγιγνωσκει -στατιστικα εστω και οχι αποδεικτικα-.το συνδρομο down

αν ειναι να μην δειχνει ουτε αυτο, τοτε για ποιο λογο γινεται;;

wCzlp2.png

ιωαννα ετσι πιστευω κι εγω...απο τη μετρηση του αυχενα φαινεται εαν υπαρχει πιθανοτητα για το συνδρομο,εφοσον η αυχενικη διαφανεια ειναι πανω απο 2,5...δεν ειναι 100% σιγουρο αλλα δειχνει στατιστικα τις πιθανοτητες....οπως δειχνει εαν το εμβρυο ειναι αρτιμελες, εαν ειναι ολα του τα οργανα στη θεση τους και εαν υπαρχει ρινικο οστο...

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...